Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך יודעים שצמיגים אינם תקינים או שיש בהם פגם יצור ?

איציק נ.
שימו לב! השרשור הזה בן 4139 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

החלטתי להחליף 2 צמיגים ברכב (קסארה) ששימשו אותי נאמנה כבר 4.5 שנים (הצמיגים הישנים שדורשים החלפה הם ברידג'סטון MY01 שעברו איתי קרוב ל 80K ק"מ).

חיפשתי צמיגים נורמליים אך קיבלתי הצעות של 500 שח ומעלה לצמיג "מותג". בקטגוריה של הצמיגים הפחות מוכרים בארץ והפחות "ממותגים" (לא סיניים, אלא איטלקיים או קוריאנים) קיבלתי הצעות נמוכות יותר של בין 300 ל 400 לצמיג. המידה היא 195-55 R15.

לבסוף, לאחר ניסיון עם צמיגים זהים שיש לאחי בקסארה שלו - קניתי זוג צמיגים קוראני, לא מהפירמות הנפוצות (אך כן מצאתי הרבה מידע באינטרנט עליו). אצל אחי הם עושים עבודתם נאמנה (מכל הבחינות) והם שקטים ואוחזים יפה.

בקיצור, קניתי זוג צמיגים וכמו ילד טוב התקנתי אותם מאחור.

העברתי זוג צמיגים אחוריים בני 3 שנים ו-3 חודשים של DUNLOP מסדרה DZ101 -> לסרן הקדמי.

יצאתי מהפנצ'ריה וכבר ברגע הראשון שהאצתי מעל 50 קמ"ש הרגשתי מעין רעידה\ויברציה לא מוכרת מהחלק הקדמי של הרכב, משהו שמזכיר צמיגי שטח שמורכבים על רכב כביש ונוסעים בכביש.

לתומי חשבתי שעד כה, הרעש הכללי בנסיעה של הרכב מקורו בבידוד, אך הסתבר לי לגלות שמדובר בצמיגים רועשים וכנראה שמאחורה אנחנו פחות מרגישים בתופעה הזו.

לקחתי מרכבו של אחי זוג צמיגים (זהים לחלוטין לאלו החדשים שקניתי) ושמתי במקום ה DUNLOP ויצאתי לנסיעה. למרבה ה"הפתעה", הרעשים שהיו קודם מקדימה (בגלל ה DUNLOP-ים) נעלמו כליל, והרכב הפך למאוד מאוד שקט גם במהירויות שיוט.

הבונוס הנוסף לאחר החלפת ה DUNLOP-ים האלו היה גם שהרכב נהיה פחות רגיש לשיפוע ניקוז מים ימינה, והוא פשוט נוסע ישר כמו שצריך.

הסתכלתי היטב על הצמיגים וניסיתי למצוא איזשהו פגם שאולי ניתן לזהותו בעין.

לאחר בדיקה מדוקדקת, מצאתי שבצמיג אחד בלבד, ב"צד" אחד בלבד, קיימים הבדלים בגובה של ה"קוביות".

בצמיג השני, לא קיים כזה דבר וכל ה"קוביות" שעל הצמיגים באותו הגובה. גם ויזואלית וגם כאשר מעבירים יד על הצמיג, ניתן להרגיש זאת.

רוב היצרנים נותנים אחריות של 4 שנים על הצמיגים בכל מה שקשור לפגם יצור וכד'.

באופן כללי הצמיגים נראים "בריאים" אבל יש עליהם סימני יובש (עניין של בלאי טבעי, בכל זאת 3.3 שנים בארץ ישראל זה לא מעט).

אילולה הרעש, ממש לא הייתי חושב להחליף אותם כי למרות סימני היובש שנראים אומנם לא סימפטיים, הם באמת בסדר גמור (אני יודע שרישוי שנתי הוא לא ה-דבר שיאשר את זה, אבל הרכב עבר איתם טסט לפני כמה ימים).

האם "יש עם מי לדבר" בנושא הזה (אצל היבואן) או שהאחריות שהם נותנים שווה לתחת ?

איציק

2012-07-28_10-56-06_280 (Large).jpg

2012-07-28_10-57-00_111 (Large).jpg

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic
Citroen C4 MY07 2.0 143Hp Automatic

eפ.מצולמים אחרונים: הח' שסתום ספיקה למדחס מזגן, טיימינג למנוע 2.0 EW10J4 ב 307, הח' COM2000 ברכבי PSA , הח' שמן AL4, הח' שסתומים AL4

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האם יש ברשותך הקבלה? אם כן יש לקבוע פגישה עם בוחן צמיגים של היבואן.

אם יקבע פגם יצור תקבל אחוז מסויים וקטן כהחזר ברכישת צמיג חדש, מכוון שהשתמשת בהם תקופה ארוכה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם יקבע פגם יצור תקבל אחוז מסויים וקטן כהחזר ברכישת צמיג חדש, מכוון שהשתמשת בהם תקופה ארוכה.

סיכוי גבוה שיש לי את הקבלה מתוייקת. השאלה היא האם יש טעם להתחרקש עם זה - כי לפי זמן השימוש שנעשה בהם הסיכוי שהאחוז הקטן והמסויים שהם א-ו-ל-י יתנו כהחזר ברכישת צמיג חדש יהיה שואף ל...אפס.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

eפ.מצולמים אחרונים: הח' שסתום ספיקה למדחס מזגן, טיימינג למנוע 2.0 EW10J4 ב 307, הח' COM2000 ברכבי PSA , הח' שמן AL4, הח' שסתומים AL4

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ענית לעצמך על השאלה איציק.

מקרה דומה עד זהה ,היה לקרוב משפחה.

הייתה ברשותו C5 ,אותו סיפור העברת צמיגים- ויברציות וכן הלאה...

נקבעה פגישה עם בוחן צמיגים של היבואן,לקח משהו כמו באיזור החודש וחצי :shock:.

החלק עיקרי של הפגישה התנהל סביב העובדה שבוחן הצמיגים טען,שבעקבות בולמי זעזועים לא תקינים הצמיג קיבל "מדרג".

ומכיוון שאותו קרוב משפחה יש לו C5 שמתנהלת במי מנוחות על כביש 6 באיזור ה110 ק"מ ביום, על 110 קמ"ש מרוב כעס שלח את אותו בוחן צמיגים לחפש אותו אחרי סיבוב... וספג על עצמו זוג צמיגים חדשים.

וקיבל הנחה של משהו כמו 15-20 אחוז אני כבר לא זוכר.

בקיצור,איציק אם הזמן שלך חשוב שלך - ובאותה מידה מערכת העצבים ממליץ לך לקנות זוג חדש ולהמשיך הלאה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סיכוי גבוה שיש לי את הקבלה מתוייקת. השאלה היא האם יש טעם להתחרקש עם זה - כי לפי זמן השימוש שנעשה בהם הסיכוי שהאחוז הקטן והמסויים שהם א-ו-ל-י יתנו כהחזר ברכישת צמיג חדש יהיה שואף ל...אפס.

איציק

אם יש לך או למישהו מטעמך זמן פנוי אז זה שווה נסיון.

תתחיל מפניה טלפונית או במייל ליבואן צמיגים, לצורך גישוש ראשוני לסיכוייך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חד וחלק הצמיגים עשו את שלהם.ב. צמיגים עם כיוון נסיעה אחד התסמינים שהם עשו את שלהם, זה הרעש כמו ווווווו....וו באוזניים.ג. אתה מתאר שימוש ארוך בהם+ תוסיף שחיקה מהצד,ניראה שיש סיבה לעשות גם פרונט, תוסיף את זה ששמתה אותם מקדימה,קרוב לאוזן וקיבלתה שוב את הרעש הנ״ל. עוד נקודה ששווה בדיקה אחרונה לפני אמירת ״קדיש״ היא שהתקינו אותם הפוך.שווה לבדוק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצמיגים בשימוש 3 שנים ו 3 חודשים.

בהחלט יכול להיות שהצמיגים קיבלו מדרג בגלל בולם חלש, יכול להיות שחוסר איזון בגלגלים מורגש יותר על הסרן הקדמי,

ולפי הסדקים הנראים בתמונה הימנית, אני חושב בדיוק כמו ג.מ. פורטל, שהצמיגים עשו את שלהם.

בתכנית של חיים הכט לא הרכיבו למזדה צמיגים יבשים בני 3 שנים+, אלא צמיגים חדשים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בדקתי כמה פעמים, הצמיגים הותקנו בכיוון הראוי.

בצמיגים אין שחיקה בכתפיים\דופן\צד, הם היו תמיד מאחור ועברו חיים קלים מאוד. כמו שהם נראים בתמונה, ככה קיבלתי אותם שהם חדשים (למעט עניין היובש, כן ? :lol: )

בנוגע לבולמים, הם תקינים לגמרי (בדוק).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איציק, אתה מכיר פנצ'רמאכר אמין שאתה סומך עליו?

תיכנס אליו, תבקש להרים את הרכב על ג'ק ולסובב את הגלגלים הקדמיים אחד-אחד .

כל פנצ'רמאכר מקצועי, כאשר נוגע עם היד בגלגל שמסתובב, יכול להגיד, האם הגלגל קיבל צורה "ביצתית" בגלל בולם או לא.

אפשר לנסות לעשות איזון לשני הגלגלים הקדמיים, זה יכול להקטין את הרעידות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דניאל היקר..אתה תמשיך לחכות לפגישות״הזויות״. עם ״בוחני צמיגים״. לבינתיים תן למבינים שמה להגיב בצורה מכובדת ועינינית. זה שחיים הגט עשה תוכנית שנויה במחלוקות. לא אומר שנהיינו עיורים או לא מנוסים. דרך אגב ג.מ פורטל קיימים בישראל מ1961 אז בבקשה...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מבינים? קובעים כי צמיג "עשה זאת שלו" מאיזה תמונה חלקית? זאת לא אבחנה מקצועית.

אין לנו שום אינטרס.ב. אני לא ייבואן של דנלופ( אני כבר אחרי דיבור עם איציק נ.) ההצעה שנתתי לו.לא התאימה לו והוא רכש כפי שראיתה צמיגים קוראניים.דרך אגב הוספתי בסוף שיכול להיות שהצמיגים הותקנו הפוך לכן מגיע לו רעש חזק.שנית אני חוזר שצמיג נאכל בצד אחד רב הסיכויים שצריך לעשות כיוון פרונט. ככה שלא כל דבר מצריך בדיקה יותר מעמיקה..ופניה ליבואן אחרי 3 שנים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4139 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...