Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

איזה "שנייה-שתיים"

היה לה אולי חצי שנייה ואפילו פחות. אתה צריך להתחשב בזמן התגובה, הזמן שלוקח מהרגע שרואים את תחילת הבעיה, עד להפעלת השריר הראשון שמתחיל את הפתרון (יכול לקחת אפילו חצי שנייה-שנייה).

מהרגע שהוא התחיל לזוז ועד לפגיעה, עברה שנייה.

נכון, היא נהגה מהר טיפה בהתאם לראות\תנאי הדרך.

אבל תיאורטית, היא יכלה למנוע זאת ע"י נסיעה קצת יותר לכיוון השמאלי של הנתיב ואולי הייתה לה הזדמנות לעזוב את הגז ולהסיט את ההגה.

אבל זה לא היה כזה אפשרי לפי הסרטון לפחות.

עריכה אחרונה על ידי Nissan Skyline GTR
פורסם

היה לה אולי חצי שנייה ואפילו פחות. אתה צריך להתחשב בזמן התגובה, הזמן שלוקח מהרגע שרואים את תחילת הבעיה, עד להפעלת השריר הראשון שמתחיל את הפתרון (יכול לקחת אפילו חצי שנייה-שנייה).

בממוצע שניה ושליש לנהג עירני. לנהג שאינו עירני יכול לקחת גם שלוש שניות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

קשה להאמין שהנתון הזה אמיתי. אבל בכל זאת מדובר בממוצע אז סביר להניח שהכניסו גם את הנהגים המבוגרים ו\או על תרופות מסוימות וכו'.

[נתון מעניין שלא כולם יודעים, יש טפיל בשם "טוקסופלזמה גנדי" (שווה גיגול\ויקיפדיה: עכברים->חתולים->בני אדם), המגדיל את זמן התגובה בבני אדם הגורם בין היתר גם לאי-מניעת תאונות דרכים]

זמן התגובה שלי עומד על אזור החצי שנייה ברוב המקרים, כבר היו לי מספר מקרים (גם מצולמים) שבהם חמקתי מ"בעיות".

ממה שאני יודע, זמן התגובה הממוצע לאדם בריא הוא בין חצי שנייה לשנייה כמו שכתבתי, שלושת רבעי השנייה (0.75 שניות).

פורסם
רואים ב36 שניות שהשוטר עצר אותו בצד.

בנוגע לסרטון הקודם, איך יכול להיות שב0:54 משהו כמו 4 רכבים עוברים באדום אחד אחרי השני??

רק 4? היום אעלה מקבץ עם קטע שיש בו 8 בערך שפשוט נכנסים לצומת לא פנוי באור אדום. ואז גם אני עושה את זה (בירוק), אחרת לא אחצה אותו בחיים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

זמן התגובה שלי עומד על אזור החצי שנייה ברוב המקרים, כבר היו לי מספר מקרים (גם מצולמים) שבהם חמקתי מ"בעיות".

ממה שאני יודע, זמן התגובה הממוצע לאדם בריא הוא בין חצי שנייה לשנייה כמו שכתבתי, שלושת רבעי השנייה (0.75 שניות).

זמן תגובה של שלושת רבעי שניה אשר אנשים מכירים לרוב מנהיגה מונעת (או 0.68 שניות לפיהם מחושבים מרחקי העצירה בטבלאות הידועות) הם די אופטימיים.

אלו זמני תגובה המושגים כאשר הנהג יודע מראש שהוא צריך להגיב ולמה. החיים האמיתיים אינם כאלו ואמצעי השליטה ברכב גם מציעים כמה חלופות.

בניסויים שמדמים תנאי מציאות (כולל, תאמין או לא, מחקר שלם בארצות הברית שהתבסס על לחתוך נהגים ולעשות להם brake-test) נמצאו מספרים שנעים בין שלושת-רבעי השניה בתחום התחתון (כלומר, נהגים מאוד מהירי תגובה) לשניה וחצי בתחום העליון.

עד היום, בוחנים התנגשויות לפי הזמנים הללו. אם הבוחן מעריך שלקח לנהג יותר משתי שניות להגיב - הוא כנראה יואשם בנהיגה רשלנית עקב חוסר שימת לב.

במחקרים שבחנו גם נהגים שאינם עירניים (כולל שיכורים וכיוצאים בהם) נמצאו גם זמני תגובה כפולים מכך. זמני תגובה אלו (2.5-2.8 שניות) משמשים מהנדסי כבישים בקביעת מגבלת מהירות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מקבץ שמכיל:

1. "אני רוצה ימינה עכשיו! מה? אתה מאפשר לי להשתלב?! אז לא רוצה. אני אסע עוד קצת קדימה ואעקוף את כולם בהתחלה".

2. קצת אור אדום בכביש רטוב עוד לא הרג אף אחד.

3. "למי אכפת מה יש במראה. אני עובר לאמצע עכשיו בלי לאותת". לא יודע אם רואים בסרטון אבל נסעתי הרבה יותר מהר ממנו. הוא היה על איזה 70 קמ"ש, כי יש עיקול "מפחיד". לא עברתי שמאלה אלא ירדתי על הבלמים, גם כי זה קצת הרגל שיש לי, וגם כי משמאל היה רכב שנסע מהר ולא רציתי להפריע לו. לשמחתי הוא גם זיהה את הסיפור, האט עד שהיה מקביל אליי, ואז האט עוד ואפשר לי לעקוף לפניו אחרי כמה שניות. חסכתי את זה מכם, אין שם שום דבר מעניין.

4. שיירה של אשכרה 6-8-10 רכבים שפשוט נכנסים לצומת לא פנוי וחלקם אחרי שהרמזור [מצד שמאל למעלה] התחלף. אני השתלבתי לתוך הצומת במודע, אחרת לא הייתי מצליח להשתלב בה בחיים. נהג המסחרית החצוף עוד עשה לי סימן עם הידיים "מה אתה עושה".

5. "אני רוצה שמלה עכשיו! אבל אני לא אנסע, אני פשוט אשתלב בנתיב ואזחל". למען הסר ספק, כשעקפתי אותה ראיתי שהיא עוד אוספת את האוכל שנשפך לה מהמושב שלידה. הזויה.

6. הולכי רגל על מעבר חצייה אבל למי אכפת. אני על קטנוע ועוקף הולכי רגל כמו קונוסים כדי לעמוד ראשון.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
במהירות שהיא נסעה לא היה לה סיכוי לעצור. גג להתחמק.. זה רפלקסים נטו. היה לה בערך שנייה-שתיים מהרגע שהוא התחיל לצאת..

מה עלה 8,000 בתאונה כזאת קלה?

ואגב היה לו ביטוח צד ג'?

בעשרות (אם לא מאות) מקרים בסגנון הצלחתי להתחמק ע"י עוד גז + סטייה לנתיב השמאלי.

העלויות כללו את עלות השמאי, החלפת חישוק, כיוון פרונט (כי פגעו בגלגל), שני פסי קישוט לדלתות וכמו כן יישור וצבע לדלת קדמית ימין, אחורית ימין וכנף אחורית.

איזה "שנייה-שתיים"

מהרגע שהוא התחיל לזוז ועד לפגיעה, עברה שנייה.

נכון, היא נהגה מהר טיפה בהתאם לראות\תנאי הדרך.

אבל תיאורטית, היא יכלה למנוע זאת ע"י נסיעה קצת יותר לכיוון השמאלי של הנתיב ואולי הייתה לה הזדמנות לעזוב את הגז ולהסיט את ההגה.

אבל זה לא היה כזה אפשרי לפי הסרטון לפחות.

היא נסעה במהירות המותרת ובכל מקרה המצלמה הזו מטיסה את התמונה כאילו אין מחר (פלא שהיא עדיין עובדת, בכל זאת Made in China).

במקרה הנוכחי אני הייתי פועל במדיניות של עוד גז (כי ממילא אי אפשר לעצור) וסטייה לנתיב הנגדי (כי הוא פנוי).

פורסם

ראיתי את אשר כתבת, אני בחרתי להתייחס לעניין החוקי ולא לפי תנאי הדרך...

כתבת שהיה מוטב לעזוב את הגז - מדוע? אם אני הייתי נוהג דווקא הייתי מאיץ עוד ע"מ לעבור את המכשול במהירות במקביל לסטייה ולכן אשמח להסבר.

פורסם (נערך)

כשאתה מאט:

א. יש לך יותר שליטה על ההיגוי (משקל לפנים וכו').

ב. אתה משלב את פעולת ההיגוי יחד עם ההאטה, ז"א שיש לך מעט יותר זמן לתפעל את ה"תקלה", יותר זמן לשלוט על המצב עד אותו מפגש.

ואתה לא מאיץ בתוך סיבוב.

אני אמרתי שאני הייתי עוזב את הגז, מעביר את הרגל לדוושת הבלם (לא בהכרח מפעיל אותה, שתהיה שם לכוננות) ובמקביל מסיט את ההגה.

(הייתי בכיף משתף פה סרטון של התחמקות שלי מתאונה חזיתית וודאית של רכב שהגיע מולי בעיקול במהירות של 80-100 קמ"ש לשני כלי הרכב העומדים להתנגש, אבל נוכח שמירת פרטיות הנוסעים שהיו איתי ברכב, אני נמנע מכך)

ודבר נוסף, אני לרוב מתייחס לתנאי הדרך ולא למהירות החוקית. גם אם אני לפעמים עובר את אותה מהירות חוקית, עדיף להיות הגיוני ולא רק חוקי.

עריכה אחרונה על ידי Nissan Skyline GTR
פורסם
כשאתה מאט:

א. יש לך יותר שליטה על ההיגוי (משקל לפנים וכו').

ב. אתה משלב את פעולת ההיגוי יחד עם ההאטה, ז"א שיש לך מעט יותר זמן לתפעל את ה"תקלה", יותר זמן לשלוט על המצב עד אותו מפגש.

ואתה לא מאיץ בתוך סיבוב.

אני אמרתי שאני הייתי עוזב את הגז, מעביר את הרגל לדוושת הבלם (לא בהכרח מפעיל אותה, שתהיה שם לכוננות) ובמקביל מסיט את ההגה.

(הייתי בכיף משתף פה סרטון של התחמקות שלי מתאונה חזיתית וודאית של רכב שהגיע מולי בעיקול במהירות של 80-100 קמ"ש לשני כלי הרכב העומדים להתנגש, אבל נוכח שמירת פרטיות הנוסעים שהיו איתי ברכב, אני נמנע מכך)

ודבר נוסף, אני לרוב מתייחס לתנאי הדרך ולא למהירות החוקית. גם אם אני לפעמים עובר את אותה מהירות חוקית, עדיף להיות הגיוני ולא רק חוקי.

תשתיק את הסאונד..

למקרה התאונה , אני סבור כי יש סיכוי והייתי מצליח להתחמק במקומה, נראה שהיא לא צופה כלל התנהגויות כאלו מהסביבה, בנוסף צריך לשמור מרחק מרכבים חונים בטח כאשר אין להם שדה ראיה

Sent from my SM-J700F using Tapatalk

פורסם
איך שהגעת לצומת, ממש בהתחלה, למה החלפת נתיב?

בנתיב שלי היו רכבים והייתי בטוח ששמאלי יתקדם יותר מהר, אבל החוק הוא: הנתיב המהיר הוא זה שאתה לא נמצא בו :lol:

פורסם
הייתי בכיף משתף פה סרטון של התחמקות שלי מתאונה חזיתית וודאית של רכב שהגיע מולי בעיקול במהירות של 80-100 קמ"ש לשני כלי הרכב העומדים להתנגש, אבל נוכח שמירת פרטיות הנוסעים שהיו איתי ברכב, אני נמנע מכך

מעלה ליוטיוב ודורס את הפסקול עם משהו שלהם או פשוט משתיק את הסאונד.

פורסם
תשתיק את הסאונד..

Sent from my SM-J700F using Tapatalk

מעלה ליוטיוב ודורס את הפסקול עם משהו שלהם או פשוט משתיק את הסאונד.

מכיר ומנוסה בכך, עדיין לא אוכל לפרסם.

ודבר עיקרי באותו סרטון הוא הרעש והצלילים, ככה שמאבדים את ה"אפקט".

פורסם

כשאני אומר 2 שניות להגיב, הכוונה שהיו 2 שניות מרגע שהוא התחיל לצאת והיה הטווח ראייה ועד הפגיעה... כמובן שבפועל זה פחות לבן אדם אנושי.

נראה לי שלנהג מתחיל אין סיכוי להימנע מפגיעה אבל לנהג וותיק זה דווקא לא קשה במיוחד. כרוכב אופנוע בקלות הייתי מתחמק מזה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...