Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5036 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

אני רוצה לשתף את חברי הצוות בסיפור מעניין שקרה לי.

לפני כחצי שנה רכשתי רנו קנגו ידני שנת 2008 מסוחר רכב.

הרכב היה רכב ליסניג של חברת השכרה מוכרת ומצורף אליו ספר טיפולים של החברה.

לפני כחודש וחצי במהלך נסיעה בכביש 6 הרכב שבק חיים (לאחר טיול בצפון עם ילדים קטנים באוטו, מאוד לא נעים:cry: )

לאחר שלא הצלחתי להניע את הרכב שוב, גררתי את הרכב למוסך אחר כבוד.

הסתבר שנקרעה רצועת הטיימיניג במהלך הנסיעה.

פתחתי מייד את ספר הטיפולים של החברה, ומצאתי בו תיעוד של ביצוע הטיפולים ברמת התאריך, אבל ללא פירוט העבודה שבוצעה בטיפול. - את הרכב רכשתי עם 122 אק"מ, כאשר האירוע התרחש ב132 אק"מ, בספר הטיפולים יש תיעוד עד לטיפול 120 אק"מ.

במהלך התיקון, הודיע לי המוסך, שבנוסף לנזק המתלווה לרצועת הטיימיניג (שסתומים,קמשאפט וכו') נראה שיש עקימות בראש המנוע בחלק של בוכנה 2,ללא קשר לרצועה, ולכן נדרש להחליף ראש מנוע.

במהלך העבודה הודעתי למוסך שמתוכננת לי נסיעה לאילת עם הילדים,ואם עלולה להיות בעיה או קושי, האם עלי למצוא חלופות, המוסך ביקש ממני על מנת ש"ישן טוב בלילה" לבצע כ500 ק"מ נסיעות מבחן לאוטו ולחזור אליו לביקורת לפני הנסיעה לאילת.

כמצוותו ניגשתי אליו לביקורת, הוא בדק שמן ומים, והסתכל על הרכב, ושחרר אותי לשלום, עם בקשה לבדוק שמן ומים.

שוב בדרך חזרה מאילת הרכב נעצר (לא זה הנושא, אבל מאוד מפחיד להיתקע בסוף העולם, בלי יכולת לבקש עזרה משום בן משפחה, או חבר, עם ילדים קטנים באוטו:evil::twisted: ).

לאחר שלושה ימי גרירה (מסתבר שכך זה כאשר נתקעים באזור אילת) הגיע הרכב למוסך והסתבר שהמנוע נתקע כתוצאה מהתקלפות הקראנק של בוכנה 2.

בהתחלה לפני שהמוסך פתח את המנוע ורק הוא ראש המנוע תקוע, הוא טען שנסעתי בלי שמן, או עם עם טמפ' גבוהה או שהרכב השמיע רעש שהיה צריך לעורר אותי, מה שלא היה ולא נברא, בדקתי שמן מים כ20 ק"מ לפני האירוע, ולא היו שום סימנים אחרים.

לאחר התיקון ישבנו, והוא שרטט לי את מבנה המנוע והשסתומים כדי לנסות להסביר לי שהתקלה כולה נבעה מהתבדרות השסתומים לאחר קריעת הרצועה, הנזק מהשתום נגרם לראש ולקראנק, והוא לא זיהה את הנזק בקראנק מכיוון שלא פתח את המנוע במהלך עבודתו הראשונה.

בינתיים אני נוסע ברכב בשלב הרצת מנוע, ומדי פעם נדלקות לי נורות כתומות של סליל,סרוויס, ומנוע כללי, וללא מזגן מכיוון שבפירוק המנוע, מפרקים גם את המזגן.

ועכשיו לחלק השאלות לחברי הפורום:

1. מדוע נקרעה הרצועת טיימינג? לקחתי את הרצועה לחבר שמבין ברצועות והוא טוען שלא ניתן לזהות על הרצועה סימני התיישנות.

2. איך אני יכול לוודא שהחלפת רצועה אכן בוצעה בזמנה? חברת ההשכרה לא מוכנה לתת לי מידע מכיוון שלא רכשתי את הרכב ישירות ממנה, וסוחר הרכב לא יודע לתת מידע - כנראה שמידע כזה אני אקבל רק דרך הרשויות, האם כדאי לי לתבוע את חברת ההשכרה או את סוחר הרכב על נושא הרצועה?

3.האם התאוריה של המוסך היא הגיונית? האם רצועת הטיימינג יכולה לגרום לנזק הזה?

4. האם כשהרכב היה במוסך בפעם הראשונה הוא נדרש היה למצוא את הבעיה שגרמה לתקיעת המנוע.

5. בתכלס שילמתי לו על הטיפול הראשון של החלפת רצועה,מותחנים קאמשפט, ראש מנוע, 8 אש"ח, על הפעם השנייה הוא רוצה תשלום כביכול על החלקים(למרות שהוא מתנער לכאורה מאחריות לפגם בעבודה הראשונה) האם אני צריך לשלם לו? או שאני צריך לדרוש ממנו אחריות כולל פיצוי על הנזק בעמידה בחוסר אונים במדבר, ועל תיקון המזגן?

אודה להתייחסותכם המקצועית והמשפטית המלומדת.

:agrue:
פורסם

רצועת טיימינג נקרעת מבלאי. זו בסה"כ רצועה שיש לה אורך חיים מוגבל (להבדיל משרשרת טיימינג).

לכן, היצרנים הורו על החלפת הרצועה כל X ק"מ, או Y שנים - הקודם מביניהם (בכל מנוע - מועדים שונים, לפי היצרנים)

לגבי החלפת הרצועה בזמנה, אם נעשה או לא - אינך יכול לדעת בוודאות אם אין לך הסטוריית טיפולים או שידוע ביאזה מוסך טופל הרכב (וניתן להתחיל ולבדוק משם). לכן כלל אצבע ברכישת רכב "חדש" - בדיקת רצועת הטיימינג ואם יש ספק, אז אין ומחליפים, ורצוי להרכיב מקורית.

בבדיקה ניתן לראות בדר"כ מה מצב הרצועה ולראות בלאי (אם אין וודאות - הוודאות תהייה בהחלפתה).

ישנם מנועים שכשנקרעת הרצועה - יש מפגש של שסתום ובוכנה ואז יהיה נזק למנוע.

לגבי הנזק לקראנק - המתן לתגובות נוספות (האם זה יכל לקרות בסיטואציה שלך).

alfa 156 2.5.

פורסם

לא בטוח.

אני לא חושב שיש קשר בין הדברים, באותה מידה היה יכול להיות מקרה זהה מאיש פרטי.

בסוף יש לסוחר את היתרונות שלו, לי לא היה זמן לחפש ולרדוף אחרי אנשים, ולא היה לי כסף זמין או זמן להתעסק עם בירוקרטיה של מימון רכב.

הרכב הקודם שלי הלך בתאונה, ותוך יומיים שכללו השקעה של שעתיים וחצי הייתי עם רכב.

פורסם

גש עם הרכב למוסך היבואן ותאמר שברצונך לבצע טיימינג...רוב הסיכויים שבפעם האחרונה זה בוצע במוסך היבואן או מורשה יבואן כך שהנתונים אצלם!. הם לא שמחים לשתף אותך כי הנתון הזה שייך לכאורה לבעלים קודמים !

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
גש עם הרכב למוסך היבואן ותאמר שברצונך לבצע טיימינג...רוב הסיכויים שבפעם האחרונה זה בוצע במוסך היבואן או מורשה יבואן כך שהנתונים אצלם!. הם לא שמחים לשתף אותך כי הנתון הזה שייך לכאורה לבעלים קודמים !

הי.

1.למה אתה חושב שחברות השכרה מבצעות החלפת טיימינג במוסך היבואן, יש להם מוסכי בית שלהם.

2. למה שלמוסך היבואן יהיה רישום של כל מי שביצע טיימניג אצלו.

3. אם יש רישום, למה צריך לבקש החלפת טיימנג כדי שיבדקו רשומות?

פורסם

היי ,

אתחיל ואומר שאין לי שום הבנה משפטית מיוחדת או טכנית בעניין , אך לאחר קריאת הפוסט חשבתי לתת את 2 האגורות שלי .

אתחיל מהסוף :

1.למה אתה חושב שחברות השכרה מבצעות החלפת טיימינג במוסך היבואן, יש להם מוסכי בית שלהם.

2. למה שלמוסך היבואן יהיה רישום של כל מי שביצע טיימניג אצלו.

3. אם יש רישום, למה צריך לבקש החלפת טיימנג כדי שיבדקו רשומות?

1- האם הרכב פורסם או הוצג למכירה עם התיאור : בעל היסטורית רכב מלאה ? אם כן לפחות נשמע לי שיש לך קייס לדרוש מה נעשה לרכב בעברו כי זה הובטח בשעת המכירה ( מהגוף המוכר לא המוסך ) .

2. למיטב ידיעתי כל מוסך שעובד לפי חוק חייב לפתוח כרטיס עבודה ולפרט מה עשה לרכב זהו מסמך שיש לו משמעות מבחינת אחריות המוסך לעבודתו

3. שוב למיטב ידיעתי מסמך זה הוא בין בעל הרכב באותו זמן למוסך ( או רשת ) ולכן הם לא ששים לחלוק אותו עם אחרים , כששואלים על ביצוע טיפול מסויים הם בדרך כלל בודקים במחשב היסטוריה וכדרך אגב כך מתגלים דברים .

כאמור כל זה מהגיון וידע שלי בלבד אין לי שום הכשרה לא משפטית ולא טכנית , מקווה שעוזר במשהו .

עפר.

פורסם

לא זכור לי שהרכב פורסם כבעל היסטוריית טיפולים, אבל כשהרכב הוצג לי, הוצג לי יחד איתו הנייר של חברת ההשכרה שמתאר את היסטוריית הטיפולים, כמו שציינתי ברמה של תאריך וכותרת, ללא פירוט, (DD-MM-YY - טיפול X0,000, או DD-MM-YY החלפת רכיב Y) מתוך זה אני הסקתי שהחלפת טימיינג בוצעה בזמנה, ואין לי צורך לבצע משהו מיוחד עד שמחשב הרכב ישלח אותי לטיפול הבא (בלי קשר אני על הדרך מיד שרכשתי את האוטו רצתי לבצע החלפת שמן ופילטרים להיות על הsafe side).

עדיין לא הבנתי, האם אתה מכיר שיש שיתוף מידע בין המוסכים המורשים? ז"א שמתוך אנחה שחברת ההשכרה מבצעת את עבודתיה במוסך מורשה, אם אלך למוסך מורשה אחר, או למוסך היבואן הוא יחשף להיסטורייה של הטיפולים?

פורסם

ברגע שהרכב על שמך המוסך המורשה רשאי למסור לך היסטוריה מסודרת. אם הרכב טופל במוסך מורשה יבואן יהיה תיעוד מדוייק של הטיפולים. במוסכי רנו ישנו דו"ח סיכום כל הכניסות של הרכב מיומו הראשון של הרכב, תבקש להוציא אותו.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם
הי.

זה נכון רק לגבי חלק מהחברות. מניסיוני: שלמה סיקסט אכן מטפלים במוסכים שלהם, בעוד שאלבר שולחים את הרכב לטיפול אצל מוסך היבואן.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
זה נכון רק לגבי חלק מהחברות. מניסיוני: שלמה סיקסט אכן מטפלים במוסכים שלהם, בעוד שאלבר שולחים את הרכב לטיפול אצל מוסך היבואן.

היתה לי גולף 2009 של שלמה סיקסט. טופלה במוסך VW מורשה (רק אל תתבלבלו, זה לא אומר שהם עדיין לא שמו את החלפים הסיניים הכי זולים שיש).

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם

עדכון

אתמול הגעתי למוסך לבצע חיזוקים לאוברול, ולטפל בנורות שנדלקו לי (במאמץ של המנוע נדלקות נורות הסליל חימום ובדיקת מנוע)

לפחות בטיפול בנרות האזהרה, לא היה שום שינוי.

נ.ב עדיין לא קיבלתי התייחסות מחברי הפורום להיתכנות הנזק המתגלגל בקראנק כתוצאה מהטיימינג

פורסם

לא חושב שמישהו יכול לתת לך תשובה לגבי בקשר לסיבת הנזק בגל הארכובה.

מזמן מזמן עשיתי לי כמה כללי ברזל ברכישת רכב, ועד היום הם הוכיחו את עצמם מעל ומעבר:

- לא קונה מסוחרים. בשום מקרה. אם צריך, שוכרים רכב לשבוע (זה היה עולה לך הרבה פחות).

- לא קונה רכב שהיה בליסינג. גם אם בגלל זה לא קונה רנו קנגו 2008 (באמת אין הרבה שלא היו בליסינג...) - יש חלופות.

- לא קונה רכב ללא היסטוריית טיפולים במוסך רשת.

- קונה את הרכב רק מבעל הרכב הרשום, ומחתים אותו על הצהרה שהקילומטראז' בשעון נכון ועל כך שהרכב נקי מתאונות (לא קונה רכב שמישהו לא מוכן להצהיר על כך בכתב).

מרגע שהתחלתי לעמוד על כל הנקודות האלה מבלי לוותר על אף פסיק, קניתי כ - 10 מכוניות, אף פעם לא הלכתי לבדיקה ומעולם לא נפלתי.

זה אולי קצת מלח על הפצעים הכואבים שלך, אבל זו הזדמנות לחזק את הגישה הנכונה ברכישת רכב משומש.

דרך אגב, יש סבירות גבוהה שמתישהו המנוע הזה עבר טראומת התחממות, תיקנו חפיף ומכרו לך. לך תדע. לך תוכיח...

ברכב שטופל אך ורק במוסך שרות, כל פיפס מופיע ברשומות, כולל מקרים בהם היה צורך לתקן דבר מה והלקוח סירב.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

• תוכן חדש...