Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5099 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תקציב: עד 45,000 ש"ח.

שלום לכולם,

אני מתלבט בין מאזדה 3 קומפורט במצב מצויין, שנת 2006, נפח מנוע 1600 לבין הונדה סיויק במצב לא פחות מצויין, שנת 2006, נפח מנוע 1600.

מה כדאי לי? את שתיהן אני יכול לקנות במסגרת התקציב שלי. הקילומטראז' במאזדה הוא 133,500 והקילומטראז' בהונדה הוא 140,000.

תודה למייעצים.

פורסם

לדעתי, שתיהן בסדר.

באופן אישי, אני שונא את זה שבמזדה 3 הדלת האחורית צרה משמעותית, קשה לאדם רחב להיכנס, מצד שני, גם כאשר רוצים לקשור ילד במושב הבטיחות, הגישה לא נוחה.

חוץ מזה, לדעתי מה שתבחר יהיה בסדר.

בהנחה כמובן ששתיהן מתוחזקות ברמה טובה, הגיר עובד טוב ללא החלקות, אין נזילות שמן וכו'.

פורסם

טוב, אז בהמלצת מכרים, את המאזדה הורדתי מהפרק. הרבה המליצו לי על מיצובישי לאנסר שנת 2008, נפח 1600 שאפילו בשנתונים גבוהים יותר (2008, למשל) זולה יותר מההונדה.

אז שנלך על מיצובישי?

פורסם

לדעתי ההונדה הכי טובה מכל שלוש האופציות. לדעתי תהיה גם חסכונית יותר ואמינה יותר מהמיצובישי למרות הבדלים בשנתון.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

המאזדה כוללת 6 כריות אויר שאין לסיויק והיא מאובזרת יותר ובכלל מרגישה מודרנית וחדישה יותר. המושב האחורי בסדר גמור והביצועים טובים.

הסיויק כבר הרגישה דיי מיושנת ב-2006, הפלסטיקה החומה בפנים לא עושה טוב לאף אחד וגם לא זויויות הגלגול המוגזמות שגורמות למחלת ים.

לאנסר מ-2008 ב-45 אלף שקלים תהיה יוצאת ליסינג, 2 הרכבים האחרים שציינת הם פרטיים עם קילומטראז' נמוך.

פורסם

ההונדה דווקא בשנתונים 2005-6 פחות מומלצת,וזה לא מיידע אישי ומניסיון,אלה מדעות של אנשים שהיה להם בעבר.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

הסיוויק בכלל לא האופציה העדיפה כאן. היתרון היחיד שיש לה זה ביצועים וצריכת דלק (וההפרש לא כל כך ענק). חוץ מזה היא מרגישה מיושנת בתא הנוסעים, המתלים מרגישים מיושנים גם כן. הם רכים, מתנדנדים על שברים גדולים ובפניות זוויות הגלגול גדולות וההרגשה היא של מכונית פחות יציבה לעומת המאזדה והלאנסר קלאסיק. גם רעשי הרוח, המנוע והצמיגים נוכחים בתא הנוסעים בצורה מוחשית בנסיעות בינעירוניות והאבזור לא ממש נדיב.

הלאנסר קלאסיק יותר טובה מהסיוויק באיכות החומרים, העיצוב, האבזור, התנהגות הכביש ובהרגשה הכללית. היא אמינה, קלה וזולה להחזקה ואפשר להשיג אותה משנתונים מתקדמים יותר. החסרונות שלה הן בעיקר המנוע החלש מדיי וצריכת הדלק הגבוהה יחסית.

ה-3 חדישה, מודרנית ונעימה יותר. היא נוחה, המרווח סביר, האיכות טובה בהרבה מבלאנסר ומבסיוויק המיושנות יותר, המנוע והגיר מפיקים ביצועים טובים, צריכת הדלק ממוצעת לקטגוריה, האחיזה והתנהגות הכביש טובים משמעותית מהאופציות האחרות שציינת ומעולים גם ככה ביחס לקטגוריה כולה, האבזור עשיר יותר ועלויות האחזקה לא גבוהות.

פורסם

כל אחד עם ההחלטות שלו. מצטער אני פשוט לא סובל מאזדה, לא מבין מה הישראלים מוצאים בה (שובבה? נראית טוב? עאלק), הרכב הזה לא נוח בעליל (נסעתי שעה הלוך ושעה חזור וסבלתי על הכסא שלה), אין לו כוח, בולע דלק בצורה שלא תיאמן בשביל המנוע הזה. באמת שאני לא מבין. אפליו ביפן רוב המכוניות הם טויוטה, ניסן, הונדה, דייהטסו ופחות מאזדה. נראה לי שישראל זו המדינה הכי מוצלחת לרכב הזה. מה שכן על אמינות אין מה לדבר, ואולי זה מה שעושה א זה לנהג הישראלי הממוצע שפשוט הולך אחרי העדר. זה אחד.

לאנסר. בולעת דלק. לאחי במקרה יש עכשיו רכב חליפי לאנסר שנת 2010 היותר מודרנית (ה 2008 זו עדיין הצורה הקודמת אם אינני טועה שבולעת עוד יותר דלק), הוא נוסע איתה רגוע ורגיל כמו עם הרכב שלו. צריכת דלק בעיר עם מזגן ביומיים האחרונים מראה על 14 ליטר ל 100 ק"מ שזה סביב ה 7.5. מצטער, הבהמה שלי עם המנוע המיושן שלה, 4 הילוכים ומזגן קבוע הייתה עושה בתוך העיר 6.5-7 על בנזין (כבר שנה בערך על גז). 7.5 זה יותר מידי בשביל רכב עם מנוע 1500 לדעתי. ממה שאני יודע הונדה עושה בעיר סביב ה 9-10. הבדל לא קטן.

להונדה יש מתלים רכים וישנים? תלוי מה הבן אדם אוהב. אני לא יכול לסבול את המתלים הנוקשים של קופסאות הפח, למשל.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אכן איש איש וטעמו.

לכל רכב היתרונות והחסרונות שלו.

יש כאן גם ענין של עיצוב, אחד אוהב את העיצוב של רכב פלוני, השני שונא.

לכן, ההחלטות כאן הן לא בהכרח רציונליות.

ישנם אנשים שאומרים שרואים כל כך הרבה מזדה 3 בכבישים, אז בכוונה הם יקנו רכב אחר, כדי לא להיות עוד אחד מהעדר.

גם זה שיקול.

על כל פנים, מציע לפותח השרשור לקנות מכונית שמורה, שתוחזקה היטב, ללא תאונות.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

תתחדש עשית בחירה מעולה .

ה1600 של המאזדה עצל ליד הVTEC של ההונדה

Seat Leon FR 2014 Stage 2 Veloster Turbo 2014 Black - sold Polo GTI 2012 BLACK Stage 2 - sold White Pontiac Solstice 2007 - sold

• תוכן חדש...