Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הברווז העיתונאי הזה מסתובב כאן כבר הרבה זמן,

בפורום מ-2005. תודה ששאלת.

הדת כמו שאני מכיר אותה לא מנסה לסתור שום דבר. זה שאנשים פרטיים לקחו את הדת לעצמם ומנסים להנציח באמצעותה בורות זה כבר סיפור אחר.

נכון. לדת אין שום סיבה לסתור את עצמה, אחרת היא לא תעבוד. :roll:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אדם חכם מאמין במה שבא לו, כל עוד הוא לא מזיק ככה לאף אחד.

ברווז, אתה מחליט אם להאמין בדת או לא, אבל אם תבחר לא להאמין במדע תחשב למשוגע, ככה שאלו שני דברים שונים וההתיחסות אליהם צריכה להיות שונה (נדמה לי).

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מרבית הדתיים ישמחו לצאת במסע הכפשות נגד כל מה שלא מסתדר להם עם קו המחשבה וההיגיון. אדם חכם עושה ההפך - כשהוא ניצב מול המדע הוא אומר לעצמו "האם אני עדיין יכול להאמין אחרת, ומדוע?".

באותה מידה אפשר גם להגיד שמרבית קוראי עיתון הארץ ישמחו לצאת במסע הכפשות נגד כל מה שלא מסתדר להם עם דבריו של עורך העיתון.

מצחיק (או עצוב) לראות את השנאה העיוורת של חלק מהאנשים כאן לדת ולכל מה או מי שקשור אליה בעוד שהם עצמם מדברים על כמה רע זה להכליל ולעשות משהו מבלי לחשוב וכדומה.

פורסם
לי אין כלל שנאה לדת(אני חושב שהיא מטופשת, אבל אני לא שונא אותה), יש לי כן שנאה לאנשים שכופים עליי אותה.

הדת היא דבר יפה לדעתי, אבל לא בצורה שבה היא קיימת היום. לחדד את דבריך: לא רק אלו שכופים אותה עליי, אלא גם הבורים שעושים לך נזק ישיר איתה. "אם תשתה קולה בעזרת השם תישאר לך שן אחת בפה", "500 ש"ח תרומה לרבי מילובביץ' והוא יסדר לך את המזל", "שתי את זה, זה נגד עקרות", וכאלו דברים. זה ממש נזק. תאמין במה שאתה רוצה, אבל אל תדחוף לי לגרון בכח סגולה של הרב עובדייה לפרנסה טובה שעולה יותר מהרווח החודשי שלי. או בכלל. תודה.

אמרו פעם חכמים: "הדת היא כמו איבר מין זכרי. היא מהווה בעייה רק כשאתה מנסה לדחוף אותה בגרון של מישהו בכח" (אמריקאים...:roll: )

34130_700.jpg

פורסם
אדם חכם לא מאמין.

יכול אדם להיות אינטליגנטי אבל מאמין עיוור שאינו מסוגל לראות דבר פרט לאמונתו הדתית

יכול אדם להיות חכם ומאמין - ולמצוא את הדרך בה האמונה לא תסתור את חשיבתו המדעית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אמרו פעם חכמים: "הדת היא כמו איבר מין זכרי. היא מהווה בעייה רק כשאתה מנסה לדחוף אותה בגרון של מישהו בכח" (אמריקאים...:roll: )

מה אפשר לעשות כשלרוב הבחורות יש גרון צר? חייבים כח.

פורסם
יכול אדם להיות אינטליגנטי אבל מאמין עיוור שאינו מסוגל לראות דבר פרט לאמונתו הדתית

יכול אדם להיות חכם ומאמין - ולמצוא את הדרך בה האמונה לא תסתור את חשיבתו המדעית.

חשיבה מדעית ואמונה סותרות אחת את השניה, לא יכולות לדור בכפיפה אחת.

פורסם

גם לי זה לא מתסדר - אבל מתברר כי יש מי שחי בשלום עם שניהם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נתקלתי בזן השני שציינת בתוכנית של גידי גוב בזמנו: ארכיאולוג דתי. הוא נשאל ע"י גידי" איך זה מתיישב אתך, האמונה שהארץ נוצרה לפני (לא זוכר כמה שנים האמונה טוענת) שנים, ואתה דולה מהאדמה פריטים בני מליוני שנים כמו עצמות דינוזאורים"?

אני כבר לא זוכר את התשובה, כי בכל זאת הייתי ילד בזמנו והעדפתי ללכת לשחק במחשב, אבל השאלה הייתה יפה.

פורסם

בערוץ ההיסטוריה הייתה תוכנית מעולה שנקראה ההיסטוריה של העולם בשעתיים (בפועל התוכנית שעה וחצי כי לא היה פרסומות).

מאוד מומלצת לצפייה ומסבירה בצורה מאוד ברורה את 14 מיליארד השנים מהולדת היקום ועד היום.

פורסם

אתם מנסים בכוח לערבב אמונה ומדע. אין בכלל קשר בין השניים, לא סותרים זה את זה, לא תומכים זה בזה ולא מעניינים זה את זה. השילוב ביניהם הוא לא יותר מכלי בידיהם של הטוענים.

ולגבי הברווז העיתונאי- הוא עושה יותר רעש ממה שהוא באמת, הוא חלף פה יותר מפעם אחת בעבר, יחלוף עוד כמה פעמים בעתיד, העיקר שתהיה משכורת לעובדים ו"הצדקה" להשקעה האדירה במאיץ החלקיקים התפל.

dirty old man

need love too

פורסם
יש הבדל בין דת לבין הסתה דתית.

הקוראן לא מצווה על המוסלמים ללכת להתפוצץ במטוסים, אוטובוסים, רכבות תחתיות וכן הלאה.

הבעיה מתחילה עם מערך השיווק וההפצה של הקוראן, שם דברים מתורגמים לפי ראות עיניו של איש השיווק.

דבר דומה קורה עם התורה, גם אצלנו ה״סיפור״ עצמו לא רע ואפילו יפה ומעניין בכל מיני חלקים (ואני הכי לא דתי שיש), גם אצלנו הבעיה מתחילה עם אנשי השיווק, קרי הדתיים-חרדים שלוקחים דבר יפה ומתנהגים כאילו האבא (הביולוגי) שלהם כתב אותו ויש להם בעלות עליו.

תוציא מהמשוואה את פעולות ההתאבדות של המוסלמים ותגלה שהחרדים לא פחות גרועים.

אתה צוחק עליי נכון? הקוראן לא מצווה על מאמיניו? אם זה בסדר כאן עם יושבי הפורום אני יכול להביא לך ציטוטים מהקוראן שמצווים לשחוט את אלה שלא הולכים בדרכו של הקוראן. חס וחלילה שלא תחשוב שהתנ"ך שלנו יותר טוב. גם ליהדות יש את הדפקות שלה. בלי עין הרע לא חסר כלל וכלל. דרך אגב, כבר גדולים וחכמים ממני קבעו שאיסלאם זה לא דת. איסלאם זוהי אג'נדה דתית. הקוראן לא רק שמאפשר למאמיניו לעשות דברים רעים וברברים אלא הוא גם נטל מהם את רגשות האשמה שבלעשות מעשים כאלה. זה בסדר להרוג אינפדאלים לא מאמינים, זה בסדר למות למען הגנת הדת. מובטח לך מקום בגן עדן עם 72 בתולות. איך שאמר הקומיקאי האמריקאי בייל מאהר "להבטיח כוס בעולם הבא זה הדבר הכי שפל שראיתי בחיי".

תקן אותי אם אני טועה, אבל מהדברים שלך אפשר להבין שיש בך לא מעט שינאה כלפי דתות.

אתה מדבר על עובדות והוכחות מדעיות, אבל אל תשכח שלפני המון שנים האנושות כולה ידעה שהעולם שטוח, שעצמים צפים במים בגלל הצורה ולא בגלל המשקל הסגולי שלהם, שאם תאכל לב של אדם תהפך לאמיץ יותר, כישופים דרקונים וקסמים (וזה עוד הרבה לפני שחשבו בכלל להמציא את skyrim) ועוד כל מיני שטויות שהיום מאשפזים את מי שמאמין בהן. דברים שהיו לכאורה "מוכחים".

לך תדע בעתיד כמה מהעובדות המדעיות שאתה סמוך ובטוח בהן יופרכו.

אף אחד לא מצפה ממך להאמין במה שלא נראה לך, אבל אדם חכם מבין ויודע שצריך להקשיב לכל הדעות, ולא לצאת מיד במסע הכפשות נגד כל מה שלא מסתדר לך עם קו המחשבה וההיגיון האישי.

ד"א, אין הבדל בין מי ששולח את מאמיניו העיוורים להתפוצץ במטוסים בשם אללה הקדוש לבין מי שמשלהב בשינאה מדינה שלמה להרוג עם בגלל מוצאו הגזעי הנחות עפ"י "מדעים". אנשים רעים תמיד ימצאו כלים לממש את הרוע שלהם.

עד כאן הבולשיט הפילוסופי, בקשר לכתבה אין לי מה לכתוב כי לא הבנתי ממנה יותר מדי :lol:

לא יודע אם התכוונת אליי אבל בכל מקרה, דת זה דבר רע ונורא. מטרתה של הדת לגרום לאנשים להתנהג בצורה שהיא רוצה ולרכז את הכוח בידי אנשים מסויימים או בידי אדם אחד תוך כדי השלטת פחד וטרור. אצלנו זה הרבנים, אצל הנוצרים זהו האופיפיור ואצל הבני דודים זהו השייח או האימאם או האייטולה. לך לתערוכת מכוניות בעולם ותראה איך אתה פוגש אנשים שאיתם יש לך קשר ואתה אפילו יכול לדבר עם בן אדם על מכוניות בסימני ידיים והוא יבין אותך פחות או יותר אבל הדת גורמת לאנשים להתרחק ולשנוא אחד את השני.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
באותה מידה אפשר גם להגיד שמרבית קוראי עיתון הארץ ישמחו לצאת במסע הכפשות נגד כל מה שלא מסתדר להם עם דבריו של עורך העיתון.

מצחיק (או עצוב) לראות את השנאה העיוורת של חלק מהאנשים כאן לדת ולכל מה או מי שקשור אליה בעוד שהם עצמם מדברים על כמה רע זה להכליל ולעשות משהו מבלי לחשוב וכדומה.

זה לא אותו הדבר ולא התכוונתי לזה בצורה כזו אגרסיבית. אולי הייתי צריך להשתמש במילים פחות חריפות כמו "מסע הכפשות". אין לי שנאה אל הדת ואני מכיר כמה וכמה דתיים חכמים ונחמדים מאוד. מעניין שהם לרגע לא יחלמו לנסות להמיר אותי (ואני לא אותם). ואולי לא במקרה, כולם שירתו בצה"ל, עובדים ומשלמים מיסים כאחד האדם.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...