Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
להגיד שלחלקיק הזה יש קשר כלשהו, לחיוב או לשלילה, לאלוהים, משול בערך ללומר שקריאות "oh god" בסרט פורנו הן תפילה.

עוד יפנו אותי מהדירה בגלל השאגות צחוק שתפסו אותי פה :lol: :lol: :lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קרדיט ליוסי גורביץ, "דו"ח טכנולוגי", כלכליסט, 3.7.2012:

"... במערכת היחסים המורכבת של חבר דמיוני מהשמיים עם רועים מבוהלים מעידן הברונזה"

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אם לא היה דבר שנקרא אלוהים ולא דבר שנקרא דת הרבה נפשות, מעל ומעבר שאפשר לספור היו ניצלים. בין הייתר כל קורבנות אסון התאומים. לא יודע אם יש מוות יותר גרוע מלמות על ידי שאלפי טונות של ברזל רותח קורסים עלייך. מסתבר שגם הקורבנות עצמם חשבו שזה מוות אכזרי מאוד עד כדי כך שהם החליטו לקפוץ מהקומות גבוהות ביותר רק בכדי להתרסק על המדרכה.

פשוט לא ייאמן, אנשים העדיפו לקפוץ אל מותם מהחלון מאשר להימחץ למוות על ידי טונות של פלדה רותחת ובטון.

אלוהים הוא לא הגורם.

הגורם הוא טבע האדם-טבע האדם מטבעו לקוי,גם אם לא היו דתות בעולם אז היינו נלחמים אחד בשני על צבע העור

ואם כולנו היינו באותו גוון עור אז היינו נלחמים על הבדלי שפה,מעמד כלכלי ואין לזה סוף.

Gn'f'R

פורסם

אלוהים אולי הוא לא הגורם אבל בהחלט זה לא מונע מבהמות פאנטיות להטיס מטוסים עמוסי דלק ונוסעים אל תוך ביניינים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
והקטע עם הדת הוא בהומור, לא מבין מאיפה הגעת ל"רשע או אידיוט".

רשע = מחרחר ריב / צהוב, או בקיצור, עיתונות.

מחפשים דם בכל מקום, בעיקר איפה שאין.

מישהו מהמדענים שם מחפש בכלל משהו שקשור לדת או אלוהים? לא, מחפשים חלקיקים ואת הקשרים/יחסים ביניהם.

הקשר למפץ הגדול הוא שיווקי.

אידיוט = מי ששופך החוצה את מה שהוא קורא בעיתון, בלי להפעיל שיקול דעת או לסנן.

זה נכון לגבי כל תחום שהעיתונות "מסקרת".

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
רשע = מחרחר ריב / צהוב, או בקיצור, עיתונות.

מחפשים דם בכל מקום, בעיקר איפה שאין.

מישהו מהמדענים שם מחפש בכלל משהו שקשור לדת או אלוהים? לא, מחפשים חלקיקים ואת הקשרים/יחסים ביניהם.

הקשר למפץ הגדול הוא שיווקי.

אידיוט = מי ששופך החוצה את מה שהוא קורא בעיתון, בלי להפעיל שיקול דעת או לסנן.

זה נכון לגבי כל תחום שהעיתונות "מסקרת".

אני אתן לך כמה מחשבות שלי על הנושא, אולי קצת בהקשר חיצוני אבל עדיין רלוונטי לדעתי.

ראשית, הקשר למפץ הגדול הוא בכלל לא רק שיווקי. הרי מדובר בתיאוריה מדעית מבוססת שיש בה עדיין כמה וכמה חורים שצריך לסתום, והחלקיק הזה עשוי לעזור במאמץ.

ועכשיו קצת נזרום מחוץ לגבולות הדיון: יש קשר חשוב בין הדת למדע, לדעתי, מעבר לעניין הטריוויאלי שאליו התכוונת (שלכאורה המדע מנסה להוכיח שהדת טועה ושאין אלוהים). אם נתווכח עם תיאולוג על הנושא הזה הוא יגיע בסופו של דבר לאמירה שלא משנה על מה המדע מנסה לענות, בסופו של דבר אנשים צריכים להאמין במשהו שהוא לא רק משוואות פיזיקליות או חלקיקים תת אטומיים, אלא משהו עילאי, נצחי, שיתן לחיים שלהם משמעות. כל זה טוב ויפה, אבל האתאיסטים לא מתווכחים עם הרעיון (היפה) הזה, אלא עם כל העניין של הסגידה, הפולחן וקיום החיים של האדם הדתי סביב הדת.

כמו שג'ורג' קרלין אומר בלינק המאוד משעשע כמה הודעות קודם - אם אתם מתפללים לאלוהים ומבקשים ממנו דברים, ובסוף לא משנה אם קיבלתם את מה שביקשתם או לא - אתם אומרים "זה רצון האל"... אז למה לעזאזל להתפלל מלכתחילה? זה סתם בזבוז זמן.

מה שאני מנסה להגיד הוא - אם המדע יצליח להוכיח לדת שהאלוהים, גם אם קיים או לא, לא באמת דורש מהדתיים לעשות את כל מה שהם עושים עכשיו, אולי הם סוף סוף יזיזו ת'תחת ויתחילו לעבוד כדי שלא תהיה לנו ב-2030 מדינה של פרזיטים שצריכה להתפלל לאלוהי האמריקה בשביל שיצילו אותם מכל הפנאטים המוסלמים שסביבנו!!!

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

סליחה שאני מתקן אותך, קרלין דיבר על כך שלאלוהים יש מין תוכנית מאסטר לגבי כולנו שהוא חשב עלייה הרבה זמן ובמשך מליוני שנים התוכנית עבדה יופי. "איזה אלוהים אתה אם כל שמוק עם ספר תפילה שעלה לו דולר יגרום לך לשנות את התוכנית שלך או מצד שני, אם אלוהים לא הולך לשנות את התוכנית שלו אז למה לכל הרוחות להתפלל אליו מלכתחילה" ? היגיון פשוט ונכון מאוד. הבעייה היא שישנם דתיים אטומים שלעולם לא יקשיבו לך אפילו. כמו שאמרו מומחים זה נקרא דיסוננס קוגניטיבי. הם יתכחשו להכל אפילו אם תביא להם הוכחות מוצקות כי אחרת האמונה שלהם תקרוס כמו מגדל קלפים.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%99%D7%A1%D7%95%D7%A0%D7%A0%D7%A1_%D7%A7%D7%95%D7%92%D7%A0%D7%99%D7%98%D7%99%D7%91%D7%99

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תקן אותי אם אני טועה, אבל מהדברים שלך אפשר להבין שיש בך לא מעט שינאה כלפי דתות.

אתה מדבר על עובדות והוכחות מדעיות, אבל אל תשכח שלפני המון שנים האנושות כולה ידעה שהעולם שטוח, שעצמים צפים במים בגלל הצורה ולא בגלל המשקל הסגולי שלהם, שאם תאכל לב של אדם תהפך לאמיץ יותר, כישופים דרקונים וקסמים (וזה עוד הרבה לפני שחשבו בכלל להמציא את skyrim) ועוד כל מיני שטויות שהיום מאשפזים את מי שמאמין בהן. דברים שהיו לכאורה "מוכחים".

לך תדע בעתיד כמה מהעובדות המדעיות שאתה סמוך ובטוח בהן יופרכו.

אף אחד לא מצפה ממך להאמין במה שלא נראה לך, אבל אדם חכם מבין ויודע שצריך להקשיב לכל הדעות, ולא לצאת מיד במסע הכפשות נגד כל מה שלא מסתדר לך עם קו המחשבה וההיגיון האישי.

ד"א, אין הבדל בין מי ששולח את מאמיניו העיוורים להתפוצץ במטוסים בשם אללה הקדוש לבין מי שמשלהב בשינאה מדינה שלמה להרוג עם בגלל מוצאו הגזעי הנחות עפ"י "מדעים". אנשים רעים תמיד ימצאו כלים לממש את הרוע שלהם.

עד כאן הבולשיט הפילוסופי, בקשר לכתבה אין לי מה לכתוב כי לא הבנתי ממנה יותר מדי :lol:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אלוהים אולי הוא לא הגורם אבל בהחלט זה לא מונע מבהמות פאנטיות להטיס מטוסים עמוסי דלק ונוסעים אל תוך ביניינים.

יש הבדל בין דת לבין הסתה דתית.

הקוראן לא מצווה על המוסלמים ללכת להתפוצץ במטוסים, אוטובוסים, רכבות תחתיות וכן הלאה.

הבעיה מתחילה עם מערך השיווק וההפצה של הקוראן, שם דברים מתורגמים לפי ראות עיניו של איש השיווק.

דבר דומה קורה עם התורה, גם אצלנו ה״סיפור״ עצמו לא רע ואפילו יפה ומעניין בכל מיני חלקים (ואני הכי לא דתי שיש), גם אצלנו הבעיה מתחילה עם אנשי השיווק, קרי הדתיים-חרדים שלוקחים דבר יפה ומתנהגים כאילו האבא (הביולוגי) שלהם כתב אותו ויש להם בעלות עליו.

תוציא מהמשוואה את פעולות ההתאבדות של המוסלמים ותגלה שהחרדים לא פחות גרועים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אתה מדבר על עובדות והוכחות מדעיות, אבל אל תשכח שלפני המון שנים האנושות כולה ידעה שהעולם שטוח, שעצמים צפים במים בגלל הצורה ולא בגלל המשקל הסגולי שלהם, שאם תאכל לב של אדם תהפך לאמיץ יותר, כישופים דרקונים וקסמים (וזה עוד הרבה לפני שחשבו בכלל להמציא את skyrim) ועוד כל מיני שטויות שהיום מאשפזים את מי שמאמין בהן. דברים שהיו לכאורה "מוכחים".

כל התופעות שאתה מדבר עליהן התקיימו לפני פרוץ הגישה המדעית והיו סוג של אמונה דתית. כל אותם דברים "מוכחים" היו אמונה ותו לא, ולא היה להם מה להישען עליו. כל זה שונה מאוד ממדע.

מה שיפה במדע שהוא מנסה כל הזמן לשלול את עצמו, עד שמתקבלת הוכחה חד משמעית. זו הסיבה שהושקעו כל כך הרבה מליארדים בחיפוש אחר בוזון היגס. קיימת תאוריה שמסבירה הרבה מאוד דברים, והיא נזקקת לקיומו של החלקיק על מנת להיות נכונה.

קשה לי להאמין שתראה דת כלשהי, שמבוססת על קיומו של אלוהים, נכנסת לתהליך שיכול בסופו של דבר לשלול את קיומו של אלוהים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

סלורייד- אני עם ניטש. המדע מנסה בכח לסתור את עצמו כל הזמן כדי להתקדם. הדת מנסה בכח לסתור את המדע בכדי להתקיים...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אף אחד לא מצפה ממך להאמין במה שלא נראה לך, אבל אדם חכם מבין ויודע שצריך להקשיב לכל הדעות, ולא לצאת מיד במסע הכפשות נגד כל מה שלא מסתדר לך עם קו המחשבה וההיגיון האישי.

מכיוון שאלו עובדות, הן לא יופרכו. מקסימום נמצא לחלק מהן הסבר מעט שונה. זה ההבדל העיקרי בין הדת למדע. המדע קובע עובדה לאחר שהוכיח אותה. הדת קובעת עובדה גם ללא כל הוכחה (ואז מנכסת לעצמה כל מיני עובדות אחרות).

מרבית הדתיים ישמחו לצאת במסע הכפשות נגד כל מה שלא מסתדר להם עם קו המחשבה וההיגיון. אדם חכם עושה ההפך - כשהוא ניצב מול המדע הוא אומר לעצמו "האם אני עדיין יכול להאמין אחרת, ומדוע?".

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הרצאה של המוזיקאי עילם גרוס ומאמר בנושא, עדיף על NRG

http://www.youtube.com/watch?v=d4YNIxh8W2E דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

הסבר מוזיקלי שלו למשהו

http://www.youtube.com/watch?v=9-7ws1jotpo דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם

הברווז העיתונאי הזה מסתובב כאן כבר הרבה זמן, וכנראה שהוא יישאר בסביבה עד שהם יקבלו את התקציב שלמענו הוא הומצא.

dirty old man

need love too

• חברי המעגל הראשון
פורסם
כל התופעות שאתה מדבר עליהן התקיימו לפני פרוץ הגישה המדעית והיו סוג של אמונה דתית. כל אותם דברים "מוכחים" היו אמונה ותו לא, ולא היה להם מה להישען עליו. כל זה שונה מאוד ממדע.

זה בדיוק העניין, זה שונה מאד מהמדע שאנחנו מכירים היום. אז לא היו שיטות מפותחות כמו היום להוכיח או לשלול תופעות כאלה. השתמשו במה שהיה אז. לך תדע בעתיד לאן נגיע ומה נפריך ונוכיח.

סלורייד- אני עם ניטש. המדע מנסה בכח לסתור את עצמו כל הזמן כדי להתקדם. הדת מנסה בכח לסתור את המדע בכדי להתקיים...

הדת כמו שאני מכיר אותה לא מנסה לסתור שום דבר. זה שאנשים פרטיים לקחו את הדת לעצמם ומנסים להנציח באמצעותה בורות זה כבר סיפור אחר.

מרבית צרי האופקים והבורים ישמחו לצאת במסע הכפשות נגד כל מה שלא מסתדר להם עם קו המחשבה וההיגיון. אדם חכם עושה ההפך - כשהוא ניצב מול המדע הוא אומר לעצמו "האם אני עדיין יכול להאמין אחרת, ומדוע?".

אני מסכים אתך, חוץ מדבר קטן שתיקנתי באדום.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...