Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בכל פעם שאתה שם ברקס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5064 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מבין מה החשיבות שאתם מייחסים לאותם מספר נהגים בודדים שנדחפים לכם לרווח. כולו עיכוב של כמה שניות במקרה הכי גרוע. הפתרון: לשמור מרחק גם מהם ובטח שלא להיצמד לרכב ממול כדי למנוע מהם להיכנס!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חן הבעיה שזה לא בודדים,וזה מאוד מעצבן כשאתה מחכה כמו כולם הוא נדחף.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

* נדלק לך אור אדום מאחורה

* הנהג שמאחוריך מאיט מהמהירות, והנהג שמאחוריו גם כן, והתנועה מתעכבת עד לכדי פקק לעיתים

* זה סימן שנסעת מהר מדי - כלומר האצת יותר מדי - כלומר בזבזת אנרגיה. סע חכם יותר!

* אתה שוחק את הבלמים עוד קצת

* אתה משדר חוסר בטחון בנהיגה

* לפעמים, אתה מסתכן באיבוד שליטה אם בלמת לא נכון

* מלאך מאבד את הכנפיים שלו

אז מתי כדאי להשתמש בברקס?

* כשאתה מתכנן לעצור

* כאשר אתה צריך להאיט - ועזיבת הגז לא מספקת

* אם אתה כן רוצה שיאיטו מאחורייך אז תן נגיעה קלילה בברקס כאות אזהרה לפני שאתה בולם.

זכור: המנע מברקסים מיותרים.

נשמע כמו מורה נהיגה עצבני חח

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

גם כשאתם ממהרים, ונוסעים מהר, יש להבהב למתנחלי שמאל מרחוק. אני כשצריך להבהב עושה את זה מרחוק, ולרוב אנשים מבינים, ואפילו מעריכים שאני לא נצמד, וישר זזים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
ואתה חושב באנגלית.

זה... זה הדבר הכי נחמד שאמרו לי בחמש השנים האחרונות... אני מתמוגג!

רק- מה זה ה"אנגלית" הזו שאתה מדבר עליה?

:wink:

מודה באשמה. אני חושב ב-2 שפות בו זמנית לפעמים...

אני מאלה ש"לוקחים תמונה", אומרים ש"אני 3 דקות בחוץ", מסביר משמעות משפט בעברית ע"י מילה או שתיים באנגלית - ועדיין כותב עם שגיאות כתיב...:lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
... כמו כן, לפי כל הטיעונים האחרים (ברקס באופן כללי הינו מיותר) - אז אתה משדר חוסר מיומנות בוא נגיד ככה.

?

??

???

לא, הברקס לא מיותר. הוא אביזר חיוני.

כבודו אולי לא מכיר משהו שיש כבר הרבה שנים במכוניות - תאורת עצירה שמופעלת אוטומטית בעזיבה מהירה של דוושת תאוצה.

אתה אף פעם לא יודע מה הסיבה שנהג לפניך רוצה לבלום, גם לא תדע, אז צריך להיות מוכן כל הזמן - זותומרת לשמור מרחק. ומי שרוצה להדחק, ולפעמים לגרום לנו בלימה חריפה ועצבים - אולי פעם החוק יטפל בהם, לא אנחנו, כי זה יכול להגמר רע.

אני בהחלט בעד נהיגה במהירות מבוקרת ומתאימה לדרך ולעומס שיש בה, אני נמנע מהאצות קצרות שאין בהן שום תועלת ורק עולות בדלק. אבל השיקול שלי הוא חסכון, נוחות ונסיעה חלקה, לא לחסוך באנרגיה של מנורות הבלימה.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
זה כן בודדים, תספור!

מה שאתה אומר לא מדוייק, זה לא באמת 80 שניות...

כי אם אני עכשיו בטור של מכוניות שמתקרב לרמזור, ונתתי ל-3-4 להדחף לפניי, אז אני בסיכוי טוב מאבד מחזור אחד של רמזור, וזה

כבר עניין של כמה דקות. ואם זה יקרה בכמה רמזורים, כי זאת השיטה - אני מאבד הרבה מאד זמן בכביש בסה"כ.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

הכוונה לבלימה היכן שלא צריך. נהג שנדלקת לו נורת הברקס (אבל הוא לא עוצר) רק גורם לנו מתח מיותר. אנחנו מביטים למה הוא מאיט (ואולי בתוך כך מאיטים גם), אולי יש משהו לפניו? אולי ילד חוצה את הכביש? אולי הוא מתכוון עכשיו לתקוע ברקס לגמרי? ואולי לפנות? ... ההסבר הכי טוב בדר"כ זה שזה נהג חסר בטחון או לא מיומן, ועל כן יש לעקפו בזהירות (שלא פתאום יפנה שמאלה).

"אל תשתמש בברקס סתם" זה לא משהו שמלמדים בנהיגה, זה פשוט סימן מובהק לנהג מיומן.

פורסם
זה נכון,לפעמים קורה שאני נצמד לרכב מקדימה כדאי שלא יוכלו להידחף במיוחד בכביש שבו 2 נתיבים מתלכדים לאחד.

כששני נתיבים הופכים לאחד זה לא נקרא להידחף. במצב הזה צריך לתת (לאוטו אחד) להשתלב לטובת זרימת התנועה.

פורסם

אני אומר שתתעסקו בנהיגה ובעירנות לכבישים המופרעים במדינה שלנו (אנחנו עוד לא מנומסים כמו באנגליה) במקום להתחיל לחשב שניות לעצירה ומרחקים מתמרורים - וגם תגובה מנומנמת מידי על הברקס כי אתה מפחד ללחוץ עליו כדי לא לייצר, איך קראת לזה, "האטת שרשרת" היא מסוכנת ועלולה להוביל לתאונה.

הכבישים בארץ הם לא צפויים לחלוטין ולכן שמירת מרחק היא חשובה אבל יותר חשובה היא דריכות ומוכנות לבלימה בכל מצב ואסור להכנס למצב שבו אתה שואל את עצמך "רגע, אולי אני אוותר על הבלימה כי מישהו מאחורי יבלום גם ויהיה פה פקק"

זה מסוכן להטיף נגד שימוש בבלמים... במיוחד אצל נהגים לא מנוסים שמסתכלים רק על הרכב שלפניהם ולא הרבה יותר קדימה (כמו שצריך כדי לצפות את התנועה)

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

ההטפה היא לנהיגה באופן כללי בצורה "רגועה" נקרא לזה ככה. במקום להשתמש בברקסים - תשתמש פחות בגז מלכתחילה.

וברור שאם צריך אז צריך. אבל עובדה, שבנהיגה נכונה (עם הסתכלות קדימה) הרי שכמעט ולא תופתע כדי לבלום חזק.

פורסם
כששני נתיבים הופכים לאחד זה לא נקרא להידחף. במצב הזה צריך לתת (לאוטו אחד) להשתלב לטובת זרימת התנועה.

בשוויץ זה עובד מצוין כניראה,פה תמיד יש כאלה שפתאום נותנים גז ומנסים להיכנס גם כשהם עוברים קצת את השוליים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אני אומר שתתעסקו בנהיגה ובעירנות לכבישים המופרעים במדינה שלנו (אנחנו עוד לא מנומסים כמו באנגליה) במקום להתחיל לחשב שניות לעצירה ומרחקים מתמרורים.

כל הריכוז והעירנות שבעולם לא יושיעו אותך אם המרחק מהרכב ממול קצר מדי, ועל זה אני מקפיד בדיוק באותה מידה בכבישי הארץ כמו בכבישי אנגליה. כמובן שאין להסס להשתמש בדוושת הבלמים, ובמובן הזה פותח השרשור היה צריך להתנסח באופן שונה, אבל הרעיון שהוא מדבר עליו הוא נכון מאוד!

בשוויץ זה עובד מצוין כנראה

גם פה זה יכול לעבוד. צריך רק להשריש את זה בכביש כדי לגרום לזה להיות כך. במקום לחשוב על הנהג האחר, תחשוב על השינוי שמתחיל בך!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5064 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...