Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תרדו כבר מהברווז... מה הוא עשה לכם?!

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתם מנסים בכוח לערבב אמונה ומדע. אין בכלל קשר בין השניים, לא סותרים זה את זה, לא תומכים זה בזה ולא מעניינים זה את זה. השילוב ביניהם הוא לא יותר מכלי בידיהם של הטוענים.

מילים כדורבנות.

אה, ויש מדענים חובשי כיפה, כאפייה, ונושאי צלבים,

וניוטון בכלל היה מאמין אדוק שהסתדר לו יפה מאוד

המחקר של "אילו חוקים פיזיקליים קבע אלוהים בבריאה".

שימו לב שיואל כתב אמונה. לא דת. דת זאת מערכת שלטונית

שהומצאה ע"י בני אדם, או בקיצור, כוח פוליטי.

הידעת?

אחוז ניכר מאלה הנקראים "נוצרים" דוחים את האפיפיור מכל וכול,

לא מקבלים את סמכותו, לא סרים למרותו ונאבקים בכל מה שמייצגת מערכת הדת הקתולית.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

זו דרך עצובה לטעמי להעביר את החיים ללא אמונה - כלשהיא.

אני מאמין בישות עליונה אך לא בדתות - הדתות בעיניי הם נטו ארגונים פוליטיים כלכליים מוניפולטיביים ובעלי תאבון לשליטה.

Gn'f'R

פורסם

זה ממש לא עצוב, להפך, בלי אמונה אתה באמת נהנה מהדברים הקטנים בחיים. תקרא את החתימה שלי ותבין (נלקח מהעמוד הראשון בספר של דוקינס).

Stay Dirty

פורסם
זה ממש לא עצוב, להפך, בלי אמונה אתה באמת נהנה מהדברים הקטנים בחיים. תקרא את החתימה שלי ותבין (נלקח מהעמוד הראשון בספר של דוקינס).

שלום אסף,

קשה לי מאוד לנסח עצמי בהודעה הזו מכיון שאלו שיחות שאני מנהל בדרך כלל על בקבוק יין אחד על אחד,

התפיסה שלי לגבי החיים והיווצרותם מאוד מורכבת ושונה מזו של האדם האחר.

על רגל אחת :

אנחנו חיים ביקום מדעי שמתנהל על פי חוקים פיסיקליים ברורים ומדוייקים ,

כן-אני מאמין במפץ הגדול ובאבולוציה

כן-נעים לי להאמין שבתוך כל הסכימה המדעית הזו ישנה נגיעה אלוהית ולו הקטנה ביותר .

אני אוהב את המיסתורין הזה ,הוא מה שמניע אותי מחדש כשאני מקיים את ההשתדלות שלי בחיי היומיום.

נוח לי להאמין שיש ישות כלשהי שמשגיחה,מכוונת ,מסיתה ובוחנת.

אני נהנה מהדברים הקטנים כי בעיניי אותה ישות היא זו שנותנת להם את הטאצ' המיוחד .

Gn'f'R

פורסם

ערן, כל מה שאמרת טוב ויפה, אבל עכשיו תחליף את הישות הזאת באיזה מחשב על שיושב לו בראש היקום ומבצע החלטות באמצעות זריקת קוביות. משהו ישתנה? האם תפסיק להשתדל ביומיום? האם תרגיש שאין לך בשביל מה לקום בבוקר?

כמובן שאם זה עושה לך טוב להאמין במשהו פלאי אז אין עם זה כל בעיה. השאלה היא איך אתה נותן לזה להשפיע לך על החיים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

שמע, הוא לא היחיד שמאמין באיזו יישות. אני מאמין שיש כח שדוחף ומכוון, אם לא אותך, אז או את הבחירות שלך או את הנסיבות שהובילו אותך לבחור כך ולא אחרת. יש משהו יותר גדול מה"עצמי", אני רק לא יודע להגדיר מהו. ואני גם לא מנסה...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ערב טוב רוני ודורון,

רוני,האם אתה רואה באמצעות עינייך , אם אבוא אלייך בזמן שאתה ישן ואפתח את עינייך -האם תראה אותי ?

לא-אתה לא תראה מכיון שעינייך הם כלי-איבר, והראייה נעשית באמצעות הנשמה.

לישות 'אלוהים' יש חוש ציני מפותח ,חוש הומור קוטל,הוא רע והוא טוב ואיפשהו אני מעריץ אותו.

הוא זה שבעיניי רקח את אותם היסודות הפיסיקליים שנמצאים ביקום

והוא זה שהפיח נשמה בנו ובבעלי החיים.

מחשב על היה מתאים לכוכב לכת בו נשלטים מכונות שצורכות אנרגיה ע"מ להתקיים וכשהאנרגיה

נגמרת המכונה חדלה מלבצע פעולתה.

אני לא מחפש אחר אותה ישות ולא מתפלל לה - לא הייתי רוצה להיווכח לעובדה שאחרי החיים מגיע

חושך נצחי 2 מטר מתחת לאדמה כי כמו שאמרתי לנשמה אין תרכובת פיסיקלית ולכן אני רוצה להאמין

שיש לה המשכיות גם כאשר הגוף מת.

הישות נמצאת איתי לאן שאני הולך ובתוך כל דבר שעל פניו אני חולף.

Gn'f'R

פורסם
חשיבה מדעית ואמונה סותרות אחת את השניה, לא יכולות לדור בכפיפה אחת.

ממש לא נכון.

אמונה היא מתחום הערכים, היא לא נותנת ידיעה.

מדע הוא מתחום הידיעה, ואין לו משמעות ערכית.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

ערן 26, אתה מעריץ את אלוהים? על מה בדיוק? על זה שהוא נותן לילדים קטנים למות מסרטן אבל יום לפני מציל פושעים ועבריינים של עולם תחתון מהתנקשות? לפני כמה שבועות הניחו מטען חבלה מתחת לגיפ' של אחד מהפושעים הכבדים ביותר בישראל. המטען התפוצץ. השומר ראש נפצע, איש תמים חף מפשע שעבר שם בטעות נפצע ואילו העבריין עצמו בכבודו ובעצמו לא נפלה שערה אחת ממחלפות ראשו. לעומת זאת, יום אחרי זה מת דן דן הקטן בן ה 6 ממחלת הסרטן תוך כדי שהוא סובל יסורי תופת. אם סבא שלו אמר מעל קברו הפתוח שעדיף לדן הקטן למות מאשר לסבול את היסורים הללו רק תחשוב מה עבר על הילד הקטן. לאחר כך קברו אותו עם הצעצועים שלו והפריחו 50 בלונים סגולים לאויר כי זה מה שהוא ביקש לפני שהוא סגר את ענייו לנצח.

אתה מעריץ כזה אלוהים? אז אני מוכן לומר לך שאני מוכן לירוק לאלוהים הזה בפרצוף.

לפני שאתה משחרר הצהרות שאתה מעריץ את האלוהים הזה, פתח ספר תנ"ך. אני יכול להוכיח לך שהאל שאתה מעריץ השמיד מבני עמו יותר אנשים מאשר הנאצים. לא רק זה, הנאצים השמידו יותר אנשים ממה שהאל שלך הציל בזמן יציאת מצריים. להם הוא עשה 10 ניסים, ליהודים בשואה הוא לא עשה נס אחד, אפילו לא אחד. מה שיש לי לומר הוא.

FUCK THIS GOD.

לגבי מה שרשמת ואני מצטט "אני לא מחפש אחר אותה ישות ולא מתפלל לה - לא הייתי רוצה להיווכח לעובדה שאחרי החיים מגיע

חושך נצחי 2 מטר מתחת לאדמה כי כמו שאמרתי לנשמה אין תרכובת פיסיקלית ולכן אני רוצה להאמין

הישות נמצאת איתי לאן שאני הולך ובתוך כל דבר שעל פניו אני חולף".

יש הסבר פשוט מאוד למה שאתה רושם והוא שאתה פשוט מפחד למות לכן אתה נאחז בכל סיפור שיבטיח לך חיי נצח. אלה הן החדשות הרעות, הטובות הן שאתה לא לבד ולא היחידי.

נכון, החיים הם יפים ומלאים בכיף, אנחנו נהנים בחיים ממכוניות, נשים, אוכל, בני המשפחה שלנו, הילדים ועוד ועוד. מי מאיתנו לא היה רוצה שהכיף הזה ימשך לנצח? למרבה הצער הוא לא. לכן, במקום לבזבז שבתות וחגים בתפילה לאל שגם ככה היא תפילה לחינם עדיף לבלות עם המשפחה או לנסוע לטיול לאן שהוא עם הרכב או מה שלא יהיה, בקיצור להינות מכל רגע בחיים ולנצל אותם עד תומם. כי אחרי הכל, נרצה או לא נרצה אנחנו חיים רק פעם אחת.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
שמע, הוא לא היחיד שמאמין באיזו יישות. אני מאמין שיש כח שדוחף ומכוון, אם לא אותך, אז או את הבחירות שלך או את הנסיבות שהובילו אותך לבחור כך ולא אחרת. יש משהו יותר גדול מה"עצמי", אני רק לא יודע להגדיר מהו. ואני גם לא מנסה...

אוקיי, בוא נניח שבאמת יש כוח כזה שדוחף ומכוון. עכשיו בוא נניח לרגע שהוא לא קיים. שכל מה שאתה בוחר הוא בחירתך האישית ושהנסיבות שהובילו אותך לבחור משהו הן תוצאה של רצף של אירועים בעלי מידת רנדומיזציה כזו או אחרת שחלקם תלויים בך וחלקם אולי תלויים במישהו או משהו אחר (שניהם גשמיים). האם אז תרגיש משהו שונה כלפי החיים שלך? האם אז הבחירות שלך יהיו שונות?

אם התשובה היא כן - אז כתוב למה.

אם התשובה היא לא - אז אתה בעצם מודה שאין משמעות אמיתי לאמונה ביישות כזו או אחרת, כיוון שגם בלעדיה שום דבר לא ישתנה.

ערב טוב רוני ודורון,

רוני,האם אתה רואה באמצעות עינייך , אם אבוא אלייך בזמן שאתה ישן ואפתח את עינייך -האם תראה אותי ?

לא-אתה לא תראה מכיון שעינייך הם כלי-איבר, והראייה נעשית באמצעות הנשמה.

לישות 'אלוהים' יש חוש ציני מפותח ,חוש הומור קוטל,הוא רע והוא טוב ואיפשהו אני מעריץ אותו.

הוא זה שבעיניי רקח את אותם היסודות הפיסיקליים שנמצאים ביקום

והוא זה שהפיח נשמה בנו ובבעלי החיים.

מחשב על היה מתאים לכוכב לכת בו נשלטים מכונות שצורכות אנרגיה ע"מ להתקיים וכשהאנרגיה

נגמרת המכונה חדלה מלבצע פעולתה.

אני לא מחפש אחר אותה ישות ולא מתפלל לה - לא הייתי רוצה להיווכח לעובדה שאחרי החיים מגיע

הישות נמצאת איתי לאן שאני הולך ובתוך כל דבר שעל פניו אני חולף.

מצטער, לא מבין את ניסיון האנלוגיה של פתיחת העיניים תוך כדי השינה. אני לא אראה אותך כי אני ישן ובזמן שאני ישן המוח לא מקבל מידע מהעיניים. הראייה נעשית באמצעות מעבר אור דרך העדשה אל חלק באחורי העין שיודע להעביר את התמונה אל חלק אחר במוח שיודע לפענח אותה.

בנוגע ליישות "אלוהים" - כיף לך שאתה מכיר אותו ויודע לספר על החוש הציני המפותח שלו, על חוש ההומור שלו ועל הערכים המוסריים שלו. אפשר בבקשה דוגמאות לכל אותן תכונות? אם אני מתכוון להעריץ מישהו, אני צריך לדעת מה הוא שווה קודם...

לא נראה לי שהבנת את הרעיון שלי לגבי מחשב העל. כל שאמרתי הוא שבהעדר הוכחה אחרת, כל מה שמייחסים ל"אלוהים" אפשר לייחס גם לאיזה מחשב שמקיש מספרים ואותיות ויוצר את היקום על שלל רובדיו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אם הצגתי את עצמי כסנגור של אלוהים אז כנראה שטעיתי איפשהו , אין לי שום כוונה לשכנע אדם להאמין בדבר כזה או אחר,

מה לי ולספר תנ"ך ? מה למה שרשמתי עד עכשיו ולדת בכלל ? מה לי ולדת ?

אתה באמת מצפה שאני אתן תשובה לסיבה שבגללה חפים מפשע מתים ?

לתת לך את התשובה הצפויה והמתסיסה "נסתרות הם דרכי האל" ?

אני מפחד מהמוות - זו בושה להודות בזה ?

אני מצהיר באויר בדיוק כמוך רק ללא יריקות וגידופים.

רוני -עם כל הכבוד אלייך אני אעדיף לשמור על שתיקה בשלב זה ולא לענות על השאלה שלך מכיון שאני מזהה נימה צינית בכתיבה שלך שעלולה להוביל לויכוח חסר תחתית במקום לדיון פתוח בראש חילוני וחבל.

תכלס היה צפוי שזה יקרה .

Gn'f'R

פורסם

חס וחלילה לא באתי לתקוף אותך בצורה כזו או אחרת. אם ככה זה היה נראה אז אני מתנצל.

לגבי מעריץ את אלוהים, למרבה האירוניה מצד אחד האל מנסה להצטייר בעינינו כאל רחום וחנון שברא את העולם במידת הדין ולא במידת הרחמים. מצד שני לאורך כל התנ"ך הוא משמיד ללא רחם את בני ישראל ועמים אחרים חפים מפשע. בסדר, יש עמים שלבני ישראל היה חשבון איתם אבל בכל זאת, להרוג ללא רחם נשים וטף? זה מוסרי? בין שאול לדויד הייתה יריבות שבסופה דויד שרד. אם להמליח את שאול הייתה טעות אז למה האל לא מנע אותה? למה הוא לא המליך את דויד מההתחלה? בגלל השינאה הזו בין שניהם חיילים מצד דויד ומצד שאול מתו לחינם.

לכן, אל כזה אין מה להעריץ.

לגבי למות אין מה לעשות. יש שני דברים שאי אפשר להתחמק מהם וזה מוות ומיסים. לבני האנוש (כולל אותי) קשה לקבל את העובדה שאנחנו יום אחד נחדל מלהתקיים, נקבר באדמה ותולעים יאכלו את המוח ואת הגוף הנרקב שלנו. רוצה לחיות לנצח? תשאיר אחרייך זיכרון טוב, תשאיר מורשת, תשאיר משהו ממך. לכן זה יותר טוב לתרום כסף לבית חולים או למוסד כלשהוא שיכול לשפר או להציל חיים מאשר סכום לבית כנסת. תעשה קרן מילגות שתתן כסף לחיילים משוחררים יתומים מאב או משהו כזה כי כל עוד אנשים חושבים עלייך אז אתה לא מת באמת. אנחנו מתים כאשר אנחנו נשכחים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

רוני -עם כל הכבוד אלייך אני אעדיף לשמור על שתיקה בשלב זה ולא לענות על השאלה שלך מכיון שאני מזהה נימה צינית בכתיבה שלך שעלולה להוביל לויכוח חסר תחתית במקום לדיון פתוח בראש חילוני וחבל.

תכלס היה צפוי שזה יקרה .

כולם מפחדים מהמוות. גם כאלה שהאמונה מהם והלאה.

אני יודע שיש לי נטייה לכתוב באופן ציני אבל עניתי לשאלות שלך ברצינות וגם שאלתי ברצינות. אין לי כוונה "להוכיח" לך שאלוהים לא קיים. רק להבין מה זה אלוהים (או "היישות") בשבילך, וכן - לנסות ולבדוק אם אפשר להחליף את אותה יישות במשהו אחר מבלי שחייך ישתנו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני אחזור על כמה דברים שכבר ציינתי ,

אלוהים מהתנ"ך הוא לא הישות עליה אני מדבר ולכן אני משתמש במילה 'ישות',

אני לא מאמין בבריאת האדם ע"פ הסיפור התנ"כי אלא ע"י תהליך אבוציונלי שמה שקדם לו היה

היווצרות היקום.

באמונתי אותה הישות אחראית על התבלינים שהיו נחוצים לאותו התבשיל שהצריך המפץ הגדול,

רצה הדבר ונוצר כדוה"א עם תנאים אופטימליים להיווצרות חיים והתחלת האבולוציה -

'הישות' הפיחה נשמה בבני האדם ובבעלי החיים .

רוני -בהקשר לאנלוגיה :מהי נשמה ? אשמח לשמוע דעה מדעית

שמגדירה באופן סכימטי את היווצרותה של נשמה -בינתיים לא שמעתי ולכן אני זוקף זאת לישות.

אני נוטה להאמין בגלגול נשמות(בהקשר הפחד שציינתי) - ומכאן ש"גן עדן וגהנום" עבורי הם מושגים עלי אדמות -משהו בסגנון

של חטא ועונשו .זו התפיסה שלי בערך.

בהודעה הראשונה ציינתי שטבע האדם לקוי -אולי זו הסיבה למלחמות,שואה,מוות של חפים מפשע ?

אולי בהמשך התהליך גם הפגם הזה יתאזן ?

מעין התובנה שיש לאדם ? עצם העובדה שהוא יכול לשאול עצמו שאלה כזו מעידה על נוכחתה של

הישות .

אני מתנצל מראש אם פגעתי ברגשותיהם של אנשים מאמינים שקוראים את הדברים שרשמתי .

Gn'f'R

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...