Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה לא יכול לגרום לו להמנע מהמעשה? אם אתה יודע שאתה עלול להיתפס ולשלם על זה, וזה יושב לך בראש, אתה תהיה יותר מרוכז באיך להמנע מלעבור על החוק.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה גורם לך לחשוב שככה זה יהיה? הרי רוב העבירות האלה מטרתן שמירה על כללי בטיחות ובסופו של יום על החיים, כלומר דברים שתואמים את אינסטינקט ההישרדות הבסיסי של כל אדם. אם אכן היה אפשר להימנע מביצוע העבירות האלה אינסטינקט ההישרדות היה מונע אותן ולא פחד מענישה. אני לא מדבר על פקאקט עבירת חניה אלא, למשל, על תמרור עצור או אור אדום. עבירות כאלה נעברות בכוונה (מיעוט המקרים, ובאופן פרדוקסלי המסוכן פחות - שם בד"כ אנשים מסתכלים) או בהיסח הדעת. אלה שעוברים בכוונה בוודאי משליכים שטרונגול על העונש ואלה שעוברים בהיסח הדעת לא רלוונטיים לעונש, שכן אין להם שם מערך שיקולים.

הדברים אולי מעוררים דיסוננס קוגניטיבי, אבל בגדול, ענישה כהרתעה זה קונספט מאד חלש. זה לא אומר שיש לוותר על הענישה, אחרי הכל יש עוד אינטרסים חות מהרתעה, אבל כהרתעה זה לא עושה את העבודה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
מה שאני מציע זה שינוי טוטאלי של המשטרה, כולל שחרור כ"א קיים וגיוס איכותי אגב העלאת תנאים ודרישות. כך תבוצע עבודה טובה יותר באיסוף ראיות ופושעי קריירה יזכו להנות מענישה הולמת ולא יהיה כזה לחץ להסדרי טיעון אשר נחתמים, לרוב, עקב ליקויים ראייתיים. במישור התעבורתי לדעתי אין הצדקה למודל השווייצרי ושם הייתי מציע העלאת המהירות המותרת יחד עם הצבת כל המצלמות על רמזורים במקומות אסטרטגיים ומועדים לתאונות.

אחי, התכוונתי בהקשר של הת'רד הזה. אז בהקשר של המשטרה לא משנה כרגע. בהקשר התעבורתי גם לא משנה כרגע. (אני חלק מסכים וחלק לא).

ובכן, בהקשר של שאמה כהן והמודל השוויצרי - לדעתי יש הגיון בכך. מדוע שאדם עשיר יהנה מעונשים מינמליים (הגם שממילא הוא יכול להרשות לעצמו עורכי דין), בעוד שאדם עני (שבקושי מחזיק טוסטוס) ישלם יותר קנס? כי זה בדיוק המצב כיום - הרי 500 שקל הם הרבה לעני וכמו בוטנים בשביל העשיר. לדעתי, מצב הוגן יותר היה להתחשב בעניים ולתת להם לשלם פחות ( - שמת לב איך התחכמתי? לא שהעשירים ישלמו יותר, אלא שהעניים ישלמו פחות - פתאום נשמע יותר סוציאלי יותר נכון יותר הומני יותר בעד סגירת פערים בחברה ועוד ועוד...)

האם להתאים חוק אחד לעני וחוק אחר לעשיר? בטח! אבל רק בחלק של הענישה. בחלק של העבירה- ברור שכולם שווים בפני החוק. שים לב להבדל. אבל כשמדובר בעונש - אני מציע בהחלט להתחשב בעבירות דומות, וכן גם במצב הכלכלי. בוודאי. זה רק הוגן יותר. וברגע ששאמה דיבר על מכונית ספציפית הוא פגע בסיכויים של אנשים להבין את מה שהתכוון. טמבל. קורה טועים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

העונש בלי אכיפה לא שווה הרבה, זה גם מה שאני אומר. אבל גם אכיפה עם עונש שולי לא מרתיעה.

פורסם

אכיפה לא נועדה להרתיע, אלא לאכוף. עברת - נענשת. אכיפה טובה תביא לכך שיותר עבריינים ייתפסו ויהיו די ראיות על מנת להרשיע אותם. זה לא אמור להרתיע, אלא להעניש. שוב - כל זאת במישור הפלילי. במישור התעבורתי רוב העבירות נעברות בהיסח הדעת, לכן ספק אם יש בכלל משקל להרתעה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
העונש בלי אכיפה לא שווה הרבה, זה גם מה שאני אומר. אבל גם אכיפה עם עונש שולי לא מרתיעה.

לא הבנתי, תסביר או שתתן לי דוגמאות :)

פורסם

לא הבנתי, תסביר או שתתן לי דוגמאות :smile:

אכיפה לא נועדה להרתיע, אלא לאכוף. עברת - נענשת. אכיפה טובה תביא לכך שיותר עבריינים ייתפסו ויהיו די ראיות על מנת להרשיע אותם. זה לא אמור להרתיע, אלא להעניש. שוב - כל זאת במישור הפלילי. במישור התעבורתי רוב העבירות נעברות בהיסח הדעת, לכן ספק אם יש בכלל משקל להרתעה.

כן, אכיפה נועדה לאכוף, ועברת נענשת. אין פה ויכוח. במישור התעבורתי - אני אישית נזהר יותר בתמרור עצור מאשר בחנייה בתל-אביב. יש הבדל בכסף ובנקודות. אז ברור שיש פה אלמנט של הרתעה.

(ואם הרתעה אתה רוצה - למה שלא תשווה את ההרעתה בין העשיר והעני? ממילא מס הכנסה גם כן עושה את זה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לא הבנתי, תסביר או שתתן לי דוגמאות :)

אם הקנס יהיה מליון ש"ח, אבל בקושי יאכפו את החוק, זה ירתיע מישהו?

אם תהיה אכיפה כמו שצריך, ויתפסו את רוב העבריינים, אבל הקנס יהיה 50 ש"ח, זה ירתיע אותם ולעבור שוב על חוק?

מקווה שהבנת :-)

גם אם רוב העברות נעשות בהיסח דעת, לדעתי אם העונש עליהן יהיה מספיק מרתיע אנשים יקפידו יותר וישימו לב.

פורסם

רעיון אוטופי, נחמד לסרטים, אבל לא עומד במבחן המציאות. אין אף פעם אמת אבסולוטית שכן אין אף פעם גוף בלתי תלוי שיכול לשפוט אותה. מכונה בטוח לא יכולה לעשות את זה כי היא נבנית על ידי אנשים. ואם זכויות אדם הן מגבלות לגביך, יש כמה מדינות נחמדות לצורך העניין, חלקן אפילו שכנות. קח צפון-מזרחה, לצורך הדוגמא.

זכויות אדם בהרבה מקרים כובלות את ידי החוק. צריך להיות עיוור כדי לא לראות את זה או כמובן, מהצד השמאלי של המפה מהפוליטית, וגם אז מהצד היותר קיצוני, ז"א מרץ ושמאלה.

כמו שכתבתי לעיל, אם עונש היה מרתיע, לא היו עברייני קריירה.

מה זה בדיוק עברייני קריירה? גנבי רכב פלשתיניים? או שאתה מתכוון לאברג'ילים למיניהם? לאלו ואלו אין (או לא היה באיזשהו שלב) מה להפסיד ובגלל זה הם בחרו בדרך זו. אז זה פשוט, תגרום להם שיהיה להם מה להפסיד, למשל את החופש שלהם ולהרבה זמן, או לחילופין את החיים עצמם. Me Like. :)

לא יודע אם שטויות, אבל ססמאות נבובות זה בטוח. כל הרעיונות שלך נוסו, בצורה זו או אחרת, במשטרים טוטליטריים וכולם כשלו אחד לאחד. הם פשוט לא ישימים.

אינני מאמין במשטר טוטליטרי. אני מאמין בצדק. אני מאמין בזה שתהיה בן אדם נורמלי שלא עושה עבירות פשע (לא מדבר על רמזור אדום!), ז"א לא רוצח, לא שודד, לא פורץ, לא גונב, לא אונס, לא סוחר סמים, לא לוקח פרוטקשן ולא אוסף בקבוקים :lol:

אתה סותר את עצמך. בעצם כך שאתה קובע מי אתה מעריך יותר, אתה מכניס רגשות ובהם גם שנאה. בדיוק כמו השנאה שיש לך למקצועות ההומניים. הרי אם היית אומר שאתה מעריך יותר עו"ד שהוא בעל שכל חריף ושונא גיק שתקוע מול המחשב כל היום היו קופצים עליך, לא? אז למה לא להעריך כל מי שהשתמש במה שיש לו בשביל להגיע לגדולה?

יש משהו במה שאמרת, אבל יש הבדל בין שנאתי לפושעים למיניהם לבין חוסר-סימפטיה שיש לי לתחומים מסויימים. מבחינת בעלי מקצוע. אני פחות מעריך מקצוע שלא מייצר ושקיים רק בגלל טיפשות ובגלל שהמערכת דפוקה מהיסוד. עורך דין פלילי למשל מתבסס על זה שיש פשע ושאין מכונות שיכולות להחליט באופן אולטימטיבי, למשל. בדיוק כמו שאנשי שיווק ופרסום ומכירות מתבססים על זה שיש יותר מידי מטומטמים עם יותר מידי כסף. או יותר מידי בטטות כורסא שכל יום ב 9 בערב תקועים מול הטלויזיה. :)

והנה שוב השנאה, שוב לעורכי דין. לפחות אתה עקבי.

לעורכי דין פליליים ובמיוחד לאלו שהזכרתי שמותיהם, שמייצגים תמיד (במקרה בטח אה?) את עברייני הצמרת, את אותם אנשים שהייתי תוקע להם כדור 9 מ"מ לראש, את אותם אלו שגורמים לכל-כך הרבה מסכנים, כל-כך הרבה סבל, כל-כך הרבה ילדים שגדלים לפשע, אפילו לי כואב הלב כשאני חושב על כל אותם נשים וילדים שסובלים כל-כך כתוצאה מסמים, קזינו לא חוקי וכו' וכו'.

אז עורכי הדין שמייצגים אותם הם בטח המוסריים עלי אדמות. ולא אל תביא לי עכשיו את המשפטים האלו שאומרים שכל אדם חף מפשע עד שלא הוכח אחרת בלה בלה בלה. לא תופס כאן נקודה, מצאו שיטות, מצאו דרכים לעקוף.

וכמובן מי משלם על זה? אני ואתה חמוד.

וזה מצדיק?

לא אבל גם היום שי אנשים שמשלמים על לא עוול בכפם. הם פשוט ישלמו יותר, באסה אבל גם ככה מדובר בטעויות, ששוב קורות בגלל מערכת צדק בעייתית.

אני חושב שאנחנו מסכימים לא להסכים. לא יודע איפה אתה חי אבל איפה שאני חי יש אנשים שבנו בית פרטי ובאו לקחת מהם פרוטקשן והם שילמו חודש חודש עד לגמר הבנייה כדי שלא יעשו להם נזקים. יש כאלה שלא שילמו ושברו להם קרמיקות, חלונות ודלתות בעשרות אלפי שקלים. יש עסקים שמשלמים פרוטקשן חודש חודש כדי שלא ישרפו להם או ישחיתו. יש אולמות אירועים רבים ברחבי הארץ שלא מוציאים בקבוקי שתייה ליטר וחצי רק כדי שיוכלו לייצר יותר בקבוקי חצי ליטר כדי שאוספי הבקבוקים חלילה לא יתבאסו (ושלא יפוצצו להם את האולם). יש נערים\צעירים שמסתובבים בחוץ ב 2 בלילה, צועקים, מקללים ושוברים בקבוקים ואף אחד לא יכול לדבר איתם, מהפחד כמובן. ויש את אשתי שאני לא מסכים לה לצאת ללכת בחוץ בשעות החשכה בגלל כל הזבל שמסתובב שם בשעות האלו.

ואני כמו שכבר הסברתי לך לא פראייר, ז"א שאני לא אישית אוכל את כל הזבל הזה, פשוט רחמיי לאלו שכן שזה בערך 90% מהמדינה הזו. אנחנו חיים בג'ונגל והכל בגלל שהחוק חלש ויישומו עוד יותר חלש.

לגבי רצונך להוציא אותי כאילו שאני מאמין במדינה איראנית. אז בדיוק ההפך, אני מאמין בחופש בכל תחום, אני אדם דתי אך אני מאמין בחופש דת מוחלט, בשוויון מוחלט, לכולם!, כולם יעשו צבא או שירות לאומי פה בגיל 18, כולם יעבדו (ומי שלא ובלי סיבה מוצדקת, יהיה מסכן) אוטובוסים בשבת חפשי, חזיר ברחוב למי שרוצה, שירותי מין בתשלום בצורה חוקית ומוסדרת, בחורות עם ביקיני בחוף הים וכו'. חופש ביטוי טוטאלי והכל. רק מה? בלי פשע. אפס סובלנות כלפי פשע, זה הכל.

אם היינו מתקרבים למשל לחוקה האמריקאית הייתי יותר מבסוט למרות שאפשר עוד הרבה יותר מזה.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
כן, אכיפה נועדה לאכוף, ועברת נענשת. אין פה ויכוח. במישור התעבורתי - אני אישית נזהר יותר בתמרור עצור מאשר בחנייה בתל-אביב. יש הבדל בכסף ובנקודות. אז ברור שיש פה אלמנט של הרתעה.

זו בדיוק הדוגמא למה שאני טענתי - אתה לא נזהר יותר, אתה עובר עבירה מודעת. כלומר - מחשב.

גם אם רוב העברות נעשות בהיסח דעת, לדעתי אם העונש עליהן יהיה מספיק מרתיע אנשים יקפידו יותר וישימו לב.

סתירה לוגית. ראה לעיל תשובתי לקונה המכוניות.

זכויות אדם בהרבה מקרים כובלות את ידי החוק. צריך להיות עיוור כדי לא לראות את זה או כמובן, מהצד השמאלי של המפה מהפוליטית, וגם אז מהצד היותר קיצוני, ז"א מרץ ושמאלה.

לפחות פה אתה טועה, כי אותי לא כ"כ אפשר להאשים בשמאלנות יתר. אתה פשוט כנראה מאלה שמאמינים שכדי להיות ימני צריך להיות קיצוני ומספיק לצעוק ססמאות. זכויות אדם הן חלק בלתי נפרד מהחוק וטובות לכולם, בסופו של יום.

מה זה בדיוק עברייני קריירה? גנבי רכב פלשתיניים? או שאתה מתכוון לאברג'ילים למיניהם? לאלו ואלו אין (או לא היה באיזשהו שלב) מה להפסיד ובגלל זה הם בחרו בדרך זו. אז זה פשוט, תגרום להם שיהיה להם מה להפסיד, למשל את החופש שלהם ולהרבה זמן, או לחילופין את החיים עצמם. Me Like. :)

עברייני קריירה הם כל אלה אשר אינם עוברים עבירות בהיסח הדעת אלא בכוונה תחילה (פרט לעברייני תנועה). יש להם מה להפסיד - העונשים קבועים בחוק, זה פשוט לא מעניין אותם. כדי שיהיה להם מה להפסיד צריכים פה משטרה נורמלית כדי שלבתי המשפט יהיו כלים להפעיל את העונשים. וגם אז לא בטוח שזה יעזור כי זו, בפשטות, עבודתם ודרך חייהם.

אינני מאמין במשטר טוטליטרי. אני מאמין בצדק. אני מאמין בזה שתהיה בן אדם נורמלי שלא עושה עבירות פשע (לא מדבר על רמזור אדום!), ז"א לא רוצח, לא שודד, לא פורץ, לא גונב, לא אונס, לא סוחר סמים, לא לוקח פרוטקשן ולא אוסף בקבוקים :lol:

במה אדם שעבר רמזור אדום טוב מזה שרצח (לשם הדוגמא בלבד, לצורך העניין)? אתה פשוט משליך את מערכת הערכים שלך על הזולת.

יש משהו במה שאמרת, אבל יש הבדל בין שנאתי לפושעים למיניהם לבין חוסר-סימפטיה שיש לי לתחומים מסויימים. מבחינת בעלי מקצוע. אני פחות מעריך מקצוע שלא מייצר ושקיים רק בגלל טיפשות ובגלל שהמערכת דפוקה מהיסוד. עורך דין פלילי למשל מתבסס על זה שיש פשע ושאין מכונות שיכולות להחליט באופן אולטימטיבי, למשל. בדיוק כמו שאנשי שיווק ופרסום ומכירות מתבססים על זה שיש יותר מידי מטומטמים עם יותר מידי כסף. או יותר מידי בטטות כורסא שכל יום ב 9 בערב תקועים מול הטלויזיה. :)

פה כבר אין לי הרבה מה להגיד. אני מאחל לך שלא תזדקק לעזרת אותם בעלי מקצוע לא יצרניים ותגלה שגם הלחם שלהם לא קל. מה גם שאני מניח שאתה יודע מה אמרו על שנאת חינם. ולשנוא, או לא לחבב, בעל מקצוע על זה שאין מכונות?! LOLWTF???

לעורכי דין פליליים ובמיוחד לאלו שהזכרתי שמותיהם, שמייצגים תמיד (במקרה בטח אה?) את עברייני הצמרת, את אותם אנשים שהייתי תוקע להם כדור 9 מ"מ לראש, את אותם אלו שגורמים לכל-כך הרבה מסכנים, כל-כך הרבה סבל, כל-כך הרבה ילדים שגדלים לפשע, אפילו לי כואב הלב כשאני חושב על כל אותם נשים וילדים שסובלים כל-כך כתוצאה מסמים, קזינו לא חוקי וכו' וכו'.

איזה אוסף דמגוגיה. אם אתה אזרח רגיל אותן משפחות פשע שקופות לך. העבירות שלהן עוברות מעליך ומצדדיך ונושקות לחייך רק עקב פאקים כמו חיסולים שהשתבשו וחרף העובדה שזה מקומם, זה נדיר בקנה מידה של הפעילות שלהם. מי שגורם לעיקר הנזק הם דווקא הפרחחים הרגילים, עברייני הצעצוע. תנסה לראות את התמונה הרחבה ולא לשאוב רעיונות מסרטים וסדרות.

אז עורכי הדין שמייצגים אותם הם בטח המוסריים עלי אדמות. ולא אל תביא לי עכשיו את המשפטים האלו שאומרים שכל אדם חף מפשע עד שלא הוכח אחרת בלה בלה בלה. לא תופס כאן נקודה, מצאו שיטות, מצאו דרכים לעקוף.

ברור, כי אתה החלטת. שוב, לא מאחל לך שתיתקל במקרה בו תואשם על לא עוול בכפך ואנשים כמוך יצביעו עליך כמו על מצורע ואתה, כמו ברנס, תצעק 20 שנה ללמפה.

וכמובן מי משלם על זה? אני ואתה חמוד.

אני ממש לא כזה חמוד, אם כי that's what she said.

לא אבל גם היום שי אנשים שמשלמים על לא עוול בכפם. הם פשוט ישלמו יותר, באסה אבל גם ככה מדובר בטעויות, ששוב קורות בגלל מערכת צדק בעייתית.

ואתה זה שתפתור אותה, על ידי שליחת יותר אנשים חפים מפשע לשלם על עקרונות הצדק שלך?

אני חושב שאנחנו מסכימים לא להסכים. לא יודע איפה אתה חי אבל איפה שאני חי יש אנשים שבנו בית פרטי ובאו לקחת מהם פרוטקשן והם שילמו חודש חודש עד לגמר הבנייה כדי שלא יעשו להם נזקים. יש כאלה שלא שילמו ושברו להם קרמיקות, חלונות ודלתות בעשרות אלפי שקלים. יש עסקים שמשלמים פרוטקשן חודש חודש כדי שלא ישרפו להם או ישחיתו. יש אולמות אירועים רבים ברחבי הארץ שלא מוציאים בקבוקי שתייה ליטר וחצי רק כדי שיוכלו לייצר יותר בקבוקי חצי ליטר כדי שאוספי הבקבוקים חלילה לא יתבאסו (ושלא יפוצצו להם את האולם). יש נערים\צעירים שמסתובבים בחוץ ב 2 בלילה, צועקים, מקללים ושוברים בקבוקים ואף אחד לא יכול לדבר איתם, מהפחד כמובן. ויש את אשתי שאני לא מסכים לה לצאת ללכת בחוץ בשעות החשכה בגלל כל הזבל שמסתובב שם בשעות האלו.

ויש אותך, שחושב שענישה חמורה היא זו שתרתיע, בעוד הענישה כבר קיימת ולא מזיזה את התחת לאף אחד בגלל פערי אכיפה ולא שום דבר אחר. כל זה, בתיבול עם השנאה שלך לכל דבר שלא תואם את ההשקפה שלך או המקצוע שלך ושכמותך, מביא אותך לתפיסה הזאת. תחשוב על זה.

ואני כמו שכבר הסברתי לך לא פראייר, ז"א שאני לא אישית אוכל את כל הזבל הזה, פשוט רחמיי לאלו שכן שזה בערך 90% מהמדינה הזו. אנחנו חיים בג'ונגל והכל בגלל שהחוק חלש ויישומו עוד יותר חלש.

החוק לא כזה חלש. מה שחלש זה היישום.

לגבי רצונך להוציא אותי כאילו שאני מאמין במדינה איראנית. אז בדיוק ההפך, אני מאמין בחופש בכל תחום, אני אדם דתי אך אני מאמין בחופש דת מוחלט, בשוויון מוחלט, לכולם!, כולם יעשו צבא או שירות לאומי פה בגיל 18, כולם יעבדו (ומי שלא ובלי סיבה מוצדקת, יהיה מסכן) אוטובוסים בשבת חפשי, חזיר ברחוב למי שרוצה, שירותי מין בתשלום בצורה חוקית ומוסדרת, בחורות עם ביקיני בחוף הים וכו'. חופש ביטוי טוטאלי והכל. רק מה? בלי פשע. אפס סובלנות כלפי פשע, זה הכל.

אם היינו מתקרבים למשל לחוקה האמריקאית הייתי יותר מבסוט למרות שאפשר עוד הרבה יותר מזה.

למה בדיוק בחוקה האמריקאית אתה מתכוון? חוץ מזכות להחזיק נשק, מה בדיוק היית מציע?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הקטע שהכי מצחיק אותי, זה שאתה בוחר את העבירות בהם הפושעים לא אחראים לגרימת הנזק אלה הציבור.

הרי הציבור בוחר לצרוך סמים והציבור בוחר להמר בקזינו לא חוקי. העבריינים במקרה שציינת אכן מספקים שירות שאיינו חוקי, אבל האשמה שלהם בעניי היא פחותה מעבירות כמו פרוטקשיין, גניבה, שוד, אלימות וכן הלאה. אני יכול לומר לך שאם הייתי עורך דין (ואני ממש לא) הייתי מעדיף לייצג סוחר סמים מאשר סתם בחור שהכה את אישתו...

ובחזרה לענייננו, האכיפה (אכן ב א', משום מה התעקשתי פה לכתוב את זה ב ע', אפילו תיקנתי פעם אחת, אולי באמת בגלל הקשר לרכב...) היא הגורמת העיקרית לחיסול הנגע. כל פעם ששוטר עצר אותי על עבירה מסויימת, חשבתי פעמיים אם לבצע אותה שוב, אפילו אם לא קיבלתי קנס אלה אזהרה או סתם נו נו נו. גם בחור שישבתי איתו לפני כמה דקות ושווה כמה מיליונים אמר לי שכשהוא קיבל קנס של 250 ש"ח מספר פעמים - הוא הפסיק לבצע את העבירות. נראה לי שמספר האנשים שמבצע עבירות מתוך זילות בכסף הינו קטן ביותר, וגם אנשים אלו יפגעו כשהם יחוייבו למסור את רישיונם בהתאם לשיטת הניקוד החדשה.

בקיצור - יותר אכיפה על הבעיות העיקריות יהיה יעיל בהרבה מעליית עלות הקנס עם האכיפה שיש היום, ובלי קשר להכנסת הנהגים.

פורסם
זה שיש בעיה בגיר לא אומר שלא צריך לתקן את המנוע, למשל.

זה שיש הון שחור זו בעיה שצריך לטפל בה בנפרד וכמובן שזה לא צריך לקרות והכל זה ענין של קצת רצון ויכולת אבל זה לא תירוץ לא לחוקק חוקים בגלל שהם לא מתאימים לקטע של הון שחור, אם זה ככה אז בבקשה בואו נמכור את המדינה ויאלה כולם לאוגנדה.

טיפולים בהון שחור, למשל - מי שידוע כסוחר סמים, למשל יחוסל בדיוק כמו שמחסלים מחבלים בשטחים. למה? נזק שגורם סוחר סמים שמשאיר שאריי אדם מתפוררים אך ממשיכים לחיות, ילדים שגדלים לפשע וסבל נרחב שפוגע במאות ואלפי אנשים, גרוע יותר ממחבל מתאבד שמתפוצץ באוטובוס והורג 10 בני אדם. הבעיה - תרבות המערב חנוקה מזכויות אדם ואינה מסוגלת להתמודד עם פשעים שמנצלים את החולשה הזו ולכן לצערי כמו כל האימפריות בעבר, במוקדם או במאוחר היא תתפורר ואז תקום תרבות חזקה יותר. אבולוציה תרבותית.

כנ"ל לגבי גניבות רכב - רוצים למנוע לחלוטין? בבקשה - תכריזו שכל מי שייתפס גונב רכב יישב 20 שנה בכלא, אני רוצה לראות את הגבר שינסה אז. והופ מחירי הביטוח יירדו לחצי ואנחנו נוכל להשאיר בלילה את הרכב פתוח לרווחה מבלי שאף אחד ייקח משהו.

פתרונות לא חסרים אבל צריך בשביל זה צדק טוטאלי שהתרבות המערבית במצבה הנוכחי אינה בנויה אליו. חבל. :)

צודק לגמרי, יש מקומות כאלו שכיף לחיות בהם, שלא "חנוקים מזכויות אדם" ( ביטוי נהדר אגב ), כמו איראן, צפון קוריאה ועוד כאלו שם יש עונשים כאלו כמו שאתה אוהב ולמרות שלא שמעתי שהתליינים שם יושבים שם כל היום בטלים מעבודה, בכל זאת כנראה שהחיים שם יפים יותר, ודאי בטוחים יותר, ודאי נטולי שחיתות ( הכל עאלק אח שלי ). בכלל אני מציע לשקול לאמץ את חוקי השריעה, ככה נשיג שתי מטרות במהלך אחד מבריק שכזה, גם אף אחד לא יזוז יותר לפני שהוא מקבל רשות וגם אולי נזכה לחיבוק אמיץ מהפונדמנטליסטים האלו שהיום לא סובלים אותנו.

פורסם

עוד נקודה למחשבה - גם במדינות טוטליטריות ובאלה בהן הענישה דרקונית ביחס למקובל אצלנו (לצערו של yonisi) בתי הכלא מפוצצים. כלומר, משהו לא עובד במעבר בין התיאוריה היפה של yonisi למעשה או, בשפה פשוטה, למה מה שנכשל בכל כך הרבה מדינות במהלך ההיסטוריה יצליח דווקא כאן ועכשיו?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ברגע שראיתי מי אמר את זה לא היה צריך להוסיף עוד.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

לפחות פה אתה טועה, כי אותי לא כ"כ אפשר להאשים בשמאלנות יתר. אתה פשוט כנראה מאלה שמאמינים שכדי להיות ימני צריך להיות קיצוני ומספיק לצעוק ססמאות. זכויות אדם הן חלק בלתי נפרד מהחוק וטובות לכולם, בסופו של יום.

גם אני לא ימני קיצוני. ליכוד וזה הכל. ביבי כי אין מישהו אחר, לצערי. בזמנו הצבעתי לשרון והייתי בעד ההתנתקות, רק חבל שגם כאן, שוב, מדברים מדברים ולא אוכפים. אמרו שאחרי ההתנתקות יאכפו את ירי הקסאמים, ומה קיבלנו? עופרת יצוקה ועוד היד נטויה. שלטון חלש, כבר אמרתי? חוק מנוון? חוסר יכולת לאכוף? זה בדיוק אותו הדבר רק בפן הלאומי.

עברייני קריירה הם כל אלה אשר אינם עוברים עבירות בהיסח הדעת אלא בכוונה תחילה (פרט לעברייני תנועה). יש להם מה להפסיד - העונשים קבועים בחוק, זה פשוט לא מעניין אותם. כדי שיהיה להם מה להפסיד צריכים פה משטרה נורמלית כדי שלבתי המשפט יהיו כלים להפעיל את העונשים. וגם אז לא בטוח שזה יעזור כי זו, בפשטות, עבודתם ודרך חייהם.

ברור שצריך משטרה נורמלית, זה חלק מהענין של אכיפה לא? בלי שתהיה משטרה נורמלית אי אפשר יהיה ליישם את כל מה שאמרתי, גם אם נניח תאורטית והיה מיושם.

במה אדם שעבר רמזור אדום טוב מזה שרצח (לשם הדוגמא בלבד, לצורך העניין)? אתה פשוט משליך את מערכת הערכים שלך על הזולת.

אתה שם לב מה אתה שואל?? מערכת ערכים שלי?? מה אתה רציני?

פה כבר אין לי הרבה מה להגיד. אני מאחל לך שלא תזדקק לעזרת אותם בעלי מקצוע לא יצרניים ותגלה שגם הלחם שלהם לא קל. מה גם שאני מניח שאתה יודע מה אמרו על שנאת חינם. ולשנוא, או לא לחבב, בעל מקצוע על זה שאין מכונות?! LOLWTF???

לא אמרתי שאני שונא, אמרתי שאני לא מסמפט, יש הבדל. לא דיברתי על כל עורכי הדין או על כל התחום המשפטי, דיברתי על אלו שעוסקים בתחום הפלילי ושניזונים מעברות.

בקשר למכונות, זה הרבה יותר פשוט ממה שאתה חושב. נניח שיש לך מכונה שיודעת להיד בוודאות כן\לא. אתה שואל את השאלות? הנחקרים עונים, ואי אפשר לשקר! השופט מקבל תמונה, השופט מחליט על הדין, פשוט וקל. שום נגיעת יד אדם כמו שאומרים. זה מבטל לחלוטין את כל הבולשיט שעומד מאחוריי משפט פלילי. זה הכל. ברגע שיש את האמת שחור על גבי לבן ושואלים את השאלות הנכונות (שכל פרקליט כתה א' בטח יודע) אז זה הכל. ומכאן יוצא שעורך דין פלילי מתקיים על כל שאי אפשר בבית דין לבדוק את האמת ב 100% והכל חייב להיות מבוסס על ריאיות. תחשוב על זה שאם יש לך כן\לא מוחלט אתה יכול לשאול כל דבר, לא צריך ראיות, לא צריך עדים, לא צריך כלום. כן\לא\שחור\לבן. נגמר הסיפור.

עכשיו אני רוצתה לשמוע טיעון לוגי (ולא חכם בלילה Hotshot - מזיז לי אתה יודע את מה...) שסותר את מה שאני מציע כצדק טוטאלי. יאלה בוא נראה אותך.

איזה אוסף דמגוגיה. אם אתה אזרח רגיל אותן משפחות פשע שקופות לך. העבירות שלהן עוברות מעליך ומצדדיך ונושקות לחייך רק עקב פאקים כמו חיסולים שהשתבשו וחרף העובדה שזה מקומם, זה נדיר בקנה מידה של הפעילות שלהם. מי שגורם לעיקר הנזק הם דווקא הפרחחים הרגילים, עברייני הצעצוע. תנסה לראות את התמונה הרחבה ולא לשאוב רעיונות מסרטים וסדרות.

מה אתה אומר?? מתמטיקה פשוטה - אם הם מרוויחים, וכל-כך הרבה בצורה לא חוקית אז יש מי שמפסיד! לא צריך להיות חכם גדול כדי להבין את זה. מי משלם על כל זה? מי משלם את משכורות העובדות הסוציאליות? את טיפולי הגמילה? את המכורים לקזינו? את הפרוטקשן? שוב, אני ואתה. נכון שאולי זה יוצא 10 שקל לחודש לכל אחד מאיתנו אבל תעשה את זה ואז תוסיף גם את השחיתות, מחירי החשמל, הדלק, הסופרים, את העובדה שאנחנו הצרכנים הכי פראיירים בעולם (הישראלי מפחד לצאת פראייר והוא תמיד יוצא הכי פראייר ובענק!) ותקבל הפרשים של מאות שקלים בחודש. אבל הענין זה העיקרון ולא הסכומים. חוסר סדר ושחיתות גוררים עוד חוסר סדר ושחיתות.

ברור, כי אתה החלטת. שוב, לא מאחל לך שתיתקל במקרה בו תואשם על לא עוול בכפך ואנשים כמוך יצביעו עליך כמו על מצורע ואתה, כמו ברנס, תצעק 20 שנה ללמפה.

לי זה לא יקרה ™. :lol:

אני ממש לא כזה חמוד, אם כי that's what she said.

למה לא? אדרבה! :)

ואתה זה שתפתור אותה, על ידי שליחת יותר אנשים חפים מפשע לשלם על עקרונות הצדק שלך?

ראה למעלה. ברגע שתהיה מכונה כן\לא (צדק טוטאלי) לא יהיו יותר חפים מפשע כי טעויות לא יכולות לקרות, האמת תמיד תצא לאור כי אף אחד לא יכול לשקר או להסתיר, לא צריך ראיות ולא צריך עדים.

ויש אותך, שחושב שענישה חמורה היא זו שתרתיע, בעוד הענישה כבר קיימת ולא מזיזה את התחת לאף אחד בגלל פערי אכיפה ולא שום דבר אחר. כל זה, בתיבול עם השנאה שלך לכל דבר שלא תואם את ההשקפה שלך או המקצוע שלך ושכמותך, מביא אותך לתפיסה הזאת. תחשוב על זה.

כן ענישה היא זו שתרתיע. מה אני מתכוון? בוא אני אתן לך דוגמא נחמדה ומציאותית מאוד. נניח שאני יושב בחנות באזור תעשייה באר-שבע (תאורטית אין לי באמת) ובא אליי בן מיעוטים מהכפרים ליד ואומר לי: שמע, אנחנו שומרים פה באזור, תן לי 1000 ש"ח בחודש ואני אשמור לך על העסק. אני אומר לו שאני לא צריך, הוא אומר לי שחבל שאם לא צריך יכולים לקרות דברים רעים, ואז אני בתגובה מוציא אקדח 9 מ"מ מצמיד לו לראש ומביא אותו למשטרה, ועם הקלטה של הכל השופט מבין שמדובר בפרוטקשן ומכניס אותו לכלא לאלפיים שנה, זה צדק. אבל מה קורה בשטח?? אנשים משלמים פרוטקשן כמו ילדים טובים, חודש חודש, עשרות ומאות אלפי שקלים בשנה. ומי משלם על זה? הצרכן כשהוא הולך לקנות באותם עסקים. :)

עוד דוגמא - שוב בקבוקי החצי ליטר באולמות אירועים. מי משלם על זה שאין בקבוקים גדולים? אני ואתה כשאנחנו באים להזמין אירוע במקום X.

אם לזה אתה קורא דמיונות הזויים או דברים שרואים בסרטים בלבד אז או שאתה מהצד ההוא ומשום מה מוצא לנכון להגן על אותם מסכנים. או שתה חי במדינה אחרת, כי זה מה שאני מכיר ולא מדמיונות.

לא ראית לפני כמה חודשים כתבה בחדשות ערוץ 2? סולל בונה שסולל כביש בין ב"ש לירוחם משלם פרוטקשן לבדווים באזור כדי שלא יגנבו לו כלי עבודה. ראית את זה או לא?? או שסולל כביש גישה לבדווי בתמורה לשמירה על הכלים? לא יאומן כי יסופר!

לא מגיע ל90% מהאנשים פה לחיות בכזה ג'ונגל. הרוב פה אנשים טובים וזה מה שמעצבן אותי ש 5-10% עושים רעש של 80.

החוק לא כזה חלש. מה שחלש זה היישום.

אותו הדבר. חוק שלא מיושם לא שווה את הנייר.

למה בדיוק בחוקה האמריקאית אתה מתכוון? חוץ מזכות להחזיק נשק, מה בדיוק היית מציע?

הסגת גבול

איכות כ"א של רשויות החוק (משכורות, השכלה וכו')

אי משא ומתן עם טרור (קשור יותר לפן הלאומי אבל גם כאן מצביע על נוקשות ועמידה על עקרונות, בניגוד לאילתור)

שיטת הממשל - לא כל מפלגה של 2 מנדטים יכולה להחזיק ממשלה בביצים - פחות שחיתות.

לא אומר שבארה"ב הכל מושלם אבל אני בטוח שאנשים שם מרגישים בטוחים יותר מאשר פה בארץ, בלי קשר לטרור או לשכונות כמו הארלם, אני מדבר על הכלל.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תוכן חדש...