Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5000 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי סוזוקי סוויפט אוטומט שנת 94 (האמת שזה ירושה שקיבלתי מאשתי, והיא נוסעת עם הטויוטה RUNX).

1. כשאני נוסע בעלייה ועוצר בגלל רמזור\פקק , אז וכשאני מנסה להתחיל בנסיעה שוב הרכב נכבה לפעמים (ובמקרים הטובים הוא רק כמעט ונכבה) . נראה כאילו לא מגיע מספיק "כח" למנוע. לפעמים כל התחלת נסיעה כזאת אני צריך להוריד להילוך 2 ולכבות את המזגן על מנת להיות בטוח שהרכב יתחיל שוב בנסיעה- וזה גם לא תמיד עוזר.

2. בהתחלת נסיעה (ביציאה מחנייה למשל) כאשר אני מעביר מעביר מ-R ל-D או להיפך גם הרכב נכבה לפעמים.

3. יש גם מצבים שאחרי נסיעה מאומצת ועצירה קצרה (להוריד את הילד בגן) ההנעה היא קשה והרכב נחנק.

אני מניח שכל התופעות הנ"ל קשורות אחת לשנייה, אם כן מה הבעייה.

אני גר בחיפה, האם יש המלצה על מוסך מסויים (בחיפה\קריות\טירת כרמל) זול ואמין שידע לטפל בבעייה?

פורסם

בגלל שרשמת שהורדה להילוך 2 עוזרת -

שאלה מתבקשת:

האם אתה מרגיש החלפות הילוכים?

הגיר אמור להחליף מראשון לשני באיזור 20 קמ"ש ומשני לשלישי באיזור 60. ניתן להרגיש את זה די בקלות.

במצב תקין הורדה ידינית ל 2 לא אמורה להשפיע כלל, כי הזינוק הוא בכל מקרה מהילוך ראשון.

פורסם

כנראה שלא הייתי מספיק ברור. מדובר ברכב אוטומטי .

הכוונה כאן היא שבהתחלת נסיעה בעלייה אני "מוריד" הילוך מ-D ל-L1/L2, על מנת לתת יותר כוח למנוע.

מקווה שהשאלה יותר ברורה עכשיו.

פורסם

היית ברור לגמרי, תנסה לענות על השאלה שלי.

בכל מצב, רכב אוטומטי מזנק מהמקום בהילוך ראשון.

כך שאם אצלך קיים הבדל בין זינוק (הכוונה לתחילת נסיעה ממש) במצב D לבין זינוק במצב 1 או 2 - זה לא תקין.

פורסם

אם ברמזורים /בעמידה בכלל הסל"ד משחק- הבעיה קשורה במנוע צעדים/בית מצערת /מייצב טורים ודומיהם.

אם יש בעיה של החנקות כאשר הרכב בשלישי,אפשר לנסות להוריד להילוך שני ולראות אם הרכב נכבה-אם כן לבדוק את תפקוד משאבת הדלק ולחץ דלק במוסך,אם לא- זו יכולה להיות כל תקלה חשמלית אחרת כמו חוטי הצתה/מפלג ידני/אלקטרוני מי מהם הקיים ברכב.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לגבי השאלה של בוקי...בהתחלת נסיעה "רגילה"(במישור או בירידה) אין שום בעיה להתחיל נסיעה ב-D.

לגבי התחלת נסיעה בעליה ("זינוק בעליה") - אני מרגיש שקיים הבדל ויותר קל לרכב להתחיל בהילוך נמוך (1 או 2).

לדעתי הרכב מחליף הילוכים (זה נראה לי כל כך ברור שכן שאני בכלל לא שם לב לזה,אבל עצם השאלה מערערת את הביטחון שלי- אני אבדוק מחר עם האוטו- למרות שאני בטוח ב-99% שכן).

לגבי השאלה של colauti 9 (הוא עוד משחק קולאוטי?!) ברמזור\עצירה הסל"ד לא משחק- התנהגות רגועה ורגילה.

איך אני יכול לבדוק את עצמאית התפקוד של משאבת הדלק/לחץ דלק? או שזה משהו שרק במוסך אפשר לאבחן?

ולמה אתה מעריך שזאת יכולה להיות בעייה שקשורה לחשמל?!

בכל מקרה, האם יש איזושהיא המלצה למוסך אמין (ולא יקר ) בחיפה (קריות וטירת כרמל זה גם סבבה)

• ספונסר פורום
פורסם

אתה מוזמן לפנות אל מוסך אוניברסל בדרך יפו 100 בחיפה.

תפנה אל חדי ותגיד לו שהגעת מהפורום והוא ידאג לך לשירות ומחיר מועדף.

פורסם

בסוף השבוע לא יצא לי לנסוע עם הרכב הזה.

אז רק אתמול יצא לי לבדוק..לגבי השאלה של בוקי האוטו מחליף הילוכים (וברכב לא שקט שאין בו מד סל"ד זה ממש לא מורגש בקלות ההחלפת הילוכים -צריך להיות ממש רגיש וקשוב).

עוד עניין ששמתי לב אליו, זה שהדבר קורה בעיקר (או אולי רק..) כשהמזגן עובד.

היום בכל עצירה כיביתי את המזגן ,והתחלת הנסיעה אח"כ היתה בסדר ב-D.

חיפשתי פה בפורום , וראיתי שכל מיני אנשים נתקלו בעייה שמזכירה קצת את שלי ,אבל לא ממש מצאתי תשובה שמספקת אותי.

אשמח להתייחסות לעניין הזמגן, ואיך ניתן לפתור את זה לבד.

ותודה ל"עזרה" על ההפנייה למוסך, אם זה משהו מסובך אז כנראה שזאת תהיה הכתובת, האם יש לאנשים נוספים המלצה על המוסך הזה? או אולי על מקום אחר אמין וזול? או שזה בכלל משהו שאפשר לפתור לבד?

• תוכן חדש...