Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מכרנו מכונית שעשתה 1/10 שנת 2005. זוג +2.

חשבנו על ספייס ורסו של טויוטה או גאז היבידית. הראיון זה לחסוך בדלק ועם הכסף הזה ועוד קצת לשלם אוטו חדש חיסכוני. אישתי חשבה גם על פריוס 2010. מה אמם חושבים? טויטה נותנת 4 שנות אחריות, הונדה טיפולים עד 45000 חינם וקניה חוזרת.

נשמח לקבל את דעתכם,

דוד

פורסם

ממליץ לבדוק C3 HDI, דיזל חסכוני עם גיר רובוטי. יצרן מצהיר על משהו כמו 1 ל26 או אפילו יותר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לכו על מכונית סופר מיני ידנית.

רנו קליאו החדשה כבר נמכרת במחירים מצחיקים, למכוניות בנות שנה.

פיאט פנדה החדשה מעולה למשפחה ועולה כ-65K.

פורסם

שני ילדים מאחור ואולי התרחבות עתידית של המשפחה מצריכים מחשבה על רכב משפחתי ולא על סופר מיני,שאולי עכשיו תתאים אך בעוד זמן מסויים,תיאלצו להיפרד ממנה במחיר הפסד ענק ולרכוש שוב רכב שיתאים לצרכים החדשים העתידיים.

מהו התקציב שלכם,כמה ק"מ אתם נוסעים בשנה (אם יותר מ-20,000 כבר דיזל משתלם יותר),זקוקים לרכב אוטומטי או שאפשר ידני ?

באופן עקרוני,רכב חדש,לא עסקה כלכלית נכונה כי מה שתחסכו בדלק/ביטוחים יעלה לכם בהמשך בירידת ערך כבדה של לפחות 30% ממחיר הרכב לאחר 3 שנים.עדיף לקנות רכב בן 2-3 עם ק"מ נמוך ולהחזיקו מספר שנים (4-5) ואז להשתדרג שוב.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הבחור מעלי צודק, מעל שני ילדים אין מקום יותר לסופר מיני ואז יצא שכרכם בהפסדכם.

רכב חדש לא בהכרח הפסד אדיר, הכל תלוי כמה זמן אתה מחזיק אותו ואיך אתה מתחזק אותו.

רכב חדש שכל 10 אלף ק"מ ייכנס למוסך להחלפת שמנים ופילטרים ויעבור על הדרך בדיקה כללית, יכול להחזיק גם 200 אלף ק"מ בלי תקלה משמעותית.

פורסם

רכב חדש לא בהכרח הפסד אדיר, הכל תלוי כמה זמן אתה מחזיק אותו ואיך אתה מתחזק אותו.

.

רכב חדש הוא הפסד מטורף מהפן של ירידת הערך בלבד כי רכב כזה לרוב אפשר גם להחזיק 6-7 שנים ללא תקלות משמעותיות (שוב זה לרוב,יש יוצאות מן הכלל).

חבר טוב שלי קנה ב 98 כריזמה חדשה מהחברה ב -82,000 ,אתה לא רוצה לדעת מה ערכה היום בשוק.(הרכב המשיך לשרת את ההורים,הבחור התחתן וקיבל רכב מהעבודה).הם עשו חשבון,שלא משתלם למכור גם אם יקבלו מחירון .

גם רכב בן 2-3 עם ק"מ נמוך יתן אמינות זהה (אני נוהג אישית על אחד כזה שנרכש מליסינג עם ק"מ מאוד נמוך וחוץ מבעיה עם שלטי הנוחות (שכיסוייה לצערי לא כלול באחריות) וטיפול שגרתי רגיל (שאינו נכלל כבלאי אלא הוצאה מתוכננת),הרכב לא מצייץ.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה לכל התגובות, אז ככה.

נסיע של כ20 אלף ק"מ בשנה. מיקס של עירוני ובין עירוני באזור השרון. צריך אוטומט.

צרפתיות לא באות בחשבון. מכרתי 1 עם ירידת מחיר ענקית, בעיות גיר ומה לא, בסביבות 98000 ק"מ. מול היפניות הן פחות אמינות בניסיוני. היתה לי טויטה קורולה, רק טיפולים.

הונדה מציע הגאז ההיברידית בתשלום של 50 אחוז בזמן הרכישה ויתרה בעוד 36 חודשים. אז חשבתי לקנות ולמכור אותה אחרי 36 חודשים (הם מתחייבים לקניה חוזרת), ולהתקדם לחדש שוב. אין הבדל משמעותי בביטוח.

מדדתי את המושב האחורי (שמתי כסאות - 2 בוסטרים וכיסא תינוק) ונרא בסדר. בגג' קטן מאוד. אבל יש לנו עגלה קטנה מאוד שנכנסת בסדר. תיק תינוק מתחת לרגליים של הילדים או אימא וזהו.

טויטה מציא הספייס ורסו עם4 שנות אחריות, בכמה אלפים (5000 ש"ח, אני חושב) פחות לדגם GLI היותר מאובזר , אבל צריכים לקחת אלוואה לכל הסכום = אבל זה יותר ריבית לתשלום.

מה דעתכם?

פורסם
רכב חדש הוא הפסד מטורף מהפן של ירידת הערך בלבד כי רכב כזה לרוב אפשר גם להחזיק 6-7 שנים ללא תקלות משמעותיות (שוב זה לרוב,יש יוצאות מן הכלל).

חבר טוב שלי קנה ב 98 כריזמה חדשה מהחברה ב -82,000 ,אתה לא רוצה לדעת מה ערכה היום בשוק.(הרכב המשיך לשרת את ההורים,הבחור התחתן וקיבל רכב מהעבודה).הם עשו חשבון,שלא משתלם למכור גם אם יקבלו מחירון .

גם רכב בן 2-3 עם ק"מ נמוך יתן אמינות זהה (אני נוהג אישית על אחד כזה שנרכש מליסינג עם ק"מ מאוד נמוך וחוץ מבעיה עם שלטי הנוחות (שכיסוייה לצערי לא כלול באחריות) וטיפול שגרתי רגיל (שאינו נכלל כבלאי אלא הוצאה מתוכננת),הרכב לא מצייץ.

לצורך העניין, ערכה היום הוא סביבות 10K, ונגיד אפילו 5K.

אז הוא הפסיד במשך 14 (!!!) שנה סכום של 77 אלף ש"ח. זה 5500 ש"ח בשנה...

נכון שזו לא בדיוק מדידה הגיונית והכסף של שנת 98 זה ממש לא הכסף של היום, אבל כמעט כל רכב מאבד מערכו במהירות כיום.

אם אתה יודע שאתה מתכוון להחזיק ברכב זמן רב, בוודאות - לא רואה סיבה למה לא לקנות חדש (אם הכסף מאפשר).

כלכלית? עדיף לקנות אחד עם ק"מ נמוך, בן שנה, גג שנתיים. אובדן הערך גבוה והאמינות רחוקה מלהיות פגומה כמו ברכבים בני 8-9.

פורסם

לצורך העניין, ערכה היום הוא סביבות 10K, ונגיד אפילו 5K.

אז הוא הפסיד במשך 14 (!!!) שנה סכום של 77 אלף ש"ח. זה 5500 ש"ח בשנה...

נכון שזו לא בדיוק מדידה הגיונית והכסף של שנת 98 זה ממש לא הכסף של היום, אבל כמעט כל רכב מאבד מערכו במהירות כיום.

אם אתה יודע שאתה מתכוון להחזיק ברכב זמן רב, בוודאות - לא רואה סיבה למה לא לקנות חדש (אם הכסף מאפשר).

כלכלית? עדיף לקנות אחד עם ק"מ נמוך, בן שנה, גג שנתיים. אובדן הערך גבוה והאמינות רחוקה מלהיות פגומה כמו ברכבים בני 8-9.

זהו, ההפסד הוא בעצם אפסי, 5.5 בשנה זה כלום לעומת ירידות ערך של נגיד לנסר או b3, שמאבדות עד 20 בשנה במשך 3 שנים הראשונות ! גם הכי ״טובות״ מהבחינה הזו, כמו קורולה, מאבדות 12-14 בשנה בשנים הראשונות.

לכן - הכי כלכלי - לקנות חדש (רק לא לנסר, פוקוס דגם ליסינג או סובארו !) (אחריות מלאה) או משומש מעט (עדיין יש אחריות של שנב נניח), ולהחזיק עד כמה שאפשר (עד שמגיעות תקלות ראשונות רציניות) ואז למכור בכל מחיר.

אם החזקת רכב 10 שנים - אפשר למכור בגרושים, עדיין יוצא משתלם. כל ירידה שהיא פחות מ10 אלף בשנה, היא ירידה ״טובה״ ונמוכה במציאות של השוק היום.

פורסם

חושב שכדאי לכם לבדוק סקודה יטי TSIאו סיטרואן C3 פיקאסו - שתיהן חסכוניות ומתאימות מבחינת הממדים למשפחות קטנות. (שתיהן גם עולות סביב 110 אלף שקלים אם אני לא טועה.

We are the Human Race

פורסם

C3 דיזל רחוק יותר חסכונית מTSI למניהן, היא עולה החל מ113K.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

משמעות ירידת הערך נגזרת מהכוונות לגבי הטווח הארוך: אם הכונה להחזיק את הרכב שנים ארוכות כדאי לקנות חדש - תהנה מהאמינות של רכב חדש ומאחריות היבואן למספר שנים, וירידת הערך תתחלק על תקופה ארוכה, בעוד שרכב משומש יוחלף יותר מוקדם כך שאולי ירידת הערך הכוללת תהחיה פחותה, אבל בשל הצורך בהחלפות יותר תכופות ויתכן שגם ביותר טיפולים כלל לא בטוח שבטווח הארוך מדובר בעסקה יותר כדאית. לעומת זאת התוכנית שלך לבצע טרייד אין אחרי 3 שנים היא מתכון להפסד כפי עצום - אני מניח שהסוכנות מתחייבת לרכישת הרכב, אבל לא למחיר, והרווח על הרכב המשומש נובע מרכישה שלו במחיר נמוך בעשרות אחוזים ממחיר השוק.

לגבי ההצעה של טויוטה - אם יש לך הסכום הדרוש לרכישת הג'אז יש לך גם הסכום הדרוש לרכישת הספייס ורסו. אם יש לך רק מחצית הסכום (או חלק אחר) - שלם אותו, ואת היתרה קח בהלואה הנוחה ביותר שאתה יכול לקבל. יש להניח שאם אתה לקוח טוב בבנק ההלואה הטובה ביותר תהיה דווקא בנקאית, ויש לה יתרון נוסף - לא תהיה צמוד לנוסחה הקשיחה של 3 שנים, תוכל לפרוש את ההלואה על פני 5 שנים, ומאידך להחזיר את חלקה או כולה יותר מוקדם אם יהיה בידך הסכום הדרוש - וכך לחסוך עלות הריבית.

לגבי מי שהזכיר את הכריזמה - גם אם תכניס לחישוב ערך של רכב דומה במחירי 2012 תקבל ירידת ערך של 8,000 ש"ח בשנה, בהחלט בתחום שאפשר לחסוך לצורך ההחלפה העתידית.

מבחינת גודל גם סופרמיני בתצורת "סדאן" תוכל להסיע 3 ילדים, בתנאי שקיימת אפשרות לביטול כרית האויר הימנית על מנת להניח בעמדה זו כסא בטיחות אחד (והאשה בין שני הנותרים, בספסל האחורי). אני הסתדרתי כך כה שנים עם יונדאי אקסנט דור ראשון (שהיתה עם כרית אויר בודדת, לנהג, - כך שיכולתי להניח את סל-קל לפנים מימין.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם ההתמקדות היא על היברידית – האינסייט והפריוס הן שתי אלטרנטיבות ראויות, קחו בחשבון שהפריוס מעט יקרה יותר מהאינסייט אך גם חזקה יותר. בכל מקרה תבדקו את הרכב היטב, לרבות מערכות החשמל והסוללה.

גיל מאוויס

• תוכן חדש...