Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4942 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בוודאי שאפשר.

אבל צריך תנאים בסיסיים נוחים - מקום מוצל, זמן, ויכולת גופנית מינימאלית. וכמובן חומרים מתאימים ו know how.

באיזה רכב מדובר ולמה "אמרו" לך שצריך?

לאחר פוליש תצטרך לעשות שכבת הגנה. בד"כ "ווקס".

חשוב לדעת מה מצב הצבע שלך, לעיתים נדרש אפילו תהליך קודם לפוליש שמתבצע באמצעות פלסטלינה. או רק פלסטלינה ואח"כ שכבת מגן. הפלסטלינה מורידה מהצבע לכלכוך שנדבק ולא יורד בשטיפה. היא משאירה את הצבע נקי אך חשוף (ללא שכבת הגנה).

פוליש זה תהליך בו מסירים שכבת צבע עליונה אשר פגומה (שרופה או שרוטה) באמצעות חומר יעודי. יש דרגות שונות של חומרים מעדינים מאוד ועד גסים. כמו גם בהתאם לסוג הצבע. לאחר ביצוע פוליש הצבע של הרכב אמור לחזור לתכונות המקוריות שלו מבחינת ברק וגוון.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

סוזוקי סוויפט 90 והיו בשטיפה ידני לא ירדו הרבה כתמים גינגים , אמרו לי לעשות פלסטלינה פוליש ובסוף ווקס...

יש איזה מדריך שמסביר איך עושים פלסטלינה ופוליש ? ווקס פשוט מורחים מחכים שיתייבש ואז מנגבים עם מטלית נקייה לא ?

פורסם

250 ש"ח לטיפול כזה - מחיר טוב!

לעשות את הטיפול לבד, תצטרך לרכוש חומרים בעלות קרובה. אמנם הם יספיקו למספר פעמים, אך תזרימית זה שיקול שלך.

אם אתה מוסר את הרכב לטיפול, מומלץ שתהיה בקרבה ותתרשם שכל הרכב עובר את 3 השלבים.

אם תעשה לבד - תרוויח הרבה יותר סיפוק ותוכל להגיע לתוצאה ברמה גבוהה. רכב בגודל כזה זה צ'ופר ולא קשה מדי לעשות.

כאן, בפורום תוכל לקבל סיוע מהחברים באשר לחומרים מומלצים ואיך לעשות זאת נכון.

פורסם
סוזוקי סוויפט 90 והיו בשטיפה ידני לא ירדו הרבה כתמים גינגים , אמרו לי לעשות פלסטלינה פוליש ובסוף ווקס...

250 ש"ח לטיפול כזה - מחיר טוב!

רכב כזה זקן ומחיר כזה נמוך... "פה חשדתי". צריך לבחון לעומק את מצב הצבע, לראות אם יש קילופים, פיצוצים או התייבשות של הלכה. צריך לבדוק כמה לכה נשארה על הרכב. בלי גישה למד עובי של צבע, בכלל לא הייתי ממהר לעשות פוליש אצל מישהו לא מקצועי.

בקיצור, בלי תמונות קשה לדעת. על סמך העובדה שכרגע אין תמונות, אני מציע לוותר על פוליש. לעשות ניקוי יסודי של הרכב, אח"כ פלסטלינה, אח"כ ווקס על בסיס פילרים. צריך לשמור על מה שקיים.

פורסם
רכב כזה זקן ומחיר כזה נמוך... "פה חשדתי". צריך לבחון לעומק את מצב הצבע, לראות אם יש קילופים, פיצוצים או התייבשות של הלכה. צריך לבדוק כמה לכה נשארה על הרכב. בלי גישה למד עובי של צבע, בכלל לא הייתי ממהר לעשות פוליש אצל מישהו לא מקצועי.

בקיצור, בלי תמונות קשה לדעת. על סמך העובדה שכרגע אין תמונות, אני מציע לוותר על פוליש. לעשות ניקוי יסודי של הרכב, אח"כ פלסטלינה, אח"כ ווקס על בסיס פילרים. צריך לשמור על מה שקיים.

אני מעדיף לעשות לבד ולא אצל מישהו "מקצועי".

בגדול המצב של הפח ניראה לי די טוב לרכב בן 22 , יש כמה שריטות ונקודות של חלודה , האם פוליש יכול להסיר חלודה?

פורסם

צלם את החלודה ותעלה לכאן.

יש הרבה רמות של חלודה - יש רקבונות מנופחים - שזה רק לפחח ויש שריטוט עדינות או כתמים חומים שפוליש יכול להסיר. ואז זה עד הפעם הבאה...תלוי במיגון שתשתמש בו.

פורסם
צלם את החלודה ותעלה לכאן.

יש הרבה רמות של חלודה - יש רקבונות מנופחים - שזה רק לפחח ויש שריטוט עדינות או כתמים חומים שפוליש יכול להסיר. ואז זה עד הפעם הבאה...תלוי במיגון שתשתמש בו.

מחר אני יעלה תמונות

פורסם
הבנתי שהווקס הזה איכותי

http://www.autostore.co.il/151426/%D7%95%D7%95%D7%A7%D7%A1-%D7%A0%D7%95%D7%96%D7%9C%D7%99-Turtle-Wax

איזה המלצה לפלסטלינה טובה וזולה ?

הבנת לא נכון.

זה ווקס סטנדרטי, לא מאוד איכותי (אבל גם לא מוצר זבל). סתם ווקס רגיל.

אם אתה מחפש מוצר טוב יותר, אז בקישור שנתת, במורד הדף, יש ווקס של קארפלן שהוא טוב יותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אולי די עם ההמלצuת על הCARPLAN הזה.

מזמן עושה רושם שלאתר יש איזשהוא קשר מסחרי איתם.

עכשיו כשהתחילו להביא כמה חברות איכותיות ביותר בתחום הדיטיילינג, אפשר להתקדם מהמוצרים האלו.

פורסם

עכשיו כשהתחילו להביא כמה חברות איכותיות ביותר בתחום הדיטיילינג, אפשר להתקדם מהמוצרים האלו.

:mm_yeah:

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

הקארפלן עושה את העבודה ובמחיר הוגן. וזה מניסיון ארוך. בניגוד להמלצות תאורטיקנים שהפכו לנפוצות מדי.

פורסם

אז מה אם לאתר ההוא יש קשר מסחרי איתם?

עדיין מדובר בווקס שעולה כמעט אותו הדבר כמו הווקס של טרטל ועושה עבודה טובה יותר. ברור שיש מוצרים טובים יותר משל קארפלן, רק נתתי דוגמא שקפצה לי לעין בקישור.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
הקארפלן עושה את העבודה ובמחיר הוגן. וזה מניסיון ארוך. בניגוד להמלצות תאורטיקנים שהפכו לנפוצות מדי.

shayy נשמח אם תשתף אותנו בניסיונך הארוך עם מוצרים של קארפלן, על אילו מוצרים ספציפית אתה ממליץ ומה אופן השימוש בהם?

נשמח אם תעלה תמונות שלך שמתארות רכב שעבר פוליש או ווקס עם מוצרים אלו על מנת שנתרשם ואולי אף נלמד משהו.

באופן אישי השתמשתי רק במוצר אחד של החברה שנקרא carplan wonder wheel ואני יכול להעיד שהוא מאוד אגרסיבי והוא מתמודד בהצלחה עם כל סוגי הלכלוך שיש על הג'אנטים, החומר הזה לא סופר אבק בלמים בשום צורה.

יצא לי לעבוד עם מגוון של מוצרים בחודשים האחרונים (מלבד פוליש רציני שכמעט ולא התנסתי בו ) ומשום מה יש הרגשה בקרב חובבי הדיטיילינג שהמוצרים של קארפלן הם די ירודים. כמעט ולא שומעים עליהם בפורומים של דיטיילינג בעולם שלא לדבר על אנשי מקצוע שמעולם לא הזכירו אותם, אפילו החברה עצמה משקיעה מעט מאוד בשיווק המוצרים (ולא מדובר בחברה צעירה, היא קיימת 50 שנה בערך), החברה לדעתי בריטית אך הרבה אתרים בריטים שמוכרים מוצרי דיטיילינג בכלל לא מוכרים מוצרים של החברה הזאת, עובדה שמוסיפה למחשבה שאלו מוצרים ירודים לדעתי.

לגבי עניין המחיר ההוגן זה תלוי לאיזה טווח אתה מביט קדימה.

אני למשל רכשתי אוטם של menzerna מחול והוא לא כלכך זול אבל הוא יספק לי הגנה לשלוש שנים בערך.. עכשיו כשאני חושב על זה הוא בעצם מאוד לא יקר עבור בערך שלוש שנים של הגנה.

יש מצב למשל שאם הייתי קונה ווקס זול ב-40 ש"ח שמחזיק מעמד במקסימום חודש ( יש כאלה שיחזיקו פחות ) אז במצטבר הייתי מוציא עליו הרבה יותר כסף ואולי גם יותר זמן של עבודה ( לפעמים המוצרים הזולים יותר דורשים הרבה יותר זמן עבודה כמו הטרטל ווקס שהתנסיתי בו לפני כמה שנים, שלא לדבר על ההסרה של החומר והכתמים הלבנים ) בניגוד לאוטם של menzerna שהוא אחד החומרים הפשוטים ליישום.

בכל אופן אני אשמח לחידודים ממך, אולי באמת שווה לנסות את המוצרים שלהם.

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4942 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...