Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ...

אני חדש פה , וחדש בכלל בעולם האספנות .

אני נהג חדש והאמת שאני אוהב רכבי אספנות .

קודם כל רציתי לדעת האם רכבי אספנות צריכים טיפול מתמיד במובן זה שכל כמה ימים אני צריך לטפל בה ? האם הם אמינות .? האם טיפולם יקר מהרגיל ?? ועוד מידע ככה בשביל להיכנס לעולם האספנות !!!

שנית : ראיתי רכב אספנות "פורד קאפרי" שמאוד אהבתי (בתמונה) . רציתי לקבל חוות דעת והמלצות על רכב זה ! וכמה עולה פחחות לרכבים אלו ? ומה ההתרשמות של בעלי רכב זה ? האם רכב זה שווה 20000 ש"ח .

הנה מודעה לרכב : (האם מישהו מכיר ספיציפית רכב זה ?)

המודעה נמצאת באתר יד2 (אינני יכול לצרף קישור) , קאפרי 1972 באזור ראשון-לציון והסביבה , בצבע אדום-לבן , 20000 ש"ח !!!

תודה רבה .

פורסם

ראשית, אף רכב אינו מצריך טיפול "כל כמה ימים".

חוץ מזה, אין לנו אפשרות להעריך מחיר לרכב שביקשת בלי לדעת את המצב שלו. כאשר רכב מגיע לגיל כזה, אחרי כל כך הרבה שנים ,בעלים ובלאי , צריך להתייחס לכל רכב בנפרד, כל עניין לגופו. רכבי אספנות נעים בין שלדות מחלידות בחצרות של אנשים לרכבים במצב תצוגה של מוזיאון, לכן לרוב אין "מחירון". היוקר של הטיפולים, והתדירות, תלויים כמובן ביצרן, דגם, שנה והכי חשוב- מצב הרכב, אז שוב, אין תשובה חד משמעית.

אתה רשאי לחפש בפורום, נפתחו כבר דיונים בנושא של כניסה לעולם האספנות.

בהצלחה!

דע מניין באת, לאן אתה הולך וכמה זה יעלה לך

פורסם

שלום שלומי !

ברוך בואך לפרום ולעולם הנהיגה, הרכב והאספנות בפרט.

קודם כל, זה נחמד, טוב ויפה שאתה אוהב ומתחבר לוינטג', לקלאסי, למה שצבע את כבישי העולם בעשורים עברו ובמאות קודמות, או במילים שלך אספנות.

יש להבדיל בין העניין שאתה אוהב לראות תצוגות רכב\מועדונים שמקיימים מפגשים לבין לחשוב להחזיק רכב כפריט אספני נדיר ודל חלקי חילוף, בעיקר בארץ.

נראה כי כולך נלהב מהעולם הזה, אך לפי השאלותיך, אני הייתי מציע לך בחום להתנייד כרגע עם איזו מאזדה או סיריון, ולא זאת לא השמצה או השתחצנות. אין אפשרות לענות על שאלותיך הכלליות , כמה עולה טיפול ומה תדירות הטיפול ברכב, על איזה טיפול בדיוק אתה מדבר ? הכל עניין של תחזוקת הרכב ומצבו לעת עתה, וכן ברכב אספנות התשומת לב רבה יותר, שונה לחלוטין ועם דגש גדול יותר על כל פרט ופרט מאשר רכב "רגיל" שאתה רואה על הכביש.

רוב רכבי האספנות לא משמשים את בעליהן לכרכב יום-יומי אלא כרכב פנאי ("רכב סופ"ש") מהסיבה הפשוטה שרכב אשר מטרתו העיקרית להביא אותך מנק' A לנק' B ונסיעות של כל יום לעבודה חזרה ותוך ענייני העבודה לא יכול להיות ברוב המקרים רכב אספנות - כשמו כן הוא, הוא פריט אספנות, הוא לרוב לא נועד להעמסות, לנסיעות בסגנון רכבי ליסינג וכו'.

אם מטרתך העיקרית היא שינוע כרכב עיקרי אז אכן כיוונך ההגיוני יהיה לרכב עממי, "רגיל" אשר ישרת אותך ולא אתה תהיה משועבד לו.

ספציפית רכב זה מוצע למכירה זמן רב, הוא מפורסם גם כאן על גבי הפורום.

שאלתך בנושא משאירה אותך איתה לבד, אין מי שיכול לשפוט ע"פ תמונה (גם לא אורי גלר!:-o ) מה מצבו של הרכב, מצבו המכני, מצב הפח, בלאי חלקים וכו'. יש לקחת בחשבון שהרבה חלקים מכניים וקוסמטיים לא זמינים כלל יותר ובאותה משוואה רכב אספנות מן השורה, בלאי חלקיו הוא מוגבר, אלא אם כן כמו שחברי מלמעלה כתב רכב אספנות במצב מוזיאון שלשם כך הוא נועד.

הכל תלוי ברכב, האם אתה קונה רכב משופץ אשר בעליו הקודמים שיפץ עבד בדם ויזע ואתה קונה את הסוכריה (ואף אחד לא אמר שבישבילך זו תהיה התוצאה המוגמרת) \ או שאתה מחליט "לקחת" רכב מוזנח ולשפצו מ-א' ועד ת' .

במצב של שיפוץ רכב כפי שאתה רואה בשרשורים של חברי הפורום זה יפה, מרשים ומרגש אך ברוב המקרים אלו אנשים במצב אשר מאפשר להם לשפץ,אם מדובר בידע, נסיון, מקום, מצב כלכלי והון עצמי שמאפשר לשפץ בזמן שלהם ובכיף שלהם, לכל דבר יש את הזמן הנכון, אך תמיד יש גם יוצא מן הכלל ! ככה שאני לא מכליל לא אותך ולא אף אחד אחר (מי כמוני יודע ומדבר בכלל..)

בשיפוץ רכב אתה לרוב תדע מאיפה אתה מתחיל (בכל שיפוץ באשר הוא!) אך לעולם לא תדע היכן אתה מסיים אותו, מכל הבחינות, זמן, כלכלית, מכאנית וכו'.

בנוגע לפחחות וצבע, אין תשובה חד משמעית למחיר, הכל תלוי במצב הבודי ומרכב הרכב הספציפי שאותו אתה רוצה, זה יכול להיות 5K ₪ וזה יכול להיות גם 30K ₪ - הכל תלוי במצב הרכב. למשל אני בדיוק עכשיו סיימתי פרוייקט פרטני ומקיף שכזה ואם מעניין אותך קצת לקבל רושם על מה מדובר כשאתה שואל "איך נכנסים לזה?" אז כנס לכאן ותראה - subaruholic.co.il/showthread.php?t=1973

בכל מקרה, אני מקווה שנתתי לך קוים כלליים להבנת הנושא ומאחל לך את כל ההצלחה בכל דבר שתבחר ובכל רכב שתבחר לשפץ, היום או עוד שנתיים, זה לא משנה האמת, כי הג'וק קיים אצלך כפי שנראה והוא רק הולך ומחמיר :wink: .

פורסם

שלומי שלום

גם אני התחלתי לגלות עניין בתחום לפני כמה שנים. במשך ארבע שנים למדתי את הנושא, קראתי , שאלתי, נפגשתי עם אספנים וקיבלתי כמה שיותר אינפורמציה על הנושא. מהרגע שהחלטתי להיכנס לתחום ועד שמצאתי את הכלה המתאימה עברו שנתיים של חיפושים. כיום לאחר שנה מאז שרכשתי את הרכב אני מבין שהלמידה הזאת הכינה אותי לשיפוץ. אז קח ת'זמן , חפש רכב שמעניין אותך ובהצלחה.

פורסם

ברוך הבא!

דבר ראשון זה תחביב ולא רווח,ככה שתהיה מוכן כלכלית להרבה דברים.

ברכב בן 30+ דברים נוטים להפסיק לעבוד,כמו כן צריכת הדלק יכולה להשפיע(גם אם אתה בקושי נוסע).

והכל תלוי לאיזה מצב אתה רוצה להביא אותו-נסיעה/תצוגה/חיצוני וכו'.

בהצלחה!

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

שמי שלמה ולא שלומי ... (רק תיקון בלי טענות חחח )

תודה רבה לכולם על התגובות המעניינות .

vertigo : תודה רבה על התשובה המלאה ... :-)

כנראה אני "מוותר" זמנית על הרעיון ומחפש לי משהו "רגיל" . (כי אני סטודנט ואין לי זמן להתעסק ברכב הרבה ) , פשוט הייתי מאוד מרוצה אם יכולתי לקנות לי אחת כזאת בלי שאשקיע הרבה מזמני (שאיננו חח ) על הרכב .

תודה רבה , שלמה

פורסם
ראשית, אף רכב אינו מצריך טיפול "כל כמה ימים".

בהצלחה!

רכבים עד שנות העשרים של המאה העשרים וגם לתוך שנות השלושים היו צריכים טיפולים על בסיס יום יומי בעיקר גירוז ושימון . רכבים בשנים ההן היו באים ביחד עם כלי עבודה יעודיים שבהם הנהג השתמש כמעט יום יום.

עד שנות השישים היה צורך לגרז רכבים כל 1600 ק"מ. בחלק מהמכוניות היו עשרות נקודות גירוז. ההתעסקות באחזקת הרכב היתה רבה כי המוצרים שהיו אז כמו שמן וגריז רפידות בלמים, צמיגים, ומתכות היו מאיכות נמוכה מזו שיש היום.

עד שנות העשרים השתמשו בשומן בעלי חיים לגירוז רכב.

שלמה דן גדרון

פורסם

שלום שלמה.

אתה לא חייב לוותר כ"כ מהר על הרצון וההדלקות שלך לרכב אספנות.כרכב יומי לסטודנט הייתי מציע לך לבדוק אולי סובארו ישנה, שכן למכוניות אלו יש חלפים רבים בשוק ובמחירים זולים יחסית שיתאימו גם לסטודנט.זו רק עצה.סה"כ,סובארו הן מכוניות מאוד אמינות גם בשנים כאלו.ומתאימות לצרכי סטודנט לא פחות מרכב חדש יותר.שווה בדיקה.בהצלחה.

Chevrolet Caprice Classic או בקיצור Triple C שנת 83'

פורסם

מה שלא תעשה,לפני שאתה מחפש רכב,חפש חבר מנחה שמבין דבר במכוניות,

שילך איתך לבדוק את הרכב לפני הקניה.

עדיף לקנות רכב אספנות,לפני שעשה פחחות וצבע או עשה לפני שנים רבות,כי

הרבה מכוניות אספנות(ולא אספנות)נמכרות אחרי פחחות וצבע שנעשים בזול

כדי למכור ואחרי שנה הכל נרקב.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

• תוכן חדש...