Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המזגן של פיג'ו של 107 - חלש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעדכן:

בעקבות הרעיון של הסירוקלציה, שמתי לב שאכן המזגן היה על משיכת אוויר מבחוץ.

שיניתי אותו למצב של "סירקולציה פנימית" (החץ העגול המצביע לתוך הרכב) - והמצב

השתפר פלאים!! אמנם לוקח כמה דקות לקרר, אבל אחרי הדקות הללו, האוטו קר בהחלט

ובאופן משביע רצון.

ובקיצור, מוד הסירקולציה עושה הבדל גדול.

פורסם

הגיוני בהחלט, בהתחלה זה לא עוזר כי גם בתוך האוטו יש אוויר חם, אבל אחרי כמה דקות של נסיעה עם חלונות פתוחים האוויר בתוך האוטו מתקרר, וזה הזמן להפעיל את הסירקולציה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ובקיצור, מוד הסירקולציה עושה הבדל גדול.

מוד הסירקולציה חייב להיות סגור כאשר רוצים להשיג ניצולת מקסימלית של המזגן (בדיוק כמו שבבית אתה לא פותח את כל החלונות כאשר המזגן עובד).

אם תיתן למזגן אויר מבחוץ, הוא תמיד יקרר את האויר מ(נניח) 40 מעלות ל (נניח) 25 מעלות. קר לא יהיה לך.

אבל אם תיתן למזגן לקרר את האויר שהוא כבר קירור, תוכל להגיע לטמפ' נמוכות יותר משמעותית ובכך להשיג קירור יעיל יותר וחיסכון זניח בדלק (טרמוסטט מזגן יכבה את המדחס לפרקי זמן מסויימים, לרוב קצרים).

הדבר היחיד שצריך לזכור הוא שבמצב כזה אין אויר טרי מבחוץ ובמקרים קיצוניים קיימת סכנה ממשית (חוסר בחמצן) לנוסעי הרכב, לכן ממליצים היצרנים לפתוח מידי פעם את הסירקולציה ולאפשר לאויר טרי להיכנס פנימה. במכוניות מודרניות (כמו ה C5 החדשה למשל) ישנו חיישן שדוגם את איכות האויר ברכב ומידי פעם פותח את הסירקולציה החוצה ומכניס אויר טרי (וגם יודע לסגור אם האויר בחוץ מזוהם "מספיק").

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
מוד הסירקולציה חייב להיות סגור כאשר רוצים להשיג ניצולת מקסימלית של המזגן (בדיוק כמו שבבית אתה לא פותח את כל החלונות כאשר המזגן עובד).

אם תיתן למזגן אויר מבחוץ, הוא תמיד יקרר את האויר מ(נניח) 40 מעלות ל (נניח) 25 מעלות. קר לא יהיה לך.

אבל אם תיתן למזגן לקרר את האויר שהוא כבר קירור, תוכל להגיע לטמפ' נמוכות יותר משמעותית ובכך להשיג קירור יעיל יותר וחיסכון זניח בדלק (טרמוסטט מזגן יכבה את המדחס לפרקי זמן מסויימים, לרוב קצרים).

הדבר היחיד שצריך לזכור הוא שבמצב כזה אין אויר טרי מבחוץ ובמקרים קיצוניים קיימת סכנה ממשית (חוסר בחמצן) לנוסעי הרכב, לכן ממליצים היצרנים לפתוח מידי פעם את הסירקולציה ולאפשר לאויר טרי להיכנס פנימה. במכוניות מודרניות (כמו ה C5 החדשה למשל) ישנו חיישן שדוגם את איכות האויר ברכב ומידי פעם פותח את הסירקולציה החוצה ומכניס אויר טרי (וגם יודע לסגור אם האויר בחוץ מזוהם "מספיק").

איציק

צריך פשוט ללמוד להשתמש במצב הסריקולציה, זה הכי פשוט.

במידה ומתחיל להיות קר אחרי רבע שעה, במקום להסיט את הפתחי איוורור או להנמיך את העוצמה,

פשוט מעבירים למצב סירקולציה מבחוץ ל2-3 דקות, כך האוויר מתקרר קצת פחות ומתחדש מבחוץ.

פורסם
זה די הגיוני, פתח האיוורור המרכזי לא מופנה אליך.

זו הסיבה שאני לא מעוניין ברכבים האלה בשום אופן, למרות שאני מאוהב בעיצוב שלהם.

המלצה שלי - השחרה מוחלטת של כל החלונות כולל האחורי, וצילון מקדימה בזמן חנייה. זה מצמצם את ההתחממות משמעותית.

גם אצלי היתה את הבעיה של קירור איטי , הרגשתי בתוך אקווריום (בייחוד בימים האחרונים) ,

שמתי את הוילון האחורי מחדש, (המחורר) , חלונות אחורים הכהתי ב80 אחוז , ועכשיו המזגן באמת מוכיח את עצמו ...

הרכב אגב GETZ

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

למה?

אלינו לבסיס הגיע איסוזו דימקס חדש,קשה לי לומר המזגן בו יותר קר מאשר ב 107 או בפנדה שלי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...