Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב.

לטעמי יש להבדיל בין שני דברים משמעותיים בדיון:

1. הענישה כגורם מרתיע.

2. ענישה "צודקת".

הגורם המרתיע לא משמעותי כבר משחר התרבות האנושית ממיתוס סיפור גן עדן, ועד לרצח הקרוב שיקרה, לצערנו. ולפי הנראה פשעים ימשיכו להתבצע מ "פילוח אבטיח" ועד רצח.

האדם הוא יצור רגשי ותבוני אבל אי אפשר להפריד בין השניים (מתאים לדוגמה שהעלו כאן: הניסיון שנעשה בספר "1984"), ולכן "צדק אמיתי" זה פשוט דבר שלא קיים.

עם זאת פילוסופים רבים ניסו למצוא נוסחה מתאימה ליצירת חברה מתוקנת, ואחת מנוסחאות הוא הצו הקטגורי של קאנט: "עשה רק את המעשה אשר בעשותך אותו תרצה שיהיה לחוק כללי" זו אוטופיה לשמה כי אם היינו פועלים לפי הצו המוסרי של קאנט אז לא הייתה פשיעה ומעשים לא מוסריים. עד כאן לעניין צדק וענישה כגורם מרתיע.

נשארנו עם ענישה צודקת- האם דין גנב לחם כי אין לו מה לאכול כדין מנהל בנק שגנב מאות אלפים מלקוחותיו? הרי לא תאמרו "גנב הוא גנב" (אני מקווה). האם מי שרצח מתוך הגנה עצמית (עדין האדם לקח חיי אדם אחר) כדין מי שרצח את אשתו מול ילדיו? (שוה אני מקווה שתסכימו שזה ממש לא). לכן גם בפשע תעבורתי צריך להכניס למשוואה עוד משתנים ולא רק "כמה מהירות מעל המותר= קנס. אם כן מדוע מי שחייב חוב גדול למאות אנשים כאשר הונו נאמד בכמה מילונים טובים, מקבל "הנחה" בעוד מי שחייב כמה מאות לחברת טלפון מקבל קנס וכפל קנס? האם כאן אין אפליה כמו זו שחלק מאיתנו רוצים שתהייה רק מצד השני?

מבחינה מוסרית עלינו להצדיק את אי השוויון בקנסות, זו יותר ענישה "צודקת" מאשר קנס אחיד לכולם.

לא חברים, אין כאן שנאת עשירים ואם תרצו לדבר במונחי שיווין אז הענישה יכולה להיות באחוזים: קנס X על עבירה Y = כ 3% מגובה המשכורת (סתם דוגמה).

שוב אני מדבר על "צדק" עד כמה שניתן לחתור אליו ולא על מניעים של "שנאה" וכדומה.

וד"א:

אכן פושעים רבים הם מהמעמד הנמוך אך לא שמדובר בפשיעה כלכלית שם הכסף הגדול (ומשם גם מתרחשים פשעים נלווים כמו רצח). בפשיעה כלכלית נכלל גם "ברון הסמים" שעושה את הכסף האמיתי לעומת הסוחר (וכמובן שכל מנהל בנק שסרח, שר אוצר, משקיע, פקיד ממשלתי גבוה וכדומה), פשעים אלו משפיעים על האוכלוסייה בצורה רחבה יותר מאשר רצח במשפחה למשל. וכפי שכולנו יודעים, משפחות הפשע במדינת ישראל- הראש מאחורי הגנב\סוחר\עבריין הקטן ממש לא רעבים ללחם.

יום טוב.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הנה, בסופו של דבר גם אתה הבנת שהאינטרס המהותי הוא לא הרתעה, אלא אינטרסים אחרים, כמו הרחקה מהחברה.

כן אבל זה דיי דומה אם אתה חושב על זה. הרחקה מהחברה של הדור הנוכחי יכולה לשמש כהרתעה לדור הבא, למשל.

מה שכן, אם אתה חושב שזה נכנס במערך השיקולים של עבריין מקצועי, אתה די נאיבי.

קודם כל, עבריין מקצועי בד"כ אינו באמת "מקצוען". מדובר באנשים שאין להם מה להפסיד (לפחות בהתחלה ומנקודת מבטם) שיעשו כמעט הכל כדי להשתייך ל "חברה". מקצוענים אמיתיים ב 90% מהמקרים אינם "בריונים" שלמדו להרביץ או לירות בנשק מתוך ניסיון אלא מדובר על חבר'ה עם עבר בתחום הלחימה שלמדו את זה פעם בצורה מקצועית, אני בספק אם הרבה מתוך חבר'ה כאלו מגיעים לעבריינות בסוף.

עכשיו, אתה טוען שזה לא מרתיע? שאני נאיבי? אוקיי אז אני אהיה יותר נאיבי, סוחר סמים שייתפס (או בוא נקרא לזה ברון סמים כמו שאמר הבחור מעליי) לא יילך לכלא אלא לגרדום, זהו נגמר המשחק, מוות, למה? כובע. עכשיו בטח גם זה לא מרתיע כן? אם תהיה אכיפה כמו שצריך ויושקעו משאבים כמה שצריך וענישה כזו תעבוד בפועל, אנשים יחשבו פעמיים או שלפחות ירעדו להם הביצים בכל פעם מפחד להיתפס. בהכרח מעטפת ה"אומץ" תקטן.

עכשיו, מה שנותר זה שתסביר איך כל העסק הזה יסתדר עם עבירות תעבורה אשר ברובן המכריע, לפחות המסוכנות שבהן, נעברות בהיסח הדעת ובלי אלמנט של כוונה.

אין קשר. כל ה"תורה" הדמיונית שלי לא מדברת על עבירות תנועה אלא על פשעים בפועל, קשרתי את זה לכאן דרך גניבת מכוניות ושמם זה זרם ל OT.

מה שכן, כמו שכתבתי למעלה מוקדם בדיון, יש לדעתי מקום לקנסות דיפרנציאלים לפי נניח גובה הכנסה. שוב לא מתוך שנאת עשירים חלילה אלא כגורם הרתעתי\ענישתי שישפיע באופן שווה על כל כיס כי הרי זה הרעיון של קנס, להכאיב, אז שיעשה את העבודה.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
כן אבל זה דיי דומה אם אתה חושב על זה. הרחקה מהחברה של הדור הנוכחי יכולה לשמש כהרתעה לדור הבא, למשל.

אם זה היה נכון זה היה מצליח לאורך ההיסטוריה. כמו שענו לך אחרים, גם עונש מוות לא מרתיע, אז כלא או קנס? גם 7 שנים, אם נחזור לדוגמא שלך, הם לא מעט ומספיק זמן בשביל לאבד חיילים ושטחי השפעה.

קודם כל, עבריין מקצועי בד"כ אינו באמת "מקצוען". מדובר באנשים שאין להם מה להפסיד (לפחות בהתחלה ומנקודת מבטם) שיעשו כמעט הכל כדי להשתייך ל "חברה". מקצוענים אמיתיים ב 90% מהמקרים אינם "בריונים" שלמדו להרביץ או לירות בנשק מתוך ניסיון אלא מדובר על חבר'ה עם עבר בתחום הלחימה שלמדו את זה פעם בצורה מקצועית, אני בספק אם הרבה מתוך חבר'ה כאלו מגיעים לעבריינות בסוף.

פה אתה חוזר על הטעות שלך של לזלזל או, כמו שאמרת, לא לסמפט, מה שאינך מכיר או אינך אוהב. עבריינים כבדים מקצוענים ברמה גבוהה. להחזיק ארגון עברייני זה כמו להחזיק עסק עצמאי לכל דבר ועניין, בתוספת אילוצים כמו אי חוקיות, מערכת סנקציות נוקשה ביותר ותחרות שהגינות זרה לה והחוקים שחלים עליה ייחודיים ביותר. מטומטמים הם לא, רחוק מכך. בניגוד לטענתך, דווקא אותם מקצוענים הם הם הפושעים האמיתיים, ולא הבריונים שנשלחים לבצע עבודות שחורות שלא מתקרבות לאקשן האמיתי. על מנת להביס אותם אתה צריך משהו טיפה יותר רציני מלהפחיד אותם בענישה.

עכשיו, אתה טוען שזה לא מרתיע? שאני נאיבי? אוקיי אז אני אהיה יותר נאיבי, סוחר סמים שייתפס (או בוא נקרא לזה ברון סמים כמו שאמר הבחור מעליי) לא יילך לכלא אלא לגרדום, זהו נגמר המשחק, מוות, למה? כובע. עכשיו בטח גם זה לא מרתיע כן? אם תהיה אכיפה כמו שצריך ויושקעו משאבים כמה שצריך וענישה כזו תעבוד בפועל, אנשים יחשבו פעמיים או שלפחות ירעדו להם הביצים בכל פעם מפחד להיתפס. בהכרח מעטפת ה"אומץ" תקטן.

זה בדיוק מה שאני טוען. עונש מוות לא יוחל בארץ וגם לא מאסר עולם על עבירות סחר בסמים, כך שזה בהחלט נאיבי ולא ממש שווה דיון. באופן כללי אתה חייב להבין שמה שמשחק אצל אותם העבריינים זה הסיכוי הנמוך להיתפס ולא העונש שמחכה אם ייתפסו. זה הנושא הדרוש טיפול.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

פה אתה חוזר על הטעות שלך של לזלזל או, כמו שאמרת, לא לסמפט, מה שאינך מכיר או אינך אוהב. עבריינים כבדים מקצוענים ברמה גבוהה. להחזיק ארגון עברייני זה כמו להחזיק עסק עצמאי לכל דבר ועניין, בתוספת אילוצים כמו אי חוקיות, מערכת סנקציות נוקשה ביותר ותחרות שהגינות זרה לה והחוקים שחלים עליה ייחודיים ביותר. מטומטמים הם לא, רחוק מכך. בניגוד לטענתך, דווקא אותם מקצוענים הם הם הפושעים האמיתיים, ולא הבריונים שנשלחים לבצע עבודות שחורות שלא מתקרבות לאקשן האמיתי. על מנת להביס אותם אתה צריך משהו טיפה יותר רציני מלהפחיד אותם בענישה.

דיברתי על מקצוענות טכנית ולא על מקצוענות בניהול. מהבחינה הזו מסכים איתך וציינתי כבר לפני כן שאותם אנשים למדו את המערכת טוב טוב, מכירים את החולשות ומנצלים אותן, וכמובן שאינם מטומטמים, אחרת לא היו יכולים להוביל ארגון ולהוליך אחריהם אחרים.

זה בדיוק מה שאני טוען. עונש מוות לא יוחל בארץ וגם לא מאסר עולם על עבירות סחר בסמים, כך שזה בהחלט נאיבי ולא ממש שווה דיון. באופן כללי אתה חייב להבין שמה שמשחק אצל אותם העבריינים זה הסיכוי הנמוך להיתפס ולא העונש שמחכה אם ייתפסו. זה הנושא הדרוש טיפול.

ברור שאכיפה גבוהה גוררת באופן אוטומטי אחוזי תפיסה הרבה יותר גבוהים. ברגע שפקטור הסיכון עולה, אז אולי אלו האינם פוחדים יחשבו טוב טוב לפני שהם עושים עבירה כזו, או לפחות אם לא אז זה בטח יוריד את מספר הנסיונות, כי נסיונות בסיכון גבוה, פחות סיכוי שיילקחו בחשבון וגם זה סוג של הרתעה, תיעול לפינות שמשם יהיה קשה יותר לברוח.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

הבעיה בכל התפיסה שלך היא כמות ה"אולי" והמגמה הברורה של הסוואת רצון לנקמה ול"דם" (לגיטימי, או לפחות אנושי ומובן) בתור כל נימוק אחר (לגיטימי פחות).

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
הבעיה בכל התפיסה שלך היא כמות ה"אולי"

סגנון דיבור. אתה לא הראשון שאומר לי את זה, קרה לי גם בפורומים בחו"ל שאני מעורב בהם. אתה יודע מה אומרים, רק טיפשים בטוחים בהכל אז אני למדתי שאם אני לא בטוח במשהו אני נזהר לא לומר נחרצות. הישראלי הממוצע שבאמת בטוח בהכל נוטה לדבר בביטחון מוחלט כדי להשרות הרגשה שהוא מבין בכל יותר מכולם, ענין של תרבות, לרוב אין מושג כמעט בכלום, אני לפחות יודע מה אני עושה בתחומים מסויימים. לחוק, משפט ואכיפה אני קשור דיי בעקיפין ולא כל-כך בקיא בפרטי הפרטים, מכאן שהרעיונות וההצעות שאני מעלה הם יותר "תאורטיים" (אם תרצה) בגלל שכדי ליישם אותם, כמו שכתבתי בתחילת הדיון דרושה אבולוציה תרבותית ומה שיש עכשיו לא מספיק בגלל ש99% מהאנשים לא מסוגלים לשאת את ההרגשה הנוראה של ענישה קשה ולרוב יש חמלה על פושעים, מסכנים, מדינות נחותות וכו'.

המצב שנוצר בפועל הוא שידי רשויות החוק כבולות ואכיפה לא מתבצעת כפי שצריך. למשל:

- לא מטפלים בפזורות הבדווים בנגב כי זה הרי "סיפור" להתחיל עכשיו תהליך כזה.

- לא מטפלים במשפחות פשע כי הרי לכל דבר צריך להביא ראיות ואי-אפשר ככה סתם להעלים אנשים.

- לא מטפלים באירן כי הרי תהיה מלחמה, הרבה ימותו גם בצד המערבי, פגיעה בכלכלה וכו'.

- לא מטפלים בפלשתיניים כי יש כאן בעיה של אנושיות, למרות שכבר כמה זמן הם מחזיקים חצי מהנגב כבני ערובה ויורים מתי שבא להם.

אז התאוריה שלי אומרת שאי אפשר לעבוד ככה, אי אפשר עם הבלאגן הזה, אי אפשר לנהל מדינה ככה, אי אפשר שאף ממשלה פה לא יכולה להחליט כלום כי על כל חצי פעולה תקום ועדת חקירה. מה לעשות? Shit Happens וצריך לטפל בו. אני חושב שאיפשהו שכחנו את זה.

פתרונות לבעיות למעלה:

- כנס כל יום לפזורות בנגב עם טרקטורים ותחריב כל בניין לא חוקי. בלי אבל ובלי אולי, כל יום כל יום כל יום. ילדים יצעקו ונשים יברחו, מצטער, אי אפשר עם בנייה לא חוקית. רוצים להקים יישוב? אין בעיה - תעשו את זה מסודר.

- תן אור ירוק לחיסול ראשי משפחות פשע שברור שהם מנהלים את הכל למרות שאין ראיות ממש. אני מדבר באותו האופן שמחסלים מחבל בארץ או בחו"ל. הבן אדם הוא "פצצה מתקתקת" אני לא רואה הבדל בין ברון סמים לבין מחבל שהולך להוציא פיגוע, להפך הראשון הרבה יותר גרוע. פשוט צריך ביצים וצריך קצת עקרונות וצדקנות מוחלטת כדי להעלים בן אדם בחתימת ידך. לראש ממשלה יש את הכוח הזה ועושים את זה, להם, למחבלים, אז למה לא לפושע צמרת? אז מה אם הוא מ"שלנו", הוא פרי רקוב שיש לגדוע אותו ואת כל מי שינסה לבוא במקומו.

- תפציץ את מתקני הגרעין באיראן, לא עכשיו, אתמול. יהיו פה טילים שייפלו? ידוע, חיזבאללה יפתחו מלחמה? אוקיי, מעזה ייפלו גראדים? סבבה... כמה הרוגים? 10K? כמה נזק? כמה מיליארדים? נחזור 10 שנים אחורה מבחינה כלכלתי? מה לעשות, זו בעיה שצריך לטפל בה ושלא תעלם מעצמה. העובדה שדוחפים את הראש לחול לא פותרת אותה. ולכל החכמים שחושבים שאני מבלבל את המוח בענין שרק ינסו לחשבו לרגע מה יקרה אם חלילה איראן תפתח פצצה גרעינית, ובאיזשהו שלב (זה יכול להיות גם עוד 20 שנה, הזמן כאן הוא לא ממש פקטור) נשק כזה יזלוג לארגוני טרור, חיזבאללה נניח, לצורך הענין. ונניח שיצליחו חלילה לפוצץ איפשהו בארץ, כמה הרוגים יהיו אז כאן? הרבה יותר מ 10K, והכלכלה היקרה שלנו כבר לא תלך 10 שנים אחורה אלא 20.

- כנ"ל לגבי הפלשתינים. יורים קסאמים - תפתח (שוב!) מבצע נרחב בעזה עד שהם יצעקו שתצא החוצה, תביא את כל המנהיגים שלהם לפה, תוריד להם את הבגדים ותצלם אותם ערומים בטלויזיה (השפלה גדולה לערבים), תמעך להם את הכבוד דק דק, עד שהם יתחננו שתפסיק. העולם יצעק? ברור, So what?

וכו' וכו' וכו' ואני יכול להמשיך לכתוב כאן עוד 200 שנה אבל זה לא יעזור כי אנחנו לא מוכנים לזה נפשית, לצערי. :)

אה וכמובן שאפשר לתת עשרות אלפי סיבות למה לא, יש רק סיבה אחת למה כן - צדק מוחלט. צדק לרוב הנורמלי, השקט שרק רוצה לחיות טוב, לאכול טוב, להנות ממוסיקה, ממכוניות, מסקס, להנות מהחיים. לצערנו יש לכך מחיר והצעדים לעיתים כואבים ונראים בלתי-אפשריים אבל אם יעשו אותם באמת וכמו שצריך, החיים של כולנו יהיו פי 100 יותר איכותיים. חבל.

והמגמה הברורה של הסוואת רצון לנקמה ול"דם" (לגיטימי, או לפחות אנושי ומובן) בתור כל נימוק אחר (לגיטימי פחות).

פטירתך את כל התאוריה שלי כנקמת דם אינה תופסת לצערך. אני לצערך אינני מסוג האנשים שדרושה להם נקמה. להפך. אני מאמין באמת בפתרונות קיצוניים מעין אלו שהזכרתי למעלה שלא על מנת לקדש איזושהי מטרה "נעלה" עאלק כמו אותם מוסלמים קיצוניים או ימניים מטורפים, להפך אני מאמין בפתרונות קיצוניים כדי לקדש את החיים הפרטיים שלי וכנראה גם שלך ושלו ושלה. אני רוצה רק להפסיק את החששות, את הפחד שעוטף את חיינו כל הזמן, כל יום, 7/24 בלי הרף. אני לא רוצה שהבת שלי הקטנה תפחד בלילות בגלל אזעקות של גראדים בב"ש, אני לא רוצה להכריח את אשתי לעשות הליכה בחוץ שלא בשעות החושך בגלל כל מיני מניאקים שמסתובבים אולי בשעות אלו, אני לא רוצה לשלם ביטוח פי 2 על סוגי רכב מסויימים רק בגלל שהם יותר גניבים, אני לא רוצה לפחד לתת לאשתי לנסוע לבד על כביש ב"ש-ירוחם רק בגלל שבדווים נוסעים שם כמו מטורפים (אוקיי היום זה השתפר כי זה נהיה דו מסלולי אבל עדיין מפחיד אותי שהיא תהיה שם לבד) וכו' וכו' וכו'. אני בטוח שלכל אחד מאיתנו יש את רשימת הפחד שלו.

אני אישית לעולם אינני חושש לעצמי, זה עבר לי בגיל ההתבגרות איפשהו ורק הלך והאדיר בתקופת הצבא. לטוב או לרע, אני לא פוחד כמעט מכלום, גראדים שנופלים בב"ש לא מזיזים לי, נפלו לי כבר פצמרי"ם 5 מטר ליד בצבא. אבל אני כן מפחד על הילדים שלי (יש לי 4, ולא אל תנסה עכשיו לדמיין אותי בתור "מתנחל מצוי" :) עם כיפה סרוגה, בגיל 33 ו 4 ילדים, אני לא, בכלל לא, לא במראה ולא בדעות...) ועל אשתי. איתי אף אחד לא מתעסק ברוך השם אבל מה עם משפחתי? מה עם כל אותם כאלו שלא מסוגלים להגן על עצמם? למה הבן אדם הפשוט כאן לא יכול פשוט לחיות בשלווה ובשקט, לעמוד יפה בתור לקופה מבלי לחשוש שכל שנייה יבוא "הישראלי השולט" וינסה להידחף לפניו? למה לפעמים הכביש נראה כמו ג'ונגל? חצי שנייה שהרמזור התחלף לצהוב ולא נסעת אתה כבר חוטף צפירה מאחור, למה כשאשתי נוהגת היא צריכה לחשוב כל הזמן על זה שלא יצפרו לה? שהיא חלילה לא תתקע את התנועה. אני לעולם איני צופר! רק אם בן אדם ממש "נרדם" ברמזור אז אחרי שעברו כמה שניות וברור לי שהוא לא שם לב, אני נותן לו "קטנה" כדי שיסתכל.

יש כאן לצערי תרבות כזו שנסובה סביב פחד ומשפיע כמעט על כל אחד מאיתנו כנראה בדרך זו או אחרת. זה מה שכואב לי ולא "נקמת דם" כמו שנדמה לך. אני חושב הרבה יותר על החלש שאינו מסוגל להגן על עצמו ממש (אשתי היא הראשונה שעולה לי בראש, תמיד) ואיך הוא מסתדר בג'ונגל הזה שאני רואה אותו כמעט בכל מקום, כל הזמן.

מעבר לכך נראה לי שכבר אמרתי הכל ואני מניח שאנחנו פשוט לא מסכימים. נראה לי שזה הפוסט האחרון שלי בנושא כי אין לי הרבה מה להוסיף. אולי אם תכתוב משהו ממש ציני ומעצבן אני אתפתה להגיב. :lol:.

יאללה Have a nice life :)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

עבודות שירות. כל 100 ש"ח קנס יומרו ליום של עבודת שירות איפשהו.

ככה גם העני וגם העשיר יתרמו לחברה וגם יתבאסו באופן דומה. (העני יפסיד מעט כסף שכן משכורתו היומית נמוכה, והעשיר יפסיד הרבה כסף שכן משכורתו היומית גבוהה).

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
עבודות שירות. כל 100 ש"ח קנס יומרו ליום של עבודת שירות איפשהו.

ככה גם העני וגם העשיר יתרמו לחברה וגם יתבאסו באופן דומה. (העני יפסיד מעט כסף שכן משכורתו היומית נמוכה, והעשיר יפסיד הרבה כסף שכן משכורתו היומית גבוהה).

וואו אכזרי. :)

תחשוב על מנכ"ל בגיל 50 שיושב טוב שנתפס על 150. 750 שקל קנס שזה שבוע עבודות שירות לפי התרגום שלך, שבוע שבו הוא נניח מפסיד משכורת של 10K ברוטו. עכשיו תנסה לדמיין את אותו מנכ"ל מפנה זבל באיזה ביה"ח בארץ. קצת כבד מידי לא בשביל נהיגה מהירה? :)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם
סגנון דיבור.

לא התכוונתי לדברים שלך, אלא לרעיונות שמאחוריהם. הם אלה שנסמכים על יותר מדי הנחות שחלקן המכריע אינן סבירות.

אתה לא הראשון שאומר לי את זה.

אם אחד אומר לך שאתה שיכור - מילא, אם שניים - לך לישון. מכיר את זה?

מכאן שהרעיונות וההצעות שאני מעלה הם יותר "תאורטיים" (אם תרצה) בגלל שכדי ליישם אותם, כמו שכתבתי בתחילת הדיון דרושה אבולוציה תרבותית

אני מניח שאתה יודע באיזו מדינה הושמעו רעיונות דומים בפעם האחרונה.

כי הרי לכל דבר צריך להביא ראיות ואי-אפשר ככה סתם להעלים אנשים

זו באמת בעיה בשבילך? :shock:

תן אור ירוק לחיסול ראשי משפחות פשע שברור שהם מנהלים את הכל למרות שאין ראיות ממש

איך תחליט? למי ברור? אתה מבין מה אתה אומר בכלל? מחר הרי יחליטו שזה אני או אתה.

צדק מוחלט. צדק לרוב הנורמלי, השקט שרק רוצה לחיות טוב, לאכול טוב, להנות ממוסיקה, ממכוניות, מסקס, להנות מהחיים.

עם 4 ילדים היה חסר לך סקס? :lol:

אני מאמין באמת בפתרונות קיצוניים מעין אלו שהזכרתי למעלה שלא על מנת לקדש איזושהי מטרה "נעלה" עאלק כמו אותם מוסלמים קיצוניים או ימניים מטורפים, להפך אני מאמין בפתרונות קיצוניים כדי לקדש את החיים הפרטיים שלי וכנראה גם שלך ושלו ושלה.

תראה למעלה מה כתבתי על המקומות בהם הושמעו הדעות האלה.

אולי אם תכתוב משהו ממש ציני ומעצבן אני אתפתה להגיב.

אני ציני במהותי, זה שאתה מתפתה זה כבר לא אליי.

יאללה Have a nice life

לא מתלונן, ואם כן בטוח לא מז**ן על זה את השכל בפורום :lol:

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
וואו אכזרי. :)

תחשוב על מנכ"ל בגיל 50 שיושב טוב שנתפס על 150. 750 שקל קנס שזה שבוע עבודות שירות לפי התרגום שלך, שבוע שבו הוא נניח מפסיד משכורת של 10K ברוטו. עכשיו תנסה לדמיין את אותו מנכ"ל מפנה זבל באיזה ביה"ח בארץ. קצת כבד מידי לא בשביל נהיגה מהירה? :)

אני מודה אני אכן אכזר, מה שלא נקלט דרך החינוך ייקלט דרך הרגליים. כמובן שהקצנתי את המצב, אבל בסה"כ הצעתי עונש זהה לעברה זהה שתפגע בשני העבריינים השונים בצורה פרופורציונאלית.

לעבודות שירות יש עוד ערך, אי אפשר פשוט לשלם אותן ולהמשיך בשגרת החיים. למשל לעזור בבי"ח לווינשטיין איפה שמאושפזים אלה שנפגעו מאותן עברות קלות יכול להיות צדק פואטי. מצד שני יהיו להם המון מתנדבים ;)

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תוכן חדש...