Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5027 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כרגע יש לי יונדאי אקסנט מודל 2000, 1,500 סמ"ק, 5 דלתות, גיר רגיל, עבר בינתיים כ-165K ק"מ. האוטו שווה בסביבות 15K שקל.

עד לפני 3 שנים הוא לא עשה בעיות (למעט טיפולים והחלפות שבשגרה) ועכשיו יש כל הזמן בעיה אחרת (הנה מה שהחלפתי בשלוש שנים האחרונות בשליפה מהזכרון, ובוודאות יש עוד דברים: צמיגים, סטרטר, מצבר, 3 ח"ח, נעילה מרכזית, גיר, מצמד). אני מניח שצפויות לי הפתעות נוספות כגון גז במזגן, רדיאטור, אגזוז, משאבות למיניהן שעדיין לא החלפתי, סטרטר חדש, צמיגים חדשים, מצבר חדש וכו'. בנוסף הבלמים כבר חצי שנה לא טובים וצריך להחליפם, אבל אני דוחה את זה. חוץ מהבעיות המכניות יש לו שריטות ומכות פח והמכסה מנוע מכוער עקב קילופים, ואני דוחה כבר המון זמן את החלפת הרדיו והרמקולים. אבל אני מדגיש שהיופי לא חשוב לי, ואני מתרכז יותר בעניין המכני.

המוסכניקים אמרו לי שכדאי להחליף.

עכשיו נכון שאם אקנה אוטו חדש הוא לא יעשה בעיות (וגם זה לא כ"כ בטוח), אבל כשאני חושב על ההשלכות הנלוות אני לא כ"כ בטוח אם כדאי להחליף, או שבכסף הזה אני יכול לתקן ולהיות איתו לפחות עוד 3 שנים. למשל הנה הוצאות שחשבתי עליהם שבוודאות יהיו גבוהות: אצטרך לעשות ביטוח מקיף (כרגע יש חובה+צד ג'), ביטוח חובה יקר יותר, טסט יקר יותר. כלומר להערכתי ההוצאות יהיו גבוהות ב-2000 שקל בשנה. וזה חוץ מהעובדה שאצטרך להוציא 30-40K שקל על קניית אוטו חדש ואולי גם למכור את בהפסד את מה שיש לי כרגע (וגם המכירה עצמה יכולה להיות סיפור מייגע).

ואחרי ההודעה הארוכה (ואני חושב שהיא היתה הכרחית כדי שתבינו אותי טוב) - האם לדעתכם כדאי להישאר עם האוטו הנוכחי ובכסף שאני הולך "להפסיד" על האוטו החדש להשקיע בטיפוח ותיקונים לאוטו הנוכחי? כי אני חושב שהתיקונים בשנתיים הקרובות יגיעו ל-3-5K שקל. מצד שני בהשוואה למה שאני הולך לשלם על האוטו החדש זה לא נשמע הרבה כי רק הוצאות הביטוח וטסט יגיעו לסכום הזה. אודה לתשובות :-)

פורסם

הזנחת את האוטו עד שהוא נראה כמו פח זבל ואז כבר אין לך רצון להשקיע בו, למרות שהאוטו שלך לא כל כך ישן.

אם תדחה את החלפת הבלמים עוד קצת, הסוף יהיה מר. תגמור כמו המשפחה ההיא בירידה לטבריה.

פורסם

אני מודה לך על שטרחת לקרוא אבל התשובה שלך ממש לא לעניין ולא הוסיפה שום דבר. אני יודע שצריך להחליף ואני מתכוון להחליף. יצויין שהאוטו אינו חסר בלמים ולראיה עבר טסט (אם לא היו בלמים הוא לא היה עובר).

אם לא שמת לב הסיבה שפתחתי את הנושא היא השאלה מה דעתכם לגבי מכירת האוטו

פורסם

אני דוגל בהיצמדות לרכב ישן עד כמה שאפשר ואם אפשר אז עד הגריטה.

גם הרכב שלי סובל מקילופים בצבע (כשיהיה לי זמן אצבע בעצמי), דפיקות בפח וכו, וגם אני מקפיד על הצד המכני יותר מהצד החיצוני.

הרכב שלך נחשב לאמין, וכל התקלות שציינת לא נדיר להתקל בהן גם ברכב בן 3 ומעלה כך שאם אתה לא קונה רכב חדש, לא בטוח שחסכת אותם, הכל עניין של מזל.

כך שאני בעד לתקן ולהמשיך, רק שאת התיקון של הבלמים לא הייתי דוחה אפילו ביום.

פורסם

שמחתי לקרוא את תגובתך :)

אכן אני באמת חושש שגם אם אקנה רכב יד שניה בן 2-4 אני עדיין אצטרך להתמודד עם בעיות מכניות. ההתלבטות שלי היא לגבי תדירות הבעיות. ברכב חדש אני לא מאמין שיהיו כ"כ הרבה בעיות בזמן קצר, אבל יחד עם זאת החלפת הרכב תעלה לי הרבה כסף, שבעשירית ממנו אני אוכל לתקן את כל הבעיות שכרגע אצלי ובנוסף לתקן את הפח וגם להחליף רדיו.

אם כן מתי כן כדאי להחליף את הרכב הזה?

אני בהחלט רוצה לקרוא עוד תגובות

פורסם

זה מאוד פשוט, את התשובה רק אתה יודע.

כסף זמין בבנק יש? או שציריך להתאמץ, לקחת הלוואות, לוותר על כל מיני דברים אחרים?

זמן פנוי למוסכים ולטיפול בתקלות יש?

או שחשובה לך כל דקה, אתה צריך את הרכב תקין ושמיש בכל רגע?

רוצה לנסוע ברכב מודרני, בטיחותי, נוח ומאובזר יותר, או שלא איכפת לך?

רכב בן 3 - 4 שנים, עם קילומטרז' סביר (נניח 50-60 אלף קילומטר) לא אמור לסבול מתקלות מיוחדות ולא לדרוש שום תחזוקה מיוחדת, מעבר לטיפוים תקופתיים בשנים הקרובות.

כלכלית נטו - יותר זול יהיה להישאר עם היונדאי. (אגב, היא שווה 15.000 רק במחירון, בפועל 10.000 במקרה הטוב, וכנראה פחות אם המצב הקוסמטי גרוע).

פורסם

מקריאה של השרשור , זה לא משנה אם תחליף או לא.

בין השורות ניתן להבין דאתה מאלה שמזניחים את הרכב ( כנראה בשביל לחסוך שקל עכשיו , למרות שאתה יודע שבעוד חודש חודשיים זה יעלה לך 10 )

במצב הזה , ככה או ככה תישאר תקוע עם גרוטאה רעועה שתסכן אותך ואת משתמשי הדרך סביבך ( ואנא ממך אל תעלה טיעון של הרכב עבר טסט. אין קשר בין טסט לבין תקינות בלמים של הרכב ).

היונדאי שלך לא שווה גם 8-9 במצב שאתה מתאר . רכב ב30-40 יגיע למצב של היונדאי תוך שנה שנתיים .

השאלה היא איך וכמה אתה רוצה להפסיד?

ד"א , תחזוקה שוטפת ונכונה של הרכב , יכולה להביא כמעט כל רכב לנסוע כמה עשרות שנים ללא בעיות מיוחדות .

לא חסרות דוגמאות בעולם לרכבים שנראים כאילו אתמול יצאו מהסוכנות ועברו כבר גם 1000000 ק"מ .

There's no bike too sacred, too slow, too heavy, too ugly, too small or too big that can't be turned into something amazing

פורסם

מסכים עם כל קודמי.

יש לי רכב בשנתון זהה, אני לא רואה כל סיבה להחליפו, הרכב משרת את מטרתו - הוא נוסע.

אני עברתי כבר המון רכבי ליסינג למיניהם, בני 0-3, כמעט בכולם היו בעיות בשלב כזה או אחר - צמיגים, מצבר, חלקי מזגן למיניהם, כיווני פרונט, ועוד.

בסופו של דבר זה עניין של תחזוקה, אם אתה שומר על הרכב (מה שלא כל כך קורה בליסינג/השכרה) ומטפל בו כמו שצריך, הוא יסע כמו שצריך לאורך זמן.

אני הייתי מעדיף להשקיע 5-10 אלף להחליף את כל החלקים ברכב להביא אותו למצב מעולה ולדעת שהוא יסע לי 3 שנים נוספות בלי בעיות.

פורסם

כיום לא קונים רכב בתשלום אחד אלא בכמה תשלומים.

תעשה חשבון כמה אתה משלם כיום על הרכב שלך מדי חודש, תוריד מזה כמובן טיפול כמו צמיגים או טיפול 10 אלף, אלא תחשיב רק בלאי "טבעי" ותקלות כמו משאבות, גומיות, תושבות, גיר וכו'. ככה תדע כמה אתה משלם מדי חודש על הרכב.

עכשיו תוסיף לזה את התקלות העתידיות שאתה כבר יודע עליהן, תוסיף את הכיעור הכללי של הרכב שלך והעובדה שיש דברים טובים בהרבה לרכוש כיום - ותדע האם משתלם לך לרכוש רכב אחר.

בכל מקרה - אם אתה מוכר את האוטו שלך בסביבות 8K, נותר לך בסה"כ להוסיף 41K כדי להגיע למצב שיש לך אקסנט בת 3.

תחסר מהסכום הזה את הסכום על ההוצאות העתידיות שלך על הרכב (אתה בעצמך אמרת שיש לא מעט כאלה) ואח"כ תחלק ב-60, שזה מספר התשלומים שאפשר לקבל כיום - ואז תדע כמה אתה צריך להוסיף מדי חודש כדי לשכוח מהתקלות\טיפולים ולנסוע ברכב בן 3 במקום ברכב בן 13.

פורסם
מסכים עם כל קודמי.

יש לי רכב בשנתון זהה, אני לא רואה כל סיבה להחליפו, הרכב משרת את מטרתו - הוא נוסע.

בסופו של דבר זה עניין של תחזוקה, אם אתה שומר על הרכב (מה שלא כל כך קורה בליסינג/השכרה) ומטפל בו כמו שצריך, הוא יסע כמו שצריך לאורך זמן.

הוא אכן משרת את מטרתו, ואני אכן מעדיף להישאר איתו מאשר להחליף. אוטו חדש יעלה לי יותר בביטוח ובנוסף אי אפשר לדעת אם הוא יהיה דפוק מבחינה מכנית.

כסף זמין בבנק יש? או שציריך להתאמץ, לקחת הלוואות, לוותר על כל מיני דברים אחרים?

זמן פנוי למוסכים ולטיפול בתקלות יש?

או שחשובה לך כל דקה, אתה צריך את הרכב תקין ושמיש בכל רגע?

רוצה לנסוע ברכב מודרני, בטיחותי, נוח ומאובזר יותר, או שלא איכפת לך?

אין הרבה כסף זמין בבנק :cry:. זמן לטיפולים ומוסכים דווקא יש. ואני גם לא צריך את האוטו תמיד ואני גם לא נסמך עליו, וגם אם כן-יש לי חלופות במידה ויהיה מקרה דחוף. רכב מודרני זה נחמד אבל זה לא שאני מוכן לוותר על משהו אחר בשבילו.

בקיצור ממה שענו לי עד כה אני מבין שכדאי להישאר עם מה שיש עכשיו. מחר אני אלך לקבל הצעת מחיר לתיקוני הפח והחלפת רדיו ורמקולים.

אגב - האם נשמע לכם הגיוני שבמשך 10 שנים לא החלפתי רדיאטור או אגזוז?

פורסם

הגיוני לגמרי, היה לנו רכב דומה רק חדיש יותר (01), למעט משאבת מים, מצבר, צמיגים, בלמים, ובולמים לא הוחלף בו שום דבר מהותי.

הרכב אמין וגם שומר על עצמו טוב, דווקא ברכב דומה שברשותנו (04) יש המון פלסטיקה שהתחילה לקרקש וזה מעצבן... חוצמזה עושה את העבודה.

פורסם

דרך אגב, אם כל כך מפריע הרכב מבחינה קוסמטית, ויש לך זמן פנוי, אתה יכול להתחיל לבצע פרויקטים של שיפור המצב לבד

ככה גם תלמד וגם תחסוך כסף - זה בדיוק מה שאני הולך לעשות, ברגע שיתפנה לי קצת זמן וסבלנות.

פורסם

חלק מהתקלות שציינת הם בלאי שלא קשור למצב הרכב, כגון מצבר וצמיגים.

בכל מקרה, השאלה שלך היא כלכלית בבסיסה ולכן תלויה בעיקר במצבך הכספי, דבר שאף אחד בפורום לא יודע ולכן לא יכול לעזור לך בהחלטה. כעיקרון, ב-40K ש"ח ניתן כיום לרכוש רכב שישרת אותך כמה שנים טובות ללא שום בעיה מיוחדת.

• תוכן חדש...