Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עצה לגבי נסיעה לארה"ב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5121 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אמא שלי נוסעת עוד מעט לארה"ב לטיול מעל 20 יום שכנראה יהיה coast to coast. אשמח לכל עצה אפשרית בנוגע לטיול הנ"ל שיעשו אותו לכמה שיותר קליל ונוח.

כרגע זה מה שעלה לי בראש:

האם ישתלם לה לקנות sim באחת מחנויות התקשורת וע"י כך יהיה אפשר להוזיל שיחות אם אתקשר אליה?

מה משתלם לקנות שם ולהביא לארץ? חשבתי יותר בכיוון של הנעלה וחולצות (כי אני צריך לחדש מלתחה).

ביטוח רפואי, איפה כדאי לעשות?

כל טיפ, עזרה ועצה יתקבלו בברכה.

פורסם

1. מבחינת SIM כנראה שהזול ביותר יהיה לקנות קו של הוט-טלקום (או גולן, אם הם יפעילו את שירות הנדידה לפני הנסיעה). כדאי לך לבדוק באתרי חברות אלה וכן ב-prepaidgsm. אם מדובר בטיול ביותר מאיזור אחד מומלץ לקנות סים של מפעיל כלל ארצי ולא של אחד המקומיים, וכמובן לשים לב אם יש אפשרות להוציא ולקבל שיחות בין לאומיות מיד עם האקטיבציה. אישית השתמשתי בארה"ב בקוים של AT&T שקניתי גחנויות של Radio Shack, בחבילה שכללה גם מכשיר בסיסי והיתה יותר זולה מ-SIM only.

2. מה לקנות - כל מה שאפשר להביא במזוודה ובתיק היד. מבגדים ונעליים ועד מצלמות ומחשבים. רק לשים לב לנושא האחריות אם הוא חשוב לכם, וכן להתאמה לרשת החשמל הישראלית (לא בעיה במרבית הגאדג'טים, המטענים בד"כ מתאימים ל100-240 וולט ו-50-60 הרץ, אבל צריך לודא זאת פרטנית בעת הקניה).

3. יש להזהר ולא להגיע למשקל עודף - מזה מספר חודשים המטען המותר לנוסעי מחלקת תיירים במרבית, אם לא כל, חברות התעופה הופחת למזוודה אחת של 23 ק"ג + מטען יד סטנדרטי (עד 8 ק"ג + מחשב + תיק מסמכים), כלומר כמו בטיסות לאירופה. מחיר חריגה מבחינת מספר פריטים, משקל או נפח גבוה מאוד ועלול להפוך קניה ללא כדאית.

4. ביטוח רפואי - אם מדובר באשה בריאה באופן בסיסי אזי כל ביטוח רפואי יתאים - אם זה הנמכר באמצעות קופות החולים או באמצעות סוכני הביטוח או סוכני הנסיעות. כדאי לבצע הרכבות, זה עניין של עוד כמה שקקלים. אם היה ארוע רפואי בחצי השנה האחרונה (זו ההגדרה במרבית הפוליסות, אבל, שוב, יש לבדוק פרטנית) יש לבצע את הביטוח בחיתום מיוחד - העלות לא גבוהה, אבל צריך לודא כיסוי של ארועים חוזרים כיון שמחירי טיפול רפואי בארה"ב מרקיעים שחקים ולא כדאי להסתבך עם תשלום מהכיס. אישית רכשתי בשנים האחרונות בד"כ ביטוח ב"כלל" (דרך האינטרנט, אתר שירותי בריאות כללית), ולנסיעה המתוכננת בקרוב רכשתי דרך הפניקס (בשיתוף דיוויד שילד) שביטחו אוי למרות בעיה שהיתה לי לפני מספר חודשים. היתה לי גם אפשרות לביטוח דומה על ידי מגדל, אבל ההליך הביורוקרטי היה טיפה יותר ממושך ולכן הפניקס זכתה בכספי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
שלום לכולם,

אמא שלי נוסעת עוד מעט לארה"ב לטיול מעל 20 יום שכנראה יהיה coast to coast. אשמח לכל עצה אפשרית בנוגע לטיול הנ"ל שיעשו אותו לכמה שיותר קליל ונוח.

כרגע זה מה שעלה לי בראש:

האם ישתלם לה לקנות sim באחת מחנויות התקשורת וע"י כך יהיה אפשר להוזיל שיחות אם אתקשר אליה?

מה משתלם לקנות שם ולהביא לארץ? חשבתי יותר בכיוון של הנעלה וחולצות (כי אני צריך לחדש מלתחה).

ביטוח רפואי, איפה כדאי לעשות?

כל טיפ, עזרה ועצה יתקבלו בברכה.

מה שאני עשיתי לפני חודשיים זה לרכוש סים מקומי אותו הכנסתי לתוך המכשיר שהבאתי מהארץ (לבדוק שהוא סים פרי).

לי היה חשוב מאוד גלישה סלולרי (סמארטפון) ולכן רכשתי את החבילה הבאה מ- AT&T

- 25$ סים קארד

- 15$ עמלת חיבור

- 25$ עבור 250 דקות שיחה (נכנסות ויוצאות) מקומיות ו-SMS בלי הגבלה (גם מקומי)

- 25$ עבור חבילת גלישה (חצי ג'יגה)

סה"כ 97$ כולל מיסים

אפשר למצוא חבילות זולות יותר דרך מפעילים וירטואלים עם יותר דקות (משהו כמו 65$) אם לא חשוב לכם נושא הגלישה (הם פחות מתמקדים בגלישה אלא בעיקר בשיחות והודעות)

יקר, אבל עבורי היה שווה כל דולר ובהוצאות הכלליות של טיול כזה זה נבלע. גישה לאינטרנט היתה מאוד חשובה לי לניווט, מציאת מקומות מעניינים סמוך למסלול הנסיעה ומציאות מקומות לינה בצורה יעילה לפני שהילדה משתגעת.

קחו בחשבון כבר מעכשיו מזוודה נוספת בדרך חזרה והעלות של בערך 300$ (תלוי בחברת התעופה). בארה"ב הביגוד מאוד זול ולא שווה לעשות שם שופינג עם מחשבה לא נגמרת על משקל הכבודה בדרך חזרה. אפשר גם לצאת מהארץ עם בגדים כאלו שאפשר לזרוק שם.

ביטוח רפואי עשיתי דרך "הראל".

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

כאשר אני הייתי בארה"ב שילמתי $25 תמורת סים + מכשיר בסיסי, וכיון שרכשתי זמן אויר ב-$25 קיבלתלי הנחה ש $10 ובונוס של $10 - כך שסה"כ שילמתי $40 (בעצם $42 כולל מס מקומי)תמורת מכשיר+קו+$35 לשיחות. העניין הוא שהדקות זולגות כמו מים כיון שהחיוב הוא ביחידות של דקה (10 סנט) כל לחיצה על ה-send או שיחה שמגיעה למרכזיה (גם אם אינה נענית) או SMS שמגיע מוריד 10 סנט מהחשבון, ושיחות לארץ עלו 39 סנט עם אותה שיטת חיוב. לא נזקקתי לאינטרנט כיון שהייתי בכינוס ובמרכז הכנסים היה WiFi חופשי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ביטוח רפואי אתה יכול לעשות בחברת אשראי שלך.

נעלים ובגדים כדאי לקנות, במיוחד אם אתה מוצא אאוטלט (קניתי שם נעלי טימברלנד שנמכרות כאן ב500 ש"ח ב70$)

כשאני טסתי, לצרכי שיחות פנים (תוך ארה"ב) פשוט נכנסתי לבסט-באי, קניתי פריפייד ושלום על ישראל

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
כספר - נשמע ששילמת הרבה:

http://prepaid-phones.t-mobile.com/prepaid-plans

תאמין לי שחרשתי את האתר הזה ושל AT&T לפני שטסתי.

המחירים שאתה רואה באתרים הם רק עבור התכנית, אבל לא מופיע כלום על עלות הסים עצמו ו"עמלת איקטוב" עבור הדילר. אפשר לרכוש את הסים אונליין ושיגיע לארץ\קרובי משפחה בארה"ב ולעשות אקטיבציה באינטרנט, אבל במקרה שלי זה לא היה רלבנטי.

אה כן, תוסיף מיסים.

גם לי העלות הגבוהה של סים+ אקטיבציה היתה הפתעה גמורה שגרמה לי לשקול זוב האם לרכוש בכלל סים, בסופו של דבר מזל גדול שרכשתי כי בסוג הטיול שעשיתי זה פשוט חובה.

אגב, T-mobile ספציפית לא תומכת באחד התדרים של הגלקסי S II ולכן הייתי צפוי לכיסוי פחות איכותי מ- AT&T. גם מי שיש לו אייפון צריך AT&T. רמת הכיסוי אגב שלהם היתה לא פחות ממעולה גם באזורים פחות מאוכלסים.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אני חוזר על מה שכתבתי - לצורכי שיחות בלבד קניתי ערכת פריפייד שעלתה לי בסופו של דבר $5 (אחרי ההטבות בגין רכישת זמן אויר במעמד הקניה). רכישת סים בלבד היתה יותר יקרה.

עם זאת - זה היה לפני 3 שנים, בינתיים נושא הדאטא הפך יותר משמעותי.

כמוכן צריך להביא בחשבון שערכה של דקת זמן אויר בארה"ב משתווה, במקרה הטוב ל-15 שניות אצלנו, ולמעשה אף פחות - זאת בגלל שיטת החיוב שכוללת חיוב לפי דקות שלמות, חיוב צתורת שיחותנכנסות, חיוב תמורת שיחות שנכשלו ועוד כל מיני טריקים מלוכלכים של המפעילים האמריקיים שמשום מה הרגולטור לא מכסח אותם.

פורסם
כספר - יש כמה דגמים של הגלקסי אס 2...

מדובר על האירופאי- GT-9100i

• תוכן חדש...