Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

ברשותי קיה ספיה מודל 95. אני מתביישת להתוודא אבל היא כבר מביישת אותי בציבור בגלל המראה המרופט שלה. הטסט האחרון עבר בהכנה מיוחדת שהסתכמה בסכום של כ-2000 שקלים והדבר אומר: הגיע הזמן להשתדרג. (אל תדאגו החלפתי לפני 3 שנים גם ראש מנוע, לא היה חסר לה דבר).

אני חייבת לומר שבסך כל היא נמרה אמיתית, ואני גאה בה, ולא הייתי מתנגדת לעוד קיה מסוגה.

קראתי פה הרבה בפורום וסיכמתם יפה שבסכומים שאני מוכנה להוציא (עד 35 אלף) אפשר להשיג יופי של היונדאי אקסנט.

היא באמת חמודה, יש לה טוסיקון חביב, היא נראית טוב וקומפקטית, למרות הטוסיקון:)

ובכל זאת הייתי רוצה לשמור על האופציות פתוחות. תמיד חמדתי את אופל אסטרה ורציתי לדעת מה הבעיה שלה בארץ.

הייתי קונה עוד קיה אם הייתם אומרים לי שהיא סוחבת יותר בעליות, ושהכיסא שלה הרבה יותר נוח מהנוכחית.

רשימות הלא:

לא אקנה מכוניות קטנות (בלי טוסיקון בכלל)

לא אקנה מכונית שנוסעת על דיזל

לא אקנה מכונית שצריכת הדלק שלה פחות מ-1/13 (כמו של הזקנה הנוכחית שלי-אל נא תשכחו-למרות הכל היא נמרה אמיתית!!).

הייתי רוצה לקנות רכב שהוא בתקציב שלי, אבל חוץ מזה שהוא מרובע- שיהיה לו משהו אקסטרה, שיהפוך אותו לקצת יותר, בביצועים או במראה החיצוני - אתם תחליטו:)

אבל בסך הכל אני דורשת מכונית לנסיעות מחוץ ובתוך העיר, לבן אדם יחיד ומיוחד מסוגו. משנה 2004 עד 2007 (ואוו האופטימיות). אני לא אתנגד לרכב שיש לו שוק מצד שלישי.

אז סיכמנו על 4 חברות שאני סומכת עליהן:פורד, אופל (אסטרה), קיה, והיונדאי (אקסנט).

אני סקרנית בנוסף לדעת 2 דברים. א: למה לכולם יש פורד פוקוס? למה לא פורד אחרת?

ב: והייתי שמחה לדעת גם למה היונדאי אקסנט נפוצה כלכך בהתחשב בכך שהיא של חברה קוראנית בינונית מינוס, האם זה בכלל ערך השוק הנמוך שיש לה בארץ?!.

אני מודה לכל העוזרים מראש:)

פורסם

nitzatvered, ברוכה הבאה לפורום.

בתקציב שלך נכנסת קיה ריו משנת 2008. מדובר על אחות של יונדאי אקסנט שנמכרת קצת יקר יותר והתקציב בערך לשנתונים 2005-2007.  

האסטרא שנותנות ריו ואקסנט זה שנתון יחסית מתקדם ואמינות טובה. מבחינת ביצועים ואקסטרות אחרות, הדברים האלו לא בחינם. זה אומר שכדי לקבל אותם צריך: להתפשר על שנתון, על צריכת דלק, על עלויות אחזקה ועוד. רכב חסכוני בדלק לרוב זה האקסטרא שהוא מציע וזה גם טוב כי הוא חוסך כסף. חיסכון זה רווח. :)

אופל אסטרה הייתי ממליץ להוריד מהרשימה לאור עלויות אחזקה.

למה לכולם יש פוקוס ומזדה 3? כי בארץ יש סטנדרט לא כתוב שרכב צריך להיות סדאן עם מנוע 1600 ושתי אלה נפוצות בגלל ליסינג והשנייה בנוסף לכך בגלל שהיא מזדה - מותג שנחשב אמין בארצינו.

היום יונדאי אחד המותגים הנמכרים ביותר בארץ. זאת בהחלט לא חברה בינונית מינוס כמו שאת רשמת, אלא יותר באותה רמה כמו יפניות מקבילות בשנתונים האחרונים.

אני מתפלא ספיה שלך עושה 1 ל13. כיצד מדדת? למיטב ידיעתי אצלה גיר אוטומטי 3 הילוכים (לא תורם לחיסכון).

והכי חשוב, מה שהופך כל רכב למיוחד, זה הנהג (במקרה הזה נהגת) - כלומר היחס שלך לרכב הופך את הרכב להיות ייחודי בשבילך.  

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

היי TZvipper, אני מודה לך על התגובה קודם כל.

רציתי לדעת אם יש לך המלצות על מכונית אחרת המתאימה להגדרה שלי.

ואולי אני חוסכת בעלויות כי אני לא מדליקה את המזגן כמעט כמו הנהג הישראלי הממוצע:)

בדקתי, זה מה שיצא. כשהמשפחה שלנו קיבלה את הספיה, זה היה אחד ל12 אז אני בטוחה שלא הרחקתי לכת עד כדי כך:)

איזה רכב אתה מחזיק?

פורסם

אני חושב שכדאי לך מאוד להיכנס לחברות הליסינג ולקחת לך יונדאי אקסנט או קיה ריו משנתון 2009, עם אחריות וכו'.

זה עולה 49K ואם מחפשים טוב, מקבלים גם רכב שמור במיוחד עם ק"מ הגיוני (סביבות 75 אלף ק"מ).

כמו כן - יש לך את האופציה לרכוש מחברות הליסינג וההשכרה רכבים קצת יותר שחוקים, עם ק"מ שנושק ל-120K בערך, בסביבות 35K - גם הם מאותו סוג (אקסנט\ריו).

אני אישית ממליץ על הוצאת הכסף הנוסף, אבל אם ממש אי אפשר, אז כמובן שבפניך פתוחה האופציה שציינתי או רכישה משנתון 2007-8, בד"כ מאנשים פרטיים.

סה"כ תמורה מעולה לכסף, ולעומת הספיה שלך זה ירגיש כמו חללית.

אגב - עסקת טרייד אין שווה לעשות רק אחרי שסיימת להתמקח על הרכב - ואני מעריך שאפשר לקבל תמורתה סביבות 2000 ש"ח.

פורסם

איזה רכב אתה מחזיק?

אני מחזיק מרצדס. 8)

רשמת בדרישות שלך שאת לא מעוניינת בדיזל. אפשר לדעת מדוע? דיזל בד"כ יותר חסכוני מבנזין מקביל והיום כבר לא נשמע כמו כלי חקלאי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

שלום לך ותודה לעצה. אני הולכת לעוף עם הטרייד-אין הזה;) אפילו 3000 ש"ח מסכנים כבר לא יתנו לי מכספי המדינה תמורתה. למה הפסיקו את עסקת הגריסה? זה ממש התאים לי, עד ששמעתי שמפסיקים את זה.

פורסם

מרצדס, ראווררר. לשמחתי אף פעם לא הייתי מאלו שהמותג מדבר אליהם.

אתה אומר שדיזל חסכוני יותר בצריכת הדלק אבל המחיר שלו יותר גבוה, השאלה היא האם זה משתלם.

פורסם

הפסיקו את הגריטה בגלל שנגמר התקציב. אבל רכב שלך עדיין לא בן 20, כך שזה לא רלוונטי.

בכל אופן, לדעתי בתקציב שלך האפשרות הטובה ביותר היא קיה ריאו:

1. שנתון גבוהה יחסית

2. אמין

3. לדעתי עיצוב שלה יתאים לך

פורסם

בהצלחה ברכישת רכב. :-) לא לוותר על בדיקות הדרושות כדי לוודא שהרכב במצב טוב ולא עבר תאונות.

• תוכן חדש...