Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז לאיפה עוברת סובארו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי מאמר הבכיינות של חרל"פ (נדמה לי שהוא הבעלים של יבואנית הרכב הגדולה בישראל) בגלובס, סובארו עוברת ליבואן אחר. מישהו כבר יודע למי?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

הוא אמר יבואן, אז אולי סמל"ת. או שזה יקבור סופית את פיאט, או שהם יקברו גם את סובארו...

פורסם

אני מהמר על האופצייה השנייה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

להלן חמשת הסנטים שלי:

עד לאחרונה עבד ביפנאוטו מנהל מוצר חביב וחיובי מאד בשם רועי בוכמן. לפני כחודשיים, האיש עבר לסמל"ת...:roll:

בנוסף, כל סוכנות רכב צריכה "בשר", בין אם בכמויות או ברווח שולי גבוה ליחידה - ורצוי בשניהם. כיום, לסמל"ת אין כמעט "בשר" - מאחר ואפילו בפיאט, שאמור להיות המותג העממי והנפוץ, הפורטפוליו מצומצם מאד; מיעוטם של הדגמים אטרקטיביים ורובם מיושנים ולא ממש תואמים את הטעם המקומי.לנצ'יה ואבארת' הם נישתיים וקטנים וכנראה שרק אלפא ומחלקת המסחריות מסייעים לאזן את התמונה.

אני משער שגם אובדן הזכיון של קיה לא ממש היטיב עם החברה.

בקיצור, סובארו היא כנראה גלגל הצלה הכרחי לסמל"ת.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

אלא שמשום שהם לא ידועים בתמחור הוגן/סביר/תחרותי (תקראו לזה איך שאתם רוצים), אני לא רואה הצלה רבה.

נכון הוא, שזה נותן להם אחיזה בשוק של פורסטר ושות', אבל רק בתמחור אטרקטיבי הם יוכלו לעשות עם זה משהו.

מעניין איך הם שכנעו את היצרן: "תראה כמה קיה הדרדרו אחרי שעזבו אותנו" ;-)

פורסם

אם היה לסמל"ת ניהול נכון הם היו יכולים לקבל את סובארו ולהצליח איתו.

הדגמים שיש לסובארו להציע לשוק הישראלי יכולים למלא את החוסרים שיש לסמל"ת, תשימו לב שלכל דגם של סובארו אין דגם מתחרה של סמל"ת כיום.

אני לא רואה מתחרה של סמל"ת כיום לאימפרזה, B4 ופורסטר.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

שחושבים על זה, שאר יצרניות הרכב ממזמן התפתחו, תכננו מנועים חדשים וחסכוניים בלי הבדל בביצועים, פיצ'רים ועוד עם מחיר נמוך מאוד.

איפה סובארו תקועה? עם האימפרזות המיושנות? הB4 שלהם שעם כל הכבוד הרכב הזה פשוט עגלה ולוקחת דלק כאילו אין מחר ועם תג מחיר של לא פחות מ172 אלף שקל?

אני מסתכל על סובארו עכשיו כמו על נוקיה, אפל וסמסונג הוציאו מכשירים חדשים, עם הרבה פיצ'רים ועוד נוקיה תקועה עם הC7 והN8 העגלות שכבר לא מציעות כלום לעומת המתחרים שלה.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

בקיצור, סובארו היא כנראה גלגל הצלה הכרחי לסמל"ת.

סובארו יכלה להיות גלגל ההצלה של סמל"ת, אם היה לה מה למכור.

מכירות ה B4 והפורסטר די שוליות, וללא מישפחתית 1.6 שכנראה כבר לא תגיע השנה, קשה לראות את סובארו הופכת לשחקן משמעותי בשוק.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

גם אם היו נותנים לי בחינם לא היתי לוקח בעלות על סובארו , חסר לי שעכשיו יזרקו עלי רימונים ;)

HU: Clarion CZ702 AMP 1 : Celestra FA475x

AMP 2: Phoenix Xenon 400.1 Sub: Seas Lotus

COMP : Ground Zero Uranium

[h=1][/h]

פורסם
מיעוטם של הדגמים אטרקטיביים ורובם מיושנים ולא ממש תואמים את הטעם המקומי.

מיושנים או לא, בארץ נמכרות כמויות עצומות של (סליחה על הביטוי) זבל. הזבל של האחרים לא יותר טוב מה"זבל" של פיאט, הבעיה היא פשוט בתימחור.

במחיר הנכון וברמת איבזור סבירה - הם ימכרו.

נכון להיום, אפילו הפנדה הכי זולה (63K שח) רחוקה מלהיות בסטנדרט של המתחרות (אלטו, i10) שאפילו להן בגירסת הבסיס (60-62K שח) יש כבר 4 כריות אויר (!) במקום 2 בפנדה - ואפילו מערכת שמע מקורית (מה שבפנדה אין).

למרות זאת, אפשר למכור גם את זה... במחיר הנכון !

הבעיה של סובארו היא אחרת לגמרי. ככל הנראה, עקב היותם יצרן קטן, התחרות מסביב חונקת אותם לאט לאט. לא רק זה, אחת הבעיות העיקריות שייכות לנאמנות לשורשים והאמוציות. הם מסרבים להתנתק מגרסאות הנעה כפולה בדגמים הבכירים (מה שעבור רוב הצרכנים לא רלוונטי), מה שמייקר את מחיר הרכב ואת האחזקה שלו (בדלק) ודופק לחלוטין את הביצועים.

אין לי בעיה שיהיו נאמנים למסורת, אבל לפחות תנו את זה כאופציה ואל תדחפו את זה בכל הגרסאות.

בדגמים הבינוניים יש להם בעיה רצינית שהיתה קיימת בסובארו מאז ומתמיד שבאה לידי ביטוי בחוסר השקעה בפרטים הקטנים והיצע דל של דברים באמת חשובים ומעניינים. הדגמים הבכירים (B4 לצורך העניין) עשויים טוב יותר ונעימים יותר, לעומת האימפרזה שתמיד נראיתה דלה לידה.

בנוגע לנאמנות למנוע בוקסר, אני לא יודע עד כמה המנוע יושב בעוכריו של המותג או לא, אבל ללא ספק גם המנוע וגם הגיר הם נקודות שדורשות התייחסות, במיוחד בעידן בו זיהום אויר הוא קריטריון חשוב מאוד.

קשה לי להאמין שמישהו יצליח להציל את סובארו כאן בארץ, אפילו בתימחור נכון.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יפה כתבת איציק.

לפני קצת יותר משנה, בפגישה עם המנכ"ל ועוד כמה בכירים בסובארו, הצעתי להם דרך כדי "לרדת אל העם" בצורה חכמה.

בין היתר התמקדתי בדגמים הבינוניים וכשחושבים על זה, זה בעצם דגם בינוני, כי מה שיש להם להציע זה רק את ה B3.

הפנתי את תשומת ליבם לכך שהיום לקוחות מחפשים חיסכון בדלק, ורכבים קטנים, יעלים וזולים נמכרים כמו לחמניות חמות.

וכשמסתכלים על סובארו אין להם היצע דגמים שיכול להשתלב בפלח השוק הזה.

נתתי להם רעיון לרדת במחיר כדי להיות יותר אטרקטיביים, התשובה שלהם הייתה שבכל העולם סבוארו נמכרת ברמות מחיר כאלו והכיוון הוא למתג אותם כלפי מעלה, ולמטה לא בא בחשבון.

הם טענו שהם תולים תקווה בדגמים החדשים שעתידים לבוא (שחלקם כבר הגיע) בעיקר ה XV והאימפרזה הרגילה, ושדגמים אלו בעלי צריכת דלק מעולה וגיר רציף ועוד כמה חידושים שמזניקים אותם לשורה הראשונה עם המתחרים.

לדעתי אכן הדגמים החדשים הם קפיצת מדרגה לעומת הקודמים, אבל המחיר! במקום להישאר עם רמות המחיר הקודמות ולייצב את המכירות הם בחרו להקפיץ את המחיר בהתאם להשתפרות הרכבים.

אני כן מאמין שהיה אפשר להציל את סובארו כאן בארץ, הכל עניין של פשרות, אילוצים, שיווק, שינויים ארגוניים ובגדול, התנהלות נכונה.

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

• תוכן חדש...