Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5096 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא הבנתי למי מופנות הטענות שלכם, ולמה "עושים מאיתנו צחוק".

למעט מקרים שבהם הממשלה מתערבת בגובה המס (וזה לא מה שקרה הפעם), מחיר הדלק בישראל משקף את התמורות במחיר הדלק בעולם. מחיר הנפט עלה החודש בעולם, ועל זה אין לממשלה שלנו שום השפעה, ומה לעשות - המחיר לצרכן עולה.

מעניין שכששלושה חודשים ברצף היו ירידות, אף אחד לא בא בטענות...

להפך, באנו בטענות שבמקום ירידה כמו בעולם הורידו בשיעור מינורי.

לעומת זאת שמעלים מעלים את כל מה שאפשר.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מחיר הדלק תלוי מאוד במידניות הממשלה,ולאו דווקא במחיר הגולמי.

לדוגמא המחיר לליטר בנזין 95 בסדני עולה 1.30 דולר שזה 4.55! לעומת זאת בלונדון זה באיזור ה1.20 פאונד שזה 7.2 ש"ח

Porsche 944 turbo

פורסם
אבל לפני שמישהו יגיד "הנה באנגליה משלמים כמונו!!"

בואו לא נשכח ששם המשכורת הממוצעת כפולה משלנו.

וכמובן מחיר האוטו הוא חצי.

אולי היה לי פחות איכפת מזה שהדלק עולה 7.2 ש"ח כאשר שכר המינימום הוא 1200 אירו, שזה אומר 6000 ש"ח ולא 4300 ש"ח.

פורסם

אני לא מבין את הטענות האלה נגד ביבי. נכון, יש לנו ממשלה מנופחת שזורקת מיליארדים לבורות ללא תחתית, אבל זה לא חדש, כל הממשלות שהיו לנו עשו את זה (לפחות בעשרים השנה האחרונות - לפני זה, לא יודע). אם כבר, ביבי מושך דווקא לכיוון הנכון - הפרטה, פחות מעורבות ממשלתית, פחות מיסים, פחות כסף שהמדינה יכולה לזרוק.

ומזווית אחרת, אני מעדיף לשלם מיסים על ההוצאות שלי, ולא על ההכנסות. הרבה יותר שיוויוני (כל העובדים בשחור\מקבלי הקצבאות למיניהם משלמים בלו), מעודד צרכנות נבונה יותר ("האם אני באמת צריך עוד 10" לטלויזיה? ואם כן, אז שווה לשלם על זה 2000 שקל מס?") ויצרנות ("אני אעבוד יותר, אשקיע אקסטרה, אעשה מעבר לנדרש ואם אקבל בונוס (או העלאה) אוכל להנות מכולו ולא רק מחציו - בעצם, כשאני חושב על זה, חצי בונוס בכלל לא שווה את האקסטרה עבודה שלי, עדיף להקטין ראש כמו הקולגה")

פורסם

נו והוא הגיע למקסימום מבחינת מס ישיר ,אז ביבי החליט שצריך מס עקיף בנוסף, כי מס ישיר לא מספיק כבר .

במקום להתייעל ,יותר קל להעלות את הבלו ב 36%-40% והופ יש לך עודף ,הבעיה שמגיעה תקופה שגם זה לא מספיק ,כי המשרדים בזבזנים יותר מדי ,וצה"ל רוצה עוד תקציב ,אז מאיפה תקח ?? כולם כבר התרגלו לתקציבים העודפים ולא רוצים לקצץ ,כי צריך לפטר את משה מדליק המזגנים ,או את יוסי האחראי על המדוזות בחברת החשמל שמקבל 20 אלף בחודש ,ויוסי פראייר ?? הוא בחיים ,לא יסכים שיקצצו לו ,ולמה לו ? יש לו וועד שמגן עליו ,אז מאיפה תקח עוד כסף ?? נכון ,תעלה עוד מס .

פורסם

בחודש וחצי האחרון הדלק פה בקליפורניה ירד ב20-25%!, אחוז!!!!

למה בישראל המחירים עולים בגלל וועדות וכד', למה המחיר לא משתנה בהתאם למחירי החבית???

ראבאק אונסים אתכם ! זה עושה לי רע.

haters will hate

פורסם

השוואת מחירי הדלקים בארץ למחירי הדלקים בעולם היא פשוט בדיחה עצובה

כשנרוויח כמו האירופאים, כשהמיסוי על רכבים יהיה כמו באירופה וכשהיו אלטרנטיביות (תחבורה ציבורית) כמו באירופה, אז אפשר יהיה לעשות השוואה. ישראל היא אחת המדינות היקרות ביותר בעולם אם לא היקרה שבהן

פורסם
Cerebral Cortex

עם כמה שאתה אוהב את המדינה (גם אנחנו, אני במיוחד את הנשים), אתה פתי.

לא נראה לי שמצאתי עוד מדינות שמשלמות דלק גבוה וגם קונות רכבים חדשים במחיר פי 2 וחצי מהממוצע.

3 ירידות, שבכל ירידה של מחיר דלק בממוצע 10-20 אגורות, ואז הופ! הקפצה של חצי שקל, ככה בדיוק באותה צורה הגענו לאט לאט מ 4-5 שקל לליטר, ל 8 שקל לליטר.

בדיוק בשיטה הזו.

אני לא בוחר בביבי גם אם מדובר בלבחור ראש ממשלה שמאלני מצדי.

אדוני, אני לא פתי ולא נעליים, גרתי 10 שנים מחיי בארה"ב ואני יודע איך דברים מתנהלים שם. למה אני מעלה את ארה"ב? כי בנצי מתלהב עד כמה החיים שם דבש וכאן דופקים אותנו. כן, בהחלט. בנצי מספר לכם את האמת אבל לא את כל האמת ולא רק את האמת וכאן קבור הכלב כמו שאומרים. אתה חיי במדינה סוציאליסטית עם הפלוסים ועם המינוסים שלה. הקיבוצים היו גם במתכון של "אחד בשביל כולם, כולם בשביל אחד". המוטו הזה היה טוב פעם לפני 50 שנים. היום זה לא ככה. לכן הקיבוצים נפלו וגם מדינת ישראל תיפול. במידה ודברים לא ישתנו, הסוף של מדינת ישראל יתחיל בשנת 2023. בשנת 2012 רוב הילדים שעלו לכיתה א' עלו למערכת הדתית ממלכתית. כאשר עוד 12 שנים שהילדים הללו יהפכו לגיל 18 רוב רובם יקבל פטור מגיוס. ומאותו יום הדברים רק ילכו וידרדרו.

למה מדינת ישראל לא יכולה להוריד מיסים גם אם מחיר חבית ירד ל 40 דולר? פשוט מאוד, באותה מידה שלך יש חשבונות לשלם כל חודש ככה גם למדינת ישראל יש חשבונות. יש מינימום של רף מיסים שאליו היא יכולה לרדת. לתפעל בית חולים אחד עולה 50 מיליון דולר לשנה. כמה בתי חולים ממשלתיים יש לנו בישראל? יותר מ 20 נכון? כלומר ישראל צריכה "להביא" רק בכדי לתפעל את 20 הבתי חולים שלה (ויש יותר מ 20) מינימום של 1000 מיליון דולר שהם מילארד. מאיפה יביאו את הכסף הזה?

מבין את הפואנטה? תהפוך את בתי החולים לפרטיים, שכל משפחה בישראל תדאג לה לכיסוי רפואי והוופה, תקבל הנחה במחיר הדלק. יש מבין?

בחודש וחצי האחרון הדלק פה בקליפורניה ירד ב20-25%!, אחוז!!!!

למה בישראל המחירים עולים בגלל וועדות וכד', למה המחיר לא משתנה בהתאם למחירי החבית???

ראבאק אונסים אתכם ! זה עושה לי רע.

בנצי, אתה מדהים אותי לפעמים. אני מצטער לומר לך. אתה כל כך שונא את הארץ בגלל כל החרא שעברת כאן שאתה ממציא דברים ומסלף את המציאות.

תגיד לי בנצי, למה אתה לא מספר לחברה כאן שמשפחה ממוצעת בארה"ב עם 3 נפשות כלומר אבא, אמא וילד משלמים 1100 דולר בחודש? למה אתה לא מספר שאדם רווק, צעיר ובריא משלם עד 500 דולר בחודש בעבור ביטוח בריאות? למה שלא תספר להם שאיך שאתה נכנס לרופא לפני שאתה אומר שלום אז המזכירה מבקשת ממך לשלם בין 35-50 דולר בכדי לראות את הרופא? למה אתה לא מספר להם שאנשים באמריקה עוברים את הגבול לקנדה בכדי לקבל טיפול רפואי זול? למה אתה לא מספר שברוב המקרים עדיף לקנות כרטיס טיסה לישראל בכדי לבוא לכאן ולטפל בשיניים? אתה מבין בנצי, אתה גורם לי לגיחוך מדיי פעם. אתה רץ ומתלהב לספר לאנשים עד כמה הדלק זול, עד כמה המכוניות זולות וכיוצא בזה אבל לא מספר מה האמריקאים צריכים להקריב בעבור זה. תזכור כלל ברזל שאומר "שאין ארוחות חינם". אתה מקבל משהו כאן אתה משלם אותו שם. למה את לא מספר לאנשים כאן שבכל מדינה יש כביש שחוצה אותה לאורכה ולרוחבה ובשביל לנסוע שם משלמים אגרה? למשל, זה יהיה כאילו מדינת ישראל תוריד את מחיר הדלק אבל תגבה אגרה על נסיעה בכביש 2. מי שירצה לנסוע בלי לשלם אגרה יצטרך לנסוע בכביש עם עצירות מרובות.

הלוואי שישראל תהפוך לאמריקה. אני אהיה המאושר שבאדם. ככה כל האוכלי חינם מכל המגזרים יצטרכו ללכת ולעבוד. אין יותר ביטוח לאומי, אין יותר כסף חינם לאליעזר מבני ברק עם ה 12 ילדים שלו, אין יותר כסף חינם לאבו חליל מאום אל פאחם עם 3 נשותיו ו 18 הילדים שלו, אין יותר כסף חינם למחמוד אבו דאבי מהנגב שיש לו 3 נשים אבל הוא נשוי רק לאחת וככה שני הנשים האחרות מקבלות קיצבת אימהות חד הוריות. אתה מבין? אם ישראל תאמץ את השיטה הקפיטליסטית של אמריקה אז באותו יום יגיע הסוף לדבר שנקרא סוציאליזם חזירי. סוציאליסטים חזירים אלא הם אנשים שחושבים שהמדינה חייבת להם כל מה שהם ירצו. גם אם זה דירה, גם אם זה אין סוף קיצבאות ואין סוף רווחה. מי שמע באמריקה שיש דתיים שתורתם אמונתם והם לא הולכים לעבודה? באמריקה אין ביטוח לאומי, אין קיצבאות, אין מענק לידה, אין חופשת לידה של 3 חודשים בתשלום, אין כלום. לכן אין 50 אחוז מס הכנסה כמו פה, לכן הדלק הוא רק 4 שקל לליטר, לכן מכוניות עולות חצי ממה שהן עולות כאן וכיוצא בזה. אתה גורם לי לגיחוך. זה כמו שתגיד לבן אדם שגר באילת שבחיפה מוכרים מוצר כלשהוא בזיל הזול ושבאילת עושקים אותו. מה שאתה לא מספר הוא שגם הדלק והזמן להגיע לשם עולה כסף.

אז תעשה טובה, אנא ממך, אם אתה מעלה טענות נגד מדינת ישראל לפחות תשווה תפוחים לתפוחים כמו שאומרים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

עוד דבר, התבשרנו השבוע שנולדה לה אוניברסיטה חדשה באריאל. מדינת ישראל העבירה תמיכה בסך 20 מיליון שקל. כמה מדינת ישראל מעבירה כל שנה לאוניברסיטאות כסף בכדי שישמרו על שכר לימוד זול ושווה לכל כיס? מה הקטע? מדינת ישראל מאמינה שעל מנת להיות ראשונה בקרב הפיננסי הגלובלי כמו הייטק וכיוצא בזה יש להכשיר כמה שיותר מדענים, מהנדסים וחוקרים. לפיכך, מדינת ישראל מסבסדת את הלימודים באוניברסיטאות ובמכונים מסויימים כמו הטכניון שנחשב לאחד ממוסדות האקדמיים המכובדים בעולם. מי שמע בעולם ששנת לימוד אחת תעלה בישראל 2500 דולר? זוהי פשוט בדיחה. סטודנט בישראל שרוצה ללמוד הנדסה ישלם 10 אלף דולר פלוס מינוס רק על שכר לימוד. חברו באנגליה ישלם 48 אלף דולר לשנה שזה יוצא 192 אלף דולר עבור התואר וחברו בארה"ב ישלם 50 אלף דולר לשנה שזה 200 אלף דולר לתואר. וואו, אני לא מאמין. לך תסביר לאיזה חמום מוח שצועק "צדק חברתי" שכאן בישראל ל 6 ילדיו אם יש להם שכל אז השמיים הם הגבול ככל הנוגע להוצאת תואר ולימודים. בארה"ב הם יאכלו מרור.

אז לפני שפותחים שירשור על מחירי הדלק אנשים צריכים להבין שיש עוד הרבה דברים מסביב.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

שלום,

אלה הסיבות למחיר הדלק:

1)שהממשלה מונה 30 שרים על כל המשתמע מכך

2)הממשלה מממנת אוכלוסיות אוכלות חינם

3)הממשלהמממנת שוטרים שעסוקים בכלום

4)הממשלה מממנת שופטים שעסוקים בכלום

5) הממשלה לא גובה מיסים, ארנונה (כן אני יודע שהעירייה אחראית לארנונה)

6) על מי שבא לו מוציא נכות על כלום

מספיק הגיוני למה כל דבר יקר פה?

לעבודה פיג'ו 2008, לחיים אלפא 159 ולסופ"ש מרצדס W123

פורסם

הכל טוב ויפה אבל לא הייתי ממש מקנא בשוטרים. היום להיות שוטר זה לא ריווחי,לא מתגמל ועבודה מאוד שוחקת שמשפיעה על כל הסובבים שלך. שוטר וגם המשטרה לעולם לא יכולים לשבות ולפיכך לא לקבל הטבות בתנאים. שוטר לא מקבל תוספת על שבתות וחגים אז הנה לך.

ובנוסף לכל שמחברים את כל החלקים ביחד כמו שקרה בפרשת "השוטרים הנוקמים" מבינים שזה לא ממש מציאה להיות שוטר.

בקיצור, שעינייך לא יצאו בגלל השוטרים. שוטר בישראל זה לא שוטר ב NYPD.

פורסם
הכל טוב ויפה אבל לא הייתי ממש מקנא בשוטרים. היום להיות שוטר זה לא ריווחי,לא מתגמל ועבודה מאוד שוחקת שמשפיעה על כל הסובבים שלך. שוטר וגם המשטרה לעולם לא יכולים לשבות ולפיכך לא לקבל הטבות בתנאים. שוטר לא מקבל תוספת על שבתות וחגים אז הנה לך.

ובנוסף לכל שמחברים את כל החלקים ביחד כמו שקרה בפרשת "השוטרים הנוקמים" מבינים שזה לא ממש מציאה להיות שוטר.

בקיצור, שעינייך לא יצאו בגלל השוטרים. שוטר בישראל זה לא שוטר ב NYPD.

כוונתי היתה לא לגבי שכרם אלה תמורה לשכר.

הם לא עושים כלום ומשלמים להם משכורת.

ואם כבר הם עושים משהו שזה יותר נדיר מברד בקיץ אז השופטים משחררים.

לעבודה פיג'ו 2008, לחיים אלפא 159 ולסופ"ש מרצדס W123

פורסם

בטח שלא יעשו כלום ולמען האמת אני לא מאשים אותם. עזוב לרגע את הכסף בצד. בוא נדבר על גיבוי של המערכת המשטרתית בשוטרים שלה. תראה מה קרה עם "השוטרים הנוקמים" תראה מה קרה עם השוטר שלומי אסולין זכרונו לברכה ותראה מה קרה עם השוטר שחר מזרחי. מצד אחד יש לך שוטר שלא מפעיל כוח שניתן לו מתוקף תפקידו והוא משלם על כך בחייו, מצד שני יש לך שוטר שכן השתמש בכוח להציל את חייו והוא גמר בכלא. אז למה ששוטר יסכן את חייו בעבור משכורת זעומה ביחס לשעות ולמאמץ שהוא מקדיש ואם זה לא מספיק אז למה שהוא יעשה משהו שעלול להיתדרדר למצב כזה שיתבעו אותו?

http://www.mako.co.il/news-law/legal/Article-f289c3f15164a21004.htm

• תוכן חדש...