Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5190 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עכשיו,באתר שהבאת לי למעלה לא מופיע תוצאות של מבחן ריסוק. בדגם הamb יכול להיות שזה לא מעודכן?

לא ברור לי, כי מדובר ברמות גימור של אותו רכב, ולכן לכולם אמורים להיות 4 כוכבים בניסוי ריסוק.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בכ80% מהפעמים ישתמשו רק שני נוסעים ברכב,המספר לא ישתנה,אין גם ילדים במשוואה,בהתאם לזאת גם קיבולת המטען שמוצעת ברכבים אלו היא מספיקה בהחלט ואין צורך ליותר.

אני לא מבין גדול,אבל מנוע 1.2 לא חלש מידי? בכל זאת כמו שציינתי,יוצא לא פעם לסוע נסיעות ארוכות,מה גם שבשבילי (אחד מהמשתמשים ברכב) אעדיף גם להנות מהנסיעה למרות המעבר ממשפחתית לרכבים הנ"ל.

מנועי ה-TSI הם הסנונית הראשונה של המגמה שהולכת ותופסת את שוק הרכב. הרעיון הוא מנועים מוגדשים בנפח קטן המספקים ביצועים עדיפים מאלה של מנועים גדולים בהרבה מבחינת כוח,זמינות, צריכת דלק, פליטת מזהמים וכו'. פולקסווגן היתה הראשונה להשתמש בטכנולוגיה הזאת עם מנועי הTSI ועכשיו עוד ועוד יצרנים הולכים לכיוון כמו פיאט עם מנוע הטווין אייר, פורד עם האקובוסט וכו'. זאת המגמה ואל תפחד או תתרגש מהנפח, המנועים האלה יותר חזקים וחסכונים ממנועי ה- 1.6 המיושנים.

פורסם

למזדה יש יתרון לא מבוטל, היא זריזה מאוד וכיפית יחסית לנהיגה. היא גם אוטומטית אמיתית ולא DSG\רובוטי\רציף וכו'.

אני במקומך דווקא הייתי בודק יותר לעומק את הסוזוקי סוויפט. היא עם אותו מנוע כמו של הספלאש אבל מאובזרת יותר, בטוחה יותר ומורכבת טוב יותר מבפנים (הספלאש מזכירה קצת את האלטו וזו לא מחמאה).

מנועי TSI הם מצויינים אבל יחסית חדשים בשוק וכדאי לקרוא קצת על המשמעויות של מנוע מוגדש. מה שכן, ההרגשה בנסיעה היא מדהימה ביחס למנועים מיושנים.

פורסם

מצטרף להמלצה על הפאביה, המכונית המועדפת עליי בקטגוריה זאת.

נפח המנוע הדל עלול להטעות. המנוע המוגדש בנפח 1.2 חזק יותר משל המתחרות ובו זמנית בשילוב עם התיבה המצויינת גם מאד חסכוני בדלק. בנוסף, התרשמתי לטובה מאיכות החומרים וההרכבה בתא הנוסעים.

החסרון של הרכב שהוא שקיבל "רק" 4 כוכבי בטיחות במבחני הריסוק.

וגם העיצוב החיצוני, הרבה יגידו שהוא אינו מושך אבל כפי שנאמר "יופי הוא בעיניי המתבונן".

פורסם

כנראה שזה בגלל שזה פעם ראשונה שלי שאני מתעסק עם קניית רכב,אבל עד שאני ננעל על משהו פתאום צצים חסרונות.

כבר הייתי פחות או יותר סגור על הפאביה,אבל באחד הפוסטים פה דיברו על שתיית השמן שלה,והגיר שלה שעתיד לעשות בעיות. (זה משנה אם הוא ידני או לא מבחינת זה? )

כמו כן הבנתי שירידת המחיר שלה היא קריטית לעתיד למכירה.

ואי אפשר שלא להתייחס ל4 הכוכבים שהיא קיבלה.

תאמינו לי אני מיואש כבר.

פורסם
כנראה שזה בגלל שזה פעם ראשונה שלי שאני מתעסק עם קניית רכב,אבל עד שאני ננעל על משהו פתאום צצים חסרונות.

כבר הייתי פחות או יותר סגור על הפאביה,אבל באחד הפוסטים פה דיברו על שתיית השמן שלה,והגיר שלה שעתיד לעשות בעיות. (זה משנה אם הוא ידני או לא מבחינת זה? )

כמו כן הבנתי שירידת המחיר שלה היא קריטית לעתיד למכירה.

ואי אפשר שלא להתייחס ל4 הכוכבים שהיא קיבלה.

תאמינו לי אני מיואש כבר.

דבר ראשון אל תתייאש! יש הרבה מכוניות בסגמנט הזה וטוב שאתה מתייעץ לפני שאתה משקיע סכום כזה.

1. לגבי הגיר, היו איתו בעיות לפני מספר שנים בעיקר כאשר שודך למנוע 1.4 TSI עם 160 כ"ס. מאז הגיר עבר עדכון ושונו בו המצמדים. דבר שאמור לפתור את הבעיה ובנוסף הרחיבו עליו את האחריות ל-5 שנים.

באופן כללי, גיר ידני אמין יותר מגיר אוטומטי (לא רק בקונצרן ואג). זאת טכנולוגיה הרבה יותר פשוטה, משמע פחות דברים שיכולים להתקלקל וגם אם מתקלקל עלות תיקונו\החלפתו זולה בהרבה.

2. לגבי שתיית שמן, אני יכול להעיד שברכב הקודם עם מנוע 1.8 TSI(הלאון הצהובה שבתמונת פרופיל) נדרשתי פעם אחת למלא חצי ליטר שמן בתום תקופת ההרצה(1000 ק"מ ראשונים) ולאחר מכן בין הטיפולים מעולם לא נדרשתי להוסיף שמן.

3. נכון ששמירת הערך לא טובה כמו אצל טויוטה וגם העובדה שהיבואן הציף את השוק בדגמי בסיס של איביזה ופאביה פגעו בסחירות, זה גם שיקול. אם אתה מתכוון להחזיק ברכב מעל ל-3 שנים הפגיעה הזאת תהיה מזערית יותר.

4.נכון אי אפשר להתעלם מציון מבחן הריסוק, הבנתי שהפאביה נפלה ממש קרוב לגבול של 5 כוכבים.

האיביזה (אחותה של הפאביה) היא בעלת אותו מנוע וגיר, 5 כוכבי בטיחות, יש לה אבזור בשפע (אופייני לסיאט), נראית יותר טוב ויותר מודרנית(סובייקטיבי) אבל איכות החומרים בתא הנוסעים פחות טובה, איכות הנסיעה פחות טובה(רכב קשיח יותר), והיא לא מצטיינת בבידוד רעשים.

פורסם

קודם כל ממש תודה!

אם אפשר כמה שאלות לגבי מה שציינת,

1.אז לפי דבריך,עניין 4 הכוכבים זה לא מה שאמור לגרום לי לחזור בי מהבחירה ברכב הזה?

2.לא רוצה להטריח יותר מידי,אבל אם אפשר הסבר לגבי מה שהערת לגבי מכירה,שכאשר אני יחזיק את הרכב מעל 3 שנים (שזה התכנון בכל אופן) הירידה תהיה מזערית.

לגבי הסיאט,כמו שציינת שמתי לב שהיא כביכול גם יותר 'כבדה' על הכביש,מה גם שהיא יותר יקרה.

מבחינת אבזור אני לא חושב שזה בראש סדרי העדיפויות,מה גם שאנחנו מגיעים ממאזדה 3 comfort. שהאבזור בה הוא סטנדרט,מה שסיפק אותנו.

למרות כל זאת עדיין היית ממליץ עליה על פני הפאביה?

שוב,תודה.

פורסם
אוקיי,החלטנו שאנחנו מחליפים את הרכב המשפחתי לקטן יותר. הקנייה היא קנייה לרכב חדש יש לציין.

לאחר בדיקה ראשונית של מספר רכבים נשארתי עם כמה אפשרויות,ואשמח לשמוע את דעתכם עליהם ואולי להוסיף אפשרות שלא חשבתי אך מומלצת.

אנחנו בהתלבטות בין מאזדה 2,שהיא כרגע סוג של הבחירה ההגיונית שלנו.

יש את הטויוטה יאריס.

פולו.

פג'ו 207.

חשבנו גם על הסוזוקי ספלאש.

מבחינת צרכים,רובם הם לתוך העיר וסביבתה אך לא מעט יוצא לנו לסוע אל מחוץ לעיר גם לנסיעות ארוכות (שעה וחצי לכיוון בקירוב)

המנוע אני חושב שאעדיף 1.4 במינימום. (למרות שהיאריס היא 1.3 )

לגבי מחיר,יחסית כל הדגמים הללו סובבים סביב אותו מחיר,95000-105000 שזהו התקציב המקסימום בעיקרון.

אשמח לשמוע חוות דעת. ואפילו אם אפשר לשים דגש על המאזדה 2.

תודה מראש!

היאריס היא הבחירה הטובה ביותר, בעיקר לנסיעות מחוץ לעיר מבחינת בטיחות (7 כריות וציון מקסימלי).

כל השאר עולות יותר, לא בטוחות באותה מידה, וכללית לא נותנות חבילה (לאוטומטי קטן אמיתי, למשפחה קטנה) מאוזנת, זולה, חסכונית, שומרת ערך, ואיכותית כמו היאריס.

פורסם

מסכים לחוות דעתו של נר4.

(לאחר נסיעת מבחן שלי על היאריס)

כמו כן, לדעתי לקנות מכונית חדשה היום עם פחות מ 5 כוכבים בריסוק זה מעשה לא חכם, גם בראייה לעתיד של ערך המכונית בעתיד.

מציע להכנס לאתר של euroncap ולבדוק את הפרטים הקטנים, גם כאשר משווים בין שתי מכוניות בעלות 5 כוכבים.

פורסם
אתה יכול לתת טיפונת חוות דעת יותר מפורטת על הנסיעת מבחן שקיימת?

אני מאמין שעדיף שאתה תנהג ותתרשם לעצמך.

אני חיפשתי מכונית ידנית ונהגתי במכונית המבחן האוטומטית של יאריס, כי זה מה שהיה. בסך הכל חוות הדעת טובה.

לדעתי היתרונות של היאריס היא צריכת דלק נמוכה ותיבת הילוכים אוטומטית מתקדמת, כמו גם בטיחות טובה מאוד.

היא פחות נמרצת וזריזה.

גם העיצוב "זקן" יותר, אבל זה כבר ממש עניין של טעם.

האם חשבתם על מכונית ידנית? יש הרבה אפשרויות במחירים זולים בהרבה.

פורסם
קודם כל ממש תודה!

אם אפשר כמה שאלות לגבי מה שציינת,

1.אז לפי דבריך,עניין 4 הכוכבים זה לא מה שאמור לגרום לי לחזור בי מהבחירה ברכב הזה?

2.לא רוצה להטריח יותר מידי,אבל אם אפשר הסבר לגבי מה שהערת לגבי מכירה,שכאשר אני יחזיק את הרכב מעל 3 שנים (שזה התכנון בכל אופן) הירידה תהיה מזערית.

לגבי הסיאט,כמו שציינת שמתי לב שהיא כביכול גם יותר 'כבדה' על הכביש,מה גם שהיא יותר יקרה.

מבחינת אבזור אני לא חושב שזה בראש סדרי העדיפויות,מה גם שאנחנו מגיעים ממאזדה 3 comfort. שהאבזור בה הוא סטנדרט,מה שסיפק אותנו.

למרות כל זאת עדיין היית ממליץ עליה על פני הפאביה?

שוב,תודה.

1. אין ספק שציון הבטיחות הוא בעוכריה של הפאביה וציינתי את זה. חלק מהאנשים מסוגלים לחיות עם זה וחלק לא.

ללאון שהייתה לי היו 4 כוכבי בטיחות ונראה לי שהיא עמידה יותר מהאיביזה במקרה של תאונה(דעתי האישית).

הנה מבחן הריסוק של הפאביה:

http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-3429678,00.html

2. רוב שוק המשומשות מוצף באיביזות ופאביות בנות שנה+-(דגמי ה-1.4). שהמחיר שלהם דיי קרוב למה שהם נמכרות כרגע בסוכנות במבצע כזה או אחר. תסתכל באתר יד 2, תראה כמה איביזות בנות מס' חודשים מפורסמות במחיר של מעל ל-70K כאשר הן נמכרות בסוכנות במחיר של 70K.

לאחר 3 שנים, ירידת הערך המשמעותית של הרכב כבר נעשתה. הרבה רוצים את דגמי ה-TSI ולאחר 3 שנים על הכביש, כאשר תרצה למכור המחיר שלהם יעשה יותר נגיש, לכן אני מאמין שלא תתקשה למכור באזור "המחירון"(תלוי במצב הרכב כמובן).

3. נהגת על האיביזה?

לגבי המחיר של האיביזה, אני לא בטוח שהיא יותר יקרה. הייתי בסוכנות לפני פסח ויש שמה מבצעים או שהיו.

ממה שזכור לי איביזה ברמת גימור "סטייל" מחירה 99K ואיביזה ברמת גימור ספורט מחירה 109K.

האיביזה עברה מתיחת פנים:

http://cartube.co.il/car-news/67-car-news-cat/2436-%D7%A1%D7%99%D7%90%D7%98-%D7%90%D7%99%D7%91%D7%99%D7%96%D7%94-2012-%D7%94%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%94-%E2%80%93-%D7%9E%D7%AA%D7%99%D7%97%D7%AA-%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%9D.html

יכול להיות שאת האיביזות שעדיין לא עברו מתיחת פנים ימכרו בהנחה נוספת.

את החסרונות של האיביזה ציינתי מקודם, אם אתה "מתעקש" לרכב עם 5 כוכבי בטיחות היא אופציה טובה ומודרנית יותר מהפאביה.

לדגומה היאריס שהוזכרה גם יכולה להוות אופציה טובה. יש לה יתרונות אחרים: כמו סחירות ו-5 כוכבי בטיחות. אבל, שילוב מנוע -גיר בינוני אך אולי מספק, פלסטיקה בתא הנוסעים לא מרשימה וגם בידוד הרעשים מבחוץ מאכזב.

היתרון של הואגיות הוא בעיקר בתחום המנוע-גיר ובאופן משמעותי.

פורסם

מצויין, תודה רבה לכולם !

יש לי כרגע (בזכותכם) תמונה כוללת של כל האופציות ונשאר רק לעשות החלטות אחרונות.

שוב,תודה.

פורסם
מצויין, תודה רבה לכולם !

יש לי כרגע (בזכותכם) תמונה כוללת של כל האופציות ונשאר רק לעשות החלטות אחרונות.

שוב,תודה.

שאלה - האם משתמע שאתה הולך לרכוש ללא נסיעת מבחן?

כך בחשבון שהאנפורמציה שמספקים לך אנשים היא סובייקטיבית ולא אובייקטיבית.

"נאמני הפאביה/ליאון" שוכחים שגם להן הרבה חסרונות (כמו מכונית בסיסית מיושנת - למעט מנוע חדיש יותר).

• תוכן חדש...