Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/383/181.html?hp=1&cat=351&loc=4

ודרך אגב, יום הולדת שמח אמריקה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא ננעץ ולא בטיח.

תאוריית האבולוציה מוכחת כבר ללא ספק בערך 70 שנה(אחרי גילוי מבנה ה-DNA) ועדיין זה לא מונע מאנשים דתיים ללא השכלה בשנת 2012 להגיד שזה שטויות.

ככה גם עם "חלקיק האלוהים"

פורסם

כנראה שהם אינם דרים בכפיפה אחת. ההיגס נמצא ב-CERN, אלוהים נמצא בראש.

להוציא את אלוהים מהראש זו כנראה בעיה, קראתי באיזה מקום (ואני לא מצליח למצוא את המובאה) שהאמונה מחווטת במוח, כחלק ממנגנון ההגנה נגד ההכרה בכך שאינינו בני אלמוות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

להגיד שלחלקיק הזה יש קשר כלשהו, לחיוב או לשלילה, לאלוהים, משול בערך ללומר שקריאות "oh god" בסרט פורנו הן תפילה. דווקא יצא להם טוב, מעולם העמך ופיסיקת החלקיקים לא היו בקשר הדוק יותר.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

זה באמת לא משנה כלום עבור הדתיים. כל אותם רבנים מחזירים בתשובה ימשיכו להגיד בדיוק את מה שאמרו קודם. הפעם זה פשוט יהיה "רק דמות אלוהית כל יכולה, יכולה הייתה ליצור חלקיק כה מושלם כמו בוזון היגס"...

אגב, כל הנושא הזה מאוד מעניין ולמי שרוצה להתעמק יותר אני ממליץ על הספר "המפץ הגדול" של סיימון סינג, שמסביר דברים בבהירות גדולה יחסית גם עבור הדיוטות חסרי כל השכלה מדעית (כמוני). בזכותו אשכרה הצלחתי להגיע למצב שאני יכול להסביר בצורה עקומה אבל הגיונית איך ככל הנראה נוצר היקום. יש גם תיאוריות מעניינות מאוד על מספר המימדים (10 או 11, תלוי איך סופרים) שגם אותן ניתן להסביר באופן פשוט יחסית באמצעות דף ועט. זה די מגניב.

נ.ב. sperial - רק אני מתקשה להבין למה זה רע שאנחנו לא בני אלמוות? מי היה רוצה לחיות לנצח לעזאזל? זה אולי נחמד כמה מאות שנים, אח"כ זה נעשה סבל אחד גדול...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, לא טענתי שמדובר במשהו טוב או רע. אילו היינו בני אלמוות כנראה לא היינו נזקקים לכמה דברים טובים, כמו אוכל או סקס.

הטענה היא שאנשים רבים, מבחינת המבנה הפסיכולוגי שלהם, זקוקים למשהו שינחם אותם על כך שיש לחייהם סוף - ואלוהים נותן להם את התשובה.

והעובדה היא שגם האמונה היא ספקטרום רחב - מאמונה אדוקה בכוח עליון כזה או אחר ועד שלילה מוחלטת של כוח כזה - כנראה שבני האדם באמת שונים זה מזה באופן עמוק.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא יודע אם הנחמה היא על כך שהחיים זמניים. יותר עניין של צורך להאמין שדברים הם לא רנדומליים ושמישהו דואג לך מלמעלה. האמת שעם זה אין לי שום בעיה. הבעיה מתחילה כשזה משתלט לך על החיים...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אם לא היה דבר שנקרא אלוהים ולא דבר שנקרא דת הרבה נפשות, מעל ומעבר שאפשר לספור היו ניצלים. בין הייתר כל קורבנות אסון התאומים. לא יודע אם יש מוות יותר גרוע מלמות על ידי שאלפי טונות של ברזל רותח קורסים עלייך. מסתבר שגם הקורבנות עצמם חשבו שזה מוות אכזרי מאוד עד כדי כך שהם החליטו לקפוץ מהקומות גבוהות ביותר רק בכדי להתרסק על המדרכה.

פשוט לא ייאמן, אנשים העדיפו לקפוץ אל מותם מהחלון מאשר להימחץ למוות על ידי טונות של פלדה רותחת ובטון.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

לא נורא כזה מזתלט לך על החיים. הנורא הוא כזה גורם לך לרצות להשתלט על חייהם של אחרים.

התחושה שלי היא שהדת היא בכלל עניין כלכלי - אנשים חכמים הפחידו את ההמון הנבער בסיוע כוחות הטבע - וגרמו להם לתרום את מעט הרכוש או ההכנסות שלהם לטובת הפעילות הדתית. לדוגמא - תראה את הפאר של הכנסיות בתוך כפרים די עניים, וכך גם בתי תפילה אחרים. ראה התרומות והמעשרות המוטלים על היהודים. וכמובן שגם המשמשים בקודש זוכים לחלקם במס.

אולי הסוציולוג מצידו השני של כדור הארץ יוכל להאיר את עינינו.

פורסם

בטח שנורא כשזה משתלט לך על החיים. רק תקרא את מה ש-roee העלה בדיוק על המצב שיהיה בארץ ב-2030. כל אותם דתיים שלא עובדים עומדים להפוך לנטל אדיר עלינו.

וכמובן שהדת היא עניין כלכלי, כמו בכל תרמית, "בכירי" הדת מצליחים להוציא כספים מיותרים מהציבור הנבער והפתי (המאמין). לפחות אצלנו המצב פחות חמור - בתי כנסת הם הרבה יותר צנועים מכנסיות ובכירי העולם היהודי-דתי חיים בצניעות רבה יותר ממקביליהם בעולם הנוצרי. לא שחסרים כל מיני שרלטנים כמו זמיר כהן, אמנון יצחק ושלל "רבנים" שמקבלים תרומות ענק ועושים טונות של כסף מטיפשותם של אחרים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

שום ארון קבורה. כמו כל פטנט גם לפטנט של משה על אלוהים יש תוקף וכנראה שהוא עומד לפוג.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
בטח שנורא כשזה משתלט לך על החיים. רק תקרא את מה ש-roee העלה בדיוק על המצב שיהיה בארץ ב-2030. כל אותם דתיים שלא עובדים עומדים להפוך לנטל אדיר עלינו.

וכמובן שהדת היא עניין כלכלי, כמו בכל תרמית, "בכירי" הדת מצליחים להוציא כספים מיותרים מהציבור הנבער והפתי (המאמין). לפחות אצלנו המצב פחות חמור - בתי כנסת הם הרבה יותר צנועים מכנסיות ובכירי העולם היהודי-דתי חיים בצניעות רבה יותר ממקביליהם בעולם הנוצרי. לא שחסרים כל מיני שרלטנים כמו זמיר כהן, אמנון יצחק ושלל "רבנים" שמקבלים תרומות ענק ועושים טונות של כסף מטיפשותם של אחרים.

דברייך נכונים מאוד. הנה דוגמה למשפחה עם 9 ילדים שהתקיימה רוב שנותייה מקיצבאות של ביטוח לאומי ותראה לאן היא הגיעה היום. מי היה מאמין ששוטר זותר במשטרת ישראל יהפוך לכזה רב בכיר שעד שהשר לביטחון פנים במדינת ישראל ינשק לו את היד.

פשוט לא ייאמן איך הם עושים כסף על גם המסכנים. כולם צועקים הוא קדוש, הוא קדוש הוא נולד למשפחה של קדושים. האם מישהו הכיר את האבא? ממש לא אבל הבן שלו קדוש.

והנה חלק 2

והנה הגדול מכולם מסביר את זה בצורה פשוטה שכל אחד יכול להבין.

פורסם

הדת תהיה כל עוד יהיו אנשים מיואשים יחפשו פתרון קל לקשיי החיים.

עבור אותם אלה שנמשכים אליה מספיק להם איזכור כללי בתנך על איזה דג, שהתגלה רק אלפי שנים אחרי, או קצת משחקי אותיות ועמודים שחוזים את העתיד (מתמטיקאי כלשהו עשה אותו דבר עם מובי דיק).

ובלי שום קשר לפן הדתי, תקנו אותי אם אני לא מבין נכון אבל התגלית של הבוזון נותנת הוכחה לתיאוריות הפיזיקליות (מסה והתנהגות חלקיקים) של כל מה שקרה אחרי המפץ הגדול.

על מה שקרה לפני, ומאיפה הגיע החומר והאנרגיה עדיין למדע אין הסבר, נכון?

יש תיאוריה מקובלת לעניין?

פורסם

מי שכותב כותרת כזאת איננו יותר טוב מאחרון הברסלבים/חסידים. :?

חבר'ה, תלמדו לזהות מתי מופעלים (בין השאר עליכם) עקרונות בסיסיים

של שיווק. דוגמה? ה"כינוי" שהוענק לחלקיק הזה שכמובן מצלצל טוב בתקשורת.

מי שעוקב קצת אחרי CERN ובכלל אחרי כל נושא חיפוש החלקיקים באופן רציני

מבין שאין פה שום דבר חדש או מיוחד, בסה"כ אישור חלקי-משהו לקיומו של חלקיק

שהוגדר כבר לפני כמה עשרות שנים בתיאוריה.

בשביל לחבר את זה לדת או לאלוהים צריך להיות רשע או אידיוט, או איך שאמרו בזמנו

אצלנו בשכונה, "קוף אחרי בנאדם".

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ובלי שום קשר לפן הדתי, תקנו אותי אם אני לא מבין נכון אבל התגלית של הבוזון נותנת הוכחה לתיאוריות הפיזיקליות (מסה והתנהגות חלקיקים) של כל מה שקרה אחרי המפץ הגדול.

על מה שקרה לפני, ומאיפה הגיע החומר והאנרגיה עדיין למדע אין הסבר, נכון?

יש תיאוריה מקובלת לעניין?

אני חושב שגם לפני הבוזון היו הוכחות למה שקרה אחרי המפץ הגדול. יש עדיין דברים שלא יודעים אבל יודעים מספיק בשביל לשרטט איך זה קרה שלב אחרי שלב.

מה קרה לפני הוא לא ברור ויש לא מעט תיאוריות. התיאוריה המקורית של איינשטיין אומרת שהזמן עצמו נוצר עם המפץ הגדול, כך שהשאלה "מה קרה לפני" היא לא תקפה. אבל יש רעיונות אחרים, למשל תיאוריית היקומים המרובים, שאומרת שיש עוד המון יקומים (משהו שאפשר להסביר עם תיאוריית 10 או 11 הממדים).

מי שעוקב קצת אחרי CERN ובכלל אחרי כל נושא חיפוש החלקיקים באופן רציני

מבין שאין פה שום דבר חדש או מיוחד, בסה"כ אישור חלקי-משהו לקיומו של חלקיק

שהוגדר כבר לפני כמה עשרות שנים בתיאוריה.

בשביל לחבר את זה לדת או לאלוהים צריך להיות רשע או אידיוט, או איך שאמרו בזמנו

אצלנו בשכונה, "קוף אחרי בנאדם".

ברגע שתיאוריה מקבלת הוכחה מדעית אז זה בהחלט מיוחד. לא סתם מחפשים את החלקיק הזה במשך שנים, וכל צעד שמקרב אותנו אליו הוא חשוב מאוד.

זה כמו העניין עם היתוך היסודות שאיפשר את היווצרות כל היסודות שאנחנו מכירים כיום - זוג אטומים מיסוד קטן יותר מתחברים ביחד ויוצרים יסוד אחר, מורכב יותר. במשך שנים לא הצליחו להוכיח את אחת הקפיצות האלו כי חשבו שאטומים של הליום לא יכולים להחבר ביחד וליצור פחמן, או משהו בסגנון. אבל המדענים ידעו שזה נכון כי עובדה - אנחנו נמצאים כאן היום ואנחנו עשויים מפחמן... כשהם גילו איך זה קורה באמת, אחרי מחקרים ארוכי שנים, זו הייתה תגלית מדהימה, אפילו שלכאורה היא הוכיחה משהו שברור מאליו שחייב היה להתקיים..

והקטע עם הדת הוא בהומור, לא מבין מאיפה הגעת ל"רשע או אידיוט".

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...