Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המיאטה החדשה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5201 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ברור לי שזהו הרעיון - והרי הוא מבורך.

יחד עם זאת, לא חסרים רכבים עם מנועים מנופחים מעט יותר ועם תג מחר ריאלי...

ואם רוצים לשמור על משקל נמוך - אפשר גם מנוע בסגנון ה-1.4tsi של VAG או הטויין אייר של פיאט -

אני בטוח שגם למאזדה יש איזה משהו בסגנון בשרוול (אני לא מכיר את היצע המנועים שלהם אז קטונתי)...

אתה חושב שיש הבדל בעלויות יצור של מנוע I4 1.3 ומנוע 2.5 I4? אין בכלל אולי עוד כמה שקלים בודדים על מתכת, כי הבלוק צריך להיות קצת גדול יותר. מדובר פה על עניין של מיתוג, מיאטה עם 250 כ"ס הופכת להיות מרודסטר לכל פועל לרכב ספורט קיצוני לכל דבר. והתמחור יהיה בהתאם...

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
ברור לי שזהו הרעיון - והרי הוא מבורך.

יחד עם זאת, לא חסרים רכבים עם מנועים מנופחים מעט יותר ועם תג מחר ריאלי...

ואם רוצים לשמור על משקל נמוך - אפשר גם מנוע בסגנון ה-1.4tsi של VAG או הטויין אייר של פיאט -

אני בטוח שגם למאזדה יש איזה משהו בסגנון בשרוול (אני לא מכיר את היצע המנועים שלהם אז קטונתי)...

כאמור, למאזדה יש סדרת מנועים חדשה שנקראת סקייאקטיב שנועדה לחסוך בדלק וגם בה יהיו מנועים צנומי נפח ומוגדשי טורבו.

אתה חושב שיש הבדל בעלויות יצור של מנוע I4 1.3 ומנוע 2.5 I4? אין בכלל אולי עוד כמה שקלים בודדים על מתכת, כי הבלוק צריך להיות קצת גדול יותר. מדובר פה על עניין של מיתוג, מיאטה עם 250 כ"ס הופכת להיות מרודסטר לכל פועל לרכב ספורט קיצוני לכל דבר. והתמחור יהיה בהתאם...

במקרה הזה זה לא רק מיתוג, אם כי בגדול אתה צודק. כאן מדובר גם על ניסיון להוריד משקל בצורה משמעותית, ומנוע גדול פשוט לא מסתדר עם כל הסיפור. הרי מאוד קשה להוריד משקל מהשלדה כי חומרים קלים וחזקים עולים יותר, ואסור לשכוח שהנושא הבטיחותי הוא חזק מאוד בימינו, אז אסור לפשל גם בזה. זה לא שמנוע גדול יותר הוא כבד משמעותית (אם כי כשמשתמשים באותה טכנולוגיה בהחלט יכול להיות הבדל של כמה עשרות ק"ג שהם משמעותיים), אבל הוא גם תופס יותר מקום, מה שדורש הגדלה של השלדה, מה שמוסיף עוד משקל...

אגב, מניסיון אישי, אחת המכוניות המהנות ביותר שנהגתי עליהן אי פעם היא לוטוס אליז עם מנוע 1.6 חלוש בן 136 סוסים בערך. ברגע שמורידים מספיק משקל, ממש לא צריך את המנוע החזק יותר. נכון, במהירויות גבוהות היא לא תרשים, אבל עד 120-130 זו יכולה להיות מכונית מאוד זריזה גם עם מנוע לא חזק. אליז למשל מוציאה פחות מ-7 שניות ל-100 גם עם המנוע החלש, כי היא שוקלת בערך 900 קילו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אני מאוד מקווה שאתה צודק רוני.

כי שתי התמונות שלעיל מאוד מדאיגות.

שאלה אחרת,

למה לא משתילים לה מנוע 2 ליטר טורבו עם 200 + כ"ס ?!$@ :evil:

באמת מתסכל, מנוע 2 ליטר עם 200 כ"ס היה מדוייק לאוטו הזה!

בכל מקרה אל תשכחו שאם המנוע באמת יהיה מוגדש, יהיה הרבה יותר פשוט לשפר ולעלות הספק.

פורסם
באמת מתסכל, מנוע 2 ליטר עם 200 כ"ס היה מדוייק לאוטו הזה!

לא צריך להיות מתוסכלים. למיאטה NC יש 2.0 ליטר עם 160 כ"ס שעולה בקלות לסביבת ה-190-200 בזכות צנרת וניהול תוכנת מנוע. מניסיון אישי שלי ושל חברים. נכון, צריך להשקיע בערך 15K בשביל להביא אותו לזה, אבל זה אפשרי בהחלט ואמין.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אז הם יצרו מיאטה ממין נקבה...אתם יודעים- שהמיאטה זכר לא ירגיש בודד ויכנס לדיכאון.

מיאטה זכר? מתי בכלל ייצרו דבר כזה?

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם
מיאטה זכר? מתי בכלל ייצרו דבר כזה?

שים את התמונה של מיאטה NB ליד תמונת הקונספט הראשונה שבשרשור זה ותגיד לי אם אתה לא רואה זוג לפני חתונה :lol:

זמין 8)

פורסם
לא צריך להיות מתוסכלים. למיאטה NC יש 2.0 ליטר עם 160 כ"ס שעולה בקלות לסביבת ה-190-200 בזכות צנרת וניהול תוכנת מנוע. מניסיון אישי שלי ושל חברים. נכון, צריך להשקיע בערך 15K בשביל להביא אותו לזה, אבל זה אפשרי בהחלט ואמין.

עדיין לא נסעתי על מיאטה כזאת, אני מאמין שהיא מאוד כייפית.

ואגב לא ידעתי שהיא מגיעה ל200 כ"ס, אולי אני אשקול למכור את שתי העגלות ולהביא אחת כזאת...

אבל לדעתי כל עוד זה לא מנוע V8, הייתי מעדיף מנוע מוגדש! אין על ההרגשה (והשריקה) של הטורבו!

פורסם
עדיין לא נסעתי על מיאטה כזאת, אני מאמין שהיא מאוד כייפית.

ואגב לא ידעתי שהיא מגיעה ל200 כ"ס, אולי אני אשקול למכור את שתי העגלות ולהביא אחת כזאת...

אבל לדעתי כל עוד זה לא מנוע V8, הייתי מעדיף מנוע מוגדש! אין על ההרגשה (והשריקה) של הטורבו!

במדינות יותר נורמליות אפשר לעשות המרה ל-V8. בארצות הברית זה לא ממש נדיר.

http://www.youtube.com/watch?v=sG7TUVjfcb0 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

או

http://www.youtube.com/watch?v=m0jYm3exkrs דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Here are the specs

2000 Mazda MX-5 miata

The conversion was done with a V8 Roadsters Kit.

rebuilt 2004 LS1 mild cam with some head work done.

382hp.

The trans is T56 out of a GTO, Stock gearing

The differential is a new Getrag (Cadillac CTS) with the G80 L/S option, 3.73 ratio

Firewall had to be widened by 2 1/2" to accommodate the width of the tranny.

A Corvette C5 Harmonic Balancer (25% underdrive),

0.760 on the alternator bracket to move everything back, HD sway bar.

Radiator is a new Fly'n Miata aluminum type used for HP applications.

New fuel pump, filter/regulator and 3/8" line had to be installed

Heat shielding was installed inside and out and on every line close to the motor and exhaust.

Speed Converter was purchased to match the T56 up to the Miata speedo.

Exhaust is a universal 2 1/2" kit w/crossover, Magnaflows

Invested $13,243.00 in this project.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
התמונה הראשונה נראית כאילו הוציאו אותה מהסרט "Cars"

דההה, זה בדיוק הקטע. לייטנינג מקווין הוא סוג של מיאטה מעורבבת עם ג'ינטה, וייפר ועוד... לא סתם יש לו שתי מעריצות בשם "מיה" ו"טיה" :wink:

והנה מידע שמאשר את מה שכתבתי קודם בשרשור.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...