Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תופעות מוזרות (?) ברכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4978 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בהרצה של הרכב החדש (פאביה ידנית) ונתקלתי במספר תופעות מוזרות. מכיוון שזו פעם ראשונה שלי מאחורי ההגה קשה לי לדעת אם הן תקינות או לא ואני לא רוצה להגיע למוסך ולהיות שם ללעג ולקלס - אשמח לעזרתכם.

1. בימים האחרונים הרכב לא נכנס לראשון, למרות שאני בוודאות מכניסה אותו (נוהגת כבר קצת יותר מחודש ועד עכשיו לא נתקלתי בזה) הוא נכנס לניוטרל. אני מגלה את זה רק אחרי שאני מנסה לנסוע (נניח אחרי עצירה ברמזור בעליה) וכאשר אני מתחילה לתת גז הרכב מתדרדר קצת ונשמעות חריקות נוראיות מכיוון תיבת ההילוכים.

2. עצירה בעליות - כאשר אני צריכה לבצע עצירות בעליה למרות שאני מגיעה במהירות נמוכה לעצירה מוחלטת יש רעש בעת העצירה (האוטו לא קופץ אבל יש תחושה של משיכה כלפי מטה ורעש של מאמץ עילאי - שוב, משהו חדש שלא מתקלתי בו לפני למרות שאני עושה בדיוק את אותו המסלול).

3. התחלת נסיעה - לא בטוחה אם אחרי או לפני המעבר לשני, יש מעין רעש של דפיקה בחלק התחתון של הרכב ( נשמע מקדימה, צד ימין אם אני לא טועה)

4. רעש מנוע - מחליפה הילוכים על פי הספר ב2000-2500 סל"ד ולמרות זאת המנוע מאוד רועש גם אז.

5. ועוד שאלה קטנטונת לגבי ההרצה - כתוב בספר רכב שלא לעבור 3/4 מהסל"ד המותר (=>עד 4500), ואחרי 1000 ק"מ להתחיל להגיע גם לסל"ד גבוה יותר. השאלה היא - האם זה הכרחי, כי אני מעבירה ישר כשהמנוע מאותת לי, והוא עושה זאת מאוד מוקדם והרבה לפני הסל"ד הזה...

רב תודות!

פורסם
אני בהרצה של הרכב החדש (פאביה ידנית) ונתקלתי במספר תופעות מוזרות. מכיוון שזו פעם ראשונה שלי מאחורי ההגה קשה לי לדעת אם הן תקינות או לא ואני לא רוצה להגיע למוסך ולהיות שם ללעג ולקלס - אשמח לעזרתכם.

1. בימים האחרונים הרכב לא נכנס לראשון, למרות שאני בוודאות מכניסה אותו (נוהגת כבר קצת יותר מחודש ועד עכשיו לא נתקלתי בזה) הוא נכנס לניוטרל. אני מגלה את זה רק אחרי שאני מנסה לנסוע (נניח אחרי עצירה ברמזור בעליה) וכאשר אני מתחילה לתת גז הרכב מתדרדר קצת ונשמעות חריקות נוראיות מכיוון תיבת ההילוכים.

את לא מכניסה את ההילוך הראשון עד הסוף, תלחצי קלאץ' עד הסוף ותכניסי את ההילוך. אני מבין שהרעש שיצא לך הוא מזה שהמוט רוקד בין הניוטרל להילוך הראשון וזה יוצר רעש נוראי והורס את הגיר.

2. עצירה בעליות - כאשר אני צריכה לבצע עצירות בעליה למרות שאני מגיעה במהירות נמוכה לעצירה מוחלטת יש רעש בעת העצירה (האוטו לא קופץ אבל יש תחושה של משיכה כלפי מטה ורעש של מאמץ עילאי - שוב, משהו חדש שלא מתקלתי בו לפני למרות שאני עושה בדיוק את אותו המסלול).

זה יכול לקרות אחרי שהרכב נח הרבה זמן [לדוגמא בלילה] ואז בבלימות הראשונות יש רעש של צריבה מהדיסקים מכוון שהשמן מתייבש על הצלחות בלילה וזה גורם לרעש מוזר. זה קורה לך רק בבוקר או קבוע?

3. התחלת נסיעה - לא בטוחה אם אחרי או לפני המעבר לשני, יש מעין רעש של דפיקה בחלק התחתון של הרכב ( נשמע מקדימה, צד ימין אם אני לא טועה)

אין דרך לבדוק את זה דרך הפורום תצטרכי לגשת למוסך.

4. רעש מנוע - מחליפה הילוכים על פי הספר ב2000-2500 סל"ד ולמרות זאת המנוע מאוד רועש גם אז.

אז למה קנית את הרכב אם הוא רועש לך מדי? לא עשית נסיעת מבחן לפני?

5. ועוד שאלה קטנטונת לגבי ההרצה - כתוב בספר רכב שלא לעבור 3/4 מהסל"ד המותר (=>עד 4500), ואחרי 1000 ק"מ להתחיל להגיע גם לסל"ד גבוה יותר. השאלה היא - האם זה הכרחי, כי אני מעבירה ישר כשהמנוע מאותת לי, והוא עושה זאת מאוד מוקדם והרבה לפני הסל"ד הזה...

הילוך ראשון לא בריא למשוך לסל"ד גבוה, ההילוכים הבאים תוכלי להחליף כשיתחשק לך וזה לא פוגע ברכב.

רב תודות!

.....

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

היי נטשה

לפי מה שקראתי, לא מדובר כאן בתקלות

מנסיון של מנסיעות על כמה פביות, נתקלתי באותם דברים שאת הזכרת, כגון דפיקה בתחילת הנסיעה כאשר המנוע קר,

וגם כאשר ההילוח הראשון והאחורי אינו נכסנס חלק נפני תחילת הנסיעה.

הפתרון - ללחוץ ולשחרר כמה פעמים את מצמד (פעמיים בדרך כלל מספיק)

כל זה קרה לי באוטו חדש, עם הזמן לאחר תקופת ההרצה הקושי בהכנסת ההילוך חלף.

לכן, אינני חושב שישנה צורך לגשת למוסך לפני הטיפול

פורסם
.....

וגם כאשר ההילוח הראשון והאחורי אינו נכסנס חלק נפני תחילת הנסיעה.

הפתרון - ללחוץ ולשחרר כמה פעמים את מצמד (פעמיים בדרך כלל מספיק)

....

DEFENDER צודק.

למרות שיש לי איביזה, אך האיביזה מצויידת באותו מנוע ותיבת הילוכים.

לגבי ההילוך ראשון גם אצלי , בהתחלה היה עושה בעיות, אני לוחץ מצמד מכניס לשלישי ואז לראשון. זה תמיד מצליח והראשון נכנס כמו חמאה (הסבירו את זה כחוסר סינכרון בפעולה במערכת ??)

אצלי באיביזה, גם זה לא היה רשום בספר רכב, ההילוך הראשון לא נכנס אם את נוסעת במהירות מעל 10 קמ"ש, אז אל תנסי להכניס לראשון במהירות "קצת גבוהה", הוא לא ייכנס, להאט/ לעצור ואז להכניס.

תהני מהרכב :)

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

לגבי שאלה מס' 1. את באמת לא מכניסה את ההילוך נכון. כשאת משלבת הילוכים בתיבה (לא רק ראשון) יש להקפיד שההילוך נכנס כמו שצריך ושהידית אינה נמצאת באזור הביניים שבין הילוך לניוטרל. במידה ואת מפעילה כוח והילוכים עדיין לא נכנסים בקלות, כנראה שיש בעיה בתיבת ההילוכים (לי למשל בפונטו יש קטע שאני מכניס הילוכים והם נתקעים באופן קבוע ועושים חריקות, אבל זו פונטו ישנה)

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תוכן חדש...