Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן אנשים.

עומדת ברשותי התלבטות איזה מכונית מהרשימה הנל לבחור. מקריאה באינטרנט וסקירות קצרות , נראה שהמאזדה היא המובילה.

יש לכם רשמים /חוות דעת / עזרה אלשהי שיכולה לעזור לי ?

תודה לכל העוזרים

פורסם

הקשקאי משעמם לדעתי, וכבר עבר זמנו, דגם ישן ביחס לאחרות

היונדאי, נחמד ונראה טוב ואפילו נראה כמו ג'יפ ביחס לאחרות, ובעל ירידת ערך בינונית

המאזדה, לדעתי היא העדיפה, נראית טוב, אמינה, וכנראה גם תהיה סחירה יותר מהשניים האחרות. כמו כן זהו דגם חדש.

מבחינת מנוע ונסיעת מבחן אני לא ממש מכיר ויודע לגבי כל אחת.

אני אישית הייתי הולך על המאזדה בלי שום היסוס, פשוט אני לא סובל יונדאי או ניסאן.

יש הרבה מבחנים לגבי הקטגוריה הזו, תעשה חיפוש באינטרנט לדעתי זה ממש יעזור לך.

Polo 2012

פורסם

קח בחשבון שאין במלאי כרגע cx-5, ונראה לי שגם מהמשלוח שאמור להגיע בעוד כחודש כבר כולם הוזמנו

כדאי לך לבדוק את זה עם מאזדה.

פורסם

אני רכשתי מאזדה cx5, צפוי לקבל אותה השבוע.

לפי מה שנאמר לי בסוכנות מאזדה, במאזדה יש הגעת מלאים כל חודש. נכון ללפני שבוע המלאי לחודש אוגוסט נגמר ובמלאי לחודש ספטמבר היו עדיין רכבים. בחודש ספטמבר המע"מ עולה והמחיר של ה- cx5 יעלה ב- 1,500 ש"ח.

לגבי ההשוואה בין הרכבים שהצגת:

הקשקאי מיושן ולא בא בחשבון לדעתי. הוא קטן מהאחרים, דבר שמתבטא במרווח פנימי קטן יותר. מלבד זאת רמת חומרי הפנים בו מבישה, הפלסטיקים קשים ועלובים, אפילו יותר מרכב רגיל בסגמנט הרכבים המשפחתיים הקומפקטיים. כמו כן אני לא אוהב את התחושה של הגיר הרציף בזמן תאוצה.

ה- ix35 טוב יותר מהקשקאי ופחות טוב מהמאזדה. החסרונות הם בצריכת דלק גבוהה יותר מהמתחרות הנ"ל ורמת חומרי פנים טובה יותר מהקשקאי אבל נמוכה מהמאזדה. התנהגות הכביש והעידון הכללי פחות טובים מהמאזדה. יתרונותיו הם מרווח פנימי ותא מטען גדול יותר מהנ"ל וכן תנוחת ישביה גבוהה יותר ולחלק מהאנשים פרמטרים אלו יכולים להכריע את הכף לטובתו.

המאזדה cx5 לפי דעתי וגם במבחני רכב נמצאה הטובה ביותר. היא האיכותית ביותר מבחינת חומרי הפנים, החסכוניות ביותר בדלק ויחד עם זאת בעלת הביצועים הטובים ביותר. לטעמי האישי היא גם נראית טוב יותר. היא גם הבטוחה ביותר כאשר במבחני פגיעת צד "ביורו- אנקאפ" היא הציגה את התוצאות הטובות ביותר האפשריות. החסרונות העיקריים הם שהמרווח הפנימי בציר האורך טוב פחות מביונדאי אבל לא רע כשלעצמו ותא המטען קטן יותר, אבל מבדיקה שלי גדול בפועל ממה שמרמז הנתון של 403 ליטר ומספיק שימושי למשפחה.

את היונדאי והקשקאי ניתן להשיג בהנחות בימי מכירות מיוחדים ואת המאזדה לא. שמירת הערך צפויה להיות דומה, סביב ה- 10% לשנה, לאור כך שכל קטגוריית הג'יפונים מבוקשת מאד.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

למרות ותיקותו, הקשקאי נוח זריז ושקט יותר מהקוראני המאובזר יותר.

ה CX5 פחות זריז מהקשקאי, אבל מרגיש מודרני מאובזר ומרווח יותר.

במחיר מחירון הרשמי של היבואן, ה CX5 עדיף.

במקרה של הקשקאי יש סיכוי לקבל הנחה משמעותית.

פורסם

אנחנו זקוקים לרכב גבוה.

(בתחילה חשבנו ללכת לכיון המיניוונים, ולבסוף ירדנו מזה)

לקחתי נסיעת מבחן לכמה רכבי קרוסאובר וההתלבטות היא בין יונדאי ix35 או מאזדה cx-5

אנחנו לא נוסעים הרבה ברכב, משהו כמו 1000 ק"מ בחודש

עכשיו ביונדאי יש לנו רכב מסוג supreme 4X2 במלאי

שמגיע גם עם חלון שמש וגם שילוב מושבי עור וקיפול מראות חשמלי

+ אבזור מלא חינם (מצלמת רוורס, חיישני רוורס, מיגון, ומערכת מולטימדיה הכוללת GPS)

לעומת מאזדה שנלך רק על הדגם הבסיסי ואין אותו במלאי וצריך לחכות לפחות חודשיים

ואין לו את כל האביזרים הנ"ל אבל יש לו בלוטוס מובנה.

עיקר ההתלבטות היא גם מצריכת הדלק

אבל בחישוב שלי שבתקופת ההמתנה למאזדה אני שוכר רכב + עליית המע"מ הצפויה בתחילת החודש הבא

אני מקזז את ההפרשים בצריכת הדלק (לפי חישוב 1000 ק"מ לחודש)

האם זה שיקול נכון?

מה לגבי ירידת ערך, האם יש הבדל בין הרכבים?

פורסם

המאזדה היא רכב טוב יותר מהיונדאי, בהפרש משמעותי לטעמי.

הבדלי אבזור ומחיר - לשיקולך.

ירידת ערך - קשה להעריך, אפשר להניח שלא משמעותי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

נסיעות מבחן!!! לא קונים אוטו לא לפי יופי ולא לפי שמועות רק נסיעות מבחן! זה מצחיק שדווקא הישראלים שהכי אוהבים לא לצאת פרייארים לא עושים הרבה יחסית נסיעות מבחן.

פורסם

במבחן של אוטו פערי הביצועים בין הניסאן למאזדה היו זניחים אבל המאזדה היה הרבה יותר חסכוני.

היונדאי יותר שקט ונוח מהקשקאי שמרבה לקפץ ולהתרסק על בורות גדולים, המאזדה עדיף של שניהם בפער ניכר, בעיקר בגירסת הבסיס עם החישוקים הקטנים יותר הוא נוח ושקט יותר בצורה מורגשת. פערי הביצועים בין הקשקאי ל-IX35 בנתוני היצרן הם זניחים.

לדעתי זקנתו של הקשקאי ממש מורגשת, הוא מרגיש מאוד מיושן בפנים, במושב האחורי צפוף למדי ולדעתי רק הסובארו XV נופל ממנו, הקוראנים והמאזדה עדיפים כמעט בכל התחומים אבל בניהם ה-CX5 בהחלט מתבלט בתכונותיו הטובות, אשתי בונה על כזה משומש והאמת שגם אני;).

פורסם

CX-5 חסכוני בדלק בפער של כ-25% בהשוואה ליונדאי (בנזין) ובפער של כ-20% בהשוואה לקשקאי.

בנסיעה של 1000 ק"מ בחודש מדובר בהפרש של כמעט 200 ש"ח בחודש (כמובן נכון להיום).

פורסם

מה אתה מדבר שטויות הקאשקאי עם גיר רציף מיושן ומסורס ונתונים שבכלל לא מתקרבים ל cx5 מכל הבחינות ובפרט ביצועים או זריזות .

עכשיו לנושא כאחד שיש לו בחניה cx 5 ונוהג עליו חודש בערך ,הרכב מצוין כמעט בכל פרמטר :צריכת דלק,ישיבה נוחה ביצועים כשרוצים לבצע עקיפות בצורה טובה מזגן מצוין בהתחשב בארצנו החמה ,הגה מגיב לכל תנועה של הנהג חד וחלק,ועוד.

לשיקולך .כמובן שהייתי ממליץ על הדגם הבסיסי שהכי משתלם .

פורסם

הההתלבטות שלך ליוותה אותי תקופה ארוכה. חיפשתי ג'יפון לא לצורך טיולי שטח אלא לצורך הרגשת שליטה בזמן נהיגה ( רכב גבוה) בעל לוח בקרה שאינו מקושקש, ברור ונוח להפעלה.

בודאי שהייתי מעדיף את ה - מאזדה אך המחיר נראה לי מוגזם יחסית לצרכים שלי.

לפני כשבועיים התחדשתי בקשקאי דגם בסיסי שקניתי במסגרת ההנחה של מועדון הוט והכולל איבזור נוסף ומאז אני מתרגש מכל נסיעה. נכון שהוא קופצני, קצת רועש וצריכת הדלק לא משהו אך חווית הנהיגה יחסית לקורולה שהיתה לי משופרת ביותר . מה שחשוב זו ההרגשה של רכב חזק וגבוה שאתה שולט בו ולא הוא בך.

איני מכיר את החיסרון של גיר רציף .

ההבדל במחיר לעומת המאזדה עבורי עבר את ה - 15000 ש"ח.

עוד משהו - עברתי את גיל ה - 60.

פורסם
נסיעות מבחן!!! לא קונים אוטו לא לפי יופי ולא לפי שמועות רק נסיעות מבחן! זה מצחיק שדווקא הישראלים שהכי אוהבים לא לצאת פרייארים לא עושים הרבה יחסית נסיעות מבחן.

כל כך נכון, למרות שיופי/עיצוב זה עניין של טעם והוא שיקול בבחירה של רכב חדש. דבר אחר לא פחות חשוב שנכנס לנסיעת המבחן - נוחות אישית, מושבים, מרווח רגליים, כתפיים, ראש, שדה ראייה וכו'.

פורסם

את היונדאי והקשקאי ניתן להשיג בהנחות בימי מכירות מיוחדים ואת המאזדה לא. שמירת הערך צפויה להיות דומה, סביב ה- 10% לשנה, לאור כך שכל קטגוריית הג'יפונים מבוקשת מאד.

אתה יותר מידי אופטימי לגבי שמירת הערך..... ימים יגידו. - אין מצב ל10% לשנה ירידת ערך לגיפון חדש. בטח לא בשוק יד השניה שקיים כיום.

פורסם

הניסאן קשקאי היא מכונית מיושנת ליד היונדאי והמאזדה ולכן לא הייתי ממליץ עליה. החומרים בה פשוטים למראה ולמגע והעיצוב מיושן ולא "מלהיב". האבזור לא משהו גם הוא, נוחות הנהיגה סבירה, בידוד הרעשים חסר, אחיזה גבוהה יחסית, התנהגות כביש ממוצעת לג'יפון, מרווח סביר, אבל לא טוב במיוחד, מערכת השמע נחמדה אבל לא ברמה של זאת שנמצאת במאזדה או ביונדאי. אולי הניסאן יותר זולה ואפשר להשיג אותה בהנחות טובות, אבל "שילמת פחות-קיבלת פחות".

אז נשארנו עם היונדאי והמאזדה.

הIX35 מציעה יותר "פוזה" (למרות שלדעתי, היא פחות נאה מה-CX5), יותר אבזור, מרווח ברכיים טוב יותר מאחור, נוחות נסיעה רכה יותר, ותא נוסעים שנראה מודרני יותר בעיצובו (למרות שמבחינת חומרים והרכבה היא נופלת מהמאזדה, ודי בהרבה). מבחינת נהיגה היונדאי מציעה אחיזת כביש סבירה ובטוחה, אבל הרכב מרגיש מגושם מעט ומסורבל. ההגה חסר כל תחושה וזה רק פוגם בהרגשה הכללית, אבל בנוסף לכל זה הנהיגה מרגישה כמו נהיגה בג'יפ אמיתי (בניגוד לקשקאי ולCX-5). אם אתה מחפש בעיקר פוזה ואבזור, כנראה שזאת הבחירה בשבילך.

הCX-5 לפי דעתי, לפי מבחנים ואני רואה שגם לפי דעת רוב חברי הפורום, היא הבחירה הטובה ביותר. היא נוחה יחסית, המושבים טובים, תומכים ונעימים. בידוד הרעשים טוב מאוד, המרווח טוב פחות משל היונדאי, אבל לא רע בכלל. איכות החומרים מצויינת ברוב המקומות וההרגשה היא של מכונית שבנויה היטב ומוצקה. גם בצד הדינאמי היא לא מאכזבת (וזה מאוד {!!} מפתיע בשביל ג'יפון). ההגה מרגיש טוב ומדויק, השלדה טובה ונענית לכל פקודות ההגה, האחיזה גבוהה מאוד והתנהגות הכביש שלה היא הכי טובה בקטוריה! אפילו היא יכולה להיות קצת מהנה (אם אתה מחפש את זה... :wink: ). גם צריכת הדלק שלה עדיפה על שאר המתחרות וזה פרמטר די חשוב עם מחירי הדלק של היום.

סחירות זה דבר שקשה לדעת מראש, אף אחד לא נביא ואי אפשר לדעת מה יהיה מצב השוק בעוד מס' שנים. לפי דעתי זה פרט מעט פחות חשוב בבחירת רכב.

אני חושב שכל עוד אתה לא מחפש רכב שיראה גדול, בעל הרבה אבזור והרבה פוזה - המאזדה זאת בחירה מצויינת.

• תוכן חדש...