Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בכל פעם שאתה שם ברקס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5064 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמירת מרחק ומהירות מתאימה מהרכב שלפניך היא היא עזיבת הגז מבעוד מועד.

אם נשים לרגע את הביקורת על פיוטיות יתר (מלאך מאבד כנפיים) אני מאוד מתחבר לכתוב!

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
+1 שמירת מרחק זה שם המשחק - לצערי עדיין הרבה אנשים לא הפנימו את זה.

שמירת מרחק בארצנו, זה כמעט משימה בלתי אפשרית ...

תמיד מגיע "חכם" שהבין שהשארת המקום במיוחד עבורו.

רענן

פורסם

זה נכון,לפעמים קורה שאני נצמד לרכב מקדימה כדאי שלא יוכלו להידחף במיוחד בכביש שבו 2 נתיבים מתלכדים לאחד.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אז?

כמה נהגים כבר ייכנסו לך לדרך? וכמה זמן ייקח להם עד שהם יעקפו גם את הרכב ממול, יעברו נתיב או ירדו ביציאה או הפניה הקרובה?

מרחק בטוח הוא שתי שניות. עכשיו בוא נגיד שאני שומר שלוש שניות ושנדחפים לדרכי שמונים (!) נהגים וכל פעם משאירים לי רק שניה אחת (!!) ממול ונשארים לפני לאורך כל הדרך (!!!). בכל פעם אני מגדיל שוב את הרווח. כמה הפסדתי? 3+80X2=163 כלומר פחות משלוש דקות!

אתה היחיד ששולט ברווח שבינך לבין הרכב שממולך! עליך לשמור מרחק בטוח, תמיד!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אתם מפרשים לא נכון את מה שהבחור מנסה לומר.

הוא לא מתכוון שתמנעו כמה שיותר משימוש בבלמים, אלא שתמנעו מלהגיע למצב בו אתם צריכים להשתמש בהם.

דוגמה קלאסית: פקק, גז - ברקס, גז - ברקס, אם לא תלחצו כל כך הרבה על הגז, לא יהיה צורך ללחוץ על הברקס, כלומר כולם ינועו באיטיות אך ברציפות, זה גם חוסך דלק, גם בלמים וגם עמידה במקום.

בכל בפעם בפקק שהרכב לפניכם מתקדם קצת, רוב הנהגים מזנקים קדימה ואז נאלצים לבלום בפתאומיות כשהרכב מקדימה עוצר שוב.

וכמובן אפקט העדר, ואל תגידו לי שלא נתקלתם בזה, כ300 מטר קדימה בכביש מהיר יש רכב שאורות הבלמים שלו נדלקים והופ, לפתע הרכב שמלפניכם בולם גם למרות שהוא מרוחק מעל עשר שניות (ומעלה) מאזור הבלימה העתידית, עזיבת הגז הייתה חוסכת לבחור הרבה בלימה מיותרת (ואף מסוכנת לעיתים) אם אכן היה צורך באחת כזאת בעוד 300 מטר.

כבר חתמתי...

פורסם

שמירת מרחק - תמיד זה טוב, אפילו בפקק. גם אם יש חכמולוג שחושב שהשארת בשבילו מקום, אז לא נורא. אתה שוב יכול לחסוך האצה/בלימה/עצירה ע"י צמצום המרחק מקדימה לאט. מה יש לך להצמד/ברקס/להצמד/ברקס? זה פקק הרי.

כמובן שכמו כל עצה - לא צריך להגזים בקיצוניות.

בכביש המהיר כמובן שחשוב לשמור מרחק - גם כדי לראות יותר טוב מקדימה ולא רק בשביל זמן התגובה. אם רכב עוקף אותך ונכנס לך בטווח - אין מה לעשות, תן לו הבהוב (לא חובה) ושמור מרחק גם ממנו. עוד משהו- טוב גם לשמור מרחק מאחורה. וגם טוב לשמור מרחק מהצד. משאית עוקפת אותך? האט והתרחק כדי לשהות כמה שפחות זמן בקרבה מסוכנת. אתה עוקף משאית? האץ והתרחק, מאותה סיבה. זה חשוב כפליים שמדובר ברכב עם נגרר. בסיבובים אתה יותר מהיר מאופנועים (יש שרשורים בנושא) אז שמור מרחק גם מהם.

זכור: 100% מהתאונות מסתיימות באי שמירת מרחק :)

פורסם

יופי לשמוע את הדברים הנכונים הללו יוצאים מפה (מקלדת...) של מישהו אחר.

אבל, חשוב גם כמה מרחק שומרים: הרבה נהגים, לדעתי (ולצערי) גם כאן - מסתפקים בלשמור מספיק מרחק רק כדי לא לשבת לנהג ממול על הזנב, אבל זה לא מספיק! שמירת מרחק נכונה היא שתי שניות לפחות, ואם מישהו רוצה לשמור שלוש שניות במקום - הרי זה משובח.

בשביל לשמור מרחק כמו שצריך יש למדוד את הרווח (בשניות) מספר פעמים בכל נסיעה!

פורסם

שרשור מבורך, למרות שלדעתי נופל על אנשים שגם ככה נמנעים מלבלום הרבה משום שנוהגים נכון ושומרים מרחק.

לא מזמן מישהו כתב את זה בפורום ואני מסכים - הנהג הישראלי בולם על כל שטות קטנה. מספיק לעזוב את הגז וזהו.

פורסם

אני משתמש בשיטת ה 21..22 כמו שלמדתי בתיאוריה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זה טוב, אבל לא מספיק.

21 ו-22 בקצב ספירה של בנאדם תוך כדי שהוא נוהג זה בדרך כלל יוצא בקושי שניה אחת - תבדוק עם סטופר. תנסה "אלף מאה עשרים ואחת, אלף מאה עשרים ושתיים" כדי להיות בטוח שאתה מודד שתי שניות מלאות. כמו כן, תנסה למדוד לפי משהו על גבי הנתיב (חץ תנועה, צל על הכביש וכדומה) ולא לפי העמודים בצד הכביש, כפי שמלמדים בתאוריה.

ושוב - את הספירה לא המציאו סתם בשביל הכיף. המציאו אותה כדי שאשכרה תמדוד לפחות פעמיים-שלושה בכל נסיעה!

פורסם

זה בדיוק מה שאני עושה מודד ביחס לתמרור,עץ לא חסר.

פורסם

הבעיה היא שתמרורים/עצים רחוקים מדי מהנתיב וזה גורם לסטיה במדידה, גם של חצי שניה ויותר. עדיף שתחכה שהרכב ממול יעבור על פני חץ תנועה או צל על הכביש, או על גבי תפר באספלט וכדומה.

יש ארצות בהן מצוירים על הנתיב מעוינים במרחק של שניה אחת במהירות המותרת באותו קטע כביש - המאפשרים מדידה מדויקת במיוחד. הבעיה היא שהפטנט הזה קיים רק בכמה ארצות וגם שם - רק באוטוסטרדות. כמובן ששמירת מרחק של שתי שניות חשובה גם בארבעים קמ"ש בעיר.

פורסם

כמו שכבר רשמו, שמירת מרחק זה דבר מצוין, אבל פה בארצנו הקטנטונת כל אחד שרואה "פרצה" ולא משנה כמה היא קטנה יקרע את הגז וידחף כדי להרגיש גבר ולעקוף אותך...

יש המון אגו על הכביש ואין הרבה מה לעשות עם זה אלא לתכנן לעצמך את הנסיעה ולא להקלע למשחקים האלו.

לפעמים אני רואה אנשים יוצאים מהרמזור בגז חזק מאיצים ל 70 ו 80 וממש מולם עומד רמזור אדום, מעניין אותי אם זה בכוונה הוא שהם באמת לא הרימו את הראש והסתכלו מספיק רחוק..

פורסם

כמה שזה נכון,אני חושב על כול פעם שאני רואה את זה,לא מבין כלל את זה!

פורסם
כמו שכבר רשמו, שמירת מרחק זה דבר מצוין, אבל פה בארצנו הקטנטונת כל אחד שרואה "פרצה" ולא משנה כמה היא קטנה יקרע את הגז וידחף כדי להרגיש גבר ולעקוף אותך...

אני חייב להודות שאני לא נתקל בזה יותר מדי. אולי זה בגלל שאני שומר מרחק ו-נוסע באותה מהירות מהרכב שלפני, אז אם מישהו עוקף אותי, הוא כבר ממשיך לעקוף את זה שלפני ולא נדחף.

אולי אתה מתכוון כשיש תור לפני פניה, ואז מישהו בה מאחור עוקף את כולם ונדחף, יש גם כאלה. הפתרון הוא במצבים כאלה לא לשמור יותר מדי מרחק.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5064 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...