Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
LFS זה משהו שאני משתמש בו על תקן ארקייד, נגיד בשביל לראות אם אני יכול לעשות את South City על הצד.

בשביל סימולציה, יש לי iRacing. אין שום דבר קרוב לזה מבחינת פיזיקה וריאליזם, שלא לדבר על הכיף שבמירוצים אונליין.

מה שכן, זה עולה כסף, ולא מעט.

מחזק.

הLFS הוא אולי הסימולטור החינמי הטוב ביותר, הIRACING אומנם בתשלום אבל הוא מעולה!

falou

אתה אומנם צודק בנוגע למבט, אבל היום גם סימולטורים נותנים מבט צד

v7bppAvHipM דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

להוציא מהמשוואה הקסדה וכפפות :screwy: למרות שהפעם יש אוזניות במקום.

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא.

כי חלק חשוב מבחירת הקו הוא דרך המבט, ובסימולטורים אין לך חלון צד. אתה, למעשה, כמו סוס עם כיסויי עיניים שחוסמים מבט לצדדים.

משאר הבחינות, מכונית נוהגים לפי תחושה (מישוש, שיווי משקל וכו') הרבה לפני שקולטים משהו בעיניים. את זה אין לך במחשב.

זה מאוד רחוק מהמציאות. המשחקים האלו משפרים ויש קורלציה ברורה לחלוטין בין היכולות בסימולטור ובין היכולות במציאות.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

LFS הוא ממש לא חינמי...אמנם יש גרסת דמו אבל היא דיי מוגבלת.

החסרון היחיד בסימולטורים זה שאפשר לפתח הרגלים לא תקינים שיבואו לידי ביטוי בנהיגה היומיומית.

פורסם
לא.

כי חלק חשוב מבחירת הקו הוא דרך המבט, ובסימולטורים אין לך חלון צד. אתה, למעשה, כמו סוס עם כיסויי עיניים שחוסמים מבט לצדדים.

משאר הבחינות, מכונית נוהגים לפי תחושה (מישוש, שיווי משקל וכו') הרבה לפני שקולטים משהו בעיניים. את זה אין לך במחשב.

ראשית גילוי נאות, העיסוק שלי הוא סימולטורים וציוד נהיגה.

עם הטכנולוגיה הקיימת היום אתה לא צודק ב100%, האפשרות היום לנהוג בסימולטורים על גבי שלושה מסכים או מסך מעוקל בהקרנה מקנה לך שדה ראייה מלא לעיתים יותר שדה ראייה ממה שיהיה לך במכונית אמיתית.

סימולטורים עושים עבודה מצויינת בלימוד נהיגה וההוכחות בשטח מדברות בעד עצמן, אקדמיית גראן טוריסמו היא הידועה מכולן כאשר כל שנה בשלוש השנים האחרונות היא מסננת נהגים וירטואלים עד לנהג נבחר ומעניקה לו מילגה לעונת מירוצים, בנתיים כל שלושת הנהגים כולל זה האחרון שנבחר לפני מספר שבועות מראים תוצאות שנהגי מירוצים שמתחרים בסבבים עולמיים זמן רב מתקנאים בהם, כולל נצחונות במירוצים יוקרתיים כגון מרוץ 24 שעות בדובאי ועוד.

בסבב אליפות העולם למכוניות סאלון נוהג בהצלחה נהג שעד לפני 12 חודשים לא ישב במכונית מירוץ מימיו וצובר נקודות אליפות.

כמו כן, ההתקדמות בטכנטלוגיה מאפשרת היום למשתמש הביתי לרכוש עמדת נהיגה הכוללת תזוזה במגוון אפשרויות, תוכנות הזיהוי החדשות שמשתפרות כל הזמן מבצעות חיבור בין קול לתנועה ויוצרות סימולטורים המקנים תחושות נהיגה מצויינות, נכון שום דבר לא ישווה לנהיגה בעולם האמיתי אבל כוחות G קיימים, תנועה קיימת,צליל יש, שדה ראייה רחב יש ואפילו בכותרים מתקדמים אפשר לעבוד על סט-אפ לרכב, לנהוג במצב נהיגה אמיתי - כלומר התחשבות במצב דלק, מצב צמיגים, נזקי מנוע וגוף. בiracing למשל במירוץ ליגה אם אתה מעורב בתאונה השיפוט מחמיר ביותר, נהגים שרוצים להתחרות ברמה גבוהה חייבים להוכיח את רמת הנהיגה שלהם לאורך זמן.

אילו הכותרים הקיימים כיום:

גראן טוריסמו 5 לפלייסטיישן

פורזה 4 לאקס בוקס

אך הטובים שבהם דווקא למחשב

(סליחה אהל אני לא מתייחס לNeed for speed וחבריו כסימולטורים אלא יותר כארקייד)

הוזכרו LFS

iRacing

Netkar Pro

אך גם

rFactor אוטוטו בגרסתו השנייה rFactor2 הוא כותר מבריק.

עוד שני כותרים שהולכים לשנות לחלוטין את הסביבה הוירטואלית ונמצאים בשלבים מתקדמים הם:

project C.A.R.S

Asseto Corsa שהוא למעשה כותר ההמשך לNetkar Pro כאשר הפעם במקום להתמקד רק במכוניות סינגל סיטר הכותר יציע מגוון רחב של כלי רכב ומסלולים הסרוקים בלייזר ברמת המילימטר.

עוד קיים בשוק סדרת RACE שהאחרון שבהם Race Injection מציע סביבה תחרותית מצויינת.

הכותר האחרון כרגע בפיתוח הוא simraceway שמציע כבר עכשיו הורדה בחינם למספר מכוניות ומסלולים ודורש תשלום בעבור מסלולים וכלי רכב נוספים ללא צורך בתשלום חודשי כמו iracing.

כאשר רוב נהגי המירוץ בעולם כיום משתמשים בצורה משמעותית בסימולטורים כחלק עיקרי באימונים שלהם (ולא, רובם לא משתמשים בסימולטורים שעולים מיליונים) אי אפשר לומר שסימולטור נהיגה לא יכול ללמד אותך לנהוג.

נכון שבכל זאת קיים הבדל בתחושות וכאשר מגיעים למכונית מירוץ אמיתית צריך ללמוד להתמודד עם התחושות, הכוחות, הריחות והביצים אבל הוכח באופן חד משמעי שמי שהגיע מסימולטור המעבר היה הרבה יותר קל ומהיר.

לשאלת פותח התר'ד, האפשרויות הן אדירות, לפני שאתה רץ להוציא כסף (כשנכנסים לעולם הזה מוציאים סכומים לא קטנים) כדאי לך להתנסות במינימום עלויות, הייתי מתחיל עם https://www.simraceway.com/

פשוט בגלל שהוא מוכן להסתפק בדרישות מחשב בסיסיות למדי, לא עולה כסף בתור התחלה ורק אחרי שראית שאתה בעניין מתחיל לאסוף עוד מידע.

גם גראן טוריסמו 5 היא לא אופציה רעה, למרות שמצב התחרות ברשת הוא החוייה הכי פחות טובה שהכותר מציע.

לגבי הגה שחובה לרכוש, לא באמת ניתן לשחק במקלדת או עם ג'ויסטיק מהם באמת לא לומדים כלום, גם הייתי מציע לך לרכוש הגה זול בתור התחלה ולא להשתגע לפני שאתה יודע שאתה מכור לנהיגה וירטוראלית.

ההגה הבסיסי ביותר שעדיין ראוי הוא הLogitech driving force GT העלות בחנות היא בערך 700 ש"ח הוא הגה לא רע בכלל, החסרון הגדול הוא הדוושות שהן פלסטיות וקשה להיות מדוייק איתן.

השלב הבא יהיה Logitech G25 או G27 שזה הגה מאוד דומה פשוט לא מייצרים יותר את הG25.

G25 משומש יכול להיות אופציה לא רעה ואפשר למצוא כאילו מידי פעם בפורום במחירים של כ900 ש"ח.

G27 חדש יעלה לך בערך 1,500 ש"ח והוא הגה מצויין למתחילים.

משם המחירים עולים למעלה מהר מאוד.

בהצלחה.

חגי פארן

פורסם

אני יכול להעיד שמשחקי מחשב בנהיגה שיפרו אותי בזה. אומנם בקארטינג, אבל עדיין הרגשתי הבדל דיי גדול. אני זוכר עוד שנהגתי בקארטינג אז לא הייתי עד כדי כך טוב, אחרי שקניתי הגה [MOMO RACER של לוגי'טק] ועליתי על הקארטינג שוב והשתנתי פלאים. השדרוג הבא בהחלט יהיה G27:twisted:

יש לי 306 סיבות לחייך בכל סיבוב :lol:

פורסם

שיפור בזמני תגובה היא התועלת הכי טובה במשחקי מחשב

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם
זה מאוד רחוק מהמציאות. המשחקים האלו משפרים ויש קורלציה ברורה לחלוטין בין היכולות בסימולטור ובין היכולות במציאות.

לא נכון. אין.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בסימולטור צריך להיזהר לא לפתח הרגלים מסוכנים (על הכביש האמיתי, כמובן) כמו עקיפות מטורפות, נהיגה תוך כדי היתעלמות מוחלטת מכל מי שמסביבך וכו'. הרגלי נהיגה קשה לשנות. יש איזה אדם שאני מכיר שבא מאמריקה וכנראה נהג יותר מידי על רכבים אמריקאים ועד היום כל פעם שהוא עושה רוורס הוא משחק עם המגבים...

פורסם
ראשית גילוי נאות, העיסוק שלי הוא סימולטורים וציוד נהיגה.

עם הטכנולוגיה הקיימת היום אתה לא צודק ב100%, האפשרות היום לנהוג בסימולטורים על גבי שלושה מסכים או מסך מעוקל בהקרנה מקנה לך שדה ראייה מלא לעיתים יותר שדה ראייה ממה שיהיה לך במכונית אמיתית.

בבית?

כאשר רוב נהגי המירוץ בעולם כיום משתמשים בצורה משמעותית בסימולטורים כחלק עיקרי באימונים שלהם (ולא, רובם לא משתמשים בסימולטורים שעולים מיליונים) אי אפשר לומר שסימולטור נהיגה לא יכול ללמד אותך לנהוג.

יכול לאמן את מי שיודע לנהוג, לא להכשיר את מי שלא יודע.

נכון שבכל זאת קיים הבדל בתחושות וכאשר מגיעים למכונית מירוץ אמיתית צריך ללמוד להתמודד עם התחושות, הכוחות, הריחות והביצים אבל הוכח באופן חד משמעי שמי שהגיע מסימולטור המעבר היה הרבה יותר קל ומהיר.

זה לא שקיים הבדל בתחושות. בבית אין תחושות. אתה יכול ללמד בלימה על סף נעילה? לחוש מתי הזנב מחליק? מגבלות אחיזה?

אתה יכול ללמד בסימולטור סדר פעולות. אתה יכול לתרגל מהירות תגובה, יכולת תפעול של מספר דברים בו"ז וכו'. אתה יכול אפילו לסנן למי יש כישורים קוגנטיבים ואחרים, שיש לו פוטנציאל קליטה יותר טוב. אבל אתה לא יכול ללמד לנהוג, וזאת היתה השאלה.

האם תרגול בבית ישפר את היכולת לבחור קווים וכו'.

התשובה היא - לא.

אתה יכול לקחת נהג ולתת לא הכרה בסיסית של המסלול ונקודות הבלימה דרך מחשב. אתה לא יכול לקחת מישהו שלא יודע לנהוג, וללמד אותו קווים מול הטלוויזיה.

לגבי ההצלחה של נהגי האקדמיה של גראן טוריסמו, השאלה היא לא התוצאות, אלא מה ההכשרה שלהם לאחר שנבחרו, מה כוללים המבחנים לפיהם בוחרים אותם, וכמובן, מה מידת ההצלחה שלהם מול קבוצת הביקורת הסטטיסטית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לא נכון. אין.

זו סתם דוגמא: http://en.wikipedia.org/wiki/Lucas_Ord%C3%B3%C3%B1ez

עריכה: אני רואה שזה כבר עלה כאן. מידת ההצלחה שלו לא מוטלת בספק, להגיע לפודיום זה תחליף לא רע לקבוצת ביקורת.

הנקודה היותר מעניינת היא שמקצוענים משתמשים בסימולטורים לאימון. אני יודע שיש מספר גדול של נהגי NASCAR בiRacing.

זה לא שקיים הבדל בתחושות. בבית אין תחושות. אתה יכול ללמד בלימה על סף נעילה? לחוש מתי הזנב מחליק? מגבלות אחיזה?

אתה יכול ללמד בסימולטור סדר פעולות. אתה יכול לתרגל מהירות תגובה, יכולת תפעול של מספר דברים בו"ז וכו'. אתה יכול אפילו לסנן למי יש כישורים קוגנטיבים ואחרים, שיש לו פוטנציאל קליטה יותר טוב. אבל אתה לא יכול ללמד לנהוג, וזאת היתה השאלה.

התשובה היא - לא.

אם שיחקת פעם בסימולטור טוב עם הגה force feedback, אתה תבין שיש כל אלמנט נהיגה מציאותי, והרבה כאלו שמאוד קשה להשיג (בעיקר מבחינה תחרותית).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
בבית?

כן בהחלט בבית, אופציה של שלושה מסכים בבית היום היא לא סיפור בלתי אפשרי, מחשב פיסי טוב עם כרטיס מסך טוב של אינוידיה או אי.אמ.די התומך בשלושה מסכים עולה היום 1,000 ש"ח (כרטיס המסך לא כל המחשב).

שלושה מסכים בהיי דפינישן מלא בגודל 24-28 אינץ' לא יעלו יותר מ3,000 ש"ח - אני לא מזלזל בכיס של אף אחד אבל זה בהחלט לא בשמיים.

קיימת גם אפשרות של מסך מעוקל עם שלושה מקרנים אבל הסיפור מעט יקר יותר ומתחיל ב15,000 ש"ח יקר אבל לא, לא אפשרי.

יכול לאמן את מי שיודע לנהוג, לא להכשיר את מי שלא יודע.

יכול בהחלט להכשיר את מי שלא יודע, אפילו מי שלא נהג מעולם ובסך הכל יתחיל לשחק בגארן טוריסמו 5 ויעבור בהצלחה את כל הרשיונות בזמנים של הזהב בהחלט ילמד קווי נהיגה נכונים, באיי רייסינג השיפור יהיה גדול אפילו יותר. אני יכול לספר לך שנהג צעיר שהצטרף אליי בקורס בספרד והיה לו נסיון סימולטור בלבד ומעולם לא נהג על מכונית עלה על מסלול מירוצים בחו"ל ונהג במכונית מירוץ והציג זמנים מרשימים ביותר על המסלול וקיבל שבחים ממדריכי הנהיגה המקומיים.

גם בבית יש תחושות תלוי בציוד שיש לך, כיום קיימים מגוון מוצרים בעלי תחושה, החל בדוושות הפועלות בטכנולוגיית load cell המפעילה זכרון תחושה ופידבק מתאים, תוכל ללמוד נקודת בלימה לפני נעילה (מנסיון של שימוש במוצרים אילו), לגבי החלקת זנב, שוב מדובר בציוד שיש לך, ראשית הגאים חדשים ויקרים עובדים עם מנגנון החזרה מתוחכם המעביר תחושה של איבוד זנב בהצלחה מרובה, שנית, אם אתה בעל ממון, אתה יכול לרכוש סימולטור ביתי מתוצרת simxperience.com, לסימולטור זה פתרון יחודי של מוט החלקה אחורי שמעביר את תחושת ההחלקה בצורה מצויינת (שוב, אני מספר מנסיון נהיגה ולא מקריאה בפורום), נכון מדובר בסימולטור יקר שמתחיל ב17,000 דולר בארצות הברית אבל המוצר הוא לשימוש ביתי.

התשובה היא - לא.

מצטער אבל שוב אני לא מסכים איתך, האם בשביל באמת ללמוד תידרש הדרכת נהיגה ממדריך - כן, אבל גם בשביל ללמוד לנהוג במכונית אמיתית הוא יצטרך לעבור דרך דומה כמו גם בקארטינג, אבל בהחלט ניתן ללמוד את התורה.

אתה יכול לקחת נהג ולתת לא הכרה בסיסית של המסלול ונקודות הבלימה דרך מחשב. אתה לא יכול לקחת מישהו שלא יודע לנהוג, וללמד אותו קווים מול הטלוויזיה.

עניתי על זה למעלה, ברור שאתה יכול ללמוד קווי נהיגה מול מסך דו-מימדי, לא רק נהיגה אתה יכול ללמוד מול מסך גם טיסה ושם מדובר בדרך קשה עוד יותר אבל היא קיימת בכל עולם התעופה.

לגבי ההצלחה של נהגי האקדמיה של גראן טוריסמו, השאלה היא לא התוצאות, אלא מה ההכשרה שלהם לאחר שנבחרו, מה כוללים המבחנים לפיהם בוחרים אותם, וכמובן, מה מידת ההצלחה שלהם מול קבוצת הביקורת הסטטיסטית.

אחוז בודד של נהגים בעולם המשתתפים בליגות הבכירות הצליחו להגיע לשם ללא שנים של תחרויות בליגות מישניות ומאות שעות מסלול, הסטטיסטיקה צועקת לשמיים, נהגים שמתאמנים בסימולטור מקצרים את הדרך משמעותית מול נהגים שלא התאמנו בסימולטור.

לסיכום, אני חושב שאין דרך חד משמעית, השילוב של השניים הוא שמוביל לתוצאות ברמה התחרותית אבל אל תטעה לחשוב כי סימולטור לא יכול ללמד לנהוג, המגמה העולמית שגם צוברת תאוצה בארץ היא ללמד תלמידי נהיגה את רזיי הנהיגה הראשונים על סימולטור לפני הכניסה הראשונה לרכב, כל נושא תפעול הרכב, דוושות, הגה, העברת הילוכים, זינוק מהמקום, בלימות ושליטה ברכב כולם נלמדים בעזרת סימולטורים מול מסך מחשב.

אשמח להוכיח את טענתי מתי שתרצה.

לילה טוב, חגי.

פורסם
קראתי פעם מחקר שמשחקי נהיגה פוגעים במהירות התגובה של הנהג.

לפי המחקר שאני קראתי הזמן תגובה דווקא ירד , מצד שני לקיחת הסיכונים עלתה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

פעם שהייתי צעיר ויפה הייתי משחק בסימולטור טיסה falcon 4,

זה לא אומר שיש לי שמץ של מושג איך להטיס מטוס אמיתי,

רוצה לשפר את יכולות הנהיגה שלך? במקום לשרוף כסף על קארטינג, קח הדרכת נהיגה מתקדמת

במקום מסודר, זה יעשה לך פלאים לנהיגה,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

מלבד זה שלא מרגישים כוחות G בהחלט אפשר להרגיש התנהגות של רכב, כמו שצוין פה לגבי היגוי יתר..כן אפשר לרגיש את זה בהתנהגות של ההגה בקלות. הרי אתה פונה ימינה וההגה נוטה להסתובב שמאלה.

זה כבר הוכח לא מעט שסימולטורים תורמים לנהיגה,

ידוע לי על לא מעט אנשים שתרגלו המון בסימולטור ספציפי לפני שקנו רכב, ומיד לאחר כמה חודשים הם נהגו בצורה מקצועית לחלוטין.

כל זה בא לידי ביטוי עי רפלקסים שקיבלו דרך הסימולטור, ידעו איך להגיב בכל מצב נתון, שליטה בגז/ברקס/קלאץ ועוד מספר פרמטרים.

ההרגל הכי רע שלדעתי הכי קשה לתקן, זה נהיגה בקו שגוי לאורך טווח ארוך.

פורסם
האם פיפ"א יכול לעזור לי להשתפר בכדורגל?

פיפ"א ובמקרה שלי פרו בהחלט עוזרים להבין טוב יותר כדורגל , הבן שלי בן 13 ומאז שנהיה מכור לפרו רמת ההבנה שלו במשחק ,תהליך משחק איך קבוצה עומדת מה תפקיד של כל שחקן ,ראיית משחק ,הכול בעצם נראה אחרת,הילד מלראות כדורגל התחיל להבין כדורגל וזה רק בזכות המשחק.וגם אני שאני מודה שמכור למשחק ורואה כדורגל כל חיי בכול הרמות ומאז שמספר שנים אני בעניין הפרו ההבנה שלי במשחק השתפרה פלאים

אני בטוח שסימולטורים יכולים לשפר באותה מידה ולהוסיף ממד נוסף, נותנים משהו ,קצת נקודות ברור שנותנים ועוד קצת ידע ,מעלים ציון אני קורא לזה לכול אחד .

• תוכן חדש...