Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

בשבועיים האחרונים עסקתי בתיקון הרכב אחרי שפרץ אטם ראש מנוע.

בקצרה רוב הדברים נעשו כבר אבל נשארה תקלה יחסית פשוטה וגוגל לא מוכן לענות על השאלות שלי.

הוונטות לא מסתובבות , אלא אם אני מדליק מזגן או מוציא את הפלאג של חיישן לחץ(הכחול) מעל הטרמוסטת.

אני מבין בצורה גסה איך המערכת הזו מתפקדת בברלינגו.

ידוע לי שישנם 3 ריליי שאחריים על שתי מצבי המהירות, בנוסף יש חיישן לחץ וחיישן חום וכול העסק מנוהל עלידי מחשב קטן.

מכאן הרוב ניחושים לוגיים.

בזמן הדלקת מזגן המאוורירים נכנסים לפעולה במצב הראשון, מכאן ניתן להסיק שרילי פיקוד של מאוורר שמאל מתפקד תקין, כמו כן ניתן לומר שרילי אמצעי(זה שאחראי על שינוי מהירות) מעביר פקודה נכונה.

בזמן ניתוק קונקטור החיישן לחץ מופעל מצב שני, מכאן אפשר להסיק שגם הרילי הימיני עובד תקין ובנוסף הרילי האמצעי תקין לחלוטין.

בנוסף אפשר לומר שיחידת הפיקוד עובדת לפחות בצורה חלקית.

מה שחסר לי זה נתוני החיישן טמפרטורה, על הקונקטור קיים מתח ולכן כנראה שהוא אחראי לכול הסיפור.

מקריאה באינטרנט כשל בחיישן הזה אמור להדליק מצב שני, אבל זה לא קורא, בנסיון למדוד התנגדות הנתון קופצני מידי והמודד שלי לא מתייצב אפילו לרגע.

הבנתי שהחיישן חום מתפקד כמו נגד משתנה, לפני שאני רץ לקנות אחד חדש עלה לי רעיון לראש לנסות לשים במקומו נגד ולדמות את הפעולה שלו.

אם אני יצליח לדמות חום של נניח 100C (מצב ראשון) ו110C(מצב שני), אם המאוורירים ידלקו בצורה תקינה אז 100% הבעייה בו ואם לא אז יכול להיות יחידת הפיקוד לא מתפקדת.

בקצרה מישהו יודע מה ההתנגדות שהחיישן יוצר בזמן עבודה שני המצבים?

אודי A4

דימה.

• ספונסר פורום
פורסם

עד לאיזה טמפרטורה הרכב מגיע מבלי שיעבדו המאווררים,עצה שלי,המתן עד שהמחוג מגיע לקו ה4\3 כדי לבדוק אם המאווררים נכנסים לעבודה.

אורן

פורסם

אורן שלום לך.

המחוג תמיד מגיע ל3/4 סקאלה(100C) העניין שהוא נשאר שם קבוע ולא נופל.

למיטב הבנתי במצב תקין של המערכת היה אמור להדלק המאורר במצב ראשון ב97C ולכבות ב90C.

בפועל זה לא קורא ובעומס המחוג יכול לעלות יותר לכוון האזור האדום.

בכול מקרה המרתי על החיישן וכנראה הפסדתי במשחק.

החלפתי חיישן והמאוורירים עדיין לא נדלקים, מה שאומר שהחלק היחיד שלא ידוע אם עובד או לא זה יחידת הבקר.

הבקר עצמו חברת ביטרון או משהו כזה דגם PPE-GF10 , שזה מעצמו לא אומר לי כלום :)

מה שמעניין שברכב יש שניים כאלו, אחד נמצא ליד השמשה הקדמית מצד ימין והשני בחלק מבודד מתחת למצבר.

לא ממש מצאתי על מה אחראי הביטרון שממוקם ליד השמשה, אבל ממה שכן מצאתי יכול להיות שזה בקר הזרקה? או משהו בסגנון.

הדגם של השניים זהה, מעניין אם אפשר להחליף ביניהם בשביל להווכך שהבעייה אכן בבקר.

בכול מקרה למשהו יש רעיון נוסף?

תודה לכולם.

מצאתי גם סכמה פשוטה באינטרנט שכנראה זהה לרכב שלי.

Bitron_fan_control.jpg

אודי A4

דימה.

• ספונסר פורום
פורסם

לדעתי,אין ברכב שלך תקלה בכלל,פשוט המתן והמאווררים יעבדו במהירות הראשונה,המחוג החום כנראה מזייף מעט.

הרכב מאבד מים?

פורסם

אני בספק שהמחוג מזייף אבל מחר אני ינסה למדוד טמפרטורה בעזרת מד חום חיצוני ליתר בטחון.

לגבי איבוד מים אני לא בטוח, בשבועיים האחרונים טיפלתי בכמה נזילות רציניות, וכן דלף מים.

בינתיים עוד לא שמתי לב לאיבוד מים כול שהוא, אבל גם נסעתי כ-5 ק"מ מאז.

מה שכן אם אני מדליק מזגן המאוורר נכנס לפעולה במצב הראשון, חום מנוע כמילימטר מתחת לחצי (סביבות 90C) ולא זז למעלה\למטה.

אודי A4

דימה.

• ספונסר פורום
פורסם

שוב,מה שאתה מתאר זהו מצב תקין,המתן לכניסת המאווררים,תיווכח שהם עובדים במהירותל השניה לכ 20-30 שניות,ומפסיקים.

אורן

פורסם

עדכון, חיממתי את הרכב ל105 מעלות(נמדד עלידי מד חיצוני במיכל מים ישירות) המחוג היה כמילימוטר מעל 3\4 המאוורר לא נדלק.

מצד שני איזה כיף לי רדיאטור חימום פנימי פרץ וכול המים נזלו, נחליף אותו בהזדמנות.

עדיין לא יצא לי לראות את הרכב מדליק מאוורר בעצמו :(

לגבי הסכמה כנראה יש לי טעות היכן שהוא, ניסיתי לבדוק את תקינות החוטים שמובילים מהחיישן טמפרטורה לביטרון והם לא מגיעים לשם.

לאומת זאת בחיישן הכחול בעל 4 רגליים יש שתי רגליים שמובילות לביטרון בדיוק לרגל 7 ו14.

אודי A4

דימה.

• ספונסר פורום
פורסם

מה שאתה מתאר מוזר,ראשית,החיישן הכחול הוא החיישן של הפעלת המאווררים,ברגע שמנתקים אותו המאווררים צריכים לעבוד במשך 2 שניות מהירות ראשונה,ואחרך כך מהירות שניה,בדוק שזה קורה.

יחידת פיקוד המאווררים נמצאת מתחת למזגן,היחידה העליונה שייכת למערכת המיזוג(ניתוק מדחס בעומס,הפעלת מאווררים לפי לחץ מערכת וכו..)

בדוק שאין מים או קורוזיה בתקע של קופסאת הביטרון מתחת לכנף הימנית,בדוק שאין חוטים קרועים בצמת החוטים מתחת לפגוש(כתוצאה ממפגש עם מדרכות)

נענע את התקעים העגולים על קורת השלדה הימנית ליד הראדיאטור,יתכן שיש שם מגע רופף.

במידה וכל זה לא עוזר,החלף קופסאת ביטרון לבדיקה.

אורן

פורסם

טוב יש התקדמות :)

כנראה הביטרון עצמו מזייף, חיברתי נגד משתנה במקום החיישן והתחלתי לשחק איתו, יש גם מהירות ראשונה וגם שנייה.

חיברתי בחזרה את החיישן והוספתי את הנגד בטור לחיישן.

תוספת של 150 אוהם והמאוורר נדלק ב95 מעלות, הורדתי ל120 אוהם ועכשיו הוא נדלק כמו שצריך ב97 מעלות מהירות ראשונה.

אני מנחש שבסביבות 110 מעלות המאוורר היה נדלק ללא הנגד, אבל אין לי סיבה לבדוק זאת.

אודי A4

דימה.

• ספונסר פורום
פורסם

אני לא נתקלתי מעולם בביטרון מזייף,או שיש אוויר במערכת או שהשעון מזייף,לרוב אלו התקלות שאתה מתאר.

אורן

פורסם

הבדיקה שביצעת עם הוספת הנגד בטור לחיישן שגויה לחלוטין:

כאשר החום עולה ההתנגדות של החיישן יורדת, ולמעשה מה שעשית גרמת לביטרון "להרגיש" שהמנוע קר יותר במקום להיפך.

כשהטמפ' נמוכה ההתנגדות גבוהה, וכשהטמפ' עולה ההתנגדות יורדת.

אם אתה מחליף את הבקר, שים לב לרכב שלך ישנם כמה דגמים, תלך לפי הדגם שלו ולפי הצבע של השקע שלו, יש שקע בצבע אדום/ירוק/שחור אז אם אתה מחליף את הביטרון תחליף אותו לאחד בדיוק כמו שיש לך.

ותבדוק טוב את ה3 ממסרים שנמצאים בחזית ששייכים למאווררים ה"מחלה" שלהם זה שאחד מהממסרים מתחמם ושורף את השקע, במקרה זה עליך להחליף את השקע של הממסר בחדש+ממסר חדש, במוסך המורשה מוכרים קיט תיקון ייעודי.

ובנוסף לבדוק את תקינות המאווררים כי אם השקע/ ממסר הותכו יש לכך סיבה לרוב אחד המאווררים גורם לצריכת זרם מוגברת ועליך להחליף גם אותו.

• תוכן חדש...