Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקר בחירות - טייק III

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

למי תצביעו בבחירות הקרובות?  

162 הצבעות

1. 1. למי תצביעו בבחירות הקרובות?

• הליכוד ביתנו
    • קדימה
      0
    • העבודה
    • חרדים (ש"ס/יהדות התורה)
    • מרצ
    • רשימות ערביות (רע"מ-תע"ל/חד"ש)
      0
    • הבית היהודי/האיחוד הלאומי
    • יש עתיד
    • עם שלם
    • עוצמה לישראל
    • אחר (נא לפרט בגוף השרשור)

פוסטים מומלצים

פורסם

זהבה גלאון, כמה מטומטמת את יכולה להיות?

התשובה - כמעט כמו המצביעים שלך.

המטרה: דירה לכל זוג צעיר. האמצעי: מתן משכנתאות ללא הון עצמי. כלומר, יותר ריבית (עקב יותר סיכון) לתקופה יותר ארוכה (100% מימון), והרבה יותר ביקוש (בלי שום טיפול בהיצע הדירות). אם כרגע הדבר היחידי שמונע ניפוח נוסף של הבועה הוא המגבלות שהטיל בנק ישראל לגבי הון עצמי, באה זהבה ומוחקת אותן במחי יד.

ככה לגמרי מקדמים את הזוגות הצעירים. נותנים להם משכנתאות משולחות רסן לתקופה ארוכה בלי שום איתנות פיננסית, תוך כדי פמפום מחירי הדיור עם ביקושים פרועים. זהבה, את לא ראויה להנהיג את עצמך אל מחוץ למיטה בבוקר, let alone את המדינה הזו.

ובנימה אופטימית זו, נראה לי שהגיע הזמן לסקר בחירות IV, רק בשביל שאני אוכל להכניס את עלה ירוק - היחידים שגרמו לי להיות נחוש וגאה להצביע. מה אתם אומרים? שנמשיך מכאן?

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 473
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
דיבידינד מעלה את ערך החברה כשהוא מחולק. זה לא כסף שהולך לאיבוד, אלא משהו שמגולם במחיר המניה.

לא כל חברה מתאימה או רוצה להיות חברה בורסאית.

זה טוב לחברות כמו מלאנוקס, לא לעסקים קטנים (מסעדות, חנויות וכו') שמגלגלים עד 10-20 מ' ש"ח בשנה או חברות משפחתיות.

רוב העסקים הם מהסוג הזה, ולא חברות ענק (שבהן גם ככה שכר הבכירים הוא זניח לעומת המחזור).

אם הקמתי מסעדה מצליחה עם מחזור של 10 מ' ש"ח בשנה, אתה תעשוק אותי עד שאני אמכור את העסק. לא רואה איך זה מוסרי או מעודד יזמות.

כבעלים ומנהל של חברה משפחתית בגודל שאתה מתאר מצב כזה בכלל לא משנה לי. אני ממילא לא מושך דיווידנדים אלא פשוט לוקח מה שאני צריך דרך המשכורת, המשכורת שלי לא מתקרבת לרמות השכר שמתוארות כפרועות (אני לא רואה שום צורך לשכר של עשרות ומאות אלפי שקלים לחודש. לא רוצה מרצדס ואין לי כוונה לגור בשני בתים ולאכול 4 ארוחות צהריים כל יום). את הכסף הגדול עושים מהשבחת החברה והעלאת שוויה ואז בבוא היום כשלא ארצה/אוכל לעבוד יותר או שהיא תוכל לשאת כלכלית את כל המשפחה או שהיא תימכר ואז אקטוף את פרי עמלי. חברות פרטיות לרוב משקיעות את הכסף חזרה בעסק לצורך צמיחה ועושות אקסיט לרוב בדור השלישי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

המטרה: דירה לכל זוג צעיר. האמצעי: מתן משכנתאות ללא הון עצמי. כלומר, יותר ריבית (עקב יותר סיכון) לתקופה יותר ארוכה (100% מימון), והרבה יותר ביקוש (בלי שום טיפול בהיצע הדירות). אם כרגע הדבר היחידי שמונע ניפוח נוסף של הבועה הוא המגבלות שהטיל בנק ישראל לגבי הון עצמי, באה זהבה ומוחקת אותן במחי יד.

ככה לגמרי מקדמים את הזוגות הצעירים. נותנים להם משכנתאות משולחות רסן לתקופה ארוכה בלי שום איתנות פיננסית, תוך כדי פמפום מחירי הדיור עם ביקושים פרועים. זהבה, את לא ראויה להנהיג את עצמך אל מחוץ למיטה בבוקר, let alone את המדינה הזו.

ובנימה אופטימית זו, נראה לי שהגיע הזמן לסקר בחירות IV, רק בשביל שאני אוכל להכניס את עלה ירוק - היחידים שגרמו לי להיות נחוש וגאה להצביע. מה אתם אומרים? שנמשיך מכאן?

רועי, זה שהיא מטומטמת זה נכון אבל מה שהיא מציעה לא ישפיע על מחירי הדיור אלא ישנה את התפלגות בעלי הנכסים.

גם היום אנשים לא גרים ברחוב. פשוט מי שיש לו כסף עודף משקיע אותו בנדל"ן ומשכיר אותו למי שאין לו אפשרות לקנות. מה שהיא מציעה זה להפיל את שוק השכירות עקב זה שאנשים יוכלו לרכוש דירות, הפלת שוק השכירות תגרום למשקיעים למכור את הנכסים ולעבור לאפיק אחר ואז נתאזן לרמת המחירים הקיימת היום.

הבעייה בהצעה שלהנ תצוץ עוד 4-5 שנים כשאנשים לא יכולו לעמוד בהחזרים, הבנקים יתקען עם מלאי של דירות ואז נכון שמחירי הנדל"ן יקרסו אבל גם הבנקים יתמוטטו.

פורסם
לא רואה בזה שום בעיה. ככה העולם בנוי וכך הברירה הטבעית שלנו פועלת. יש אנשים עם יכולות גבוהות יותר וגבוהות פחות, הטבע לא בנוי בצורה שוויונית.

אני חד משמעית לא מתנגד לתשלום לנכים 100%, קשישים ובאופן כללי אנשים שפיסית לא מסוגלים לפרנס את עצמם, זאת ההגנה הבסיסית שאנחנו חייבים להם בתור חברה. אבל שאני אממן נרקומנים שיושבים עם מזרק ברחוב? הם היו טיפשים מספיק ע"מ להביא את עצמם למצב הזה, ולכן הם ימותו בלי שיזיז לי.

העובדה שאתם לא רואים בעיה בכך שאנשים לא מסוגלים להחזיק את הראש מעל המים, גם אם יש שני בני זוג עובדים במשרה מלאה (אני כבר לא מדבר על מקרים בהם רק אחד מבני הזוג עובד, או ששניהם מובטלים, או משפחות חד הוריות, משלמי מזונות שהקימו משפחה פעם שניה ועוד כהנה וכהנה) היא פשוט עצובה. בצבא קראו לתופעה "סוציומטיות". כמותכם גם המלך ביבי לא רואה את האנשים הללו מבעד לעשן הסיגרים וממשיך להתעלל בהם כאשר הוא מאפשר העלאת מחירים של מוצרים ושירותים בסיסיים.

תתפלא, אבל לא כולם מובטלים מרצון. לא כולם רכשו השכלה מתאימה (וגם אם כן, מחוץ למדינת גוש דן לא תמיד יש עבודה לכולם, כן, גם אנשים מוכשרים) ויתרה מכך - לא כולם מוכשרים מספיק בכדי לעבוד בעבודות שמכניסות מספיק כסף למחיה נורמלית.

למה ללכת רחוק? זה פורום שכותרתו היא מוטוריקה. קח עובד ממוצע במוסך. כמה אתה חושב שאחד כזה מביא הביתה? מה הסיכוי שלו לעלות משמעותית ברמת ההשתכרות שלו? אם אתה חושב שזה בגלל שבעל המוסך מניאק ולא רוצה לשלם, בדוק שוב - תראה כמה נשאר לבעל מוסך אחרי כל ההוצאות ותגיד לי בעצמך כמה הוא יכול לשלם...

מה שאתה אומר - על הזין כל אלה שלא מסוגלים לדאוג לעצמם - אם אינם נכים או נזקקים אמיתיים (אני לא מדבר על נרקומנים ו/או כאלה שמתבטלים מבחירה, למרות שגם הזנחת נרקומנים וכו' בסופו של דבר פוגעת בחברה, כי מה שהם יעשו זה ללכת לגנוב בשביל המנה הבאה, אבל נעזוב זה, מדובר במיעוט זניח).

אם כך - אני שואל את מה ששאלתי את רועי? בשביל מה אנחנו צריכים מדינה בכלל? אם ארגון הגג הזה לא מספק את השירותים הכוללים עליהם אתה משלם (ושלא תהיה לך טעות, אתה משלם באבוהה. חישוב קצר וגס מראה שזוג ממוצע (נלך על שכר נטו משותף של 15,000 ש"ח, מספיק למחיה סבירה למשפחה ממוצעת) מכניס למדינה בערך 150,000-200,000 שקל) אז כבר עדיף שלא תהיה מדינה. בסכום כזה אתה מביא אחלה צבא שכירי חרב, חברות קבלניות שיבנו, מעסיק נותני שירותים שונים וכיו"ב.

כל זה בלי להחזיק חבורה של פרזיטים שתשב על בורקסים בישיבות "שופוני".

למדינה אמור להיות ערך מוסף, אשר יאפשר לכל תושביה ואזרחיה לחיות בצורה סבירה לכל הפחות. מדינות שלא מקיימות את הדבר הזה, נקראות בד"כ "מדינות עולם שלישי". ראיתי בחיי מספיק אנשים שחיים מדולר ליום, ביותר ממדינה אחת. לא מחזה מרנין במיוחד, תאמין לי. מדינות בהן הסיכוי של ילד להגיע לגיל 8 הוא בערך 30 אחוז, מדינות בהם תוחלת החיים היא פחות מ-50 שנה.

עם המדיניות הקיימת וכמו שאתה רואה אותה - מהר מאוד (לא עשרות שנים, הרבה פחות) יהיה כאן עם מדושן עונג (כן, אותם אלה שקונים מכוניות חדשות ואייפונים. אתה מדבר על 20 אחוז מהאוכלוסיה בקושי) ועם שני שחי כמו במדינות נחשלות באסיה/אפריקה/דר' אמריקה. לשם אתה רוצה להגיע?

האסון שלנו הוא שדווקא האנשים הללו הולכים ומצביעים שוב ושוב למפלגות שמדכאות אותם (כן, גם לתשלום קצבה לאברך אני קורא דיכוי. בצורה כזו אתה משעבד את האדם שתלוי בקיצבה ומונע ממנו לעמוד על רגליו) ו/או למפלגה שמתיימרת לייצג את המזרחיים (המקופחים?) אבל בפועל רובם המוחלט של השולטים בה הם בדיוק ההפך מהם.

פורסם

משהו נוסף - על עליית מחירי הדירות הבלתי הגיונית ועל הפחד מבריחת משקיעים זרים.

אם תעברו על רשימת בעלי הנכסים הנחשבים למשובחים (בעיקר פנטהאוזים ומגדלי יוקרה, אם אפשר בקרבת קו החוף), תמצאו שם אחוז לא פרופורציונלי של אזרחים זרים, תושבים שלא כדרך קבע וכו'.

האקלים הכלכלי בארץ, הפך את מדינת ישראל לסוג של מקלט מס עבור לא מעט אזרחים מבריה"מ לשעבר, צרפת ועוד מדינות - לא פעם מדובר בטיפוסים מפוקפקים (ע"ע דורסי לי זיתוני, או ההוא עם הפרארי שאיים לפוצץ חצי מיושבי בית הקפה שם בדיזנגוף) וגם אם לא - עדיין מדובר באנשים ששווה להם לשים את כספם בישראל מאשר בארצות מוצאם.

עקרונית - זה אמנם טוב למדינה שייכנס לכאן כסף זר (למרות שלאחר הקניות המסיביות של פישר אנחנו יושבים על ערימות אדירות של ירוקים), אבל במקביל - לאלה שמגיעים מבחוץ עם כסף גדול אין בעיה לשפוך עוד מליוני דולרים על דירה ועוד דירה, מה שמושך אחריו את כל השוק ומרים את מחירי הדירות הממוצעות לרמה שזוג צעיר בד"כ לא יכול להגיע אליה.

מדינה אחראית הייתה פועלת בשני מישורים בתחום זה:

1. עצירת הלבנת הון שחור באמצעות רכישות כאלה. לא כל כסף שנכנס לארץ צריך להיות רצוי. אם מקורו במקורות מפוקפקים, מוטב שיישאר בחוץ.

2. דיור ציבורי (ע"ע "עמידר", "עמיגור" ועד כהנה וכהנה). אמנם לא מכל השיכונים הללו יצאו "מיטב בנינו", אבל בכ"ז - הדיור הזה אפשר למאות אלפי אנשים לחיות בצורה סבירה, בוודאי לעולים חדשים שהגיעו בחוסר כל לארץ. צריך לזכור גם שאז האמצעים של המדינה היו מוגבלים בהרבה לעומת היום ואפשר לשכן אנשים בבתים שלא יהפכו ל"סלאמס" בהכרח.

אבל אני מדבר על מדינה אחראית, לא על ישראל...

פורסם

לא רק שאנחנו רואים, אלא שהתפיסה שלנו יותר חברתית משלך. אתה רוצה לשפוך עליהם כסף מהשמיים, אנחנו בסך הכל רוצים לסגור כל מנגנון ממשלתי מסואב שמעביר את כספם לאחרים, או ממסה את המוצרים שהם צורכים, או מספסר בקרקע של הדירה שלהם, או מתעלל בהם בתור לקבל שירות ממשלתי, או מחייב אותם לשלם אגרות לערוץ שאיש אינו רואה.

שני בני זוג עובדים רק ירוויחו ממצע כמו של עלה ירוק, ואפילו יוכלו לסגור את היום עם ג'ויינט.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם
כבעלים ומנהל של חברה משפחתית בגודל שאתה מתאר מצב כזה בכלל לא משנה לי. אני ממילא לא מושך דיווידנדים אלא פשוט לוקח מה שאני צריך דרך המשכורת, המשכורת שלי לא מתקרבת לרמות השכר שמתוארות כפרועות (אני לא רואה שום צורך לשכר של עשרות ומאות אלפי שקלים לחודש. לא רוצה מרצדס ואין לי כוונה לגור בשני בתים ולאכול 4 ארוחות צהריים כל יום). את הכסף הגדול עושים מהשבחת החברה והעלאת שוויה ואז בבוא היום כשלא ארצה/אוכל לעבוד יותר או שהיא תוכל לשאת כלכלית את כל המשפחה או שהיא תימכר ואז אקטוף את פרי עמלי. חברות פרטיות לרוב משקיעות את הכסף חזרה בעסק לצורך צמיחה ועושות אקסיט לרוב בדור השלישי.

אז זה מתאים לך ספציפית. התפיסה הזו בעייתית; מה קורה כשאתה מזדקן ורוצה לעזור לילדיך לרכוש דירות או השכלה? מה לגבי הסיכון של העסק - הרי בעל שליטה חכם ידע להעביר חלק מהון החברה לעצמו בשביל להשאיר איזה משהו ליום סגריר. ומעבר לזה, רבים פשוט רוצים להנות מפרי עמלם לאורך חייהם ולא לחכות לגיל 70 כשימכרו את העסק (או יעבירו אותו הלאה במשפחה).

ואחרי כל זה המיסים למדינה יהיו נמוכים יותר.

זה אפילו לא פותר שום בעיה שקיימת כרגע שכן הטענה האמיתית הייתה כנגד שכר בחברות בורסאיות; מי שרוצה להחיל נורמות כאלו על חברות פרטיות פשוט יוצא בראש חוצות כנגד זכות הקניין.

אני פשוט לא מבין את ההגיון מאחורי זה. סמוך על בעל החברה הפרטית שיעשה את מה שטוב לחברה גם בלי שתכוון אותו לשם בעזרת מיסוי, ואתה יודע מה - גם אם הוא לא, זו זכותו המלאה. חברה שלו, בעיה שלו.

באמת שאני לא מבין אותך.

פורסם

רועי, אני מכיר כמה עשרות בעלים של חברות פרטיות. הם לא שמים כסף מחוץ לעסק ליום סגריר כי אין היגיום לשלם עליו מס ואז לשים בצד ובכל מקרה בעת משבר הם יכניסו אותו חזרה לעסק (ממילא הם חתומים על ערבויות אישיות לעסק).

כשארצה לעזור לילדים אז או שאשלם מס גבוה או שאמכור חלק מהחברה. לא אומרים לך לא למשוך אלא שאם תמשוך תשלם קצת יותר מס ממה שאם היית מקבל משכורת.

היום המצב הוא שחברה מייצאת משלמת מס חברות מופחת ואחר כך על הדיווידנד משלמים עוד 25%. אם החברה משלמת מס מלא אז המס הכולל על הדיווידנד יצא 50%. אני לא אומר לקחת עליו מס שיצטבר ל 80% אלא ל 60% וללא לבטל את הפטור ממס לדיוידנד בין חברות.

אם תרצה למשוך תוכל אבל זה יוריד את התמריץ לקנות חברה כדי למצוץ ממנה את כל הכסף לצורך מימון הרכישה.

פורסם
לא רק שאנחנו רואים, אלא שהתפיסה שלנו יותר חברתית משלך. אתה רוצה לשפוך עליהם כסף מהשמיים, אנחנו בסך הכל רוצים לסגור כל מנגנון ממשלתי מסואב שמעביר את כספם לאחרים, או ממסה את המוצרים שהם צורכים, או מספסר בקרקע של הדירה שלהם, או מתעלל בהם בתור לקבל שירות ממשלתי, או מחייב אותם לשלם אגרות לערוץ שאיש אינו רואה.

שני בני זוג עובדים רק ירוויחו ממצע כמו של עלה ירוק, ואפילו יוכלו לסגור את היום עם ג'ויינט.

איך בדיוק אתה רוצה לסגור מנגנונים ממשלתיים מסואבים כאשר אתה תומך (או מכריז שהוא היה הכי טוב עבורנו) במלך הקומבינות שישלם כל סכום דרוש ולכל אחד ובלבד שיישאר על כיסאו?

הסיאוב מתחיל מלמעלה, כל עוד הראש רקוב - שאר הפירמידה תתנהג בהתאם.

פורסם

איזה תסריט נחמד שתהיה סערת גשמים ביום הבחירות ו50% מאלה שהתכוונו ללכת להצביע לא יצאו מהבית, בשל תשתיות ניקוז לקויות שהממשלות (לא רק הנוכחית) אמורות להיות אחראיות לה :wink:

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

אני מצביע כ-15 קילומטר ממקום המגורים שלי. בבחירות הללו כל כך חשוב לי להצביע שגם אם אצטרך ללכת ברגל בגשם אלך להצביע.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

^

דווקא המערכת הנוכחית היא די משעממת וצפויה. ביבי יקים קואליציה עם בנט, ש"ס ושאר הדתיים, עוצמה לישראל ובכלל כל גוש הימין, והשמאלנים ימשיכו לבכות באופוזיציה.

.Your average Notepad

פורסם

בגלל שהיא משעממת וצפויה אנשים אומרים לעצמם "גם ככה הקול שלי לא ישפיע וגם ככה ידוע שהקואליציה הבאה שוב תדאג לקבוצות אינטרסים כאלה ואחרות".

דווקא בגלל זה חשוב לצאת מהקונכיה וללכת להצביע כי כל קול משפיע. מי שלא מצביע מאבד את הזכות להתלונן לאחר הבחירות.

שום דבר עוד לא סגור.

יכול בהחלט להיות שביבי מתעורר בבוקר שלמחרת הבחירות ומחליט להקים קואליציה חילונית וגוש המרכז/שמאל יחליט להניח את האגו בצד וללכת איתו רק על מנת שלא לאבד את המדינה לגורמים קיצוניים ואולי אולי להשפיע על המדיניות מבפנים.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

לזכות הצרחנית ייאמר שהיא הפסיקה לצרוח בטלביזיה.

פורסם
איזה תסריט נחמד שתהיה סערת גשמים ביום הבחירות ו50% מאלה שהתכוונו ללכת להצביע לא יצאו מהבית, בשל תשתיות ניקוז לקויות שהממשלות (לא רק הנוכחית) אמורות להיות אחראיות לה :wink:

אלה שגרים במאחזים רגילים לתנאים קשים ויצביעו. עם העוזי והדובון. אלה מ"רוטשילד" (- כפר שמריהו) אולי פחות.

• תוכן חדש...