Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז לאיפה עוברת סובארו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מיושנים או לא, בארץ נמכרות כמויות עצומות של (סליחה על הביטוי) זבל. הזבל של האחרים לא יותר טוב מה"זבל" של פיאט, הבעיה היא פשוט בתימחור.

במחיר הנכון וברמת איבזור סבירה - הם ימכרו.

נכון להיום, אפילו הפנדה הכי זולה (63K שח) רחוקה מלהיות בסטנדרט של המתחרות (אלטו, i10) שאפילו להן בגירסת הבסיס (60-62K שח) יש כבר 4 כריות אויר (!) במקום 2 בפנדה - ואפילו מערכת שמע מקורית (מה שבפנדה אין).

למרות זאת, אפשר למכור גם את זה... במחיר הנכון !

הבעיה של סובארו היא אחרת לגמרי. ככל הנראה, עקב היותם יצרן קטן, התחרות מסביב חונקת אותם לאט לאט. לא רק זה, אחת הבעיות העיקריות שייכות לנאמנות לשורשים והאמוציות. הם מסרבים להתנתק מגרסאות הנעה כפולה בדגמים הבכירים (מה שעבור רוב הצרכנים לא רלוונטי), מה שמייקר את מחיר הרכב ואת האחזקה שלו (בדלק) ודופק לחלוטין את הביצועים.

אין לי בעיה שיהיו נאמנים למסורת, אבל לפחות תנו את זה כאופציה ואל תדחפו את זה בכל הגרסאות.

בדגמים הבינוניים יש להם בעיה רצינית שהיתה קיימת בסובארו מאז ומתמיד שבאה לידי ביטוי בחוסר השקעה בפרטים הקטנים והיצע דל של דברים באמת חשובים ומעניינים. הדגמים הבכירים (B4 לצורך העניין) עשויים טוב יותר ונעימים יותר, לעומת האימפרזה שתמיד נראיתה דלה לידה.

בנוגע לנאמנות למנוע בוקסר, אני לא יודע עד כמה המנוע יושב בעוכריו של המותג או לא, אבל ללא ספק גם המנוע וגם הגיר הם נקודות שדורשות התייחסות, במיוחד בעידן בו זיהום אויר הוא קריטריון חשוב מאוד.

קשה לי להאמין שמישהו יצליח להציל את סובארו כאן בארץ, אפילו בתימחור נכון.

איציק

סובארו כמו הרבה יצרנים "עדיין" לא עוברת למנועים צנומי נפח מוגדשים בגלל שאין להם תקציבי פיתוח גדולים. גם לי מפריעה העובדה שאת ה B4 למשל אי אפשר לקנות עם הנעה קדמית..

אבל וזה אבל גדול, היצרנים עושים את המקסימום ע"מ להפחית את זיהום האוויר וצריכת הדלק על חשבון הרבה דברים אחרים - ואני מבין שימי הלגאסי 1.8 שעדיין משרתת את משפחתי בכבוד גם לאחר 380 א' ק"מ ואפס תקלות לא יחזרו - גם לא בסובארו עצמה.

קונצרן VAG עבר ל TSI באופן גורף, גם שאר היצרנים מאירופה מצטרפים לחגיגה, פורד ירדו ל 3 צלינדרים מוגדש.

גם תיבות ההילוכים עברו דרך מאז "האוטומט מלא" - כפולות מצמד, רציפות, תיבות עם 8 הילוכים כשהתשיעי בדרך!!

רכבים היברידיים וחשמליים שמתפתחות בקצב מהיר מאוד..

כל זה מביא אותי לשאול שאלות - מה יקרה לרכבים האלה שנמכרים היום בעוד חמש - עשר שנים למשל? מי יוכל להחזיק אותם? כמה זמן יישרדו? האם היה שווה מההתחלה להשקיע בפיתוחן? האם החיסכון המצטבר בדלק ישתלם לאור כמות התקלות הצפויות?

אתה בטח יותר מלומד ממני בתחום הזה לפחות, ומכיר הרבה דברים בשטח.. האם המכונה הפשוטה של פעם עדיפה על שיא הטכנולוגיה? ואני לא מתכוון לפן הבטיחותי שזה דבר חשוב בפני עצמו.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

לדעתי בדגמים כמו B4 סובארו צריכים לבנות במקום הנעה כפולה - הנעה אחורית. זה יוזיל מאט את הרכב, יוסיף לייחודיות שלו, ישפר צריכת דלק וזה יהיה למעשה רכב יחיד בסדר גודל כזה עם הנעה אחורית (לא קדמית!) ואופצייה בתוספת תשלום הנעה כפולה. כמובן גם חייבים לשווק בארץ את מנוע הדיזל בוקסר שלהם.

כמובן גם צריך לרדת בנפח ולגדוש, למשל B3 עם מנוע 1.5 גודשת הייתה יכולה להיות מאוד מעניינת.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
יפה כתבת איציק.

לפני קצת יותר משנה, בפגישה עם המנכ"ל ועוד כמה בכירים בסובארו, הצעתי להם דרך כדי "לרדת אל העם" בצורה חכמה.

בין היתר התמקדתי בדגמים הבינוניים וכשחושבים על זה, זה בעצם דגם בינוני, כי מה שיש להם להציע זה רק את ה B3.

הפנתי את תשומת ליבם לכך שהיום לקוחות מחפשים חיסכון בדלק, ורכבים קטנים, יעלים וזולים נמכרים כמו לחמניות חמות.

וכשמסתכלים על סובארו אין להם היצע דגמים שיכול להשתלב בפלח השוק הזה.

נתתי להם רעיון לרדת במחיר כדי להיות יותר אטרקטיביים, התשובה שלהם הייתה שבכל העולם סבוארו נמכרת ברמות מחיר כאלו והכיוון הוא למתג אותם כלפי מעלה, ולמטה לא בא בחשבון.

הם טענו שהם תולים תקווה בדגמים החדשים שעתידים לבוא (שחלקם כבר הגיע) בעיקר ה XV והאימפרזה הרגילה, ושדגמים אלו בעלי צריכת דלק מעולה וגיר רציף ועוד כמה חידושים שמזניקים אותם לשורה הראשונה עם המתחרים.

לדעתי אכן הדגמים החדשים הם קפיצת מדרגה לעומת הקודמים, אבל המחיר! במקום להישאר עם רמות המחיר הקודמות ולייצב את המכירות הם בחרו להקפיץ את המחיר בהתאם להשתפרות הרכבים.

אני כן מאמין שהיה אפשר להציל את סובארו כאן בארץ, הכל עניין של פשרות, אילוצים, שיווק, שינויים ארגוניים ובגדול, התנהלות נכונה.

לסובארו יש כמה רכבים קטנים שמשווקים רק ביפן - R1, R2, פליאו ועוד. רכבים שלא קיבלו תקינה אירופאית מעולם עם מנועי 660 ו 1000 סמ"ק מוגדשים..

לגבי האמפריזה דור יוצא (B3 בעברית) : גם אני לא הייתי קונה כזה רכב, ולא בגלל ה 1.5 העלוב שלו.

דגמי החברה הנוכחיים יותר טובים וגם יותר מתקדמים : סובארו עברה לסדרת מנועי ה FB החדש שלה בכל הדגמים - 1.6, 2.0 ו 2.5 אטמוספריים, ו 2.0 DIT הכל חדש שמפיק 280 כ"ס. וכולם משודכים לת"ה רציפה דור II, או ידנית 6 הילוכים.

גם איכות החומרים טובה מפעם, אך הירידה לפרטים עדיין לא שם - האמפריזה בחיים לא תרגיש כמו גולף, וה B4 לא תתקרב לסופרב.. אך אני עדיין חושב שהצרכן הסולידי (ויש עוד הרבה כאלו במיוחד לאלו שאין דלקן..) יסלח לדגמי החברה על הפשטות רק אם ייזכה למחיר הוגן ושירות טוב.

לאור ההצלחה היחסית של ה XV (למרות המחיר השערורייתי) אני חושב שהאמפריזה והפורסטר החדש שמבוסס עליה ייזכו לאהדה גדולה, בתנאי שלא ישכחו שהם עדיין מוכרים סובארו..

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

מכונית עם פוטנציאל מצוין, אך מיתוג בעייתי.

B3 - תג המחיר שנקבע דאז למשפחתית היה גבוהה ולא עמד בשורה אחת אל מול המתחרים, שעקפו בהליכה.

כיום הדגם הזה לא מופיע יותר באתר סובארו ישראל.

ג'סטי - רכב המיני שזכה להצלחה רבה בזמנו. לא הוצג מחליף בעידן שרכבי המיני זוכים להצלחה גדולה בארץ

בשל מחירי הדלק וחשיבות זיהום האוויר.

טנדר - ידועה באמינותו, שרידותו ועלויות האחזקה לאורך ציר הזמן. לא הוצג מחליף בארץ.

טרייבקה/B9 - רכב מנהלים בעל איכות גימור ואבזור טובה קיבל תמחור מוגזם, וכעת הופסק בארץ שיווקו.

BRZ - רכב בעל עיצוב נדיר זכה למנוע בעל ביצועים בינוניים בלבד ותמחור מוגזם.

בתקווה שדגמי 2013 שאמורים להיות מוגדשים יזכו לתמחור הגיוני וכיוצ"ב יכול הרכב להפוך להפתעת השנה.

מנוע בתצורת הבוקסר הכה מיוחדת רק לסובארו התברר במשך השנים כהצלחה: מנוע שקט ואמין שזיכה את סובארו בשבחים.

סעיף "צריכת הדלק" בהחלט דורש שיפור.

4X4 - בתקווה שהיבואן החדש ישאיר זאת כאופציה אבזור עפ"י דרישת הלקוח, ולא כהכרח בחלק מהדגמים, דבר אשר תורם

לבטיחות/יציבות, אבל גם תורם לצריכת הדלת ולמחיר הסופי של הרכב.

בהצלחה ליבואן החדש, יהא אשר יהא.

*ט.ל.ח.

פורסם

בעיית צריכת הדלק בסובארו לא היתה קשורה להנעה הכפולה אלא למנועים המיושנים ודלי המומנט, אשר בשילוב עם הגיר האוטומטי המאכזב אילצו את הנהג ללחוץ כהוגן על מנת לנסוע בקצב סביר. הדברים נכונים לאימפרזה 1.6 הנעה קדמית בדיוק כפי שהם נכונים ל-B4 מהדור הקודם.

הגיר הרציף, בשילוב עם סדרת המנועים החדשה והגמישה(מהלך בוכנה גדול יותר מהקדח) אמור לשפר משמעותית את העניינים. ב-XV שנזדמן לי לנהוג עליה לפני מספר חודשים, יחידת הכח תפקדה מצויין.

למען האמת, אני די נדהם ממה שאני קורא כאן. לוותר על מנועי הבוקסר? השתגעתם? המנועים האלו מאוזנים, חלקים בפעולתם, מאפשרים מרכז כובד נמוך ובזכות מיקומם לאורך הם שותף טבעי להנעה כפולה/אחורית.

ולמה לוותר על הנעה כפולה, אשר מעניקה למכוניות ניהוג יחודי שכולו שלהן, בנסף ליתרונות אובייקטיביים?

מה אתם רוצים, שסובארו תייצר קורולה ואוונסיס עם גריל של סובארו? אינכם מעריכים יצרן קטן שמנסה להאחז ביחוד שלו?

סובארו עברה תקופה לא קלה - ולא רק בארץ. אני משוכנע שהאימפרזה החדשה מסוגלת למחוק את חרפת ה-B3(ואולי טוב שלא קראו לה כאן אימפרזה, כשמה בשאר העולם) - וגם כוחה של B4 עוד במותניה, אם היבואן החדש יציע את הדגמים המתאימים(מנועי 2.5 ליטר בלבד ורמות הגימור הגבוהות במחיר בו שווקו דגמי ה-2 ליטר). אפשר להצליח גם עם מיצוב מחודש ומוזל לפורסטר החדש ול-BRZ. אפשר לעשות עוד הרבה דברים.

בקיצור, אל תמהרו להספיד את סובארו.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

אני מאוד אוהב את סובארו ודווקא מעריך את בחירת היצרן הקטן להיאחז בייחודיות שלו כדרך להילחם בתחרות מצד חברות הענק.

4X4 זה מאוד רלוונטי לשווקים גשומים ובעיקר מושלגים ועל היתרונות הגלומים במנועי הבוקסר אין צורך להרחיב.

יחד עם זאת בשוק הגלובאלי של היום אשר מעודד מטבעו קוצרנים ענקיים, אני לא בטוח שעדיין יש מקום לחברה כמו סובארו אשר צועדת לבדה כ"כ שונה מהעדר.

תצורת הבוקסר על יתרונותיה וחסרונותיה יקרה יותר לייצור ופיתוח. כמו כן, בגלל המיקום הקדמי יחסית שנגזר מתצורת הבוקסר הוא אינו שותף טבעי לרכבי הנעה קדמית.

חלק ניכר ממחיר כל רכב נועד לכסות את עלויות הפיתוח העצומות, ככל שחלקים נרחבים יותר בכל פלטפורמה משמשים רכבים רבים יותר כך המרכיב היחסי של עלויות פיתוח הרכב יורד וניתן להוזיל את הרכב בד בבד עם הגדלת רווחוית היצרן.

בתקופה בה יצרנים כמו מסדר גודל של במוו ו- PSA משתפים פעולה בפיתוח וייצור מנועים על מנת לחסוך בעלויות, לפתח סדרת מנועים שתתותקן אך ורק ברכבי סובארו זה צעד לא כלכלי בעליל אשר ממנו נגזרים המחירים הגבוהים יחסית של דגמי החברה.

רוב היצרנים אשר השתמשו בתצורת בוקסר בעבר (פולקסוואגן, פורשה, פרארי ואלפא) ירדו זה מכבר מתצורת הבוקסר וכך גם לא נותר עם מי לחלוק את עלויות הפיתוח.

פורסם

אני מאוד מקווה שסובארו לא תוותר על מה שמייחד אותה כי ככה היצרן הזה בטוח יעלם. אין להם שום סיכוי לנצח את טויוטה במשחק שלה. הם גם לא בדיוק הולכים לבד, לטויוטה יש נתח של איזה 16% מפוג'י, בעלת הבית של סובארו.

אולי יש להם סיכוי בתור מותג מפולפל של טויוטה.

emotion of motion

פורסם

רוב היצרנים אשר השתמשו בתצורת בוקסר בעבר (פולקסוואגן, פורשה, פרארי ואלפא) ירדו זה מכבר מתצורת הבוקסר וכך גם לא נותר עם מי לחלוק את עלויות הפיתוח.

פורשה? בכל מכוניות הספורט של החברה מותקן מנוע בוקסר.

ולעניין עלויות פיתוח, העלות הגבוהה ביותר בתכנון רכב חדש היא עלות השלדה(בהתייחסות לא רק לפלטפורמה/מתלים אלא גם לבטיחות פאסיבית).

אישית, אני מעדיף לקבל יחידת כח מוצלחת ויחודית על פני מסכי מגע, מערכות מולטימדיה, פלסטיק במרקם "איכותי" ושטויות אחרות שהיצרנים מרעיפים עלינו בהמוניהם.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

לצערי סובארו הולכת לכיוון שדהייטסו וסוזוקי הולכות אליו-מכוניות פשוטות מידיי,לא נוחות,מתומכרות גבוה.

שנות ה80 כבר לא פה.

אנשים לא מחפשים רק רכב אמין אלא גם מפנק,יפה וחשוב שיהיה גם בטיחותי.

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

504L - אני לגמרי איתך בהעדפות האישיות שלי אך אלו אינן תואמות את רוב האנושות.

עלות פיתוח מנוע חדש עולה בבמוצע כמליארד דולר (השונות סביב הממוצע הזה משמעותית ותלויה בחברה המפתחת ורמת ההתבססות על דור המנועים הקודם).

לגבי פורשה - ידוע, יחד עם זאת אני בספק אם האימפרזה הבאה תחלוק יחידת הנעה עם הבוקסטר החדשה או אם שיתוף פעולה בין שתי היצרניות פיזיבילי באופן כלשהו.

יצרן עילית כמו פורשה, אשר דורש ומקבל פרמיה עבור מוצריו יכול להרשות לעצמו ייחודיות כמו מיקום וסוג מנוע תוך שמירה על רווחיות - הצרכן מוכן לשלם תוספת עבור הייחודיות והאיכות הגלומה ברכבים הללו.

סובארו אינה יצרן פרמיום, הצרכנים לא מבינים למה XV, אימפרזה או B4 עולות יותר ממתחרותיהן תוך שהן פחות מעוצבות ומציעות פלסטיקים חלולים.

יש פה בחירה בעייתית - סובארו ברמת המחירים הנוכחית לא תוכל גם לשמור על מאפייניה הייחודיים (וכתוצאה מכך היקרים) וגם להתחרות ביצרניות הגדולות בכל שאר הסעיפים (ע.ע איכות, חיסכון, בטיחות, עיצוב וכ"ו).

מאידך, לא נראה כי כרגע מספיק צרכנים מעוניינים במוצרים אותם סובארו מוציאה.

כולי תקווה כי שביל זהב אכן יימצא. רוב הרכבים על הכביש מספיק דומים אחד לשני בשביל שיהיה חבל לאבד יצרן עם קול ייחודי שכזה (תרתי משמע).

פורסם

חלקכם סתם מערבבים בין חוסר ההצלחה פה בארץ לבין היצרן!

אם תפקחו עיניים תראו שהמצב של סובארו בעולם הרבה יותר טוב ממה שאתם מתארים פה, קחו לדוגמא את שוויץ, הרכב הנמכר ביותר שם הוא סובארו XV!

https://www.google.co.il/#hl=iw&q=switzerland+subaru+xv&oq=switzerland+subaru+xv&gs_l=serp.3...21037.28171.0.28331.13.12.0.0.0.0.188.1351.3j8.11.0...0.0...1c.1.F77iRYGp0b0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=d4de301d6d451185&bpcl=38897761&biw=1280&bih=883

גם במקומות אחרים המכירות לא בדיוק בשפל.

ברור לכם שזה "קצת" לא נכון לטעון שמדובר ברכבים נחותים או במגמה שלילית.

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

לא מערבבים, הדיון התחיל מיפנאוטו וגלש לסובארו.

סובארו אמנם אינה חברה ציבורית, אבל חברת האם - Fuji Heavy Industries - כן.

בדו"חות שוטפים תתקשה להפריד את ביצועי סובארו מביצועי שאר הקבוצה, אבל בד"ח השנתי ישנה התייחסות ספיציפית לסובארו.

אני לא יכול לפרסם קישורים אבל כנס לאתר שלהם, תחת Investor Relations לחץ על Annual Report.

פורסם

נכנסתי, תודה על ההפנייה, יש שם מידע מעניין.

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

• תוכן חדש...