Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בכל פעם שאתה שם ברקס

carbuyer
שימו לב! השרשור הזה בן 4140 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

* נדלק לך אור אדום מאחורה

* הנהג שמאחוריך מאיט מהמהירות, והנהג שמאחוריו גם כן, והתנועה מתעכבת עד לכדי פקק לעיתים

* זה סימן שנסעת מהר מדי - כלומר האצת יותר מדי - כלומר בזבזת אנרגיה. סע חכם יותר!

* אתה שוחק את הבלמים עוד קצת

* אתה משדר חוסר בטחון בנהיגה

* לפעמים, אתה מסתכן באיבוד שליטה אם בלמת לא נכון

* מלאך מאבד את הכנפיים שלו

אז מתי כדאי להשתמש בברקס?

* כשאתה מתכנן לעצור

* כאשר אתה צריך להאיט - ועזיבת הגז לא מספקת

* אם אתה כן רוצה שיאיטו מאחורייך אז תן נגיעה קלילה בברקס כאות אזהרה לפני שאתה בולם.

זכור: המנע מברקסים מיותרים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

אם אני בולם זה סימן שנסעתי מהר מידי?? חוסר ביטחון?? :shock:

מלאך מאבד כנפיים? חבר אתה חייב להפסיק עם החומר הזה.

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז מתי כדאי להשתמש בברקס?

* כשאתה מתכנן לעצור

* כאשר אתה צריך להאיט - ועזיבת הגז לא מספקת

אין סיכוי שהייתי עולה על זה בלי ההודעה הזו!

תודה רבה לך!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

או שאולי במקום להילחץ מאורות בלימה, עדיף פשוט לשמור מרחק מהמכונית שלפניך? ככה שום ברקס לא יפתיע אותך. תודה שלא חשבת על זה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אני בולם זה סימן שנסעתי מהר מידי?? חוסר ביטחון?? :shock:

...

כן אם אתה משתמש בברקס אחרי ששמת גז, כלומר עלית ל-90 וחזרת ל-80 במקום להשאר ב-80 - סימן שבזבזת גז ובלימה מיותרים.

כמו כן בעצירות או לקראת צומת, טוב להקדים ולראות אם אתה הולך ללחוץ ברקס בעתיד, ופשוט להאיט טבעי ע"י עזיבת הגז.

חוסר בטחון - כן, הכוונה בנסיעה בקו ישר ללא כל סיבה לעצירה. כמו כן, לפי כל הטיעונים האחרים (ברקס באופן כללי הינו מיותר) - אז אתה משדר חוסר מיומנות בוא נגיד ככה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

[/indent]אין סיכוי שהייתי עולה על זה בלי ההודעה הזו!

תודה רבה לך!

רשמתי מתי כן לעצור בכדי להדגיש שאלו הם המקרים בהם צריכים ברקס, ובשאר המקרים עדיף להמנע (מלאיץ סתם מלכתחילה). אם צריך ברקס אז צריך, זה ברור.

או שאולי עדיף פשוט לשמור מרחק מהמכונית שלפניך? ככה שום ברקס לא יפתיע אותך.

אני (ואתה) שומרים מרחק. אחרים לא תמיד, ולכן יש תופעה שנקראת בלימת שרשרת (או בהמשך גם תאונת שרשרת).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה ברור,כך גם אני נוסע,לפני רמזור אדום אני נותן לרכב לגלוש כמה שניתן.

לפעמים קורים מצבים שמאיצים ואז צריך לבלום,רכב פתאום מאותת לפנות,הרבה דברים יכולים לקרות.

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1) אתה מטיף למקהלה.

2) רק אוויר בתי הזיקוק של חיפה יכול למסטל ככה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

אני (ואתה) שומרים מרחק. אחרים לא תמיד, ולכן יש תופעה שנקראת בלימת שרשרת (או בהמשך גם תאונת שרשרת).

נכון, אז במקום לנסות להקל על הסימפטום צריך לטפל בשורש הבעיה. לחנך אנשים לשמור מרחק ולא לחסוך בבלימה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש סיכוי שעמותת אור ירוק התחילה לפרסם פה?

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

:)

אני רק רשמתי את מה שאני חושב כנכון, לאור הנהיגה שלי - שאני חושב שהיא נכונה. אני חושב שיש כמה וכמה כללים (צריך לעשות רשימה קצרה בהזדמנות) שקלים לזכירה ונכונים:

באור בלימה חסכת - לתנועה עזרת!

נכון ששמירת מרחק מועילה יותר. נכון גם שכל מה שכתבתי אולי לא רלוונטי כי לרב הנהגים יש אוטומטי שתמיד "דוחף" לשימוש מוגבר בבלמים. אבל אם כבר יש לך אוטו ידני, ואתה מיומן בשאר רזי הנהיגה - אז זאת עוד עצה קטנה שמועילה לדעתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה מטיף למקהלה.

ואתה חושב באנגלית.

מה שפותח השרשור אומר הוא נכון עקרונית - אבל זה לא שאסור לבלום. אבל כשכן בולמים צריך לעשות זאת מוקדם ככל האפשר ובעדינות. היתרונות:

1. עזבת את הגז מוקדם יותר כלומר חסכת בדלק. בלמת עדין יותר פירושו חסכת על רפידות הבלמים.

2. אתה מאט כל כך מוקדם שהרכב שנמצא הרחק מאחוריך "מדביק" אותך לפני שאתה עוצר, והרכב שמאחוריו מספיק להשיג אותו וכן הלאה וכך אתה בעצם יוצר טור של מכוניות מאחוריך ו"מוביל" אותם לקראת עצירה - מונע פגיעה מאחורה!

3. במקרה של עומס או כל הפרעה זמנית לתנועה - האטה מוקדמת תאפשר להימנע מעצירה והתנועה תזרום הרבה יותר טוב והעומס יתפנה מהר יותר! כמובן שלצורך כך יש להישאר בהילוך יעיל.

אבל לא צריך להגזים: אם תנסה להימנע מעצם השימוש בדוושת הבלם ותנסה להאט רק על ידי סגירת המצערת - אתה תאלץ לבלום בעזרת ההילוכים (לא מומלץ) וגם לא תתריע את הנהגים מאחוריך עם אור הבלם. דוושת הבלם קיימת בשביל שתשמש בה, העיקר הוא שתעשה זאת בעדינות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

או שאולי במקום להילחץ מאורות בלימה, עדיף פשוט לשמור מרחק מהמכונית שלפניך?

+1 שמירת מרחק זה שם המשחק - לצערי עדיין הרבה אנשים לא הפנימו את זה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4140 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...