Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

ברשותי סוזוקי סוויפט מודל 93. (זה התקציב :-D )

הוא איתי כבר שנתיים והוא בינתיים נוסע.

לאחרונה התחילה להופיע נורת אזהרה בצורת סימן קריאה כזה: (!) (כפי שאפשר לראות בתמונות המצורפות)

כמובן שבלם היד מורד. הנורה של בלם היד זה סימן (P)

הנורה לא דולקת באופן קבוע אלא מידי פעם נדלקת ונשארת לכמה שניות ואז נעלמת אבל ככה זה לאורך כל הנסיעה.

שאלתי היא, על מה מעידה הנורה הזאת שנדלקת לי מידי פעם?

האם היא מעידה על בעיה ספציפית מוגדרת או בעיה כללית ועלי להתחיל לחפש את הבעיה?

עלי לציין שבערך באותה תקופה שהנורה התחילה להדלק התחילו לי גם רעידות קשות ברכב בעת מצב לא-נסיעה (כגון עמידה ברמזור, ניוטרל, פארקינג והאוטו דולק). במצב נסיעה, אין את הרעידות בכלל.

האם יש קשר בין הנורה לרעידות שהתחילו פתאום?

תודה למחכימים אותי.

2012-10-09 18.05.56.jpg

2012-10-09 18.06.18.jpg

2012-10-09 18.06.36.jpg

2012-10-09 18.06.53.jpg

הרכב שלי: סוזוקי באלנו שנת 99 :|

השאיפה שלי: יונדאי I-35 :-o

פורסם

בדוק מפלס נוזל בלמים בכוסית שבתא המנוע.

אם חסר, תשלים נוזל בלמים, ובדוק במוסך את הסיבה לירידה במפלס.

פורסם
בכל מקרה היכנס למוסך ללא דיחוי.

באופן עקרוני נורית כזאת (אדומה) מחייבת עצירה בצד הדרך וגרירה במקרה הצורך (מכאנית אין לי מה לחדש חוץ מזה שאני בספק אם יש לך חיווי על רפידות קדמיות, אולי הכוונה היא ששחיקת הרפידות גרמה לירידת המפלס)

אם תחליט בכל זאת לנסוע לא בגרירה: סע ישר למוסך, וודא במהירות נמוכה תפקוד סביר של הבלמים וסע בזהירות יתירה!

פורסם
בדוק מפלס נוזל בלמים בכוסית שבתא המנוע.

אם חסר, תשלים נוזל בלמים, ובדוק במוסך את הסיבה לירידה במפלס.

סליחה על הבורות האיומה אבל איפה נמצאת הכוסית הזאת של נוזל הבלמים?

אפשר תמונה אולי שמראה איפה זה נמצא?

אני מתבייש בידע שאין לי :cry:

תודה מראש

פורסם
באופן עקרוני נורית כזאת (אדומה) מחייבת עצירה בצד הדרך וגרירה במקרה הצורך (מכאנית אין לי מה לחדש חוץ מזה שאני בספק אם יש לך חיווי על רפידות קדמיות, אולי הכוונה היא ששחיקת הרפידות גרמה לירידת המפלס)

אם תחליט בכל זאת לנסוע לא בגרירה: סע ישר למוסך, וודא במהירות נמוכה תפקוד סביר של הבלמים וסע בזהירות יתירה!

האמת העצובה היא שאני נוסע ככה כבר קרוב לחודש :shock:

כי למען האמת חשבתי בהתחלה שהסימן הזה שמהבב זה של הידית בלם.

אני מסכן את עצמי או את המכונית? או גם וגם?

פורסם

http://www.trustmymechanic.com/reservoirs.jpg

מכל פלסטי, בדרך כלל בצד של ההגה. במכסה יש מצוף שאחראי להדליק את הנורה שלך!

אם אתה נוסע ככה כבר כמה זמן אז זה קצת מוגזם פתאום להזמין גרר. יצא לך בתקופה הזאת לבדוק איזו בלימה בריאה?

בדוק את העניין בהקדם!

פורסם

אם אתה נוסע ככה כבר כמה זמן אז זה קצת מוגזם פתאום להזמין גרר. יצא לך בתקופה הזאת לבדוק איזו בלימה בריאה?

בדוק את העניין בהקדם!

תודה על המענה המהיר.

האמת שיצא לי לבדוק איזו בלימת חירום אחת או שתיים מה שנקרא והאוטו בלם טוב ולא הרגשתי משהו חריג.

בכל מקרה אני יבדוק את העניין במוסך בהקדם.

פורסם

בדוק את העניין בהקדם!

שוב סליחה על הבורות אבל בתמונה שצירפת מסומן בעיגולים שלושה מיכלים. ואחד עם X עליו.

לאיזה מיכל אתה מתכוון?

תודה מראש

פורסם

בתמונה הזאת זה שמוקף בעיגול קצת אליפטי עם קו קצת ישר מלמעלה. בכל מקרה זו לא תמונה של הרכב שלך, רק להמחשה.

המכל נמצא בד"כ בתא המנוע צמוד למיקום ההגה, וכתוב עליו BRAKE FLUID ולא POWER STEERING אם יש אצלך ברכב.

השמן בצבע אדום עד שחור בדרך כלל, והעניין עם המצוף וכבל שמחובר למכסה או למכל יעזור לך להבדיל בינו לבין יתר המכלים. אם תצרף תמונה נוכל לענות בוודאות.

בכל מקרה, לא מספיק למלא. צריך לבדוק מה הסיבה שחסר שמן (יכול להיות רפידות שחוקות כאמור).

זו אולי תמונה יותר דומה לרכב שלך:

http://i191.photobucket.com/albums/z134/bhg_batman_bhg/car/IMG_7942-01p800x53340d.jpg

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

לי יש סוזוקי סוויפט 2001

אתמול קרתה בדיוק אותה תקלה עם הסימן קריאה באדום

ראיתי שהיה חסר קצת נוזל בלמים. הוספתי נוזל ומאז המנורה כבויה.

שאלתי כמה מוסכניקים טלפונית והם אמרו להביא את הרכב למוסך היות ויש מצב שהלכו הרפידות.

השאלה - אם בזה שנכבה המנורת אזהרה אז נפתרה הבעיה ?

אני צריך לגשת עוד חודש לטסט לרכב. האם כדאי להמשיך בלי ללכת למוסך עד הטסט ולראות אם הרכב נכשל עקב בעיית בלמים?

או לקפוץ למוסך בכל זאת ( אני מפחד שלא יסחטו אותי סתם במחיר ) ?

פורסם

המערכת הזאת סגורה, מחסור בשמן מעיד על תקלה. חובה לברר מה מקור התקלה. נזילה זאת אפשרות וגם רפידות שחוקות (יחד עם חוסר התחלתי בשמן).

אני מסכים לגבי החשש מחוסר הגינות של מוסכים (כנראה שלא כולם) שמנצלים את החוק שמאפשר להם לא לשחרר רכב עם "בעיה בטיחותית".

• תוכן חדש...