Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התפקיד של הקנס הוא להעניש ולא להרתיע. הרתעה מתבצעת לפני, ענישה אחרי.

ואם מישהו רוצה להרתיע - מקובל עלי שאומרים שעשירים לא נרתעים מקנס כזה וכזה, ניתן לומר לפי זה כי אדם עשיר יבצע יותר עבירות בגלל חוסר החשש שלו מהקנסות. אז תעשו לכולם קנס עולה לפי כמות העבירות. שתי עבירות באותה שנה - קנה כפול, שלוש עבירות - קנס משולש וכן הלאה. ניתן גם להכפיל על קנסות מצתברים - עבירה שלישית (מכל סוג) באותה השנה - קנס כפול.

ככה אנשים שמזלזלים בקנסות ישלמו יותר...

ובקשר לשאלה אם קנס מרתיע - קנס בדרל כלל לא מרתיע כיוון שאנשים לא מתכוונים להתפס והם לא חושבים שזה יקרה. אם הם היו חושבים שהם יתפסו - הם לא היו מבצעים את העבירה.

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רגע, חשבתי על הקוסנפט המרכזי של הת'רד

1. האם הוגן/מוסרי/נכון לתת קנסות עפ"י הקריטריונים של מס ההכנסה?

2. האם אותו הגיון נכון לגבי תקופת מאסר?

לדעתי, 1 כן, 2 לא. ואתם מוזמנים להציע את דעתכם, ושהטיעון הטוב ינצח!

ולתגובה מעליי (קנס לא מרתיע כי אנשים לא מתכוונים להתפס)- הטיעון שלך לקוי לוגית. ותכל'ס ברור שקנס (עונש) גבוה יותר מרתיע יותר מקנס נמוך יותר - ומכיוון שכ"כ קל להוכיח את האמת במקרה הזה, אני אשאיר את זה לשכל הישר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין ספק שקנס גבוה יותר מרתיע יותר, הרי פוחדים להיתפס בגלל חומרת העונש, לא? קנס עולה לפי כמות העבירות גם לא יהיה אפקטיבי, כי עדיין העשיר יוכל להרשות לעצמו יותר עברות מאשר העני.

תקופת מאסר זה לא כמו קנס. בקנס לוקחים לך רכוש, במאסר לוקחים לך את החירות. אתה לא יכול להעריך את החירות של אחד לעומת השני, אבל לא לכולם יש את אותה כמות רכוש.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אם אתה כבר זורק ססמאות, תביא מחקר רציני אחד שמוכיח שיש קורלציה בין עונש לביצוע עבירות, ורצוי כזה שיתמקד בעברייני קריירה, או לפחות עבריינים מקצועיים ולא כאלה שהתדרדרו לביצוע עבירות מפעם לפעם (ורוב גנבי הרכב הם מקצוענים בתחומם). לאנשים האלה העונש לא בא במתחם השיקולים והכבדתו לא תגרום לשינוי החלטתם. בכך פשוט פספסת את הפואנטה.

אני לא צריך להביא מחקרים. מחקרים מעין אלו מבוססים על אנשים שלמדו מקצועות הומניים, שיכולים להטות מחקר X ככל העולה על רוחם ומסקנות המחקר לא אומרות כמעט כלום על האמת. אמת היא מוחלטת. שחור או לבן 0 או 1 כמו מחשב, יש זרם אין זרם, זה הכל פשוט חד חלק משעמם (אם תרצה). אתה יודע מתי תהיה אמת כזו? מתי יהיה צדק טוטאלי? מתי שהחברה תתבגר ותכיר בכך ששופטים אנושיים אינם יכולים לשפוט באמת, מתוך חמלה אנושית ומתוך מגבלות זכויות אדם למיניהן. אני טוען שאם יהיה צדק אמיתי, כזה שתמיד יידע את האמת (ואם אתה רוצה תקרא על מחקרים לפיתוח מכונות אמת טוטאליות, ולא כמו אלו היום מבוססות עצבים), כולללללללם ירוויחו מזה כולל המסכנים, כולל כולם. יודע למה? כי פשוט תהיה גם פחות שחיתות, אנשים יפחדו מזה ויתרחקו כמו מאש כי העונש יהיה בלתי נסבל ורק אז תגלה מי באמת הפושעים האמיתיים, אלה המטורפים באמת עם הביצים שמוכנים להקריב כולם בשביל לחיות כמו שהם רוצים מבלי לספור אף אחד. רוב העבריינים עאלק שיש היום בארץ הם אנשים פחדנים ומוגי לב שמנצלים את חולשת החברה ומערכת החוק והצדק כדי לעשות מה שהם רוצים.

לגבי ענישה ופרופורציות. הצחקת אותי! עונש לא מרתיע? תגיד לי מה זה ילד בגן שאתה שם אותו בפינה אם הוא משתולל? אני מדבר איתך על 20 שנה על גניבת רכב, אוטומטית! 99% מהגניבות ייעלמו. המקצוענים?? או אז כשכל הקטנים ייעלמו יהיה מספיק כוח אדם כדי לטפל בהם וכל חוליה כזו שתיתפס תעלם לתמיד מהמפה.

אני גר באזור ב"ש, אתה רוצה לשמוע כמה סיפורים שמעתי על אנשים שרכבם נגנב, הגנבים נתפסו ע"י המשטרה ושוחררו לאחר יום או יומיים במעצר? אתה יודע כמה? אתה יודע למה ביטוח כולל מקיף של סקודה אוקטבייה באזור ב"ש עולה כמעט 10K? יודע? אתה יודע מי מממן את זה? אני ואתה. מעמד הביניים שעשה צבא, עשה מילואים, לומד, עובד, משלם מיסים כחוק, מגדל את ילדיו כמו שצריך, רק כדי שחדלי אישים יוכלו לחיות כמו שצריך ולמעוך אותך בכל דרך אפשרית.

חוץ מחוש הצדק שלך (המדומה, כי לא השגת כלום) החמרת הענישה לא תשיג דבר ובמלוא הכבוד, רגשות הנקם שלך לא מעניינים אף אחד, במיוחד כאשר אין בהם תוכן פרט לאותה נקמנות זולה.

אין לי רגשות נקם ופה אתה טועה. אני את הבעיות שלי ברחוב או בכל מקום אם ייווצרו יודע לפתור לבד. אני מדבר על הכלל. אותי אף אחד לא ידפוק אני מבטיח לך. אני פשוט מאמין בלהיות בן אדם טוב, תורם, נורמלי, מכבד את הבריות, משלם כחוק, הכל הכל טיפ-טופ. יודע מה? כמו כמעט 90% מהאנשים במדינה, בעצם. אז עם מה נשארנו? עם 10% שעושים בעיות? מה הבעיה?? תעלים לי אותם מהפרצוף! לא רוצה לראות אותם! הם לא בני אדם מבחינתי אלא חיות, יש לי יותר כבוד לחתול שיושב מתחת לאוטו מאשר לאותם שודדים, פורצים, סוחרי סמים, לוקחי פרוטקשן, בעלי קאזינו פירטיים, אוספי בקבוקים (עאלק! :)) וכו', ואם אתה חושב שיש לי מצפון אז אתה טועה. אני אישית הייתי מוכן להיות התליין אם זה היה אפשרי.

אבל כמובן שאני זה שמדבר שטויות. מה לעשות רוב האנשים שקוראים תגובות כאלו שלי חושבים שהחלקתי על השכל. פשוט מאוד זה מה שהרגילו אתכם חמודים. תמשיכו בשלכם, ואני אמשיך בשלי. :)

זו תשובת המפתח לכל התגובות, גם לאלה שציטטתי לעיל. אנשים כל כך מרוכזים בלשנוא את מי שיותר מוצלח מהם שהם לא מבינים שאם יפגעו בהם, כולם ירדו למיץ של הזבל. לא יהיה מי שיתן עבודות ולא יהיה מי שימשוך את הכלכלה קדימה. פגיעה בעשירים לשמה בלבד משרתת אך ורק את אינטרס הנקמה הקטנונית של המאסות, שום דבר אחר.

אם אתה חושב שיש באלו מתגובותיי קטע של שנאת עשירים. אתה טועה לחלוטין! להפך! אני בתור מהנדס מעריך מאוד את מי שהצליחו, יצרו משהו, הניעו תהליך בצורה חיובית ועשו את כספם ביושר! לא אשקר שאינני מעריך אותו הדבר את כל המקצועות, ואני למשל ברור שיעריך יותר את מפתחי ICQ (או כל פטנט גאוני אחר שתופס) מאשר למשל עורך דין פלילי שעשה את הונו מייצוג עבריינים ושלמד טריקים איך להערים על מערכת המשפט כדי להוציאם נקיים. אבל, אין אצלי במאומה שנאת עשירים. שכל אחד ייהנה ממה שיש לו, זה המפתח. כמו שאמרו חז"ל: "איזה הוא עשיר השמח בחלקו" - שווה יותר מכל מרצדס, במוו או וילה בסביון. תנסה אםא תה לא מאמין לי. :)

תראה, נתחיל מהסוף - אין כזה דבר צדק טואלי. כבר אתה טועה ומטעה.

יש גם יש, שוב, החברה צריכה "להתבגר", התרבות כנראה צריכה לעבור עוד אבולוציה כדי להגיע לאן שצריך.

עכשיו בקשר לסוחרי סמים - הם רק מבצעים העברה של סחורה - האם זה צדק טוטאלי לשפטם כמו על הרג עשרות בני אדם?

אינני מדבר על סוחרי סמים כעל אותם אלו שמעבירים סחורה. אני מתכוון למנוע, למי שמממן, למי שמוביל. למשל האברג'לים. למשל כל אותם שמות שאתה שומע כל היום בתקשורת ושמיוצגים ע"י עורכי דין נהרי או הסמרטוט השני (לא זוכר את השם שלו). בקיצור, ראשי משפחות הפשע, בקיצור מאפיה. זה הכל. מה ביקשתי? המדינה שלנו יודעת למצוא מחט בערימת שחת ולהעלים אותה מבלי שאף אחד יידע, אתה חושב שזו בעיה לאסוף ראיות בשקט ולעשות מה שצריך כדי לעצור תהליכים מסויימים מלקרות? לא זו לא בעיה והכל ענין של רצון. כנראה גם מלמעלה יש אנשים שטוב להם שהחוק יחסית חלש. ומי נדפק? כמובן שאני ואתה. שוב. :)

גניבות רכב- אולי מדובר בנערים מסכנים חסרי כל שרק רוצים לממן תרופות לסבתא שלהם?

כמה באחוזים יש כאלה? 0.01%?

ואולי מישהו חף מפשע? מה נגיד לו אז אחרי שהוא ישב כמה שנים על עבירה מינימלית?

באסה! כמו המתאגרף השחור ההוא בארה"ב או עמוס ברנס שישבו 20 שנה או משהו כזה על רצח סתם. שוב כמה באחוזים? 0.01%? אוקיי.

ואולי מישהו עשה טעות? זה יכול להיות כל אחד.

אף אחד לא גונב רכב בטעות. זו לא עקיפה על פס לבן וגם לא רמזור אדם.

יש לי תמיד כלל אצבע בנושא, תקראו לי מוזר... אבל על כל עבירה ועונש שאתם דורשים להטיל, תנסו לחשוב מה היה קורה אם מדובר באחיך הקטן, או הבן שלך. פתאום אנשים היו הופכים ליברליים ונאורים יותר...

צדק טוטאלי? חה.

צדק טוטאלי כמו שאמרתי, גם אם זה היה הבן שלי. מה לעשות? זה הדבר היחיד שיביא חיים נורמליים, שלווים ותרבותיים לאדם הממוצע. אני מניח שמי שחי באזור המרכז או באזורים יחסית אמידים לא כל-כך מרגיש את זה כי שם יש מי שדואג לחוק, קצת מעבר למשטרה. תרדו לב"ש, תסתובבו קצת לייד הבדווים שעושים לפעמים מה שהם רוצים ותדברו איתי אח"כ.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

ולתגובה מעליי (קנס לא מרתיע כי אנשים לא מתכוונים להתפס)- הטיעון שלך לקוי לוגית. ותכל'ס ברור שקנס (עונש) גבוה יותר מרתיע יותר מקנס נמוך יותר - ומכיוון שכ"כ קל להוכיח את האמת במקרה הזה, אני אשאיר את זה לשכל הישר.

איזה כיף לתת תשובה כי הטיעון לקוי לוגית בלי לנסות להוכיח כלום.

אם אתה חושב שאתה צודק, בואו נחליט כי לכולם יהיה קנס אדיר (לדוגמא מיליון ש"ח) ונעצור לגמרי את עבירות התנועה.

העובדה שיש מעשי רצח, סמים, אנשים שעוברים באדום ונוסעים מהר (למרות שלחלקם הגדול 1000 ש"ח זה קנס אדיר) מוכיח כי האנשים לא חושבים על הקנס שהם מבצעים עבירה. הם לא מסתכלים על האור האדום וחושבים - רגע, הקנס 500 או 1000? יש סיכוי שהקנס רק 100? טוב - אני עובר!

אנשים עושים עבירות כי זה טבעם.

אני יכול להבטיח לך שעקיפה של החוק בצורה חזקה (אפילו אם מדובר על קנס של 100 ש"ח) תהיה עדיפה בהרבה על קנס ענק עם עקיפה נמוכה.

בזמנו שרצו להשריש את חגורות הבטיחות עשו מבצעי ענק, אופנוענים עברו ובדקו האם כולם חגורים וכך למרות הקנסות הצנועים - פיתחו הרגל חדש.

היום הקנס לאור אדום הינו 1000 ש"ח עם עקיפה נמוכה ובשל כך ניתן לראות המוני מקרים של אנשים שעוברים באור אדום בערים ושוב - לא כאלו שיש להם 1000 ש"ח לביזבוזים...

פורסם
אין ספק שקנס גבוה יותר מרתיע יותר, הרי פוחדים להיתפס בגלל חומרת העונש, לא? קנס עולה לפי כמות העבירות גם לא יהיה אפקטיבי, כי עדיין העשיר יוכל להרשות לעצמו יותר עברות מאשר העני.

תקופת מאסר זה לא כמו קנס. בקנס לוקחים לך רכוש, במאסר לוקחים לך את החירות. אתה לא יכול להעריך את החירות של אחד לעומת השני, אבל לא לכולם יש את אותה כמות רכוש.

למה אין ספק? מי קבע? מי לעזאזל פוחד להיתפס בגלל חומרת העונש? העבריינים המקצועיים? הרי רצח מחייב מאסר עולם, אז לא מחסלים? אונס מחייב מאסר ארוך, אז לא אונסים? וזה עוד עבירות כבדות. כנ"ל קנסות.

אני לא צריך להביא מחקרים. מחקרים מעין אלו מבוססים על אנשים שלמדו מקצועות הומניים, שיכולים להטות מחקר X ככל העולה על רוחם ומסקנות המחקר לא אומרות כמעט כלום על האמת. אמת היא מוחלטת. שחור או לבן 0 או 1 כמו מחשב, יש זרם אין זרם, זה הכל פשוט חד חלק משעמם (אם תרצה).

השופט דרד קטן עליך אני רואה.

אתה יודע מתי תהיה אמת כזו? מתי יהיה צדק טוטאלי? מתי שהחברה תתבגר ותכיר בכך ששופטים אנושיים אינם יכולים לשפוט באמת, מתוך חמלה אנושית ומתוך מגבלות זכויות אדם למיניהן. אני טוען שאם יהיה צדק אמיתי, כזה שתמיד יידע את האמת (ואם אתה רוצה תקרא על מחקרים לפיתוח מכונות אמת טוטאליות, ולא כמו אלו היום מבוססות עצבים), כולללללללם ירוויחו מזה כולל המסכנים, כולל כולם. יודע למה? כי פשוט תהיה גם פחות שחיתות, אנשים יפחדו מזה ויתרחקו כמו מאש כי העונש יהיה בלתי נסבל ורק אז תגלה מי באמת הפושעים האמיתיים, אלה המטורפים באמת עם הביצים שמוכנים להקריב כולם בשביל לחיות כמו שהם רוצים מבלי לספור אף אחד. רוב העבריינים עאלק שיש היום בארץ הם אנשים פחדנים ומוגי לב שמנצלים את חולשת החברה ומערכת החוק והצדק כדי לעשות מה שהם רוצים.

רעיון אוטופי, נחמד לסרטים, אבל לא עומד במבחן המציאות. אין אף פעם אמת אבסולוטית שכן אין אף פעם גוף בלתי תלוי שיכול לשפוט אותה. מכונה בטוח לא יכולה לעשות את זה כי היא נבנית על ידי אנשים. ואם זכויות אדם הן מגבלות לגביך, יש כמה מדינות נחמדות לצורך העניין, חלקן אפילו שכנות. קח צפון-מזרחה, לצורך הדוגמא.

לגבי ענישה ופרופורציות. הצחקת אותי! עונש לא מרתיע? תגיד לי מה זה ילד בגן שאתה שם אותו בפינה אם הוא משתולל? אני מדבר איתך על 20 שנה על גניבת רכב, אוטומטית! 99% מהגניבות ייעלמו. המקצוענים?? או אז כשכל הקטנים ייעלמו יהיה מספיק כוח אדם כדי לטפל בהם וכל חוליה כזו שתיתפס תעלם לתמיד מהמפה.

כמו שכתבתי לעיל, אם עונש היה מרתיע, לא היו עברייני קריירה.

אני גר באזור ב"ש, אתה רוצה לשמוע כמה סיפורים שמעתי על אנשים שרכבם נגנב, הגנבים נתפסו ע"י המשטרה ושוחררו לאחר יום או יומיים במעצר? אתה יודע כמה? אתה יודע למה ביטוח כולל מקיף של סקודה אוקטבייה באזור ב"ש עולה כמעט 10K? יודע? אתה יודע מי מממן את זה? אני ואתה. מעמד הביניים שעשה צבא, עשה מילואים, לומד, עובד, משלם מיסים כחוק, מגדל את ילדיו כמו שצריך, רק כדי שחדלי אישים יוכלו לחיות כמו שצריך ולמעוך אותך בכל דרך אפשרית.

אין לי רגשות נקם ופה אתה טועה. אני את הבעיות שלי ברחוב או בכל מקום אם ייווצרו יודע לפתור לבד. אני מדבר על הכלל. אותי אף אחד לא ידפוק אני מבטיח לך. אני פשוט מאמין בלהיות בן אדם טוב, תורם, נורמלי, מכבד את הבריות, משלם כחוק, הכל הכל טיפ-טופ. יודע מה? כמו כמעט 90% מהאנשים במדינה, בעצם. אז עם מה נשארנו? עם 10% שעושים בעיות? מה הבעיה?? תעלים לי אותם מהפרצוף! לא רוצה לראות אותם! הם לא בני אדם מבחינתי אלא חיות, יש לי יותר כבוד לחתול שיושב מתחת לאוטו מאשר לאותם שודדים, פורצים, סוחרי סמים, לוקחי פרוטקשן, בעלי קאזינו פירטיים, אוספי בקבוקים (עאלק! :)) וכו', ואם אתה חושב שיש לי מצפון אז אתה טועה. אני אישית הייתי מוכן להיות התליין אם זה היה אפשרי.

אבל כמובן שאני זה שמדבר שטויות. מה לעשות רוב האנשים שקוראים תגובות כאלו שלי חושבים שהחלקתי על השכל. פשוט מאוד זה מה שהרגילו אתכם חמודים. תמשיכו בשלכם, ואני אמשיך בשלי. :)

לא יודע אם שטויות, אבל ססמאות נבובות זה בטוח. כל הרעיונות שלך נוסו, בצורה זו או אחרת, במשטרים טוטליטריים וכולם כשלו אחד לאחד. הם פשוט לא ישימים.

אם אתה חושב שיש באלו מתגובותיי קטע של שנאת עשירים. אתה טועה לחלוטין! להפך! אני בתור מהנדס מעריך מאוד את מי שהצליחו, יצרו משהו, הניעו תהליך בצורה חיובית ועשו את כספם ביושר! לא אשקר שאינני מעריך אותו הדבר את כל המקצועות, ואני למשל ברור שיעריך יותר את מפתחי ICQ (או כל פטנט גאוני אחר שתופס) מאשר למשל עורך דין פלילי שעשה את הונו מייצוג עבריינים ושלמד טריקים איך להערים על מערכת המשפט כדי להוציאם נקיים. אבל, אין אצלי במאומה שנאת עשירים. שכל אחד ייהנה ממה שיש לו, זה המפתח. כמו שאמרו חז"ל: "איזה הוא עשיר השמח בחלקו" - שווה יותר מכל מרצדס, במוו או וילה בסביון. תנסה אםא תה לא מאמין לי. :)

אתה סותר את עצמך. בעצם כך שאתה קובע מי אתה מעריך יותר, אתה מכניס רגשות ובהם גם שנאה. בדיוק כמו השנאה שיש לך למקצועות ההומניים. הרי אם היית אומר שאתה מעריך יותר עו"ד שהוא בעל שכל חריף ושונא גיק שתקוע מול המחשב כל היום היו קופצים עליך, לא? אז למה לא להעריך כל מי שהשתמש במה שיש לו בשביל להגיע לגדולה?

יש גם יש, שוב, החברה צריכה "להתבגר", התרבות כנראה צריכה לעבור עוד אבולוציה כדי להגיע לאן שצריך.

שוב, ססמאות אוטופיות טוטליטריות.

אינני מדבר על סוחרי סמים כעל אותם אלו שמעבירים סחורה. אני מתכוון למנוע, למי שמממן, למי שמוביל. למשל האברג'לים. למשל כל אותם שמות שאתה שומע כל היום בתקשורת ושמיוצגים ע"י עורכי דין נהרי או הסמרטוט השני (לא זוכר את השם שלו). בקיצור, ראשי משפחות הפשע, בקיצור מאפיה. זה הכל. מה ביקשתי? המדינה שלנו יודעת למצוא מחט בערימת שחת ולהעלים אותה מבלי שאף אחד יידע, אתה חושב שזו בעיה לאסוף ראיות בשקט ולעשות מה שצריך כדי לעצור תהליכים מסויימים מלקרות? לא זו לא בעיה והכל ענין של רצון. כנראה גם מלמעלה יש אנשים שטוב להם שהחוק יחסית חלש. ומי נדפק? כמובן שאני ואתה. שוב. :)

והנה שוב השנאה, שוב לעורכי דין. לפחות אתה עקבי.

כמה באחוזים יש כאלה? 0.01%?

באסה! כמו המתאגרף השחור ההוא בארה"ב או עמוס ברנס שישבו 20 שנה או משהו כזה על רצח סתם. שוב כמה באחוזים? 0.01%? אוקיי.

וזה מצדיק?

אף אחד לא גונב רכב בטעות. זו לא עקיפה על פס לבן וגם לא רמזור אדם.

צדק טוטאלי כמו שאמרתי, גם אם זה היה הבן שלי. מה לעשות? זה הדבר היחיד שיביא חיים נורמליים, שלווים ותרבותיים לאדם הממוצע. אני מניח שמי שחי באזור המרכז או באזורים יחסית אמידים לא כל-כך מרגיש את זה כי שם יש מי שדואג לחוק, קצת מעבר למשטרה. תרדו לב"ש, תסתובבו קצת לייד הבדווים שעושים לפעמים מה שהם רוצים ותדברו איתי אח"כ.

מה שאתה מבקש זה לא צדק טוטלי, אלא ויג'ילנטים. ההבדל תהומי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מי פוחד להיתפס בגלל חומרת העונש? כל אדם נורמטיבי. אחרת למה יש עונש? בשביל הכיף? אנשים לא פוחדים לעבור על החוק כי יודעים שאין אכיפה כמו שצריך.

מדובר באנשים נורמטיביים שהם רוב האוכלוסיה, תמיד יהיו חולי נפש שירצחו ויאנסו ויעשו מה שהם רוצים בלי חשבון.

איזה כיף לתת תשובה כי הטיעון לקוי לוגית בלי לנסות להוכיח כלום.

אם אתה חושב שאתה צודק, בואו נחליט כי לכולם יהיה קנס אדיר (לדוגמא מיליון ש"ח) ונעצור לגמרי את עבירות התנועה.

העובדה שיש מעשי רצח, סמים, אנשים שעוברים באדום ונוסעים מהר (למרות שלחלקם הגדול 1000 ש"ח זה קנס אדיר) מוכיח כי האנשים לא חושבים על הקנס שהם מבצעים עבירה. הם לא מסתכלים על האור האדום וחושבים - רגע, הקנס 500 או 1000? יש סיכוי שהקנס רק 100? טוב - אני עובר!

אנשים עושים עבירות כי זה טבעם.

אני יכול להבטיח לך שעקיפה של החוק בצורה חזקה (אפילו אם מדובר על קנס של 100 ש"ח) תהיה עדיפה בהרבה על קנס ענק עם עקיפה נמוכה.

בזמנו שרצו להשריש את חגורות הבטיחות עשו מבצעי ענק, אופנוענים עברו ובדקו האם כולם חגורים וכך למרות הקנסות הצנועים - פיתחו הרגל חדש.

היום הקנס לאור אדום הינו 1000 ש"ח עם עקיפה נמוכה ובשל כך ניתן לראות המוני מקרים של אנשים שעוברים באור אדום בערים ושוב - לא כאלו שיש להם 1000 ש"ח לביזבוזים...

כשאתה רושם עקיפה אני משער שאתה מתכוון לאכיפה.

בלי אכיפה, גם קנס של 10000000 ש"ח לא שווה הרבה.

אבל גם אם יאכפו את החוק ויתפסו את כולם, העשיר לא יפגע מזה באותה צורה שהעני נפגע.

פורסם

אבל אתה עדיין לא מראה איך בדיוק הדבר יביא לפחות עבירות. הרי ברור מאליו שהעניים נפגעים יותר מכל צורת ענישה שהיא, בשל העובדה שיש להם פחות משאבים וכל פגיעה בהם חמורה יותר באופן יחסי. עם זאת, רוב העבריינים בעולם נמנים על המעמד הנמוך. סימן שהעונש לא מרתיע.

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש יותר פשיעה באוכלוסיה ענייה ביחס לפשיעה באוכלוסיה עשירה או ביחס לכל האוכלוסיה?

זה תלוי גם על איזה מדינות אתה מסתכל, יש מקומות ששם אנשים שיעדיפו להסתכן ולהכנס כלא לכל החיים ושלמשפחה שלהם יהיה מה לאכול. פה זה לא המצב.

שורה תחתונה, לפי המצב הנתון, לעשירים "משתלם" יותר לעבור על החוק. לא צריך לכבד את החוק אם אתה יכול לקנות אותו.

פורסם
כשאתה רושם עקיפה אני משער שאתה מתכוון לאכיפה..

זה פורום מכוניות, בטח טעות פרוידנית :)

בואו כולנו ניקח ASTEPA אחד אחורה. תחליפו את כל מה שאתם אומרים בקיצוניות של 100% תורידו ל99% וכולם יחיו בשלום. גם תראו שהרבה מהדברים נכונים.

יוניסי - בקשר לאמת/צדק/מוסר אבסולוטי - אולי אתה דווקא צודק - אולי האמת האבסולוטית קיימת ותפקידנו הוא למצוא אותה. לפחות ברב המקרים. אולי בהרבה מקרים האמת היא "הדעות חלוקות, על סמך מחקרים וסטטיסטיקה וניסיון העבר מצאנו כי הדבר הטוב לעשות בוודאות של 95.4% הוא ככה וככה!" ... מה לעשות החיים זה לא רק שחור לבן, יש הרבה אפור (בעיקר בחיים שלי:)) וחוץ מזה יש פילוסופים גדולים מאיתנו שכבר טחנו את הנושא.

תראו אני לא מומחה בקרימונולוגיה אז אני לא יודע להגיד מהי האכיפה הטובה ביותר. אבל כשמישהו מדבר לא בהגיון זה מפריע לי בעין. מה יותר מרתיע אותך או בוא נאמר 99% מהאוכלוסיה? קנס בגובה 150 שקל או קנס בגובה מיליון וחצי? התשובה פה היא חד משמעית - 150 שקל. ובהקשר לת'רד הזה ומה ששאמה כהן אמר - דווקא יש פה לדעתי משהו ואולי הזדמנות מעניינת לראות איך שהרוב הולך אחר פופוליסטיות, בעוד שהאמת (לדעתי בוודאות של 99%) היא פשוטה מבחינה הגיונית והגינותית, ולא אחזור על דבריי מתגובות קודמות אבל אשמח להתווכח בעבור מה שנכון לדעתי, הרי בשביל זה נתכנסו. האם מישהו יהיה הראשון להודות בטעותו וייצא גבר?

פורסם
יש יותר פשיעה באוכלוסיה ענייה ביחס לפשיעה באוכלוסיה עשירה או ביחס לכל האוכלוסיה?

זה תלוי גם על איזה מדינות אתה מסתכל, יש מקומות ששם אנשים שיעדיפו להסתכן ולהכנס כלא לכל החיים ושלמשפחה שלהם יהיה מה לאכול. פה זה לא המצב.

שורה תחתונה, לפי המצב הנתון, לעשירים "משתלם" יותר לעבור על החוק. לא צריך לכבד את החוק אם אתה יכול לקנות אותו.

יש פשיעה באוכלוסיה ענייה יותר מכל יחס אחר. מה גם שעיקר הפשיעה של האוכלוסיה העשירה יותר היא כלכלית, לא עבירות אלימות למשל.

מי פוחד להיתפס בגלל חומרת העונש? כל אדם נורמטיבי. אחרת למה יש עונש? בשביל הכיף? אנשים לא פוחדים לעבור על החוק כי יודעים שאין אכיפה כמו שצריך.

מדובר באנשים נורמטיביים שהם רוב האוכלוסיה, תמיד יהיו חולי נפש שירצחו ויאנסו ויעשו מה שהם רוצים בלי חשבון.

הטיעון שלך שגוי ביסודו. האדם הנורמטיבי "לא צריך" את החוק או, יותר נכון, את הסנקציות ואת מערכת האכיפה כי הוא, כאמור, נורמטיבי וערכיו מנחים אותו לכך. הסנקציות מיועדות לאותם הלא-נורמטיביים ואותם העונש לא מרתיע, גם לא כבד, כי הסיכויים שלהם להיתפס אינם גבוהים ביחס בשל מקצועיותם. מה שירתיע הוא משטרה טובה שתעשה את העבודה שלה, אבל זה כנראה דרישה גבוהה מדי.

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בטח ובטח שהאדם הנורמטיבי צריך את החוק. על דברים כמו רצח ואונס שכולנו מסכימים עליהם כמובן שאין ויכוח, אבל כדי שדברים יתנהלו כמו שצריך ובאופן שווה חייבת להיות מערכת חוקים, כמו חוקי התנועה למשל. אדם נורמטיבי לא יעבור בכוונה תחילה באור אדום, אבל זה שיש עונש על זה ימנע ממנו לעבור על החוק מתוך חוסר תשומת לב.

אין ספק שמשטרה טובה זה הכי חשוב, אבל מה יעזור שכולם יתפסו אבל לחלק זה לא יזיז, כי הם יכולים להרשות לעצמם להיתפס יותר מאחרים?

פורסם

מה שאני מציע זה שינוי טוטאלי של המשטרה, כולל שחרור כ"א קיים וגיוס איכותי אגב העלאת תנאים ודרישות. כך תבוצע עבודה טובה יותר באיסוף ראיות ופושעי קריירה יזכו להנות מענישה הולמת ולא יהיה כזה לחץ להסדרי טיעון אשר נחתמים, לרוב, עקב ליקויים ראייתיים. במישור התעבורתי לדעתי אין הצדקה למודל השווייצרי ושם הייתי מציע העלאת המהירות המותרת יחד עם הצבת כל המצלמות על רמזורים במקומות אסטרטגיים ומועדים לתאונות.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
בטח ובטח שהאדם הנורמטיבי צריך את החוק. על דברים כמו רצח ואונס שכולנו מסכימים עליהם כמובן שאין ויכוח, אבל כדי שדברים יתנהלו כמו שצריך ובאופן שווה חייבת להיות מערכת חוקים, כמו חוקי התנועה למשל. אדם נורמטיבי לא יעבור בכוונה תחילה באור אדום, אבל זה שיש עונש על זה ימנע ממנו לעבור על החוק מתוך חוסר תשומת לב.

אין ספק שמשטרה טובה זה הכי חשוב, אבל מה יעזור שכולם יתפסו אבל לחלק זה לא יזיז, כי הם יכולים להרשות לעצמם להיתפס יותר מאחרים?

לא התייחסת לעובדה שהתכוונתי למערכת האכיפה ואת ה"לא צריך" שמתי במרכאות. הטיעון שענישה תמנע ממישהו לעבור עבירה בחוסר תשומת לב שגוי לוגית, שכן העונש לא יגרום לאותו אדם לשתות רד-בול או לבלוס פולי קפה ולא יכול לגרום לו להימנע ממעשה אותו מלכתחילה לא התכוון לבצע.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...