Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5093 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אשמח לקבל ייעוץ ועזרה בנושא הבא:

קנינו רכב מחברת שלמה סיקסט. יום למחרת מסתבר שעבדו עלינו ולא אמרו לנו שהאוטו עבר תאונות ואפילו לא הראו לנו את הספר טיפולים או שקיפות של המסמכים של הרכב.

השאלה שלי היא: האם יום למחרת שקנינו אנחנו יכולים להחזיר את הרכב ולקבל החזר מלא והאם יש חוק בנושא?

תודה רבה לכל העוזרים...

פורסם

חוק גילוי נאות שמחייב את מסירת כל המידע על הרכב לקונה.

לדעתי עליך להיות תקיף, לאיים בתביעה, עיתונות\אינטרנט ולהראות שמלכתחילה אתה לא מגיע להתפשר.

ד"א איך גיליתם את זה יום למחרת? קיבלתם היסטוריה מהחברה רק לאחר שקניתם? בדקתם לבד?

והכי חשוב:

לעולם אל תקנה יותר רכב מבלי לבקש היסטוריית טיפולים ולסרוק אותה היטב. אם אתה קונה מסוכנות, אז עליך לבקש גם בדיקת רכב כאינדיקציה ראשונית ואז לבדוק את הרכב בעצמך- בדיקה מקצועית במוסך או מכון. ולפני סגירת העסקה, אם זו סוכנות שמכבדת את עצמה דוגמת סוכנויות יבואן, עליך לבקש שיתוקנו כל הליקויים.

תעדכן ובהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

היה לנו קצת מחשיד בהתחלה שלא קיבלנו שום מסמכים ואחרי זה הביאו לנו תירוצים אז הלכנו לעשות בדיקה במכון רישוי והתגלה שהחליפו שתי דלתות וכנף באוטו....

דרך אגב הרכב הוא מזדה 3 שנת 2008 עשתה 76000 ק"מ ושילמנו עליה 55000 ש"ח.

הציעו לנו להחליף ל-2009 שעשתה 100000 ק"מ ולהוסיף 3000 שקל...

האם זה שווה???

פורסם
היה לנו קצת מחשיד בהתחלה שלא קיבלנו שום מסמכים ואחרי זה הביאו לנו תירוצים אז הלכנו לעשות בדיקה במכון רישוי והתגלה שהחליפו שתי דלתות וכנף באוטו....

קודם כל, וזה לכולם:

ל-ע-ו-ל-ם תקחו את הרכב לבדיקה בעצמכם, אפילו אם זה מטרייד אין, אפילו אם זה מסוכנות מוכרת, אפילו אם מראים לכם טופס בדיקה...

ולעניין שלך - כמובן שיש פה הטעייה והסתרת מידע שהיה בו כדי להשפיע על שיקולי הקנייה שלך. כך שבעיקרון יש לך שוט לאיים עליהם. השאלה היא האם כדאי לך לנסות לבטל את הקנייה לגמרי, או להשאיר אותו ולבקש מהם החזר כספי בגין ירידת הערך בשל התאונה. לא ראיתי מה תוצאות הבדיקה, ייתכן שמדובר בתאונות פח שאין בהן פגיעה ממשית (גם לי החליפו דלת באוטו כי אידיוט נכנס בדלת ועיוות אותה, אבל אין כל פגיעה בשילדה או בבטיחות הרכב) ואז שווה לך להשאיר ולבקש פיצוי מהסוכנות.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

גם לכם יש רשלנות לא קטנה ואפילו די פושעת בעניין- מי קונה רכב ללא בדיקה ומסתמך על מילים של סוחר /נציג חברה כלשהי ?

אם לא בדקתם את הרכב לפני החתימה על החוזה והקנייה תבואו בטענות בעיקר לעצמכם אם כי ברור ששלמה סיקסט (שגם כך אינם שייכים לל"ו הצדיקים בישראל) כנראה אינם נקיים מאשמה.

כאשר מגרש אומר לך שהרכב נקי הם מתכוונים שהרכב לא עבר תאונת שילדה (וזה לא אומר שלא החליפו כנף/טמבון /דלת).

החלפת דלתות מורידה % שולי מערך הרכב ולרוב לא מורידים על החלפת כנף (אם היא מחוברת בברגים ולא מולחמת לשילדה).

בכמה פחות מהמחירון נקנה הרכב ? כי עכשיו זו שאלה של פיצוי כספי של אולי בין אלפייה לשתי אלפיות למרות זאת,אצלי לפני בדיקה הרץ אמרו לי במפורש איזו מכה קיבל הרכב ומה תיקנו והבדיקה אישרה את העניין.זה שסיקסט לא היו גלויים ושקיפים איתך- זו סיבה מספיק טובה לא לקנות מהם רכב להבא ואם היית עורך חיפוש בפורום לפני הקנייה, אולי בכלל לא היית מתקרב אליהם.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אני מציע להגיע למקום עם העתק כתב תביעה כבר מוכן ביד.

כל מה שיהיה לכם לאמר זה - או שאתם מבטלים את העסקה ומחזירים לנו את כל הסכום או שאנחנו מגישים את זה הלאה כולל כתבה לדואר האדום של כל עיתון אלקטרוני קיים בארץ.

מעניין מה יקרה מיד אחרי זה...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
חוק גילוי נאות שמחייב את מסירת כל המידע על הרכב לקונה.

לדעתי עליך להיות תקיף, לאיים בתביעה, עיתונות\אינטרנט ולהראות שמלכתחילה אתה לא מגיע להתפשר.

ד"א איך גיליתם את זה יום למחרת? קיבלתם היסטוריה מהחברה רק לאחר שקניתם? בדקתם לבד?

תעדכן ובהצלחה.

לאיים תמיד אפשר. מה החלק של פותח השרשור בפארסה הזו,ראה תגובתי בהמשך.

בית משפט לתביעות קטנות ימצא שהייתה לו אשמה תורמת (לא לקח את הרכב לבדיקה עצמאית-תטען חברת סיקסט המהוללת)

וגם את הנזק הממש קטן (ירידת ערך מזערית על החלפת דלתות וכלום ושום דבר על החלפת כנף (אלא אם יתברר שהיא מולחמת לשילדה ולא מחוברת עם ברגים- מבחינה בטיחותית אין ירידת ערך על חלקים המחוברים עם ברגים ולגבי העניין המסחרי זה כבר עניין אחר.)

אם הרכב שווה 60,000 למשל כמה זה כבר 1% - 600 ש"ח לדלת תכפיל ב-2 1,200 .שווה לאבד בריאות ועצבים בשביל 50% מזה ? לא חושב.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...