Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם אתה בוחר להאמין שהטבע גרם לזה לקרות,הרי זה שטות גמורה. ה"טבע" לא יכול ליצור דבר כ"כ מורכב כמו מוח האדם.

תמשיך לעצום עיניים רוני....

שאלה, כמה אתה יודע על האבולוציה שאתה אומר דבר כזה?

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם אתה בוחר להאמין שהטבע גרם לזה לקרות,הרי זה שטות גמורה. ה"טבע" לא יכול ליצור דבר כ"כ מורכב כמו מוח האדם.

מצחיק שאתה, שחי בעיוורון תמידי, אומר לי שאני צריך לפקוח עיניים.

תן לי להזכיר לך שלפני אלפי שנים אנשים חשבו שאנחנו מרכז היקום ושיש דברים שאנחנו יודעים כיום כעובדה מדעית מוכחת שרק לפני 100-200 שנה היו נשמעים מצוצים מהאצבע גם בעיני האנשים החכמים ביותר על פני כדור הארץ.

זה שאתה לא מבין איך הטבע יוצר משהו ברמת מורכבות כזאת או אחרת, לא אומר שאין לכך הסבר מדעי מדויק. יותר מזה - זה שטובי המדענים של ימינו לא יודעים להסביר משהו לאשורו, לא אומר שלא ניתן להסביר אותו. זה רק אומר שעדיין לא גילינו איך עושים את זה. מספיק להסתכל על ההיסטוריה בשביל להבין את נכונותו של המשפט הזה.

אבל זה בסדר, תמשיך להאמין בדברים שאתה לא יכול לראות או להבין.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אדם חכם לא מאמין.

איך אפשר לכתוב כזו אמירה טיפשית...(ככה מהראש: אייזיק ניוטון, מרטין לותר קינג, ישעיהו ליבוביץ, ישראל אומן...)

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אז הוא לא. אבל מי אמר שאיזה מהכוחות העליונים שאנשים מאמינים בהם יצר, ואם כן, למה לא ללכת על הוורסיה הקתולית, למשל?

פורסם
שאלה, כמה אתה יודע על האבולוציה שאתה אומר דבר כזה?

מספיק בשביל לראות שאף אחד לא הצליח לייצר מוח אנושי.

רוני,אתה הרי יודע שהטבע לא יצר ולא יכול ליצור משהו מורכב כ"כ זה די עם השטויות,אתה בוחר להיות אתיאסט וזו זכותך המלאה,

אבל זה בדיוק כמו הויכוח מה יותר טוב: רפואה מערבית או רפואה מזרחית.

פורסם
אז הוא לא. אבל מי אמר שאיזה מהכוחות העליונים שאנשים מאמינים בהם יצר, ואם כן, למה לא ללכת על הוורסיה הקתולית, למשל?

מהבחינה של אם אתה יהודי,אז אתה מאמין בדת שלך ובמה שכתוב בספרים שלה.בגלל זה כתבתי מקודם שזה קשור באמונה.

פורסם

E.L. - אתה מדבר על אמונה, זה עניין לרגש, לא להגיון.

מכל מקום - מה יצר את אותו "אלוהים" שלך - הרי הוא עוד יותר מורכב ממוח האדם - אז צריך להיות עוד משהו יותר מורכב ממנו. המשך כך, רקורסיבית - לא תגיע לשום מקום.

חוץ מזה - מדוע אלוהים שלך עדיף על זה של הנוצרי, או המוסלמי, או הבודהיסטי, או של עובד האלילים באפריקה. התשובה היא שלכולם מקור זהה - נוצרו על ידי מוח האדם, לא יצרו אותו.

לגבי היצירה של מוח האדם - ראה את הסברי בהודעה 74.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מהבחינה של אם אתה יהודי,אז אתה מאמין בדת שלך ובמה שכתוב בספרים שלה.בגלל זה כתבתי מקודם שזה קשור באמונה.

זה לא נכון. יהודי לא נדרש להאמין, הוא נדרש לקיים מצוות.

אני גם לא מבין את המנוח "הספרים שלה". יש המון ספרים, חלקם סותרים, בחלקם כתובים דברים שיודעים דהיום, עובדתית, שהם טעות מוחלטת.

אתה רוצה להאמין שהעולם נברא לפני אלפי שנים, תפדל. אבל ההבדל בין העקרונות שאני מאמין בהם לבין אלו שאתה, ששומדבר ממה שאתה מאמין לו לא יצר בפועל את החיים שלך. לא את המחשב שאתה משתמש בו, לא את הטלוויזיה, לא את הרפואה שאתה נהנה ממנה, לא הבית שאתה חי - כלום. נאדה. שומדבר מהחיים שלך לא נוצר מהכללים, העקרונות והאמונות שאתה מחזיק בהם.

מה שיצר את החיים שלך, את המכונית שאתה נהנה לנהוג בה, את כל הטכנולוגיה שסביבך, זו החשיבה הרציונאלית, האמפירית, ולכן העולם הדתי הולך ונעלם מהמציאות, כי אין לו בה עוד מקום.

מאז שהחילוניות הצהירה על עצמה בעולם המערבי, העולם כולו התחיל לרוץ קדימה. לא סתם קוראים לזה "עידן האורות", זו היציאה האמיתית של המין האנושי ממחשכת העולם העתיק וימי הביניים, והאכזריות שלהם, אל הרציונאליזים והקדמה.

פורסם
E.L. - אתה מדבר על אמונה, זה עניין לרגש, לא להגיון.

מכל מקום - מה יצר את אותו "אלוהים" שלך - הרי הוא עוד יותר מורכב ממוח האדם - אז צריך להיות עוד משהו יותר מורכב ממנו. המשך כך, רקורסיבית - לא תגיע לשום מקום.

חוץ מזה - מדוע אלוהים שלך עדיף על זה של הנוצרי, או המוסלמי, או הבודהיסטי, או של עובד האלילים באפריקה. התשובה היא שלכולם מקור זהה - נוצרו על ידי מוח האדם, לא יצרו אותו.

לגבי היצירה של מוח האדם - ראה את הסברי בהודעה 74.

אין לי מושג מה יצר את האלוהים "שלי" ואני לא מתיימר לגלות. מקבל את זה כמו שזה. זכותי.

חוץ מזה,

לא אמרתי שאלוהים שלי עדיף על של אחרים,אני מכבד את האלוהים של המוסלמי ואת של הבודהיסטי ולא שללתי שום דבר. כל אחד מאמין במה שהוא מאמין.

falou

קצת לא מדוייק לדעתי מה שכתבת,מאחר והבינה של הבן אדם ניתנה לו כדי שישתמש בה והרי ידוע שהאדם מנצל רק חלק מיזערי במוח ולא את כולו. ועדיין אתה רואה התפתחות אדירה עם השנים. מחשב...מכוניות...אדריכלות...ועוד. קיבלנו במתנה את המוח שלנו,חלקנו עושה איתו נפלאות (כמו כל הממציאים למינם) וחלקנו משתמש בו "רק" למטרות של יום-יום.

להגיד: "ששומדבר ממה שאתה מאמין לו לא יצר בפועל את החיים שלך. לא את המחשב שאתה משתמש בו, לא את הטלוויזיה, לא את הרפואה שאתה נהנה ממנה, לא הבית שאתה חי - כלום. נאדה. שומדבר מהחיים שלך לא נוצר מהכללים, העקרונות והאמונות שאתה מחזיק בהם." נראה לי פשוט לא נכון בעליל.

זכותך לחשוב כמו שאתה רוצה וזכותי לחשוב כמו שאני רוצה,הרי לגרום לך או לרוני לחשוב אחרת אני לא אוכל,אלא רק להציג את הצד השני של המתרס.

פורסם
מספיק בשביל לראות שאף אחד לא הצליח לייצר מוח אנושי.

רוני,אתה הרי יודע שהטבע לא יצר ולא יכול ליצור משהו מורכב כ"כ זה די עם השטויות,אתה בוחר להיות אתיאסט וזו זכותך המלאה,

אבל זה בדיוק כמו הויכוח מה יותר טוב: רפואה מערבית או רפואה מזרחית.

מה הקשר ל"ייצור" מוח אנושי? יש הרבה דברים בטבע שאנחנו לא יודעים לייצר, זה לא אומר שהם נוצרו ע"י יישות כל-יכולה...

ולא, אני לא "יודע" שהטבע לא יצר משהו מורכב ובלה בלה בלה. גם אתה לא יודע. אתה מנחש כי קל לך להאמין במשהו אחר. אני לעומת זאת מעדיף לקחת את הדרך הפחות קלה.

וברור שרפואה מערבית טובה יותר מרפואה מזרחית. מאז שיש לנו רפואה מערבית, מדעית, טכנולוגית, חייהם של מיליוני אנשים ניצלו וחייהם של מיליארדים השתפרו ללא היכר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

קצת לא מדוייק לדעתי מה שכתבת,מאחר והבינה של הבן אדם ניתנה לו כדי שישתמש בה והרי ידוע שהאדם מנצל רק חלק מיזערי במוח ולא את כולו. ועדיין אתה רואה התפתחות אדירה עם השנים. מחשב...מכוניות...אדריכלות...ועוד. קיבלנו במתנה את המוח שלנו,חלקנו עושה איתו נפלאות (כמו כל הממציאים למינם) וחלקנו משתמש בו "רק" למטרות של יום-יום.

להגיד: "ששומדבר ממה שאתה מאמין לו לא יצר בפועל את החיים שלך. לא את המחשב שאתה משתמש בו, לא את הטלוויזיה, לא את הרפואה שאתה נהנה ממנה, לא הבית שאתה חי - כלום. נאדה. שומדבר מהחיים שלך לא נוצר מהכללים, העקרונות והאמונות שאתה מחזיק בהם." נראה לי פשוט לא נכון בעליל.

זכותך לחשוב כמו שאתה רוצה וזכותי לחשוב כמו שאני רוצה,הרי לגרום לך או לרוני לחשוב אחרת אני לא אוכל,אלא רק להציג את הצד השני של המתרס.

לא נכון. האדם לא מנצל רק "חלק מזערי" מהמוח. זה כבר הוכח לפני שנים רבות.

ההתפתחות האדירה נובעת במובנים רבים בדיוק ממה שאתה מתנגד אליו - מהחשיבה הלא-דתית, הרציונלית והמדעית.

מצחיק שאתה אומר "נראה לי פשוט לא נכון בעליל" אבל לא יודע להסביר מדוע.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני,אתה עקשן ובדרך מאד מסויימת מתעקש לא להסכים איתי. זכותך. תחשוב מה שבא לך,רק אל תשלול אחרים כי אני לא ממש רואה שיש לך הוכחות אחרות לכל מה שנכתב כאן. אה כן,הכל בזכותך הטבע והמדע....בולשיט.

פורסם

EL - זכותך להאמין ביישות עליונה, אבל אל תכרוך אותה במדע.

אתה מתנהג בדיוק כמו הכנסיה שהעלתה את גליליאו על המוקד כיון שטען שכדור הארץ מקיף את השמש ושבר את הדוגמא הגיאוצנטרית שלה.

אבל ניחא - קבל אמונות של המאה ה-21 לפני הספירה ובמקביל תהנה מהטכנולוגיה של המאה ה-21 לספירה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
רוני,אתה עקשן ובדרך מאד מסויימת מתעקש לא להסכים איתי. זכותך. תחשוב מה שבא לך,רק אל תשלול אחרים כי אני לא ממש רואה שיש לך הוכחות אחרות לכל מה שנכתב כאן. אה כן,הכל בזכותך הטבע והמדע....בולשיט.

האטימות שלך מדהימה.

א. ברור שאני מתעקש לא להסכים איתך. אני חושב שאתה טועה.

ב. אני לא שולל כלום. להפך. אמרתי שאתה יכול להאמין במה שבא לך. אני פשוט בוחר להאמין במשהו שאני יכול להבין, ולא לשמור את האמונה שלי למשהו עילאי ונשגב שאין לאף אחד הוכחה או אפילו תיאוריה לגבי קיומו.

ג. יש למדע המון הוכחות שהן ממש לא "בולשיט" להרבה מאוד מהדברים שכתבתי. המדע יכול לספר לך איך נברא העולם מהרגע של המפץ הגדול. הוא יכול להסביר בצורה פשוטה וברורה איך המין האנושי נוצר לאורך מיליוני שנים. הוא יכול להסביר חלקים נרחבים מהקיום שלנו ושל היקום. אבל אני מבין למה יותר קל לך להאמין שאלוהים עשה "אברהקדברה" ושהכל נוצר בזכותו. זה מפשט לך את החיים. חבל רק שהחיים לא כל כך פשוטים...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
האטימות שלך מדהימה.

המדע יכול לספר לך איך נברא העולם מהרגע של המפץ הגדול. הוא יכול להסביר בצורה פשוטה וברורה איך המין האנושי נוצר לאורך מיליוני שנים. הוא יכול להסביר חלקים נרחבים מהקיום שלנו ושל היקום. אבל אני מבין למה יותר קל לך להאמין שאלוהים עשה "אברהקדברה" ושהכל נוצר בזכותו. זה מפשט לך את החיים. חבל רק שהחיים לא כל כך פשוטים...

מי שאטום כאן הוא אתה.

אתה בוחר באפשרות הקלה והפשוטה שהמדע פשוט נוצר מעצמו ומשם הכל התחיל. המפץ הגדול....עוד שטות...לבריאות. אני את שלי כתבתי ואני לא אוהב לנהל שיח חירשים עם אנשים שלא פתוחים לרעיונות חדשים/אחרים וחושבים שרק מה שהם חושבים זה מה שנכון ואמיתי. אתה יכול להמשיך בכיף את הדו-שיח עם שאר האתאיסטים של הפורום. ביי.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...