Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לנו כרגע מאזדה 3 חדשה בבית שנת ייצור 09 עם 10K ק'מ עכשיו לגיסי יש הונדה סיוויק שנת 08 עם 60K ק'מ

עכשיו גיסי קיבל רכב מהעבודה ורוצה למכור את ההונדה ובעקבות צריכת הדלק המוגזמת של המאזדה אני מתלבט האם למכור את המאזדה ולקחת את הסיוויק ....אני לא יודע מה להחליט אז פניתי אליכם כדי להתייעץ אתכם....

אני אוהב את המאזדה אך הצריכה שלה מוגזמת .יש הבדל משמעותי בין צריכות הדלק של המכוניות הנ"ל ?

חושב לציין שהמאזדה זה הדגם comfort 1.6 וה סיוויק 1.8L

פורסם

נשמע שהמזאדה שלך במצב טוב יותר מהסיוויק. חשוב, האם אתה רוצה לקנות רכב רק בגלל ההזדמנות של גיסך. או, להחליפה באופן כללי?

פורסם

לא חושב שהסיוויק תהיה חסכונית יותר בדלק ולא רק זה- גם עלויות הביטוח ירקיעו שחקים,חבל.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
לא חושב שהסיוויק תהיה חסכונית יותר בדלק ולא רק זה- גם עלויות הביטוח ירקיעו שחקים,חבל.

אתה טועה ידידי. אני לא יודע לגבי עניין הביטוח, אבל...

אם הקריטריון הוא דלק - אין שאלה בכלל. ידוע שהמשפחתיות הנפוצות (מאזדה 3 ופוקוס) שתייניות גדולות (1:9 לפי עדויות ששמעתי), לעומת המנוע של הסיוויק שהוא חסכוני למרות שהוא בנפח גדול יותר - הממוצע שלי הוא סביב 1:11, בבינעירוני זה כבר ממש משתפר.

גם בשאר התחומים הסיוויק עדיפה - ביצועים, מרחב פנימי.

החיסרון העיקרי הוא המחיר - באותו כסף של המאזדה אתה מקבל שנתון אחד או שניים יותר נמוכים של הסיוויק.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

לצורך השוואה, מנוע Vtec 2L של הונדה צורך דלק כמו מאזדה 3 1.6L בשנתון מקביל.

חסכוניים?! שניהם ממש לא כאלו, אז אם זה השיקול שלך, הייתי ממליץ על חשיבה בכיוון אחר.

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם
לצורך השוואה, מנוע Vtec 2L של הונדה צורך דלק כמו מאזדה 3 1.6L בשנתון מקביל.

חסכוניים?! שניהם ממש לא כאלו, אז אם זה השיקול שלך, הייתי ממליץ על חשיבה בכיוון אחר.

ואיפה ראית לאחרונה סיוויק עם מנוע 2L? :shock:

פורסם

הונדה סיוויק 1.8 כן יותר חסכונית ממאזדה 3 1.6 סמ"ק. הקטע שהיתרון שלה בדלק לא כזה גדול ועוד הוא מתקזז בעלויות הביטוח והטיפולים, לכן אני לא בטוח שהמעבר שווה. בנוסף לזה, המאזדה שלך נשמעת במצב עדיף, חדשה יותר ועם פחות ק"מ. אני אישית לא הייתי עובר, אבל זה גם תלוי כמובן בכמה אתה נוסע. אם אתה נוסע הרבה אתה תרגיש את ההבדל על הוצאות הדלק, אם אתה נוסע קצת לא תרגיש כל כך את ההבדל.

פורסם

הסיוויק 1.8 יותר חסכונית מהמאזדה 3 בלפחות 15%. זה מבלי להתייחחס לביצועים היותר טובים בצורה משמעותית.

תבדוק אם שווה לך להחליף רכב חדש וכמעט בתול ברכב ישן יותר.

פורסם
יש לנו כרגע מאזדה 3 חדשה בבית שנת ייצור 09 עם 10K ק'מ עכשיו לגיסי יש הונדה סיוויק שנת 08 עם 60K ק'מ

עכשיו גיסי קיבל רכב מהעבודה ורוצה למכור את ההונדה ובעקבות צריכת הדלק המוגזמת של המאזדה אני מתלבט האם למכור את המאזדה ולקחת את הסיוויק ....אני לא יודע מה להחליט אז פניתי אליכם כדי להתייעץ אתכם....

אני אוהב את המאזדה אך הצריכה שלה מוגזמת .יש הבדל משמעותי בין צריכות הדלק של המכוניות הנ"ל ?

חושב לציין שהמאזדה זה הדגם comfort 1.6 וה סיוויק 1.8L

kml.co.il/Car/%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94_3_%D7%95%D7%94%D7%9C%D7%90%D7%94-2009_9832

kml.co.il/Car/%D7%94%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%94_%D7%A1%D7%99%D7%95%D7%99%D7%A7_2006-2012_9704

באתר הזה תוכל לראות מה צריכת הדלק האמיתית של שני הרכבים, ואז תראה שההפרש זניח. כך שזה ממש לא אמור להיות השיקול. אם היית אומר שהמאזדה קטנה לך, או שאתה רוצה יותר להנות מהנהיגה - וגם אז אני לא יודע אם זה מצדיק להוסיף עוד יד ברשיון הרכב

פורסם

אתה מתאר מאזדה 3 שנוסעת 3000 ק"מ בשנה. זה אומר משהו כמו 300-400 ליטר דלק. נניח שתחסוך 20% - זה אומר חסכון של כ-60-80 ליטר בשנה, שהם כ-500 ש"ח. האם בשביל זה כדאי לעבור לרכב יותר ישן, עם נסועה יותר גבוהה וביטוח יותר יקר?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ואיפה ראית לאחרונה סיוויק עם מנוע 2L? :shock:

רשמתי "לצורך השוואה"

אני מכיר את המנוע הזה אישית מהאקורד הקודמת, ולכן השתמשתי בו כאינדיקציה למזדה-הונדה.

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם
רשמתי "לצורך השוואה"

אני מכיר את המנוע הזה אישית מהאקורד הקודמת, ולכן השתמשתי בו כאינדיקציה למזדה-הונדה.

יופי, אבל ההתלבטות של עומר היא בין מאזדה לסיוויק 1.8L, אז מה הטעם להשוות למשהו אחר? :?

בכל מקרה, המנוע של הסיוויק המדוברת חסכוני הרבה יותר - אבל אם באמת קצב הנסועה של פותח השרשור היא 10K ק"מ לשלוש שנים, אז באמת שיקול הדלק פה הופך להרבה פחות רלוונטי.

פורסם

אכן נכתב כבר הרבה בנושא, אך אפשר לסכם, כי מי שלא נוסע לפחות ממוצע - שזה 1500 ק״מ בחודש, יכול לשכוח מצריכת דלק כי זה ממש זניח - כולה 200 שקל לחודש גג. פרמטרים אחרים הופכים להיות הרבה יותר משמעותיים - כגון עלות טיפולים, ביטוחים, וקודם כל ירידת ערך ! אז למכור מאזדה בת 3 זה מהלך ממש לא כלכלי, כי ירידת ערך שלה כרגע מטורפת. כעבור שנתיים שלוש המצב ישתפר, כי לא יהיו לך מתחרים מחברות ליסינג שמציעים רכבים בני 3 במחיר זנותי ושנה אחריות. יהיה לך רכב בן 5 יד ראשונה פרטי עם ק״מ מצחיק - יהיה קל יחסית למכור.

פורסם

כאחד בעל הונדה סיויק אני יכול לומר לך שבעיר היא אוכלת 9.0\9.5 ליטר ל100 ק"מ אבל מחוץ לעיר היא על 6 ליטר כך שזה הרבה יותר חסכוני מהמאזדה ויותר מרווח, המרחב פנים שלה בנוי כמו חללית.. אתה תהנה תעשה סיבוב ותבין

פורסם

שלי ידנית עושה 1/12

אוטומט עושה 1/10

HU:Clarion785 Comp:Dotech Ovation 6(Dead) Amp:Hifonics ZXI8408 Sub:Helix DB12S

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

• תוכן חדש...