Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אז הגיע הזמן להיפרד מהפאביה - לא כי היא לא טובה אלא כי מתחשק לי לשדרג.

וחשבתי על הייטי.

נראה כי כל הפרטים מתאימים לי, מה שאין ממש דעה מגובשת לגביו זה דבר אחד.

איך הייטי כרכב מנהלה?

ביום יום, קניות, סידורים, פקקים, וטיפולים.

אשמח ללמוד משהו שהחיפוש לא הצליח ללמד אותי

אציין כי אני עוד לא נעול על איזו תיבת הילוכים לקחת DSG או ידנית.

סובארו XV 2016 - כוכבים בעניים

פורסם

הייטי הוא ג'יפון חביב.

מוצע בגרסת 1.2 טי.אס.איי. שאני אישית לא אוהב כי הייתי בעלים של אוקטביה 1.8 טי.אס.איי. ואני רגיל להרבה יותר עוצמה וכח.

מנגד, יש את גרסת 2 ליטר טי.די.איי. - גרסת הדיזל בעלת כח ועוצמה נאים ביותר.

אם אתה נוהג על פאביה אז אתה בוודאי מודע ליתרונות שבמותג סקודה, מכוניות חזקות, אמינות באופן כללי.

לגבי הגיר, בעבר היתה בעיה עם גיר די.אס.ג'י - היבואן טוען שבשנת המודל 2012 היצרן התגבר על הכשלים.

נחיה ונראה, בינתיים אני מבין שלא התלוננו על בעיות בגיר במודל 2012.

בהצלחה

פורסם

לחבר יש את הדגם הידני והוא מאוד מרוצה למרות שעכשיו במבצע שיש ב-129 K לDSG1.2 נראה לי יותר שווה כבר להשקיע עוד קצת. כמו שגננרס כתב, אנחנו כבר במחצית 2012 ועוד לא נשמע שום ציוץ לגבי הגירים שהגיעו מאז תחילת השנה ככה שכנראה שבאמת הם פתרו את הבעיה.

פורסם

למי שמתלבט או אין אפשרות לבצע השוואה ראויה. כמי שיש לו גם DSG וגם ידני, חשוב לי לציין, DSG אינו תחליף לידני, הוא אינו נותן את השליטה ברכב וההנאה שנותן הגיר ידני, DSG הוא שיפור של התיבה הפלנטרית הוותיקה. עדיין סובל מתופעות גיר אוטומטי (השהיה בתגובות, תגובות מאוחרות -הגיון של מחשב, שלא צופה תנאי דרך אלה מגיב להם) עדיין אינני מוכן להחליף שום DSG ברכב ידני.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

השאלה למה אתה מתכוון שאתה כותב שליטה?

לפי מה שידוע לי במכוניות מרוץ בגרנד פרי גם כבר אין תיבה ידנית רגילה, אלא מין תיבה רובוטית משוכללת שמעבירים את ההילוכים מאחורי ההגה, גם אין שם קלאץ כי לא התייחסת לכך שתיבת די.אס.ג'י מבצעת החלפת הילוכים כל כך מהירה שלא ניתן לבצע במכונית עם גיר רגיל וקלאץ.

אולי תסביר מהי כוונתך?

גיר די.אס.ג'י הוא בעל יתרונות רבים מאוד.

האם אתה נהנה לנסוע בפקקים עם קלאץ?

מניח שרוב הציבור לא סבור כך.

פורסם

יש בפורום דיון על DSG נגד ידני (השרשור נולד בעקבות האחד הזה) הייתה שם תגובה שמאוד ממצה את דעתי בנושא:

יש לך מכונית משפחתית, שקטה, לא מאבדת אחיזה לעולם, הגה חשמלי מנותק... גיר ידני זה מה שיחבר אותך לנהיגה?

וותר, שחרר, הרכב אבוד, שומדבר לא יציל אותו.

אהבתי גיר ידני על ה-B4 שלי (2005), כי הוא נתן ביצועים סבירים, לעומת האוטומטית שהיתה עגלה מוחלטת.

ב-A3 TFSI של אמא שלי, גיר ידני כבר לא היה מוסיף כלום.

ואם לא קראת, אני תמיד מוכן לקחת מכונית ידנית. גיר ידני לא מפריע לי, גם לא בפקקים. אני בכלל לא שם לב לזה. אבל אני לא רואה את הטעם להתעקש על אחד במכונית שלא נועדה ולא מסוגלת להנות כמכונית ספורטיבית.

הייטי רחוקה שנות אור מרכב עם יומרה ספורטיבית כלשהי, אין שום טעם בידני למעט ה15K שזה ישאיר לך בעו"ש.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אך ורק ידנית. לא כי ה-DSG נוראית, אלא כי התיבה הידנית נעימה, חסכונית (בעיקר בעירוני) ועמידה יותר.

אם קראת את המבחן שלה ב"אוטו" - בחרו בה כגרסה המומלצת.

אתמול במקרה נהג בה חבר-כתב רכב (ניצן רז, מי שמכיר) וגם הוא טען כי הכל עובד נעים ונחמד יותר במנועי ה-TSI בשידוך לתיבה הידנית, היטי לא יוצאת מן הכלל במקרה הזה. הכל נעים וקל לתפעול.

בולפאס, כל עוד לא נהגת - אל תגיב. בכל מקום אתה מכניס את ה-1.8TSI ומשבח אותו - והוא בכלל לא רלוונטי ליטי, אז השאר אותו בחוץ. אולי בשנה הבאה יגיעו ארצה יטי עם המנוע המדובר - ועד אז, כפי שציינתי מעלה, הוא לא רלוונטי לחלוטין.

ה-1.2TSI (בעיקר הרוויזיה II) מזיז את היטי בצורה מפתיעה. רק בשביל הידע העצמי - היא זריזה יותר מהפאביה 1.2TSI האקסית שלי (מנוע רוויזיה I). רק במהירויות גבוהות (הרחוקות מלהיות חוקיות) - בא לפאביה יתרון המשקל על פני היטי השמנמנה.

נהגתי לא מעט על ה-2.0TDI140CR (עם DSG6) - מעט רועשת בעמידה וכבדה משמעותית (בגלל ההאלדקס 4) - והביצועים שלה מעט יותר טובים משל האחות עם ההנעה הקידמית והמנוע טורבו-בנזין הצנום. היתרון של ה-TDI על פני ה-TSI מורגש בהאצות הביניים, שם המומנט הרב יותר משחק.

טל, אם תרצה סיבוב - תגיד. המון המון זמן לא התראנו.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

כן, ההגיה הנכונה היא שקודה ולא סקודה.

בתור בעלים של ייטי DSG אני יכול להגיד לך שהרכב מרגיש מאוד נוח על הכביש.

מדובר ברכב מנהלה מושלם וחביב מאוד.

ישיבה גבוהה, תיבה שעובדת חלק (DSG), ונוחות נסיעה מצויינת.

הכח בהחלט מספק והרכב חסכוני יחסית.

הביקורת שלי היא רק לגבי תא המטען הקטן יחסית.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
כן, ההגיה הנכונה היא שקודה ולא סקודה.

וואלה! עכשיו בדקתי ואכן אתה צודק.

מישהו צריך לספר את זה לא רק ליבואנים בארץ אלה לפחות או יותר כל מערב אירופה...

פורסם

בוקר טוב חברים,

ראשית - תודה על התגובות.

בנתיים כבר עשיתי נסיעת מבחן עד ייטי עם DSG

יש לציין כי הגרסא שבה אני מעוניין הינה ה1.2 ולא הדיזל.

RS אתה צודק בהחלט, מתי אני מזמין אותך לקפה בתמורה לסקירה המעמיקה שבוודאי אקבל :)

סובארו XV 2016 - כוכבים בעניים

פורסם

RS אתה צודק בהחלט, מתי אני מזמין אותך לקפה בתמורה לסקירה המעמיקה שבוודאי אקבל :)

טל, אתה מוזמן לסיבוב ארוך. אין שום בעיה, רק צור קשר.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לאר.אס: אני נהגתי על הרכב ייטי 1.2 טי.אס.איי. בגרסת די.אס.ג'י.

לא יודע מדוע אתה כותב שלא נהגתי עליה. בהחלט נהגתי. ואם קראת תגובות נוספות שלי- תוכל לקרוא את זה במפורש.

לא מבין את ההתנפלות שלך, אולי אתה סובל מתסמונת כלשהי.

בכל מקרה, גם אם כרגע אין את גרסת 1.8 טי.אס.איי די.אס.ג'י בישראל- אתה לא צריך להיפגע ולקפוץ.

מוטב שרוכש פוטנציאלי ידע שקיימת גם גרסת מנוע עם הרבה יותר כח ועוצמה.

למה אתה נפגע?

אתה נציג של חב' סקודה?

ההתנהגות שלך נשמעת תינוקית מאוד.

אולי יש לך בעיה קשה בדימוי העצמי. חבל. תטפל בזה.

בכל מקרה, לא בכל מקום שמזכירים סקודה אתה צריך לקפוץ כאילו אתה יחצ"ן של היבואן.

גם אני אוהב את המותג הזה, אבל דחיל ראבאק- למה אתה לוקח דברים באופן אישי?

פורסם

מר בולשיט (אה, סליחה - בולפאס),

אף אחד לא נפגע. אני הראשון שירוץ ויקפוץ על ה-1.8 (ואם יביאו ידניות - מ ע ו ל ה).

מכוון שהיא לא זמינה כרגע (ורק אלוהים יודע מתי יחל היבוא), היא אינה רלוונטית כאן בשרשור ואין טעם להשוות בינה לבין המנוע הצנום יותר - מה גם שאתה מדבר על שני רכבים שונים (האוקטביה קלה מהיטי, בעיקר כשמודבר בגרסאות הנעה כפולה - שם הפער משמעותי מאוד, כך שישנו הבדל קיים בביצועים).

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...