Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4932 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שלושה חודשים של חיפוש פולקסווגן גולף מתאים לצרכים נראה היה שהיום סוף סוף מצאתי אחת מתאימה. לפי הבחנתי נקייה מתאונות, צבע מקורי, הובאו לי חשבוניות מכמה טיפולים אחרונים, בעלי הרכב נראו אמינים עשיתי נסיעה ברכב שנראה כי סוחב סביר וההילוכים עברו בסדר וכן הרכב טופל כל השנים במוסך מורשה של פולקסווגן. פעם אחרונה שבדקתי רכב לפני קנייה היתה בשנת 1995 והייתי סקרן לראות את פלאי הטכנולוגיה של הבדיקה כיום. שילמתי 490 ש"ח ונכנסתי הבוקר עם הרכב לבדיקת הרכב ב"מבדק" בהרצליה. שיננתי לי בראש את כל מה שקראתי כאן לגבי כסת"ח אפשרי של מכון הבדיקה וגמלה בליבי לא להתקטנן על תקלות מינוריות ולהתמקד רק אם יש תאונה או תקלת מנוע ו/או גיר משמעותית.

בגמר הבדיקה ישבנו עם הבוחן שקבע כי יש מעבר בין מערכות השמן והמים קומפרסיה נמוכה ונראה שהרכב צריך לעשות ראש מנוע. אח"כ מנה סידרת תקלות ברמות שונות שכבר לא ממש התרכזתי בהן בגלל שמבחינתי קביעה כזו פסלה את הרכב לקנייה.יצויין שבעיון בספר הרכב ראיתי שבשנתיים האחרונות הוחלף טרמוסטט ואחרי כמה חודשים גם פקק מים בבלוק ואולי גם צינור גומי. התייעצתי עם חבר מכונאי שאמר שזה לא עילה לפסול את הרכב ושיש לראות מה ייצא בבדיקה. המוכר שהיה ברשות ביתו טען שאכן היה איבוד מים אבל ככל שידוע לו הרכב לא התחמם באופו משמעותי. המדהים שהרכב שטופל כל השנים במוסכים מורשים בקפידה היה עם שורה ארוכה של תקלות נוספות11ׂ שהראתה בדיקת המחשב כמו:

• ENGINE OIL SENSOR OPEN CIRCUIT/POSITIVE SHORT
  • FUEL SYSTEM - BANK1 MIXTURE TOO
  • POWER STEERING PRESSURE SWITCH SIGNAL IMPROBABLE
  • ועוד

כמובן שוויתרתי על הקנייה (המוכר היה מוכן להוריד 2000 ש"ח מהמחיר לאחר ששמע על הממצאים) והקרבתי חצי אלפייה לשווא.

ההחבר של הבת שבהתחלה היה הקשר איתו מראש מבלי שביקשתי אמר שהוא ישלם את הבדיקה אם ימצאו סימני תאונה (הוא לא היציע כזו הצעה לגבי איתור תקלת מנוע או גיר).

מצרף שני דפים מהבדיקה.

אשמח לשמוע התייחסויות.

תודה

נדב

בדיקת גולף 21-12-12 במבדק.jpg

בדיקת גולף 21-12-12 במבדק1.jpg

פורסם

למעט בדיקת המנוע , הרכב במצב סביר לשנת 2003.

בכל מצב הייתי גם נכנס לבדיקת סורק תקלות והערכת תיקונים למוסך מתמחה - אם אתה במרכז מומלץ על " מוסך רון "

לגבי המנוע - לחצי הקומפרסיה די תואמים וזה לכאורה טוב - המנוע דוחס ועובד שווה בתאי השריפה.

הבעיה - הבוחן אמר כי הקומפרסיה ( אומנם שווה ) אך נמוכה ויש מעבר לחץ למערכת הקרור -

אם בוצעה בדיקה למערכת הקרור (מים)- בדיקת לחץ עם שעון המראה כי המנוע מנפח למערכת הקרור , או סימני גזים ושמן במערכת הקרור .

זה מראה על בעיה .

איך להתקדם -

1. - במידה ובאמת הבעיה לחץ נמוך (קומפרסיה) במנוע ובריחת לחץ למערכת הקרור - כדאי לוותר על הרכב - בעיה של ראש מנוע ואולי יותר .

2. - לבדוק מה אמור להיות הלחץ התקין בבדיקה חשמלית למנועים הללו - יש למכוני הבדיקה טבלאות הנותנות את הלחץ התקין

אפשר לבקש מהם לדעת , מה אמורים להיות הנתונים הרצויים בבדיקה .

כגון מנוע גולף XV 1.6 - לחץ תקין בצילנדרים (תא שריפה ) אמור להיות 32 . ובבדיקה 24 - מראה על בעיה במנוע .

3. - לגשת למוסך לבדיקת מערכת הקרור - הבדיקה די קלה -

מתקינים מד לחץ על מכסה הרדיאטור - מניעים את הרכב , ובודקים לחץ במערכת הקרור - לדוגמה ..

אם הנתונים אמורים להיות לחץ של 1.2 אטמוספרות - וזה עולה ל 1.5-2 אטמוספרות יש לחץ יתר המגיע מהמנוע .

בודקים גם באותה הזדמנות נזילות בחיבורי צנרת הקרור .

במידה ויש לחץ יתר יש אפשרות לנזילות עקב יתר לחץ ובריחת נוזל קרור מחיבורי הצנרת ,( סימני נזילות )

ובדיקת לחץ הפוך - מנפחים דרך שעון לחץ המדידה אויר למערכת - ובונים לחץ לדוגמה 1.2 אטמוספרות -

ובודקים כעבור כ 10 דקות אם יש בריחת לחץ והשעון מראה פחות ( זו בדיקה שלא חובה - אם נתוני בדיקה הראשונה הראו כבר לחץ יתר )

ובדיקה אחרונה - סימני גזים ושמן בנוזל הקרור - המעידים על מעבר לחץ למערכת הקרור -

זו בדיקה אשר נותת רק כיוון ולא לפיה קובעים בוודאות .

אם אתה רוצה את הרכב פנה למכון הבדיקה ובקש נתוני לחץ דחיסה (קומפרסיה ) של מנוע תקין לכאורה .

וגש לבדיקה של לחץ במערכת הקרור וסימני שמן וגזים בנוזל הקרור .

- אם נתוני לחץ המנוע נמוכים לתוצאה הרצוייה , ויש לחץ ונזילות למערכת הקרור - יש בעיה במנוע .. וכדאי לוותר .

ולדעתי - טוב שויתרתה , לא כדאי להכנס לכל הבדיקות הללו - ( תמיד ישאר ספק ) נסה להשיג רכב שיעבור בדיקה טובה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

תודה לאייל "ליין מן" על התשובה המפורטת.

באופן כללי הרעיון כשיש אינדיקציות כאלה ללכת למוסך ממוחה הוא טוב אבל זה באמת כשרוצים רכב ספציפי שאין אלטרנטיבה לו בשוק (וזה לא המצב לגבי גולף דור 4).

שאלה גבי התנהלות להבא: במצב כמו כאן כשברור שמצב הרכב טוב בהיבט של תאונות, האם לא כדאי ללכת מראש לבדיקה במוסך מתמחה של פולקסוואגן לבדיקה המכנית? הם בכלל עושים בדיקה כזו בהיבט של קנייה במוסכים המורשים? האם מוסך רון בתל אביב עושה בדיקה כזו?

אגב, ברקע הקנייה נאמר לי ע"י המוכר שביום א' (מחר) הם יקבלו גולף יותר צעירה שנרכשה מטרייד אין וששם כבר הסכימו לקבל את הרכב הזה אלא שזה במחיר נמוך יותר ממה שהתכוונו לקבל ממני (כנאה גם אחרי ההצעה להוריד 2000 ש"ח). הסיטואציה הזו הכניסה קצת ללחץ את כל הליך הקנייה שנדחק ליום ו' שהוא כידוע יום קצר דבר שלא איפשר למשל לעבור קודם דרך המוסך המורשה שטיפל ברכב לקבלת חוות דעת ראשונית.

באחת מניסיונות הקנייה קודמים הגעתי למוסך המרכזי בו טופל הרכב עם הקונה לקבל את הסטוריית הרכב. שם גיליתי שהטיפול הגדול של הטיימינג נדחה בצורה לא סבירה (גולף דור 4 שנקנה בסוף 1998 עם קילומטרז' נמוך עשה טיימינג ב 2004 פעם אחרונה) כשניסיתי לברר מודע זה כך, היה לי הרושם שהם מנסים להגן על הלקוח שלהם בטעונים שונים.

פורסם

הבדיקה אמורה להתחלק ל שלוש .

1.- לגשת למוסך המורשה אשר בוא טופל הרכב , זיהוי הבעלים של הרכב ולמידת ההיסטוריה .

במידה ותקין -

2.- לגשת למכון לבדיקת רכבים - בדיקת שילדה מרכב ומכלולי ההנעה והבלימה + מצבו הכללי .

-- למכוני הבדיקה אין בד"כ ציוד יעודי לאיתור תקלות ממוחשבות , והם גם רושמים המלצה לבדוק זאת במוסך .

כעת - במידה ואין בעיות רציניות - ולקבלת אמת מידה לתיקונים ומצב המערכות הממוחשבות כגון כריות אויר ABS ומנגנוני נוחות .

3.- לגשת למוסך מורשה ולבקש לבדוק עם סורק תקלות לרכב - כך הבדיקה מקיפה .

עלויות בדיקה

- 1 - ללא עלות .

- 2 - בדיקה במכון בדיקה לרכבים - כ 400-500 ש"ח .

- 3 - בדיקה במוסך עם סורק תקלות יעודי כ 150-200 ש"ח + חוות דעת עלויות תיקון הבעיות שנמצאו בבדיקה .

רק רכב אשר עבר את הבדיקות הראשונות - כדאי לקחת לבדיקה שלישית (3) במוסך עם סורק ובדיקת עלויות טיפול וישור קו .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
תודה לאייל "ליין מן" על התשובה המפורטת.

באופן כללי הרעיון כשיש אינדיקציות כאלה ללכת למוסך ממוחה הוא טוב אבל זה באמת כשרוצים רכב ספציפי שאין אלטרנטיבה לו בשוק (וזה לא המצב לגבי גולף דור 4).

שאלה גבי התנהלות להבא: במצב כמו כאן כשברור שמצב הרכב טוב בהיבט של תאונות, האם לא כדאי ללכת מראש לבדיקה במוסך מתמחה של פולקסוואגן לבדיקה המכנית? הם בכלל עושים בדיקה כזו בהיבט של קנייה במוסכים המורשים? האם מוסך רון בתל אביב עושה בדיקה כזו?

אגב, ברקע הקנייה נאמר לי ע"י המוכר שביום א' (מחר) הם יקבלו גולף יותר צעירה שנרכשה מטרייד אין וששם כבר הסכימו לקבל את הרכב הזה אלא שזה במחיר נמוך יותר ממה שהתכוונו לקבל ממני (כנאה גם אחרי ההצעה להוריד 2000 ש"ח). הסיטואציה הזו הכניסה קצת ללחץ את כל הליך הקנייה שנדחק ליום ו' שהוא כידוע יום קצר דבר שלא איפשר למשל לעבור קודם דרך המוסך המורשה שטיפל ברכב לקבלת חוות דעת ראשונית.

באחת מניסיונות הקנייה קודמים הגעתי למוסך המרכזי בו טופל הרכב עם הקונה לקבל את הסטוריית הרכב. שם גיליתי שהטיפול הגדול של הטיימינג נדחה בצורה לא סבירה (גולף דור 4 שנקנה בסוף 1998 עם קילומטרז' נמוך עשה טיימינג ב 2004 פעם אחרונה) כשניסיתי לברר מודע זה כך, היה לי הרושם שהם מנסים להגן על הלקוח שלהם בטעונים שונים.

אני,בדקתי לפני חודש,2 גולפים אצל רון

הבדיקה שלו,מאוד יסודית וטובה מכל המכונים האלו,(וגם זולה בהרבה)

אחת הוא פסל על הסף,ולשנייה נתן את ברכתו

הוא נוסע על הרכב,מחבר מחשב,מרים על ליפט

פשוט,לא יכול להיות טוב מזה

לגבי בדיקת השילדה אפשר ללכת למכון או לפחח טוב שיבדקו.

פורסם

יש לי שאלה אחרי שקראתי את כל זה:

האם היו נורות אזהרה / תקלה דלוקות באוטו?

אני שואל מכוון שכולם אומרים לחבר לסורק תקלות (מחשב). ההגיון אומר שאם אין נורות דלוקות אז כנראה שאין בעיות / קודים, לא...?

או יש מצב שיש תקלות ושום נורה לא דלוקה?

http://www.iherb.com?rcode=EGE170

$5-$10 הנחה על ההזמנה הראשונה. $4 עלות משלוח בלבד לישראל לחבילות עד 1.814 ק"ג!

פורסם

אם יש תקלה בכריות אויר לדוגמה - יש המוציאים את המנורה מלוח השעונים

ואז אם לא שמים לב - נראה לכאורה כי נורת התקלה לא דולקת .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

במקרה הזה דלקו הרבה נורות טרם ההתנעה וכבו מייד אחרי ההתנעה.

אם בינהן השתרבבה נורה שלא דלקה טרם ההתנעה קשה לי לדעת, בעיקר שאיני מכיר גולף מקודם.

מה שידוע לי שמספר נורות ההתראה משתנה בגולף משנה לשנה באותו דור ולפעמים גם בין רמת גימור אחת לשנייה כך שאי אפשר לקונה המזדמן לדעת, אם כי לא נראה לי שבמקרה הזה מישהו הוציא נורות בכוונה.

בבדיקה אכן המחשב הראה 11 הודעות תקלה, בינהן כאלו שמראות על בעייה בהתראה על תקלה ולא ברור לי מה היה שם, גם אין לי דרך עכשיו לברר זאת.

מה שמציין אייל זה בהחלט משהו שצריך בהמשך לנסות לשים לב אליו.

• תוכן חדש...