Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4981 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חגורות בטיחות

בנסיעה ברכב , לחגורת הבטיחות תפקיד עיקרי בצמצום הפגיעה והנזק שיכול להיווצר לגוף שלנו בעת תאונה. חגורת בטיחות מצילת חיים וזו לא סתם אמרה, רבים מקלים ראש עם קביעה זו ולא לא לוקחים מספיק ברצינות את העובדה שנסיעה ברכב ללא חגורת בטיחות מהווה סכנת חיים ממשית. חובת חגירת חגורה מעוגנת בחוק, אך שימת הדגש צריכה להיות על שמירת הבטיחות ולא על חשש מקנס מסוים.

קציני בטיחות בתעבורה ואני חוק רבים יקפידו יתר על המידה על נושא של חגורת בטיחות עקב התרומה הגדולה שהיא נותנת בעת תאונת דרכים.

החגורה מתוכננת כך שמחוברת בשלוש נקודות למושב הרכב ובאופן כזה מחזיקה ביותר שטח פנים של גוף הנוסע, כך במקרה של בלימה פתאומית או התנגשות, גוף הנוסע מאובטח ביותר מקומות. קיימים כמה סוגים של חגורות בטיחות: חגורת מותניים דו נקודתית, חגורת שלוש נקודות ורתמת שש או חמש נקודות אשר נמצאת בדרך כלל במכוניות ספורט או רכבי שטח. לכל חגורה, ייעוד ותפקיד שונה ועל כן גם הגנה שונה. כך לדוגמא, בחגורת מותן החלק העליון של הגוף עלול להיזרק קדימה בבלימה חזקה, מה שמהווה חסרון לעומת חגורת שלוש נקודות.

חגורות הבטיחות על כל סוגיהן "ינעלו" בעת התנגשות ובכך יתרמו לשמירה על הגוף, בכל מקרה של תקלה בחגורת בטיחות מומלץ להיוועץ עם מוסך או בחברות עם קצין הבטיחות של החברה

כריות האוויר גם כן התפתחו כתוצאה משמירה על הבטיחות במהלך הנסיעה ובמקרה של תאונה, אך יש נטייה לחשוב שאם יש כריות אוויר, ניתן להמעיט מערך החגורה. להיפך, כריות אוויר אשר נפתחות במהירות של 350 קמ"ש כאשר הנוסע לא חגור יכולות להסב לו נזק רב, פציעה ואף מוות. לכן, רק כאשר הנוסע חגור השילוב בין כרית אוויר לחגורת בטיחות מוכחת כמצילת חיים.

על הנוסעים היושבים מאחור ישנה חובה מכוח חוק על חגירת חגורות בטיחות, החל מרכבים פרטיים משנת ייצור 1987. חשוב להדגיש שעצם הישיבה מאחור ללא חגורת בטיחות היא לא נסיעה בטוחה ובמקרה של תאונה הנוסע עלול לעוף קדימה, לפגוע בנוסעים אחרים ואפילו להיזרק החוצה אל מחוץ לרכב. הנוסעים היושבים מאחור גם לא חשופים לערנות הנהג ופחות יכולים לצפות את התנהגותו על הכביש פחות מהנוסע ליד הנהג. לכן, חגירת חגורה מאחור היא חשובה לא פחות מאשר מקדימה.

לגבי נשים בהריון וחגירת חגורת בטיחות: על נשים בהריון לחגור חגורת בטיחות ולמרות הבטן הגדולה והמרחק להגה עליהן לחגור את החגורה ולייצב אותה מתחת לבטן. בצורה כזאת, במקרה חירום הנזק שעלול להיגרם לנהג או לנוסע יהיה קטן יותר מאשר לא לחגור כלל. יש לציין שרופאים וגניקולוגים ממליצים להימנע מנסיעה ברכב.

כפי ששמנו לב, חגורת בטיחות הכרחית לכל אדם בכל גיל ואין להסס גם אם אתם רגילים לא לחגור מאחור. חגורת בטיחות מצמצמת את הנזק שעלול להיגרם לנוסעים ויכולה להיות הגבול הדק שבין חיים למוות.

מאמר מאת לופוס שירותי קצין בטיחות התעבורה

פורסם

X is so X...

מידע שחסר בכתבה - כשאדם לא חגור מגיע לכרית האוויר, לרוב יגיע אליה במצב של צלילה ומירב הסיכויי שמותו דווקא יהיה די מהיר, שכן מפרקתו תישבר.

עוד משהו - לא רק נשים בהריון צריכות לשים את החגורה בחלק התחתון האפשרי, כך גם יתר האוכלוסייה.

אין התייחסות להמלצה הגורפת להחליף חגורות לאחר תאונה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מידע נוסף שחסר בכתבה הוא לטעמי - איך לחגור. כן, תתפלאו. אבל גם אנשים שחוגרים לא תמיד יודעים איך. בין אם מדובר בחגורה תלויה ברפיון ולא הדוקה על הגוף, חגורה שהרצועה שלה עוברת על הבטן הרכה, על הצוואר וכן הלאה.

את חגורת האגן יש להניח על האגן ולא על הבטן. האגן בנוי מעצמות קשיחות והבטן מלאה באיברים רכים. לכן, העברת החגורה על האגן היא בטוחה יותר ואף נוחה יותר. יש להדק את החגורה כך שלא יישאר בה חופש. המדד הנכון הוא שלא ניתן "לאסוף" את החופש בחגורה בצביטה. הידוק החגורה גם מסייע לוודא שהיא נעולה.

את הרצועה האלכסונית יש לכוון לגובה כך שתעבור על מרכז הכתף (בצה"לית: שקע הכתף) - לא על הצוואר, לא על עצם הבריח הדקיקה ולא על הזרוע ובטח שלא מתחתיה או מאחוריה. החגורה חייבת לשבת ישירות על הכתף ולא להיות תלויה מעליה ברפיון. לשם כך יש לעתים גם לשנות את הזוית של משענת הגב. יש להימנע מכל דבר שיפגע ביכולת החגורה להצמיד את הגוף למושב, מה שכולל: ביגוד עבה ומכביד, כיסוי על המושב או כרית, נסיעה כשגב המושב נטוי לאחור או בישיבה "מרושלת" על הכסא, וכן הלאה. יש לוודא שהחגורה ישרה ולא מפותלת או מקומטת.

אגב, כדי לוודא שההוראות הללו ממולאות כראוי, יש לחגור את החגורה לפני שמתחילים לנסוע ולא תוך כדי כמו חלק מהאנשים. כאשר מתעסקים עם החגורה תוך כדי תחילת הנסיעה (כשגם ככה לא מרוכזים) אז מסתבכים עם החגורה ולוקח הרבה זמן לחגור, או שאפילו שוכחים לחגור בכלל, וגם הריכוז בנהיגה יורד בגלל ההתעסקות הנוספת.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני לא מבין למה עשו את זה חובה, רק כשאני נכנס לעיר אני שם חגורה רק להימנע מהדו״ח.

למה אכפת למדינה אם אני שם חגורה או לא, מה מפריע לה פחות בן אדם על הכביש חס וחלילה?

פורסם

שני שיקולים - הראשון, פטרנליזם. תרצה או לא תרצה המדינה חושבת בשבילך. השני - אתה מבוטח בביטוח חובה שהנטל עליו הוא מכלל אוכלוסיית הנהגים. ככל שנזקיך יגדלו, הפיצוי עליהם יבוא מכולנו.

לי אישית אין בעיה עם ביטול חובת החגירה וחובת חבישת הקסדה בתנאי שזה יגרור, אוטומטית, ויתור על ביטוח חובה, אבל זה בחיים לא יעבור וכנראה במידה מסוימת של צדק.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אני לא מבין למה עשו את זה חובה, רק כשאני נכנס לעיר אני שם חגורה רק להימנע מהדו״ח.

למה אכפת למדינה אם אני שם חגורה או לא, מה מפריע לה פחות בן אדם על הכביש חס וחלילה?

אל תשכח גם לא לחגור את הילדים שלך.

פורסם
עצם הישיבה מאחור ללא חגורת בטיחות היא לא נסיעה בטוחה ובמקרה של תאונה הנוסע עלול לעוף קדימה, לפגוע בנוסעים אחרים ואפילו להיזרק החוצה אל מחוץ לרכב.

נקודה שלישית- כשאתה יושב לא חגור (מלפנים או מאחור) ברכבך, ואני יושב חגור ברכבי וקרתה לנו תאונה, אתה עלול לפגוע גם בי, ולהרוג אותי. אמנם אתה שוקל כמה עשרות קילגרמים, אך בשעת תאונה אתה תעוף עליי במשקל גבוה של כמה מאות קילוגרמים ותפגע בי.

אפשר לשאול, ותענה לי בשיא הרצינות- למה אתה לא חוגר מחוץ לעיר?

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
נקודה שלישית- כשאתה יושב לא חגור (מלפנים או מאחור) ברכבך, ואני יושב חגור ברכבי וקרתה לנו תאונה, אתה עלול לפגוע גם בי, ולהרוג אותי. אמנם אתה שוקל כמה עשרות קילגרמים, אך בשעת תאונה אתה תעוף עליי במשקל גבוה של כמה מאות קילוגרמים ותפגע בי.

אפשר לשאול, ותענה לי בשיא הרצינות- למה אתה לא חוגר מחוץ לעיר?

אני עונה לך בשיא הרצינות.

דבר ראשון החיים שלי לא כאלה חשוב לי, כך או כך אנחנו מתים אז מה משנה עכשיו מאוחר יותר.

דבר שני לא נוח, מפריע להוציא דברים מהכיסים או לשנות תנוחה בכיסא.

פורסם

דווקא הנימוק של החיים שלי לא חשובים עוד ניחא, אבל הנימוק של לשנות תנוחה בכסא פשוט לא נכון - חגורה לא באמת מפריעה לזה. מילא אלה, אבל מה לעזאזל כבר יש לך להוציא מהכיסים לפני הנהיגה? ארנק מוציאים רק כשחונים, סיגריות ומצית וגם נייד אפשר להוציא לפני תחילת הנסיעה - למה כבר עוד אתה יכול להזדקק?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
כשאתה יושב לא חגור (מלפנים או מאחור) ברכבך, ואני יושב חגור ברכבי וקרתה לנו תאונה, אתה עלול לפגוע גם בי, ולהרוג אותי. אמנם אתה שוקל כמה עשרות קילגרמים, אך בשעת תאונה אתה תעוף עליי במשקל גבוה של כמה מאות קילוגרמים ותפגע בי.

על אף התשובה העניינית והרצינית שלך, אם תרשה לי לבקש ממך לחגור תמיד, מהסיבה שכתבתי קודם.

(יחד עם זאת אני ממש לא מצפה ממך שתעשה את זה, אבל היי, לא יזיק לנסות)

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

דבר ראשון החיים שלי לא כאלה חשוב לי, כך או כך אנחנו מתים אז מה משנה עכשיו מאוחר יותר.

...והחיים של אחרים, גם אינם חשובים לך ?

ואתה, לא חשוב לאחרים ?

alfa 156 2.5.

פורסם

המחיר של הרוג בתאונת דרכים למשק הישראלי כשבתוך החישוב הזה נמצא עלות הטיפולים שלו עד קביעת המוות, נזק היקפי ואובדן מהכנסה עתידית למדינה עומד על 4.6 מליון ש"ח (לפי אור ירוק 5.58 מליון) להרוג.

תקרא: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3423605,00.html

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000795759

אז תעשה לי טובה, תחגור חגורת בטיחות, לא בשבילך, בשבילי.

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

לא להאכיל את הטרול

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...