Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5096 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

CEREBAL CORTEX

כל פעם שאני קורא את התגובות שלך אני מסכים כל פעם מחדש, מה שאתה אומר זה נכון לגמרי.

גם כתבתי דברים דומים לכך באחד האשכולות בחדשים האחרונים.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

Cerebral Cortex - מצד אחד אתה צודק - ישנם דברים טובים שנובעים מהמיסוי הגבוה ואנחנו נהנים מהם אך מצד שני - ככה זה אמור להיות. בשביל זה יש מיסים. הבעיה היא שהתועלת שנובעת לציבור ביחס לגובה המיסוי היא לא גבוהה כלל. מה שאומר שהמון כסף הולך לדברים שלא נוגעים בכלל בציבור משלמי המיסים. ההתנהלות הכלכלית בארץ היא לא בעד האוכלוסיה ה"רגילה" . היא עושה טוב לעשירים, פוליטיקאים וחרדים אך לא לכלל האזרחים. הRegular Joe שהולך לעבוד מהבוקר עד הערב נאלץ להעביר חלק נכבד מכספו לשלל דברים שלא נוגעים בו בכלל. במידה והמיסוי היה נשאר זהה אך ההתנהלות הכלכלית הייתה נכונה והמטרה שלה הייתה רווחת כלל הציבור היינו חיים הרבה יותר טוב.

פורסם

אין כסף מה?

ומה עם מחלף הולץ, הנתיב המהיר, הכרכרה הקלה בי"ם, הבור ?

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=911072

אין כסף ?

http://thecom.co.il/article.php?id=15552

אין כסף ?

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3278884,00.html

אין כסף ?

http://www.mako.co.il/news-military/politics/Article-8ed2ae8e3437e21004.htm

fuel.jpg

פורסם
עוד דבר, התבשרנו השבוע שנולדה לה אוניברסיטה חדשה באריאל. מדינת ישראל העבירה תמיכה בסך 20 מיליון שקל. כמה מדינת ישראל מעבירה כל שנה לאוניברסיטאות כסף בכדי שישמרו על שכר לימוד זול ושווה לכל כיס? מה הקטע? מדינת ישראל מאמינה שעל מנת להיות ראשונה בקרב הפיננסי הגלובלי כמו הייטק וכיוצא בזה יש להכשיר כמה שיותר מדענים, מהנדסים וחוקרים. לפיכך, מדינת ישראל מסבסדת את הלימודים באוניברסיטאות ובמכונים מסויימים כמו הטכניון שנחשב לאחד ממוסדות האקדמיים המכובדים בעולם. מי שמע בעולם ששנת לימוד אחת תעלה בישראל 2500 דולר? זוהי פשוט בדיחה. סטודנט בישראל שרוצה ללמוד הנדסה ישלם 10 אלף דולר פלוס מינוס רק על שכר לימוד. חברו באנגליה ישלם 48 אלף דולר לשנה שזה יוצא 192 אלף דולר עבור התואר וחברו בארה"ב ישלם 50 אלף דולר לשנה שזה 200 אלף דולר לתואר. וואו, אני לא מאמין. לך תסביר לאיזה חמום מוח שצועק "צדק חברתי" שכאן בישראל ל 6 ילדיו אם יש להם שכל אז השמיים הם הגבול ככל הנוגע להוצאת תואר ולימודים. בארה"ב הם יאכלו מרור.

אז לפני שפותחים שירשור על מחירי הדלק אנשים צריכים להבין שיש עוד הרבה דברים מסביב.

אין לי בעיה כלל לכתוב גם את הדברים השליליים פה, ולמען האמת גם בארה"ב משלמים מס לפי מדרגות שכר וגם פה אנשים משלמים 50% מס.

מיסים זה לא דבר רע, זה דבר הכרחי, אבל מה התמורה?

haters will hate

פורסם

אנשים שמרוויחם סכום אסטרונומי אולי משלמים מס של 50 אחוזים לא הבן אדם הפשוט.

אם אתה מביא עובדות תדאג שהן יהיו אמיתיות. ואם כבר מדברים אולי תסביר לאזרחי ישראל איך באמריקה מחייבים את הארנונה על הנכס?

רוצים לדעת איך? פשוט מאוד, הארנונה מחוייבת לפי שווי הנכס. לעומת זאת בישראל הארנונה מחושבת לפי גודל הבית. מה זה אומר? נגיד שיש לך בישראל בית בגודל 100 מרובע על 2 דונם אדמה. כמה ארנונה תשלם בישראל? על ה 100 מטר בנוי או על ה 2 דונם? נכון מאוד, על ה100 מטר בנוי.

לעומת זאת, באמריקה מחייבים אותך לפי שווי הבית, כלומר שיכלול של ערך הבית פלוס ערך האדמה. נגיד שהיה לך בית עם עובש ותחב על הקירות. מרצפות שבורות וכיוצא בזה. הארנונה שלך הייתה מחוייבת בהתאם. נגיד אבל שהחלפת מרצפות, צבעת את הקירות, הוספת 2 ג'אקוזים, 4 אסלות ועו כל מיני דברים כיד הדמיון. מה קרה לארנונה שלך? נכון מאוד, היא עלתה ביחס לשווי של הנכס. הוספת קיר גבס בסלון? מבחינת העיריה בנית עוד חדר. למרות שחילקת את אותו המטרז לחצי.

מדי X זמן העיריה שולחת שמאי מטעמה על מנת להעריך את שווי הנכס. אתה לא חייב להכניסו אבל אם לא אז הוא פשוט ירשום שיש לך קרימיקה מקיר לקיר, מזרקות, ברכה ומה שלא בא לו. לכן עדיף להכניס את הפקח.

נוצר מצב אבסורדי בו אנשים מחוייבים פעמיים במס. גם במס הכנסה וגם במס על כך שציפרת את הבית. הרווחת משכורת, לקחו לך על זה מס, ממה שנשאר לך שיפצת את הבית, שוב פעם תשלם מס בגלל שערך הבית עלה.

נו בנצי, למה אתה לא מספר להם את זה?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

באמת שפה הפתעת אותי בגדול, אתה כבר נכנס לתחום שבו אני עוסק ובזה אני יכול להתווכח שעות :)

האם בישראל כששוק הנדל"ן נפגע, הארנונה יורדת? פה כן, קוראים לשמאי מהעירייה או אפילו מתקשרים אליהם, הם משתמשים בZILLOW וMLS כדי לדעת אם האיזור שבו אתה גר ספג ירידת ערך והם יעדכנו את זה עבורך.

סייעתי למספר לקוחות שלי להוריד את הproperty tax שלהם, הליך מאוד פשוט.

אף אחד לא יסתכל אם שמת חדר נוסף בבית, במידה ובנית החוצה (תוספת בניה) גם שם יש חוקים מסויימים, על תוספת קטנה מ500 פיט מרובע השינוי הוא ממש קטן והם לא שולחים שמאי אפילו, הרי אתה מגיש תוכניות לעיריה, מעל 500 המס גודל בצורה יותר ניכרת, וכן 500SF זה תוספת חביבה מאוד.

על צבע, אמבטיה חדשה, ריצוף לבית, חלונות חדשים וכד' לא תשלם תוספת, לפעמים זה דווקא עובד עבורך, ההוצאות מוכרות לך בתור בעל בית ואתה מזדכה על המס, מכיוון שפה מס ההכנסה לא מחושב כמו בארץ ועושים חשבון מול רשות המיסים בכל שנה, בתור בעל נכס אתה יכול להזכות על המון דברים, המון, האם אתה ידעת שCLOSING COST לרכישת בית זה הוצאה מוכרת למס?

לא צריך להרוויח הון תועפות בשביל לשלם כ50% מס בשנה, מספיק שתגיע ל200K$ בשנה כדי לראות מספרים באיזור.

הדרך החכמה לחיות בארה"ב היא להבין איך יוצרים מקלטי מס, לא בעיה עבור אדם פרטי עם קצת שכל.

אני לא מדבר על דברים לא חוקיים אלא על איך להשקיע את הכסף שאתה אמור לשלם בתור מס על הוצאות מוכרות ובכך להוריד את ההכנסה נטו, אתה יוצא מצב שבו אתה מזדכה על סכומים נאים ולמעשה מגדיל את הנכסים שלך.

האופנוע שרכשתי הוא הוצאה מוכרת, שבאה בתזמון מצויין, יוצא שדוד סם קנה לי אופנוע :)

haters will hate

פורסם

באמת שגם אתה סייעת לי כאן בגדול. אז אתה אומר כאשר מגיעים למשכורת של 200 אלף דולר ויותר משלמים 50 אחוזי מס. וואלה, שמע, אם הייתי מרוויח סכומים כאלה לא הייתי מתלונן על ה 1100 דולר בחודש שלוקחים על ביטוח בריאות. כנראה שהחוקים בקליפורניה הם אחרים. סע לפנסלבניה למשל ותראה שלא רק שהעירייה גובה ממך יותר מיסים כאשר ערך הבית עולה, היא אפילו מממנת פקחים מיוחדים מטעמה שמחכים מחוץ לחניות של עשה זאת בעצמך כמו אייס, הום דיפו ואחרות בכדי לראות מי קונה חומרי בניין והולך לשפץ את הבית שלו.

שמע, זה לא בושה שאתה נהנה לגור באמריקה, החיים שם באמת לא רעים. אבל מה שבטוח במאת האחוזים שהם ממש לא דבש כמו שאתה מתאר אותם. כמו שאומרים "אין ארוחות חינם".

בכל מקרה שיהיה לך שם רק טוב, מי ייתן ותמצא את האושר שאתה מייחל לו.

כל טוב.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

אין ארוחות חינם בשום מקום חוץ מבכלא.

בארה"ב אתה צריך לעבוד, ולעבוד קשה, בשביל הכסף שלך.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

מעניין מאוד איך הגעת ל1100 דולר בחודש ביטוח? ביום שישי בדקתי מחירי ביטוח, אני בן 27, מעשן. ההצעה הזולה ביותר שקיבלתי היא $143 דולר בחודש, 30 דולר לביקור אצל רופא, 500 דולר אם אני מגיע לחדר מיון, ו1000 דולר על ניתוח.

ב$280 בחודש יש חבילה טובה יותר עם 30 דולר לביקור אצל רופא ובלי השתתפות עצמית לחדר מיון, רק 100 דולר על ניתוח.

ד"א מי רוצה לגור בפנסילבניה? :)

ידוע שדווקא בקליפורניה המיסים יותר יקרים.

haters will hate

פורסם
לפותח השירשור, תראה לי בבקשה מדינה מפותחת אחת שמחיר הדלק יותר זול. אם לא מצאת (ואני בספק אם תמצא) אתה לא חושב שזה אומר משהו? אז מה, אז זה אומר שבכל העולם דופקים את האזרחים או שמא מחיר הדלק הוא גם אחד הדרכים שהמדינה מממנת את עצמה. מה דעתך?

אין בעיה, אני לבטח אמצא מדינות שימכרו גם בסכום השווה ל10 שקל אצלנו עבור ליטר בנזין.

השאלה הטובה יותר היא מהי רמת המחייה שם, כמה מרוויח בן אדם שם לחודש והאם יש שוויון בין הסכומים הממוצעים הנכנסים לחשבונות האזרחים מול ההוצאות.

סביר להניח שבישראל נגלה שההוצאות הממוצעות לאדם , הרבה יותר גבוהות לעומת ההכנסות ביחס למדינות אחרות.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם
אין בעיה, אני לבטח אמצא מדינות שימכרו גם בסכום השווה ל10 שקל אצלנו עבור ליטר בנזין.

השאלה הטובה יותר היא מהי רמת המחייה שם, כמה מרוויח בן אדם שם לחודש והאם יש שוויון בין הסכומים הממוצעים הנכנסים לחשבונות האזרחים מול ההוצאות.

סביר להניח שבישראל נגלה שההוצאות הממוצעות לאדם , הרבה יותר גבוהות לעומת ההכנסות ביחס למדינות אחרות.

בוודאי שתמצא מדינות עם מחיר דלק של 10 שקל לליטר אבל רמת חיים גבוהה ביותר. אני לא מתכחש לכך כלל וכלל. כל מה שאמרתי לך שכל מדינה נאורה ומתפתחת "משונררת" את האזרחים שלה באמצעות הדלק. חלקן יותר וחלקן פחות. נכון לעכשיו ישראל היא בין הזולות או שאפילו הזולה ביותר. זה שיש במדינת ישראל אוכלי חינם פרזיטים עלוקות כאלה ואחרות שמורידות את הרמת חיים של כולם על זה אין לי עוררין. קשה לחיות במדינת ישראל. המיסים גבוהים אבל ככה זה שאדם עובד מסכן אחד צריך לממן כמה פרזיטים מכל מיני מגזרים. לכן המדינה שלנו נראית כמו שהיא נראית.

מעניין מאוד איך הגעת ל1100 דולר בחודש ביטוח? ביום שישי בדקתי מחירי ביטוח, אני בן 27, מעשן. ההצעה הזולה ביותר שקיבלתי היא $143 דולר בחודש, 30 דולר לביקור אצל רופא, 500 דולר אם אני מגיע לחדר מיון, ו1000 דולר על ניתוח.

ב$280 בחודש יש חבילה טובה יותר עם 30 דולר לביקור אצל רופא ובלי השתתפות עצמית לחדר מיון, רק 100 דולר על ניתוח.

ד"א מי רוצה לגור בפנסילבניה? :)

ידוע שדווקא בקליפורניה המיסים יותר יקרים.

תקרא שוב פעם ותראה איך הגעתי ל 1100 בחודש.

פורסם

קח זוג מעשנים , 300 דולר בחודש. ביטוח לילדים מתחת לגיל 18, 65 דולרים לחודש.

300+ 130 = 430 דולר.

ואל תשכח שרוב הסיכויים שאחד מבני הזוג מקבל ביטוח ממקום העבודה, אז הבעל אישה וכמובן שהילדים מכוסים.

אז זה יעלה באיזור ה150 דולרים לכל המשפחה +- .

haters will hate

• תוכן חדש...