Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ח"כ שאמה הכהן, כתב בסטטוס שלו בפייסבוק, כי לדעתו, עבירת אור אדום שמבוצעת ע"י נהג מרצדס, צריכה לעלות לו יותר כסף (קנס) מאשר לסטודנטית בפיאט...

לאחר התרעמות הגולשים, הוסרה ההודעה על ידי הח"כ.

תהנו - המקור מגלובס: http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000767646&nl=1603&utm_source=1603&utm_medium=email&utm_campaign=globesnewsletter

alfa 156 2.5.

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבין שהוא דיבר שטויות וכנראה הקשיב לעצת יועציו והסיר את הפוסט הדבילי הזה. לדעתי טיפה מאוחר מידי, לא ביג דיל.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם אני אומר הרבה שטויות בפייסבוק, מזל שאני לא חבר כנסת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
ח"כ שאמה הכהן, כתב בסטטוס שלו בפייסבוק, כי לדעתו, עבירת אור אדום שמבוצעת ע"י נהג מרצדס, צריכה לעלות לו יותר כסף (קנס) מאשר לסטודנטית בפיאט...

לאחר התרעמות הגולשים, הוסרה ההודעה על ידי הח"כ.

תהנו - המקור מגלובס: http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000767646&nl=1603&utm_source=1603&utm_medium=email&utm_campaign=globesnewsletter

בשוויץ זה בדיוק כך.

פורסם

כנראה ח"כ שאמה לא חובב אמנות, לולא התעניין היה רואה כי ג'סטיליה עומדת עם חרבה ביד שמאל, משקל ביד ימין ועיניים עצומות, הרי שכולנו שווים בפני החוק.

מה קרה לרמת ההשכלה של חברי הכנסת שלנו ?

לומר את האמת אני בספק שהם מכירים את ההיסטוריה הארץ ישראלית.

יהיה מעניין לעשות חידון טריוויה בכנסת, לדעתי החום הנוצר מהלחיים המבויישות של חברי הכנסת יתרום רבות לעתודות של חברת החשמל בקיץ הלוהט.

בושה רבותיי, פשוט בושה .

זמין 8)

פורסם

לדעתי הוא צדק.

קנס צריך להיות תלוי בהכנסה, יש אנשים שאלף ש"ח לא מדגדג להם, לעומת זאת יש אנשים שאלף ש"ח יביא אותם על סף חרבת רעב.

פורסם
בשוויץ זה בדיוק כך.

מה בדיוק כך (בשוייץ) ? נמק או הינמק, היתה אומרת מורתי.

גם שם קבצן רוצח מזוכה בדין, ועשיר שרצח נשלח לגרדום ? (זו דוגמה מהכתבה)

ונניח שיש קבצנים בשוייץ.

alfa 156 2.5.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לדעתי הוא צדק.

קנס צריך להיות תלוי בהכנסה, יש אנשים שאלף ש"ח לא מדגדג להם, לעומת זאת יש אנשים שאלף ש"ח יביא אותם על סף חרבת רעב.

אם אתה עושה לכל אחד חוק נפרד אתה צריך לרדת לפרטים מאד קטנים, כמו ההכנסה של אותו אדם, המצב המשפחתי שלו, המצב הבריאותי שלו וכדומה. ואם זה עשיר שנוהג במאזדה ליסינג, והסטודנט העני לקח את הביואיק של אבא במקרה באותו היום? מה עושים אז?

one justice for all.

אם העונשים היו כבדים מספיק גם העשירים לא היו עוברים על החוק, קל וחומר העניים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא שזה כזה משנה לי אישית אבל כבר העלתם את זה: מה בדיוק הרעיון של קנס? שבוע שעבר קיבלתי קנס בדרך לאילת, חזרתי מעקיפה על פס לבן וחיכה לי שוטר בסוף (נכון יצאתי טמבל, ידוע), קיבלתי 500 ש"ח. בשבילי זה באסה (אני ואשתי עם הכנסה ממוצעת והורים ל 4 ילדים). לעומת זאת מה זה 500 ש"ח בשביל בן אדם שמרויח בחודש 50K, סתם דוגמא קיצונית כן. זה אותו דבר כמו בשבילי 150 ש"ח קנס, הרבה פחות רציני. וכמובן שיותר גרוע עבור מי שמרויח מיליונים, הוא בכלל לא רואה את הקנס.

הנקודה שלי היא שיש משהו אבל זה חייב להיות קשור לרמת ההכנסה של מקבל הקנס (הנהג!) ולא לסוג או מחירון הרכב שהוא נוהג בו.

סתם דוגמא בערך כמו ששחקן NBA שמרוויח מיליונים בשנה (נניח קובי בראיינט בהקצנה) מקבל עבירה טכנית על התפרעות אז דופקים לו 100K$ קנס. בליגה הישראלית על עבירה חמורה יותר זה יהיה 10K ש"ח. הגיוני או לא? הגיוני כי העונש אמור "להזיז".

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

בשוייץ עבירות מהירות הן עבירות פליליות שעונשן קנס, אלא מה - הם רוצים הכנסות לאוצר. לכן עד גבול מסויים (בהתאם לסוג הכביש וסוג אמצעי האכיפה) הקנס מוגדר בסכומים קבועים לפי קטגוריות חומרת העבירה, המהירות המותרת בקטע הדרך ואמצעי האכיפה (מרווח שונה לסטיה המותרת בהתאם לסוג הלייזר\מכ"ם). מעל גבול מסויים (שהוא 15 קמ"ש בשטח בנוי, 20 קמ"ש מחוץ לשטח בנוי ו-25 קמ"ש בדרך מהירה) הקנס מחושב בהתאם למהירות ולהכנסה היומית שנקבעל על ידי שלטונות המס. השיא היה קנס של כמיליון דולאר.

השויצרים מפורסמים בעוד דבר - אי אפשר להסתתר מפני דוחו"ת התנועה שלהם. מבחינתם עבירת תנועה היא עבירה פלילית ואם לא תשלם את הקנס יפתחו נגדך בהליכים בארץ מגוריך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בכלליות, אם עשית עבירת תנועה בשוויץ אתה מקבל קנס עפ"י הנכסים וההכנסה שלך.

אני לא ממש בקי בעניין,אבל הנה דוגמה להמחשה:

http://news.walla.co.il/?w=/2/1629909

האמת זה די הגיוני כמו שנכתב פה לפניי. אני לא מסכים עם ההגדרה שאם יש לך מרצדס אז תשלם קנס כפול ומכופל, אבל אם אתה "יושב טוב" אז למה לא? תשלם פי כמה!

אוסטרליה, אוסטרליה, ההיית או חלמתי חלום:?:

פורסם

בשוייץ זה ככה והיה כאן סיפור על אחד שנתפס בפררי ושילם מעל מיליון פרנק. (= בערך מיליון דולר ) הוגן והגיוני. מיליונר לא יח**ן על החוק כמו כאן. הבעיה כאן היא שברוני פשע יכולים להוכיח שהם מקבלים הבטחת הכנסה והאוטו של הסבתא נתמכת הסעד. בשוייץ לא.

פורסם

גם לדעתי שאמה הכהן צדק: ברירת קנס צריכה להיות תלויה בגובה ההכנסה זה צודק, יעיל, ואפילו מוסרי. ממילא העשירים משלמים יותר מיסים על המשכורת שלהם, אז להגיד שכולם צריכים להיות שווים בפני החוק או להגיד שהמדינה לא צריכה לבדוק בחשבון בנק זאת היתממות. אה כן, וממילא עשירים יכולים להרשות לעצמם עורכי דין יקרים. ועשירים יכולים לנסוע בגי'פ ולדרוס נהגת ברמזור אדום כמו שקרה לא מזמן. אז לא צריך לדאוג להם.

אני לא אומר שצריך להגזים ולגנוב מעשירים ולחלק לעניים, אבל קצת הגינות בכללי המשחק זה כל מה שאנחנו מבקשים.

• תוכן חדש...