Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תקתוקים מהקלאצ' בפיג'ו 306

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4995 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אח שלי קנה לא מזמן פיג'ו 306 1.6 ידני שנת 97 יד ראשונה עם 130K ק"מ שמורה עם ספר טיפולים .

המוכר אמר שהוא עשה לרכב קלאצ' חדש ויש חשבונית המעידה על כך,אבל בזמן שהרכב עומד מונע כמובן בלי קלאצ' בניוטרל יש ממש תקתוקים מאזור הקלאצ',כאשר לוחצים את הקלאצ' התקתוקים מפסיקים.

הרכב היה בתיקון נזילה מהציריה במוסך והמוסכניק אמר שזה מהגיר,מוסכניק אחר קרוב של המשפחה אמר שזה יכול להיות מיסב לחץ בקלאצ',והדעה השלישית אומרת שיש את זה לכל הפיג'ו, שזו המחלה שלהם.

התקתוקים הם רק בזמן שהקלאצ' לא לחוץ ואני מאמין שהם ממשיכים תוך כדי הנסיעה אבל הם לא עד כדי כך חזקים שאני יוכל לשמוע אותם אז זו רק השערה.

עכשיו אני שואל אם זו אכן אחת הבעיות שרשמתי או שזו יכולה להיות התקנה לקויה של הקלאצ' או כל דבר אחר?

יש לציין שזה קורה רק אחרי שהרכב מתחמם וגם שהתקינו קלאצ' מקורי של וולאו.

באותה היזדמנות הלוח שעונים די גוסס הוא כבר לא ממש מדייק ולפעמים עובד לפעמים לא,כך שאם למישהו יש לוח משומש באזור הצפון אשמח להודעה פרטית

פורסם

הסיכוי הכי גבוה - מיסב הלחץ של המצמד.

כנראה שהרכיבו אותו לא גירזו כנדרש ו/או שהמצמד תוצרת סין.

אם תפמפם את ידית המצמד כמה פעמים והתקתוקים יעלמו ( לאותו הרגע ) סימן שזה המיסב.

פורסם

בקשר לקלאצ' הוא מקורי של וולאו וזה רשום בחשבונית.

בקשר למיסב, אפשרי להמשיך לנסוע ככה (לנסוע עד שיפסיק לעבוד) כי אמרו לי שבמידה וזה מיסב לחץ זה לא בהול.

האם זה יכול להיות מיסב גם כאשר שכשהאוטו קר אין את הרעש ושהוא מתחמם הרעש מתחיל?

והאם אתה שולל את האפשרות שזה הגיר נוכח זה שהתקתוקים רק בעמידה בניוטרל ללא קלאצ' לחוץ?

פורסם

שלום,

מוסכניק אמר לך שזה מיסב לחץ ? כדאי שתחליף אותו.

מיסב לחץ דפוק ירעיש בדיוק בפעולה ההפוכה ממה שאתה מתאר, קרי כאשר תלחץ על הקלאץ.

הרעש שאתה שומע מגיע, כנראה, ממה שנקרא קונטרה גיר או גל נגדי.

דובר על זה לא מעט בפורום, תנסה חיפוש.

בברכה,

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

משום מה החיפוש לא עובד לי עם שום דבר שאני מחפש.

בכל זאת מישהו יכול להסביר לי מה אומר קונטרה גיר או גל נגדי במובנים של כסף ורמת הדחיפות של התיקון?

פורסם

הייתה לי 205, היה לי רעש של תקתוקים בעמידה והם היו נפסקים בזמן לחיצה על הקלאצ', המוסכניק שלי בדק ומצא שחסר לי שמן גיר, מילוי שמן גיר פתר הכול.

לא אומר שזו הבעיה אצלך, אבל זה כיוון אפשרי.

פורסם
הייתה לי 205, היה לי רעש של תקתוקים בעמידה והם היו נפסקים בזמן לחיצה על הקלאצ', המוסכניק שלי בדק ומצא שחסר לי שמן גיר, מילוי שמן גיר פתר הכול.

לא אומר שזו הבעיה אצלך, אבל זה כיוון אפשרי.

וואלה זו בדיוק אותה בעיה כמו אצלי וביקשתי מהמוסכניק שיבדוק שמן בגיר והוא אמר עוד מלפני שהעלה את הרכב על ליפט שלא חסר,אני חושב שהוא היה יותר מדי משוכנע שיש בעיה בגיר עצמו ככה שאני לא מאמין שהוא באמת בדק ומילא במידה והיה חסר שמן בגיר.

הבנתי שהמדיד שמן של הגיר פה יושב בהישג יד על הגיר עצמו ממש פונה לכיוון הראדיטור,זה נכון או שצריך להרים את הרכב על ליפט?

פורסם

ב205 למיטב זכרוני לא היה מדיד שמין, הוא פשוט פתח את הבורג מתחת לרכב (על ליפט) וארמק שאם לא נוזל כלום אז יש חוסר, מילא עם משאבה מיוחדת כזאת והכול בא על מקומו בשלום, תנסה להחליף מוסך

פורסם

כמובן ששכחתי לרשום שרצוי להתחיל בבדיקת שמן גיר,

מילוי ואפילו החלפה אם אפשרי.

וודא כי השמן היחידי שנכנס לך לגיר הינו 75W80.

אני אישית לא הייתי שם פז אלא רק ELF או TOTAL.

בהצלחה.

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
  • תוכן חדש...