Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא רואה איך אתה יכול לפגוע ברגשותיהם של מאמינים עם ההודעה הזאת. זכותך לחשוב מה שאתה רוצה ואף אחד לא יכול להכריח אותך לחשוב אחרת.

העניין של הנשמה לא בדיוק ברור לי. האם אתה יודע להגדיר נשמה? כי אני לא.

נשמה במובן שאני מבין אותו היא מושג דתי או פילוסופי. אני חושב שבמובן שאתה מדבר עליו אפשר להחליף את המילה הזו במילה "תודעה" או "בינה", ולמקם את מקורה במוח האדם. בהיותי אדם רציונלי (מדי?) אני נוטה לחשוב שמכיוון שהתודעה שלנו נמצאת במוחנו, אז כשהוא מת גם היא מתה. פשוט וקל. לחשוב אחרת, לטעמי, ידרוש הוכחות שלא נראה לי שמי מאיתנו יכול לספק.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אוקיי, בוא נניח שבאמת יש כוח כזה שדוחף ומכוון. עכשיו בוא נניח לרגע שהוא לא קיים. שכל מה שאתה בוחר הוא בחירתך האישית ושהנסיבות שהובילו אותך לבחור משהו הן תוצאה של רצף של אירועים בעלי מידת רנדומיזציה כזו או אחרת שחלקם תלויים בך וחלקם אולי תלויים במישהו או משהו אחר (שניהם גשמיים). האם אז תרגיש משהו שונה כלפי החיים שלך? האם אז הבחירות שלך יהיו שונות?

אם התשובה היא כן - אז כתוב למה.

אם התשובה היא לא - אז אתה בעצם מודה שאין משמעות אמיתי לאמונה ביישות כזו או אחרת, כיוון שגם בלעדיה שום דבר לא ישתנה.

פה, נכנס לתמונה השאלה: האם אתה מאמין ברנדומיזצייה? כי אני לא. תטיל מטבע 10 פעמים, תוצאה תהיה 50\50. תייחל לתוצאה ראש או זנב, התוצאה תיטה לכיוון מה שבחרת. אין רנדום אמיתי בטבע.

לשאלתך: אם יכלתי עם הידע של היום לעשות בחירות שונות, התשובה היא חד משמעית כן.

אם לא נתייחס למה שאני יודע היום, התשובה היא לא, כי אני לא נותן לאמונה להפריע לי במהלך החיים שלי... אתה צודק שאין משמעות לאמונה, כי אני לא נותן לה לקחת משמעות. לעומת זאת, ישנם ציבורים שלמים בעולם שהאמונה היא משמעותית ביותר עבורם, ואפילו לא יכולים לחטט באף בשבת בגללה (פסק הלכה של עובדייה).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
אני אחזור על כמה דברים שכבר ציינתי ,

אלוהים מהתנ"ך הוא לא הישות עליה אני מדבר ולכן אני משתמש במילה 'ישות',

אני לא מאמין בבריאת האדם ע"פ הסיפור התנ"כי אלא ע"י תהליך אבוציונלי שמה שקדם לו היה

היווצרות היקום.

באמונתי אותה הישות אחראית על התבלינים שהיו נחוצים לאותו התבשיל שהצריך המפץ הגדול,

רצה הדבר ונוצר כדוה"א עם תנאים אופטימליים להיווצרות חיים והתחלת האבולוציה -

'הישות' הפיחה נשמה בבני האדם ובבעלי החיים .

רוני -בהקשר לאנלוגיה :מהי נשמה ? אשמח לשמוע דעה מדעית

שמגדירה באופן סכימטי את היווצרותה של נשמה -בינתיים לא שמעתי ולכן אני זוקף זאת לישות.

אני נוטה להאמין בגלגול נשמות(בהקשר הפחד שציינתי) - ומכאן ש"גן עדן וגהנום" עבורי הם מושגים עלי אדמות -משהו בסגנון

של חטא ועונשו .זו התפיסה שלי בערך.

בהודעה הראשונה ציינתי שטבע האדם לקוי -אולי זו הסיבה למלחמות,שואה,מוות של חפים מפשע ?

אולי בהמשך התהליך גם הפגם הזה יתאזן ?

מעין התובנה שיש לאדם ? עצם העובדה שהוא יכול לשאול עצמו שאלה כזו מעידה על נוכחתה של

הישות .

אני מתנצל מראש אם פגעתי ברגשותיהם של אנשים מאמינים שקוראים את הדברים שרשמתי .

אוקיי, אז יש לי כמה שאלות בנוגע ל"נשמה"?

למי יש אותה? לחיידקים שהם מסוגלים לזוז, לאכול ולהתרבות יש נשמה? לכאורה אולי אפשר להגיד שכן, אבל כול התהליכים האלה(המשיכה של החיידק למזון, ההתרבות שלו) הם תהליכים כימיים ופיזיקליים נטו-- הוא מקבל שדר מהסביבה ומתחיל תהליכים לפיהם- בדיוק כמו רובוט ביולוגי.

מצב זה פחות או יותר נמשך עד ליונקים המפותחים. למרות האלפי פיתוחים ותוספות התהליכים שהם קיבלו- הם עדיין עובדים באותו מנגנון- מקבלים שדר מהסביבה, ועובדים ע"פ זה בצורה של תהליכים ע"פ מנגנונים כימיים ופיזיקליים.

ביונקים המפותחים רואים את זה קצת, בפרימאטים רואים את זה הרבה, ובמיוחד בבני אדם- הקיום של ה-בחירה או במילים אחרות - תודעה.

הם יכולים במצב מסויימים לבחור מה לעשות ולא בהכרח ללכת ע"פ הקלט הראשוני שהם מקבלים באותו זמן נתון. ובאותם יצורים שמסוגלים לעשות ישנה התפתחות של קליפת המוח. משמע שיש לו חלק משמעותי בכול עניין התודעה.

אז ? האם אלוהים לא הכניס את הנשמה לשאר היצורים אלה רק ליונקים המפותחים? האם הוא צבר אותה בקליפת המוח? ולמה בדיוק המושג של התודעה לא שווה ערך אצל כול היצורים בעלי קליפת המוח אלא נע בהתאם לגודלה של אותה קליפה?

ומעניין באיזה שלב התפתחותי בדיוק היא אכן נכנסת? בשלב שאתה צבר תאים, בחודש הרביעי, או כשאתה כבר נולד?

וד"א כבר עשו מבחנים קוגנטיביים כאלה על מנת למצוא לאיזה יצורים ובאיזה שלב יש תודעה, ותתפלא, אבל מצאו שהתודעה של בנאדם מאוד מאוד נמוכה עד לגיל של שנתיים אם אני לא טועה, ורק אח"כ היא כבר מפותחת לרמות גבוהות. אז מה? אלוהים בהתחלה מכניס קצת נשמה ואז שופך אותה לאט במשך שנתיים? הרי בשביל מה? קליפת המוח כבר בגודלה המדוייק מרגע שאתה נולד. נשמע שאלוהים עובד בצורה מאוד מוזרה.

תאמין במה שאתה רוצה, אפילו לאור העובדות האלה(זה מה שאני יודע, אני רחוק מלהיות חוקר מוח ידוע) אני בוחר להוציא את המושגים של אלוהים ונשמה מכול התהליך הזה.

פורסם
פה, נכנס לתמונה השאלה: האם אתה מאמין ברנדומיזצייה? כי אני לא. תטיל מטבע 10 פעמים, תוצאה תהיה 50\50. תייחל לתוצאה ראש או זנב, התוצאה תיטה לכיוון מה שבחרת. אין רנדום אמיתי בטבע.

אם לא נתייחס למה שאני יודע היום, התשובה היא לא, כי אני לא נותן לאמונה להפריע לי במהלך החיים שלי... אתה צודק שאין משמעות לאמונה, כי אני לא נותן לה לקחת משמעות. לעומת זאת, ישנם ציבורים שלמים בעולם שהאמונה היא משמעותית ביותר עבורם, ואפילו לא יכולים לחטט באף בשבת בגללה (פסק הלכה של עובדייה).

רנדומיזציה היא לא מושג שדורש אמונה. בדיוק כמו שכוח הכבידה לא דורש אמונה - יש לו הוכחות מוחלטות בטבע.

אתה לא מאמין ברנדומליות? אין בעיה, אפשר בקלות להוכיח לך שאתה טועה. פשוט בצע ניסוי - תטיל מטבע 10 פעמים ותקבל 50/50 (יותר נכון - תטיל אותו 1000 פעמים, כדי להגדיל את המדגם שלך). עכשיו תעשה ניסוי נוסף ובו אתה מייחל ל"ראש" ואני מבטיח לך, אתה תקבל 50/50. יודע מה, שים 100 אנשים בחדר אחד ושכולם יתפללו ממש ממש חזק לקבל "ראש" ( :lol: ) - ואם זה לא 50/50 אז אני מצהיר כבר עכשיו שאתחיל להאמין באלוהים.

אז כן, יש רנדום אמיתי בטבע. מעבר לזה - לא מעט יסודות של פיזיקת הקוואנטים נשענות על תכונת הרנדומליות.

עדיין לא הבנתי איך הבחירות שלך יהיו שונות אם ה"משהו" שמכוון אותך יהיה אמיתי או לא. הרי לא תוכל לדעת אם הוא אמיתי או לא. לא? תן דוגמא לבחירה שונה שהיית עושה ללא "אלוהים".

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אם כבר יש רנדום אמיתי בטבע אבל אין רנדום אמיתי מלאכותי. לדוגמא אם תבקש סתם מספר ברנדום זה אף פעם לא יהיה סתם מספר וזה תמיד יהיה תלוי במשהו לדוגמא הרוב מבוססים על השעון במחשב.

How many of us ever know what it is to become the perfect version of ourselves

פורסם

ד"א, אין הבדל בין מי ששולח את מאמיניו העיוורים להתפוצץ במטוסים בשם אללה הקדוש לבין מי שמשלהב בשינאה מדינה שלמה להרוג עם בגלל מוצאו הגזעי הנחות עפ"י "מדעים". אנשים רעים תמיד ימצאו כלים לממש את הרוע שלהם.

זה משפט מאוד יפה בעיני.

אבל יש לשתי הדוגמאות הללו דימיןו פילוסופי ברור: שתיהן נולדו מתוך אידיאולוגיה שקובעת שיש דבר עליון שעל האינדיווידואל להקריב את חייו למענו. לא במובן של למות, במובן של לפעול כל חייו עבורו ולמענו. בדת זה האל, בפאשיזם זו המדינה.

כל רעיון שבה ואומר לך שהחיים שלך אינם שייכים לך, אלא נועדו לשרת משהו גדול יותר, יוצר את הבסיס לרע, כי הוא הופך אנשים לצייתנים.

שים לב שגם כל התיאוריות הללו תמיד מגדירות עצמן כתנועות נגד לרשע קיומי, חיצוני, שמתנגד לרעיון הגדול אותו צריך לשרת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
רנדומיזציה היא לא מושג שדורש אמונה. בדיוק כמו שכוח הכבידה לא דורש אמונה - יש לו הוכחות מוחלטות בטבע.

אתה לא מאמין ברנדומליות? אין בעיה, אפשר בקלות להוכיח לך שאתה טועה. פשוט בצע ניסוי - תטיל מטבע 10 פעמים ותקבל 50/50 (יותר נכון - תטיל אותו 1000 פעמים, כדי להגדיל את המדגם שלך). עכשיו תעשה ניסוי נוסף ובו אתה מייחל ל"ראש" ואני מבטיח לך, אתה תקבל 50/50. יודע מה, שים 100 אנשים בחדר אחד ושכולם יתפללו ממש ממש חזק לקבל "ראש" ( :lol: ) - ואם זה לא 50/50 אז אני מצהיר כבר עכשיו שאתחיל להאמין באלוהים.

כרגע לא מוצא קישורים. נערך מחקר מדעי בנושא, וזו הייתה התוצאה - הנתונים הללו לא "סתם" מהראש שלי אלא בהתאם למחקר. 80/20 מול 50/50. היה גם בתכנית מדע שראיתי מתישהו, אני כבר לא זוכר הכל. חבל.

אז כן, יש רנדום אמיתי בטבע. מעבר לזה - לא מעט יסודות של פיזיקת הקוואנטים נשענות על תכונת הרנדומליות.

כמו שתיקנו אותי למטה: בטבע יש, מלאכותי אמיתי אין. צודק.

עדיין לא הבנתי איך הבחירות שלך יהיו שונות אם ה"משהו" שמכוון אותך יהיה אמיתי או לא. הרי לא תוכל לדעת אם הוא אמיתי או לא. לא? תן דוגמא לבחירה שונה שהיית עושה ללא "אלוהים".

אמרתי, שאין קשר. את הבחירות שלי אני עושה למיטב ידיעתי בעצמי, ולא נותן ל"אלוהים" או איך שלא תקרא לו להתערב לי בחיים (באופן מודע).

אם כבר יש רנדום אמיתי בטבע אבל אין רנדום אמיתי מלאכותי. לדוגמא אם תבקש סתם מספר ברנדום זה אף פעם לא יהיה סתם מספר וזה תמיד יהיה תלוי במשהו לדוגמא הרוב מבוססים על השעון במחשב.

צודק, כפי שכתבתי למעלה קצת. והמערכת אודיו שלי טורחת להזכיר לי את זה כל יום. כל יום, אותם פאקינג שירים... מתוך 260 אפשרויות! :?:cry:

תבדיל בין מחולל מספרים אקראיים אמיתי (שאין) לעומת תופעת האקראיות (שברור שיש)

אישית, אני מאמין שאין אקראיות בחיים. בטבע יש, אבל לא בחיים. יותר מדיי צרופי מקרים הם כבר לא צירוף מקרים אלא סדר הגיוני וברור (של מישהו או משהו שאינו אתה). דוגמא:

מי מאיתנו לא חווה את מרפי המנייאק? אני מכיר אותו היטב.

אני צריך לעשות משהו חשוב באינטרנט. כמובן, האינטרנט לא מוכן לעבוד, כי חם לו\בעייה כלשהיא\המחשב לא עולה\כל סיבה אחרת. אז אני לא מהסס, ומפעיל את הסלולארי, שנתקע ומצריך ריבוט שלוקח כחמש דקות. בד"כ גם זה לא עובד. השלב האחרון הוא לנסות מהמחשב של אשתי, שבד"כ האינטרנט לא עובד בו (כרטיס רשת של ERICSON, אין מה לצפות ממנו יותר מדיי...). כמובן שבינתיים האינטרנט חזר לעבוד במחשב שלי, אז אני חוזר אליו, מסיים מה שאני צריך בעצבים, בא להדפיס- ושולח את המדפסת לתיקון במסגרת האחריות בחברה... מתקין את המדפסת הישנה, ומתעצבן על מדפסת שעושה הכל חוץ מלהדפיס (אוקסימורון). אז אני שולח את הקובץ לדרופבוקס, או לפחות מנסה, כי האינטרנט שוב מת. אז אני מנסה להעתיק את הקובץ לסלולארי, אבל המחשב פתאום לא מזהה אותו. וזו רבותיי התחלה של מה שאני למדתי לכנות "שבוע ללא אלקטרוניקה". בהמשך מתקלקלים עוד הרבה דברים: הממיר, המזגן, כונן חיצוני, מאוורר, כל מה שיכול להתקלקל ומכיל אלקטרוניקה. האם זה נשמע רנדומלי או שיש פה משהו מכוון?

עברתי שבוע מחורבן כזה בתחילת השנה, בדיוק שבוע אחרי שפתחתי את העסק שלי. שלב ראשון: המחשב שלי התפגר. טוטאלית. הייתי צריך להחליף אותו, נסעתי למעבדה 4 פעמים (במעבדה עובד נפלא. אצלי בבית יוק), הוחלף כרטיס מסך ללא הועיל, ובסוף הוחלף לוח אמק ומעבד. לא עזר, היה צריך לעשות פלאש לביוס של הכרטיס מסך. תודה רבה לארז וולף שממנו קניתי, על הסבלנות ופתירת הבעייה. בינתיים, הייתי משותק- לא יכלתי ליצור את הנתונים שאני צריך לעסק, לא לעבוד על האתר שלי, לא כלום... הטלפון היה נתקע פעמיים ביום (עבר שדרוג גירסא של אנדרואיד שפתר את הבעייה הזו), המדפסת נשלחה פעם ראשונה לתיקון, קניתי מאוורר חדש ואני כבר לא זוכר מה עוד התקלקל. מאז זה קרה עוד כמה פעמים.

אני לא חושב שיש פה רנדום...:arrow:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

קראתי את הכתבה, ולמען האמת אני לא מבין על מה ההתרגשות. הם עדיין לא מצאו את החלקיק האמור, אלא נמצאים בסבירות של כך וכך למצוא אותו(רמת ביטחון של 99% שהסימן שראו יופיע כאשר בוזון היגס לא קיים).

אגב, מעניין אם ניתן להסביר את התאוריה במונחים של הדיוטות. מאוד מעניין אותי כיצד חלקיק (או שדה כוח של חלקיקים) יכול להעביר/להקנות מסה, אבל לא נראה לי שיש הסבר שאוכל להבין :oops:

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
אמרתי, שאין קשר. את הבחירות שלי אני עושה למיטב ידיעתי בעצמי, ולא נותן ל"אלוהים" או איך שלא תקרא לו להתערב לי בחיים (באופן מודע).

צודק, כפי שכתבתי למעלה קצת. והמערכת אודיו שלי טורחת להזכיר לי את זה כל יום. כל יום, אותם פאקינג שירים... מתוך 260 אפשרויות! :?:cry:

אישית, אני מאמין שאין אקראיות בחיים. בטבע יש, אבל לא בחיים. יותר מדיי צרופי מקרים הם כבר לא צירוף מקרים אלא סדר הגיוני וברור (של מישהו או משהו שאינו אתה). דוגמא:

מי מאיתנו לא חווה את מרפי המנייאק? אני מכיר אותו היטב.

אתה לא מוצא קישורים לטענה שבאמצעות "רצון" אפשר להשפיע על משהו שהוא לכאורה רנדומלי (בטח שלא ב-80/20) כי זה פשוט לא נכון.

אני גם לא מבין למה זה משנה אם מחשבים לא יכולים לתת רנדום אמיתי. רוצה לחולל רנדום אמיתי? תשתמש בדעיכה של חומרים רדיואקטיביים. אתה רק צריך מונה גייגר בשביל זה :-P

רוצה רנדום מספיק טוב? יש מספיק פונקציות חכמות שיאפשרו לך רנדום כל כך טוב שלא תרגיש שהוא לא "באמת" רנדום.

לנושא אחר: אתה טוען, בעצם, שלמרות שאת הבחירות שלך אתה עושה לכאורה עצמאית, באופן לא מודע ה"אלוהים" (או איך שתרצה) מכוון אותך לכיוון הנכון (או הלא נכון?). אין בעיה, אבל בהעדר סיבה מוצקה לחשוב כך, מה מונע מזה להיות "סתם" רצף מאורעות ובחירות?

כאן אתה מכניס דברים כמו חוק מרפי ו"צרות באות בצרורות" וכן הלאה. אתה בעצם טוען שלא יכול להיות שכל כך הרבה דברים רעים נופלים עליך בו זמנית - ושאין מישהו מלמעלה שמכוון את זה להיות כך. איזה "אלוהים" שעצבנת אותו ולכן הוא מכניס לך קטנות. זו דרך המחשבה שגורמת לדתיים להקדיש חלקים כל כך גדולים מהחיים שלהם בשביל "לעבוד" את אותו "מישהו", בשביל התקווה שהוא יעשה בשבילם דברים טובים. וזו דרך מחשבה שגויה. הרי אין הוכחה לשום כיוון, אז למה שתאמין דווקא בדבר הלא סביר?

אני אגיד לך למה: כי אתה נותן לרגשות שלך ולהיותך אנושי להשפיע על שיקול הדעת הקר והרציונלי. תחשוב על זה כך: אתה אומר שקרה לך משהו רע, שלווה בעוד משהו רע, ועוד, ועוד, ועוד. ולעזאזל - היקום אומר לך משהו! כן, אתה צודק. הוא אומר לך שהדבר הרע הראשון שקרה, ככל הנראה העלה את הסיכויים שהדבר הרע השני יקרה, וכן הלאה. הוא אומר לך שהתרחשה סדרה של מאורעות שבמקרה רובם היו בעלי תוצאה שלילית עבורך. קורה.

במקרה הספציפי שתיארת, שמתייחס לתקלות במכשירים אלקטרוניים, אפשר למשל להניח שיש בעיה מסוימת עם האלקטרוניקה אצלך בבית, שגורמת למכשירים "להשתגע". אפשר לחשוב על המון סיבות אפשריות לכך שזה קרה, גם מבלי לגשת ישר לסיבה הכי רחוקה ומוזרה - שיש אלוהים... :lol:

אגב, מעניין אם ניתן להסביר את התאוריה במונחים של הדיוטות. מאוד מעניין אותי כיצד חלקיק (או שדה כוח של חלקיקים) יכול להעביר/להקנות מסה, אבל לא נראה לי שיש הסבר שאוכל להבין :oops:

אני ממש לא מומחה, אבל להבנתי: נסה לחשוב על מסה כעל תכונה של חלקיק. כמו מטען חשמלי נניח. חלקיק עם מטען חיובי נמשך לחלקיק עם מטען שלילי. שני חלקיקים עם מסה נמשכים אחד לשני. אז בעצם יכול להיות שיש חלקיקים שאין להם מסה, כמו שיש חלקיקים שאין להם מטען.

בכל מקרה, השדה של היגס משפיע על החלקיקים בכל היקום. חלקיקים עם מסה קטנה בקושי מושפעים ממנו, וחלקיקים עם מסה גדולה מושפעים מאוד. אם יוכח שהחלקיק של היגס קיים, אז ניתן יהיה להסביר למה לחלקיקים שונים יש מסות שונות ומשם להגיע לתובנות מרחיקות לכת...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

כן, אבל בזה בדיוק מה שאני לא מבין. אם נגיד יש לי שני חלקיקים, אחד בעל מטען X והשני עם מטען Y, כשאני "מחבר אותם" הם ישאפו להתחלק במטען בצורה שווה כלומר שלכל אחד יהיה y+x/2 מסך המטען. אם נניח שמסה זו תכונה שיכולה לעבור בין חלקיקים אז למה הם לא מתחלקים בצורה שווה? ואם כן, איך לחלקיק ההוא מתלכתחילה הייתה מסה? ואם הייתה לו מסה, איך הוא העביר אותה? האם הוא העביר חלק מסויים ממנה? והחלקיק השני, מה הוא עשה עם המסה?

fuck it, אני טס לCERN :p

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

עם כל הכבוד ל"חלקיק האלוהי" ,

אין מצב שמחלקיק קטן אפשר ליצור בן אדם עם מערכת כלי דם כ"כ מורכבת,רגשות,מחשבות,מוח...תן לצוות חוקרים ומומחים 10 שנים ויותר לנסות לייצר משהו שמתקרב למשל לעין האנושית על כל מרכיביה ותראה שהם לא יצליחו (מצלמה דיגיטלית זה לא עין מבחינתי).

יש כאן משהו מעבר,מישהו שמכוון את הדברים וכאן נכנס העניין של אמונה לעניין.

ועוד משהו:

הכותרת של השירשור סתם מעצבנת,מטופשת ומקוממת.

עם טיפה רגישות לאנשים שמאמינים (כמוני) אפשר היה לתת שם אחר.

פורסם
כן, אבל בזה בדיוק מה שאני לא מבין. אם נגיד יש לי שני חלקיקים, אחד בעל מטען X והשני עם מטען Y, כשאני "מחבר אותם" הם ישאפו להתחלק במטען בצורה שווה כלומר שלכל אחד יהיה y+x/2 מסך המטען. אם נניח שמסה זו תכונה שיכולה לעבור בין חלקיקים אז למה הם לא מתחלקים בצורה שווה? ואם כן, איך לחלקיק ההוא מתלכתחילה הייתה מסה? ואם הייתה לו מסה, איך הוא העביר אותה? האם הוא העביר חלק מסויים ממנה? והחלקיק השני, מה הוא עשה עם המסה?

fuck it, אני טס לCERN :p

קח אותי איתך :lol: :lol: :lol:

עם כל הכבוד ל"חלקיק האלוהי" ,

אין מצב שמחלקיק קטן אפשר ליצור בן אדם עם מערכת כלי דם כ"כ מורכבת,רגשות,מחשבות,מוח...תן לצוות חוקרים ומומחים 10 שנים ויותר לנסות לייצר משהו שמתקרב למשל לעין האנושית על כל מרכיביה ותראה שהם לא יצליחו (מצלמה דיגיטלית זה לא עין מבחינתי).

יש כאן משהו מעבר,מישהו שמכוון את הדברים וכאן נכנס העניין של אמונה לעניין.

ועוד משהו:

הכותרת של השירשור סתם מעצבנת,מטופשת ומקוממת.

עם טיפה רגישות לאנשים שמאמינים (כמוני) אפשר היה לתת שם אחר.

"אין מצב" זו באמת טענה לגיטימית. כל הכבוד. :-P

במקום לתת לצוות חוקרים 10 שנים, ברשותך אני אתן לטבע כמה מיליוני שנים "לעבוד". רגע, זה בדיוק מה שקרה! :-P :-P :-P

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

יש לך אי הבנה בסיסית של סטטיסטיקה, כיון שמדובר במשהו מאוד לא אינטואיטיבי: אולי ההסתברות שהדבר יקרה נמוכה מאוד, אבל כיון שהארוע התרחש הרי שהא בדיוק 1. בני האדם קיימים ולפיכך הארוע התרחש, גם אם לפני 4.5 מיליארד שנה (הווצרותמערכת השמש) או 13.7 מיליארד שנה (המפץ הגדול) ההסתברות לכך היתה זעירה.

גם אותו "משהו" שלדעתך מכוון הכל היה צריך להווצר - האם מ"משהו" קודם? נכנסים כאן לרקורסיה חסרת פתרון.

דוגמא פשוטה לכך היא בהטלת מטבע - לפני ההטלה (מקביל ליצירת מערכת השמש) ההסתברות ל"טור" היא 50% ול"יאס" גם היא 50%. לאחר שהמטבע נפל (מקביל להיום) ההסתברות לאחד מהם היא 100% ולאחר 0.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
קח אותי איתך :lol: :lol: :lol:

"אין מצב" זו באמת טענה לגיטימית. כל הכבוד. :-P

במקום לתת לצוות חוקרים 10 שנים, ברשותך אני אתן לטבע כמה מיליוני שנים "לעבוד". רגע, זה בדיוק מה שקרה! :-P :-P :-P

אם אתה בוחר להאמין שהטבע גרם לזה לקרות,הרי זה שטות גמורה. ה"טבע" לא יכול ליצור דבר כ"כ מורכב כמו מוח האדם.

תמשיך לעצום עיניים רוני....

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...