Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4968 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום.

החלטתי לשדרג את המערכת המקורית למשהו איכותי יותר. מסגרת התקציב - 4000 ש"ח (כולל התקנה). הכיוון שחשבתי עליו (לאור קריאה בפורום בשבועות האחרונים והסתובבות (והאזנה) אצל כמה מתקינים) הוא HU, מגבר, זוג קומפוננט וסאב (?).

כמה הערות ושאלות:

1. אני שומע בעיקר רוק ובלוז (טיפה ג'אז).

2. אינני מחפש עוצמה, אלא איכות (אני שומע בעוצה חלשה - בינונית רוב הזמן).

3. אינני בטוח לגבי הסאב - כיום לא חסרים לי באסים (שמגיעים מהרמקולים עלומי השם 6X9 האחוריים) אולם אינני יודע אם עקב חיבור הקומפוננט והנחתת הנמוכים לא יווצר חוסר משמעותי בבאס... בכל מקרה, אם אשים סאב זה רק על מנת להשלים את החסר ולא כרכיב דומיננטי.

4. יש לי שני ילדים קטנים ולכן מעט מקום פנוי בבאגז, כך שיש עדיפות לרכיבים קטנים יחסית.

5. לגבי HU - ראיתי שלא מעט מהדגמים החדשים מגיעים עם פאנלים חשמליים, אורגני אורות ומסכי מגע למיניהם. אני מחפש משהו איכותי אבל סולידי בעיצוב (עם כניסת AUX) וללא פאנל מכאני או חשמלי. בנוסף אינני מחפש תמיכה ב BT. המלצות?

6. לגבי קומפוננט - מבין כמה זוגות ששמעתי (הרץ 165, מורל (לא יודע איזה), פוקאל 165) התחברתי יותר לפוקאל (האמת שאני לא יודע אם זה 165A, 165V1 או 165V2 לפי המחיר זה כנראה הדגם הזול / בינוני).

7. לגבי מגבר - חשבתי על מגבר חלש יחסית (4X50) שכן אינני מעוניין בעוצמה גבוהה. האם אתם רואים בעייה עם מגבר כזה להגברת הקומפוננטים והסאב (אם אשים)?

8. אם כן אשים סאב, חשובה לי היכולת לשלוט עליו (שוב, הילדים :-D). למה עלי לשים לב בבחירת הרכיבים? האם HU עם 2 זוגות RCA ומגבר 4 ערוצים יפתרו לי את הבעייה?

אשמח לקבל המלצות לרכיבים במסגרת התקציב הנ"ל. תודה.

פורסם

זה שאתה אוהב לשמוע חלש יחסית יכול בקלות להשתנות , ברגע שתוסיף קומפוננט ומגבר סביר מאד להניח שהווליום יעלה, למרות זאת נראה שמגבר שנותן 50 וואט RMS יכול להספיק , גם מאד תלוי איזה מגבר ספציפי (יש מגברים שנותנים יותר ויש שנותנים פחות על אף שהם מוצהרים 50 וואט).

בעניין הסאב להשלמת התמונה, מה שאתה מחפש הוא מאד מקובל (ולדעתי נותן תוצאה מעולה) , זה פשוט סאב קטן 8" , ראיתי כאלו שמגיעים בתיבות מיניאטוריות, תוצאה טובה מאד וחיסכון אדיר במקום.

עכשיו לגבי מה לקנות, יש טווח מאד רחב של מוצרים ,ואני ממליץ בחום על שימוש ביד 2 , מכיוון שלרוב המוצרים בתחום יש בלאי מאד נמוך, תבדוק את ההיצע , תשאל אם אתה רואה משהוא מעניין.

לגבי ה HU , לרוב 2 יציאות RCA יספיקו , שים לב שלמכשיר יש מסננים (HPF,LPF), ככה המערכת תוכל "להקצות" לכל רמקול את טווח התדרים שמתאימים לו, שים לב שפה בפורום נמכרים HU מעולים (שנותנים פיצרים שאין ב HU אחרים, כמו קרוס פנימי, יישור זמן וכו') , שיאפשרו לך בעתיד עבודה אקטיבית (יותר שליטה במערכת), במחירים חסרי תקדים (ככה שאם איכות מעניית אותך, הם התשובה).

SCANSPEAK

פורסם

בנג'י, תודה רבה על התגובה.

לגבי מגברים, חשבתי על משהו מבין אלה:

JBL GTO504

JBL GTO75.4

JBL GT5A604

Rockford R3004

Mac Audio ZX4000

דרך אגב, איך ה Lightning Audio B400.4?

(כאופציה מיד שניה)

פורסם

במילה אחת (או 2 :D) אתה מחפש SQ, בתקציב שלך אפשר להרכיב מערכת SQ שתספק אותך מעל ומעבר.

בתור התחלה, בשל בעיה במקום פנוי בתא המטען, הייתי ממליץ לך לעשות את זה:

להחליף רדיו,

להוציא את הרמקולים 6X9 (או לנתק במידה ואתה לא רוצה חורים במגש האחורי), פשוט שלא יעבדו \ יהיו,

לקנות קומפוננטים איכותיים, ומגבר איכותי.

ואז- אם הקומפוננטים בלבד לא יספקו אותך, תוסיף סאב קטן. (מומלץ- Hertz 250 בגודל 10 אינץ' או Hertz 200 בגודל 8 אינץ')

מגבר איכותי מאוד שיעשה את העבודה לטעמי הוא מגבר JL Audio A4300 בעלות של כ1800 ש"ח, במידה ואתה לא רוצה להשקיע סכום כזה תוכל לקנות את הRockford Fosgate R300.4 שזול ממנו משמעותית אך איכותי גם כן.

אם אתה רוצה מגבר קצת חזק יותר שיעשה עבודה יפה בסכום מעולה הJBL GTO1004.

לאחר שהחלטת איזה מגבר לבחור נעבור לקומפוננטים.

165V2 Focal שיש להם צליל חד

או ה- Morel Dotech Ovation \ Morel Vitrus שיש להם צליל רך יותר.

אלו 3 קומפוננטים מדהימים, שיעשו את העבודה בצורה מעולה.

נעבור לרדיו דיסק (על פי בקשה- 2 יציאות ומעלה), פיוניר או קלריון יעשו את העבודה, אלו דגמים שמאוד מומלצים- הממשק של פיוניר יותר נוח, האיכות של הקלריון יותר טובה, בגדול- מי שלא מחפש להתעסק יותר מדי, מומלץ הפיוניר.

Pioneer DEH3250UB

Pioneer DEH5250SD

Clarion CZ302A

אמנם אולי התקציב קצת יחרוג, אבל זה שווה את זה. :) תתחדש.

JL Audio

פורסם

אני מציע לך גם לחפש מוצרים יד 2 ככה תוכל ליקנות אלמנטים ברמה גבוהה יותר במסגרת התקציב.

אתה יכול ליראות בחתימה שלי את המערכת שמורכבת אצלי באוטו שעלתה לי הרבה פחות מ 4 אלף שקל וכמובן הכל מיד 2.

פורסם
בנג'י, תודה רבה על התגובה.

לגבי מגברים, חשבתי על משהו מבין אלה:

JBL GTO504

JBL GTO75.4

JBL GT5A604

Rockford R3004

Mac Audio ZX4000

דרך אגב, איך ה Lightning Audio B400.4?

(כאופציה מיד שניה)

קשה לי להמליץ על ה JBL , הוא חזק מאד(!) , אבל בכל הנוגע לאיכות הם לא להיט היסטרי.

תבדוק ביד 2 ופה בפורום מכירה, לא מחייב שבאמת תוציא את כל הסכום עם שימוש ביד 2, אבל אין לתחום הזה סוף ותמיד במתיחת התקציב תוכל להביא ציוד יותר טוב (פה בפורום מפורסמים SRX של אודיסון, וA5 של DLS ,הם מגברים מעולים, אבל טיפה יקרים).

לגבי קומפוננט , אני מאד אוהב את מורל , ובאמת כמו שהמליצו לפני הדוטק\ וירטוס מעולים, אני גם אוהב את פוקל, שווה לשמוע גם אותם , מה שהכי חשוב זה לוודא שאתה אוהב את מה שאתה הולך לקנות, לשמוע לפני.

לגבי חלוקת התקציב

לדעתי תתקצב אלפייה ל HU (משומש,)

אלפייה למגבר (משומש)

אלפייה לקומפוננט

שבע מאות לסאב 8" (משומש)

חמש מאות לחיווט והתקנה

כמובן שאלו לא מחירים סופיים, אבל זה הכיוון פחות או יותר.

SCANSPEAK

פורסם

חברים, תודה על התגובות.

לגבי HU, ראיתי את ה Pioneer 5250 ולא כל כך אהבתי את התצוגה והממשק. דווקא יותר התחברתי ל Clarion וחשבתי על ה CZ202 במקום ה CZ302 (אינני מעוניין ב BT). שמתי לב שב 202 יש רק LPF, וב 302 יש גם LPF וגם HPF. האם לדעתכם זה יכול להוות בעייה בחיבור זוג קומפוננט וסאב בלבד?

כמן כן, ה Pioneer 4250 עדיין אופציה (לפחות עד שאראה אותו). האם העובדה שהיציאות שלו הן 4V לעומת 2V ב CZ202 של Clarion מספיקה כדי להכריע?

• תוכן חדש...