Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7971 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברכב (פורד פוקוס) מותקן כרגע HU וזוג קומפוננט מורל קדמי בדלתות הקדמיות (על לוח MDF, ה-מיד למטה והטויוור בחלק העליון, מופנה כלפי מעלה).

בדלתות האחוריות בינתיים יש רמקולים מקוריים, שנותנים את הבאסים, רק שהבאסים לא מדהימים.

ורציתי קצת דיעות לגבי האופציות הבאות שלי, על בסיס כל מיני דיעות ששמעתי מכל מיני ספקים של ציוד אודיו...

1א. האופציה הזולה והפשוטה, היא לחפש זוג רמקולים 6x8 טובים שמתאימים לדלתות ונותנים באס טוב. השאלה היא, עד כמה יכול הבאס להיות טוב אם הוא מגיע מהדלתות ולא מאחורה. אשמח לשמוע דיעות מומחים.

1ב. ווריאציה על האופציה הראשונה, היא לקנות זוג סאבים 6.5" של מורל, ולהתקין אותם בדלתות האחוריות, במקום של הרמקולים המקוריים. השאלה היא שוב המיקום, ומעבר לזה, האם HU של 18W לערוץ יוכל להרים אותם.

2. אופציה שניה - זה ללכת על התקנה של 6x9 במגש האחורי. הבעיה העיקרית היא שלפי החברה ב-SoundStorm, זה מאוד בעייתי בפוקוס. ורציתי לדעת האם למישהו פה יש ניסיון בהתקנה של רמקולים 6x9 בפוקוס (4 דלתות, לא 5). ועד כמה לדעתכם יהיה הבדל גדול בסאונד בין זה לבין מיקום הרמקולים בדלתות.

3. האופציה השלישית, היא כמובן ללכת על מגבר וסאב, כשחבר שלי מציע לי מגבר Alpine ארבעה ערוצים (אני חושב 357), פלוס סאב פיוניר 15" ב-1000 ש"ח. הבעיה היא שההתקנה יקרה. ברור לי שהאופציה הזאת עדיפה, אבל בגלל שזה רכב ליסינג, אני מעדיף להמנע מלהשקיע בהתקנות וכו'.

אשמח לחוות דעת בנושא.

תודה,

---

אמור לי באיזה רכב אתה נוהג, ואומר לך מיאטה

פורסם

ניכר כי אופציה מספר 3 היא הכי נורמלית, וזולה...

ב 1000 ש"ח סאב ומגבר... למה לא?

התקנה לא תעלה לך הרבה... כמובן תלוי מה זה הרבה עבורך.

6.5 " של רמקול זה לא סאב, זה וופר, וההבדל בין סאבוופר לוופר חוץ מהגודל זה גם

טווח היענות התדרים שלהם.

בהצלחה

גל

פורסם

רק למען הדיוק - מצורף קישור לאתר של מורל

שים לב - שיש להם קו של סאבוופרים בהתקנה "דקת גיזרה" במיוחד - כלומר שיכולים להכנס בדלת מבחינת עומק, ומתחילים ב-6.5".

והקישור -

http://www.morel.co.il/car/components/subwoofers/frameset.htm.

בכל מקרה - האופציה השלישית עדיין מדברת על משהו כמו 1500 ש"ח כולל התקנה, בעוד שאת האופציה הראשונה אפשר לסגור באזור ה-500 ש"ח. הבדל לא מבוטל בכלל :)

---

פורסם

לא הייתי קורא לזה סאבוופר, כי אחרי הכל הם לא ינגנו מתחת ל 40hz אבל לא משנה

הדקויות הנ"ל, זה שטויות כרגע...

אממםםםם, אם אתה שוקל יותר מהיבט כספי, אז אולי עדיף לך זוג שכזה, אולם:

1. תצטרך להגביר אותם...

2. ע"מ לקבל באסים שיתחילו לדמות בכלל מה שסאב ייתן לך (אחרי הכל... 40hz ומעלה... )

אתה תצטרך לאטום את הסביבה שבהם הם יהיו (דלתות או מה שזה לא יהיה) ושם כבר תתחיל

עלות אחרת לגמרי... :)

פורסם

חשוב להדגיש שאני לאו דווקא מחפש לקבל את האפקט של סאב. אני לא צריך שכל האוטו ירעד מהבאסים ו/או שהחזה שלי ירעד מהם.

אני לא מחפש "בום-קאר" ולא SPL.

מה שאני מחפש זה סאונד איכותי, בווליום בינוני-פלוס, ונכון לכרגע, מה שהרמקולים המקוריים בדלתות האחוריות נותנים, זה פשוט לא מספיק...

השאיפה שלי היא גם למזער עלויות, וגם למזער התקנות מסובכות ואגרסיביות, בגלל שזה אוטו ליסינג.

ומה שאני מנסה להבין, זה עד כמה להחליף את הרמקולים המקוריים בדלתות ברמקולים 6x8 טובים (או בסאבים האלה של מורל), יוכל לתת לי באס טוב. לא חייב להיות באס מרעיד, אלא פשוט באס איכותי שישלים את הצליל - כי כרגע הגבוהים שלי טובים (מורל פולס), והנמוכים לא.

---

פורסם

אז תנסה באמת את האופציה של 6x9 טובים, כי שתי האופציות האחרות יקרות יותר בהרבה.

לגבי הנושא אם שניים טובים יותר יתנו לך את מבוקשך הספציפי הזה?

אני מאמין שכן, ואני חושב שאחרים יסכימו איתי...

תנסה לברר אילו 6x9 טובים יש כרגע בשוק במחירים סבירים, ויעזרו לך רבות בנושא.

פורסם

1. קודם כל הרבה אנשים מנסים להגיע למצב שהבאס גם כן בא מקדימה.

להוציא באס מרמקול 6X8 בדלתות בלי הגברה ואיטום זה קשה. ולא משתלם. בשביל זה יש סאב!

2. זאת כבר אופציה יותר טובה.. תלוי עד כמה ההתקנה מסובכת כי אתה לא רוצה להסתבך יותר מידי.

הבאסים ב6X9 יהיו יותר טובים גם בגלל הגודל של הרמקול וגם בגלל הסביבה.

3. נכון, זאת האופציה הכי טובה. אני חושב ש100W אפילו של באס מסאב יעשו לך את העבודה. הייתי שוקל להשקיע אפילו באייזה סאב חלש ואיכותי. זה מוסיף המוווון!

פורסם

הבעיה היא, כמו שאמרתי, בהתקנה של 6x9 בפוקוס. אין שם בדיוק מקום, וצריך להתקין אותם נמוך יותר, ואז לעשות איטום עד למגש האחורי, ובקיצור - בלאגן :).

יש פה מישהו אולי שיש לו ניסיון בהתקנה של 6x9 בפוקוס 4 דלתות?!

---

פורסם

מה שאתה רוצה, לא כזה רחוק ממך...

את הקומפוננטים כבר יש לך, ולא ציינת כיצד הם מוגברים. וזה חשוב.

גם אני חושב שהאופציה השלישית, היא הטובה ביותר.

בקשר למה שכתב מיקמיק, תדר 40HZ אינו נשמע באוזן אנושית, אלא מורגש.

רמקול קומפוננט בטוח לא יעמוד בזה. מה שכן את הפולס של מורל ניתן לכוון80HZ והם ינגנו מצוין.

יתנו פאנץ' יפה מאד. אך עם זאת, יצטרכו השלמת תדר. שיעשה ע"י סאב.

בכל מקרה, להרכיב רמקולים, ע"מ שיתנו באס (ועוד אחוריים) נראה לי "פתרון" זול ולא מוצלח.

ומה גם, שאת ההתקנה אינך משקיע ברכב, אלא בעצמך. אתה הוא זה שיהנה מהתוצאה.

בטח ובטח שתוכל להעביר מגבר וסאב מתי שתחפוץ.

שלומי

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם
40HZ שומעים, בדרך כלל מתחילים להתקשות לשמוע מ30HZ ומטה. רוב סוגי המוסיקה לא ממש יורדים הרבה מעבר ל40HZ.

אישית לא נתקלתי במישהו ששומע 40HZ . זה תדר מאד נמוך, כבר רעידות.

לא שמעתי על מישהו ששומע רעידות, אלא אם זזים עוד דברים בעקבות זה.

שלומי

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם

יש לי עצה בשבילך ...

א. עם תקנה מחבר שלך זה לא צרכה להיות בעיה גדול להעביר כמה קבלים בלי להרוס שום דבר באוטו

ולחבר את המגבר לגב של המושבים האחוריים, ואלייהם לחבר 6X9

עכשיו פה נזכרתי במשהו עםאתה רוצה אפקט של סאבים בלי להרוס את הדלתות והתקנות מסובכות

יש סאבים 6X9 שהם מצויינים ועובדים ממש יפה, יש לי זוג של גנסיס שהם מצויינים אני חושב שאולי זה הפיתרון בשבילך

יובל

פורסם

אם כבר הוא יריץ מגבר אני מ יתקין סאב,גם כי זה ייצא לו יותר זול וגם כי ההתקנה שלו תהיה פשוטה יותר

חלקים איכותיים של מערכות סאונד למכירה.

פורסם

אני רוצה לחדד את הנושא.

אני לא מחפש אפקט של סאב. ולא מעניינות אותי הרעידות. אני בהחלט חושב שאני יכול לחיות בשקט עם 40Hz. מה שאני מחפש זה צליל באס טוב. כזה שימלא את החלק התחתון החסר מהקומפוננט, ויתן לי טווח צלילים מלא ואיכותי.

השאלה היא האם באמת אי אפשר להגיע לזה עם באסים בדלתות?

(ולגבי השאלה בנושא ההגברה- נכון לכרגע אין הגברה. אם אני אלך על אופציה שלוש, אז שני ערוצים יגבירו את הקומפוננט, ועוד אחד את הסאב, ואז אני כנראה אשאיר את הרמקולים המקוריים מאחורה, מחוברים ל-HU, רק בשביל למלא עוד קצת צליל (אולי אני אקנה בשבילם Cross כדי לוודא שהם מוציאים רק צלילים נמוכים).

אבל זאת עדיין אופציה שמתקרבת ל-2000 ש"ח בסה"כ, שזה הרבה כסף להוציא עכשיו.

אם אני יכול להגיע ל-70/80% מהתוצאה עם רמקולים בדלתות, אז עדיף לי. מצד שני אם זה 20% מהתוצאה, אז לא.

---

• תוכן חדש...