Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5055 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

נסעתי היום כ- 30 ק"מ עצירה של שעה,לאחר מכן עוד 14 ק"מ עם עצירה של 10 דקות באמצע.ולאחר הפסקה של שעתיים נסעתי עוד 7 ק"מ. במהלך הנסיעה האחרונה האוטו התנהג מוזר קצת קפץ לא סחב טוב והיה ריח שרוף וכשהגעתי לרמזור הוא הדמים. פתחתי מכסה מנוע וראיתי שנעלם לי הפקק רדיאטור וכל המים התאדו, מילאתי נוזל קירור עד הסוף. והשארתי את האוטו בצד הדרך.

1.כיצד יכול להיות שנעלם לי הפקק (לא זכור לי שפתחתי אוטו לאחרונה)?

2.האם יהיה נכון לקנות פקק ולנסות לנסוע עם האוטו?

3.האם יש בדיקות שאני יכול לעשות בעצמי? או שאולי כדאי ישר ללכת למוסך שיבדוק?

פורסם

הרכב לא התחמם?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא, החום היה באמצע.

אבל הבנתי מפורומים אחרים שכאשר אין מים ברדיאטור החום לא מראה קריאה אמיתית, כי מד החום לא טבול במים אלא באוויר.

פורסם

לפי תיאור המקרה סבירות גבוהה מאוד שנגרם נזק למנוע, והראש התעוות במקרה הטוב, במקרה הפחות טוב הוא שהבוכנות והצילינדרים ניזוקו.

גרור את הרכב למוסך.

פורסם
אם הרכב היה מגיע לטמפ גבוהה ממש היית מרגיש את זה בצילצולים של המנוע.

המנוע התכבה באופן פתאומי ולא היה נוזל קירור ברדיאטור, זה כבר מספיק כדי לקבוע שנגרם נזק משמעותי למנוע כתוצאה מחימום יתר.

פורסם

המנוע נכבה בזמן שעמדתי ברמזור ולאחר נסיעה של 7 ק"מ, יש סיכוי להיות אופטימי?

יש משהוא שאני יכול לבדוק בעצמי לפני שאני הולך למוסך?

פורסם

תמלא מים עד הסוף ברדיאטור עם פקק פתוח, תן סטרטר ובדוק תוך כדי הסטרטר אם המים פורצים החוצה מהרדיאטור.

אם המנוע מצליח להניע, והוא מקרטע, כבה אותו ותפרק את הפלאגים ובדוק אם הם רטובים ממים.

אם אתה לא מצליח להניע, תוציא את כל הפלאגים ותן סטרטר ותוך כדי תסתכל אם עף מים מהמנוע בזמן שהפלאגים בחוץ.

תוציא את מדיד השמן ובדוק אם המפלס גבוה יותר ממה שהיה, או אם על השמן במדיד יש סימנים של "טחינה" או אם יש ריח חזק של שרוף לשמן.

אם יש לך אחד מהסימנים האלה נגרם נזק לראש, פנה למוסך לבדיקה מקצועית יותר בעזרת ציוד.

אם השעון חום מנוע היה עולה מעבר לתחום התקין המזגן ברכב היה צריך להפסיק לקרר, משום שלא היה מים ברדיאטור החיישן שמודד את הטמפ' לא הגיע אליו מים(נוזל קירור) ולכן לוקח לו הרבה יותר זמן למדוד את הטמפ' ועד שהוא מציג את הטמפ' האמתית כבר מאוחר מידי והנזק נגרם.

פורסם
המנוע נכבה בזמן שעמדתי ברמזור ולאחר נסיעה של 7 ק"מ, יש סיכוי להיות אופטימי?

יש משהוא שאני יכול לבדוק בעצמי לפני שאני הולך למוסך?

אתה בהחלט יכול להיות אופטימי ובמקום לצפות תחזיות שווא פשוט מלא נוזל קירור שוב וסגור את הפקק רדיאטור כמו שצריך ואז תראה אם הרכב נוסע כמו שצריך. משם ניתקדם.

פורסם

תבדוק יוניט חום, גם שזה נכון שמה שאמרת שזה טבול באוויר ולא במים, הוא מזייף.

אם המנוע נכבה, המצב בקנטים, מקווה בשבילך שיהיה נזק שטותי.

תלמד לקח להבא, כל כמה שבועות פתח מכסה מנוע, תבדוק שהכל במקום, מים שמן הכל!

אם היית בודק היית חוסך הון.

מה שהגיוני, שהפקק קפץ, אולי לא הבריגו אותו טוב, או שנהרסה ההברגה, בא לחץ והטיס אותו לעזאזל. (גם רעידות או קפיצות יכול ליהיות)

פורסם

תודה על העזרה,

מילאתי נוזל קירור, שמתי פקק של מכונית אחרת (יונדאי אקסנט 2001), בדקתי שמן לא זיהתי מים או כמות שמן גדולה.

הנעתי את האוטו לא היו רעשים חריגים, לא היה עשן לבן נראה תקין. לחצתי על הגז בניוטרל במשך 3 דקות חום המנוע הגיע לחצי.

לא נסעתי עם האוטו,

מחר אקנה פקק ואעשה נסיעת מבחן.

האם אחרי כל מה שכתבתי עדיין כדאי לקחת למוסך שיבדוק?

פורסם
תודה על העזרה,

מילאתי נוזל קירור, שמתי פקק של מכונית אחרת (יונדאי אקסנט 2001), בדקתי שמן לא זיהתי מים או כמות שמן גדולה.

הנעתי את האוטו לא היו רעשים חריגים, לא היה עשן לבן נראה תקין. לחצתי על הגז בניוטרל במשך 3 דקות חום המנוע הגיע לחצי.

לא נסעתי עם האוטו,

מחר אקנה פקק ואעשה נסיעת מבחן.

האם אחרי כל מה שכתבתי עדיין כדאי לקחת למוסך שיבדוק?

לא. כל עוד הכל תקין סע לשלום.

פורסם

אז ככה,

קניתי פקק רדיאטור עלה לי 30 שח.

עשיתי נסיעת מבחן, המנוע הניע נשמע חלק נסעתי בתחילה היה תקין הגעתי ל 100 קמש.

אחרי 3 ק״מ הגעתי לעליה קטנה נורת הצ׳ק התחילה להבהב והאוטו גימגם ועשה קצת רעשים.

הדממתי מנוע והשארתי אותו בצד.

איך זה הגיוני שבהתחלה היה בסדר ורק לאחר קצת זמן התחיל לגמגם?

פורסם

כשנורת התקלות מהבהבת זה אומר שהדלק לא נשרף באחד או יותר מהצילינדרים, זה יכול להיות מזרקים חוטי הצתה או סלילי הצתה ויכול להיות גם שאין קומפרסיה טובה באחד הצילינדרים כתוצאה מהתחממות תושבות השסתומים התעוותו.

צריך לבדוק אי אפשר לענות לך על זה.

• תוכן חדש...