Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שלום, שאלות בקשר למונית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5184 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני שוקלת להכנס לתחום. המחשבה שלי היא לקנות אוטו ולשכור נהג, ואני רוצה לבדוק אם זה יצא לי משתלם.

לכן יש לי כמה שאלות:

1- כמה ק"מ בממוצע עושה מונית באיזור תל אביב שעובדת 10 שעות ביום חול? (וכמה בשישי? ושבת?)

2- האם נהגים הם שכירים או עצמאיים בד"כ?

3- כמה משלמים לנהג שכיר לשעה? וכמה לעצמאי?

4- מה כדאי יותר: לעבוד עצמאית (כלומר לחפש נסיעות ברחוב, לחלק כרטיסי ביקור וכו) או לעבוד עם תחנה (כלומר לקבל נסיעות ממנה).

5- אם עובדים עם תחנה: איך הסידור הכספי איתה? לפי חודש? לפי אחוזים? (וכמה זה יוצא?)

6- כמה בממוצע נראה לכם שאצטרך להוציא על תיקונים לאוטו בשנה, בהנחה שהאוטו נוסע 60 שעות בשבוע?

7- שאלה על מחירי דלק ותעריפים: האם התעריפים עולים בצורה הוגנת יחסית לעליית מחירי הדלק לדעתכם?

8- כמה הכנסות מנסיעות יהיו לי בממוצע אם אעבוד 10 שעות ביום חול? וכמה בשישי? ושבת? (מדובר באיזור תל אביב)

אני יודעת שאלו שאלות מאוד כלליות, ואי אפשר לדעת בדיוק - אבל אשמח לשמוע את ההערכות שלכם

תודה רבה!

אורית

פורסם

יש לך מספר ירוק של מונית (כ200,000ש"ח) או את מתכוונת לשכור (כ1000ש"ח לחודש)? לא כל נהג יכול לעבוד, רק כזה שיש לו רישיון מתאים. קחי בחשבון גם שהסולר יקר והתעריפים עולים לא תמיד בצורה הוגנת (נהגי מונית שדיברתי איתם פשוט בוכים שפעם היה להם הרבה כסף והיום בקושי סוגרים את החודש בגלל מחירי הסולר). דבר נוסף, רכב שתרכשי להיות מונית יהיה רשום בבעלות על זה שאת משתמשת במספר ירוק שלו.

כמה שאני יודע לתחנה משלמים סכום כלשהו כל חודש.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מספר ירוק את קונה פעם אחת אם יש לך כסף. ניתן לקנות בשוק החופשי ולפעמים המדינה משחררת כמות מסויימת ומוכרת. אם אין לך אפשרות כלכלית לרכוש, אז נשאר לשכור.

אני לא יודע כמה עולה לשכור מונית, אבל אם גם תקחי נהג אני מניח שמשתלם זה לא יהיה. מי שמרוויח טוב בענף הזה, אלה אנשים שמשכירים מספרי מונית (כאלה שיש להם הרבה) וכאלה שיש להם כמה מוניות ומשכירים נהגים.

כמו כן, יש נהגים שיש להם סידורים עם כל מיני חברות, נסיעות לנמל תעופה וכד' - אלה עדיין מרוויחים לא רע.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אכן, את מבינה נכון. אני לא יודע עד כמה זה כלכלי במרכז, אבל בצפון אני מכיר נהגים שיש להם מספר מונית ורכב מונית משלהם (הם עבדו בענף בתקופה כאשר עוד היה משתלם ולכן יש להם יתרון עם כל מי שנכנס לתחום: מספר מונית משלהם ובד"כ כמה מספרים והם משכירים אותם) ועדיין הרווח לא גדול. בנוסף לסולר, יש ביטוח יחסית יקר, יש טיפולים לרכב כל חודש עד חודשיים, יש תיקונים ועוד.

נהגי מונית בתחילת דרכם בצפון קונים מונית ישנה ומתפרקת (משהו כמו סיאט קורדובה עם 700,00ק"מ על השעון), שוכרים מספר ובקושי סוגרים את החודש. הרוב כבר לא יכולים להרשות לעצמם מרצדס (לאומת תקופה שסולר היה זול מאוד רוב המוניות היו מרצדס).

פורסם

אני לא מצפה לסכומים של משכורת, אלא לתוספת למשכורת שיש לי כרגע.

אם אני שוכרת מספר ירוק + מונית + נהג

כמובן עושה את כל הטיפולים וכל מה שצריך לפי החוק, זה יכול לצאת לי רווחי ברמה של 2000-3000 ש"ח בחודש?

פורסם

אני פחות מכיר את הפן הכלכלי של הענף, אבל נהגים שיש להם רכב מונית שלהם ומספר עושים משהו כמו 7,000ש"ח+ בחודש באיזור שלנו, זה לפני ביטוח, תשלום לתחנת מוניות וטיפולים ויש להם בדרך כלל הסדרי הסעות עם מפעלים (עוד כמה אלפים).

אני לא חושב שנהג יסכים לעבוד פחות ממשכורת מינימום (משהו כמו 3800 היום), מספר מונית יעלה לך עוד משהו כמו 1000ש"ח ועוד רכב. אני לא רואה היכן כאן נשאר הרווח. למה שנהג הזה לא ישכור בעצמו מספר מונית ורכב או יקנה רכב מונית משומש?

עריכה: אני זוכר שעד לא מזמן כמה נהגים שאני מכיר היו שוכרים נהגים למונית שלהם (בבעלותם יש מספר מונית).היום בגלל מחירי הסולר לא נשאר להם ממה לשלם לאותם נהגים והם עובדים לבד.

פורסם

אני מנסה להבין את החישוב...

הוצאות:

1000 ש"ח רישיון מספר ירוק

נניח 4500 ש"ח לנהג שכיר (זה ניחוש שלי לכמה שיעלה השכר שלו + תשלומי ביטוח לאומי עליו וכו). האם אני יכולה להעסיק נהג פרילאנסר בפחות?

וכמה עולה לי בערך להשכיר אוטו?

בנוסף יש לי הוצאות על טיפולים ותיקונים

מול זה יש את ההכנסה שאמרת של בערך 7000 ש"ח (שזה אחרי הוצאות דלק אם אני מבינה נכון?)

פורסם

מועדים לשמחה.

כל מה שאני רושם מתבסס רק על שיחות (בעיקר בכי) עם הרבה נהגי מוניות מהשנה-שנתיים האחרונות. אני בפירוש לא מתיימר להמליץ ממש או אפילו להתווכח :)

ממה שהבנתי מהם (ונסעתי ודיברתי המון ) ממש לא שווה לעבוד בזה או להיכנס לתחום בתור נהג, אלא אם כן יש לך נסיעות קבועות ובסיס לקוחות קבוע וגדול. אפילו אם אתה בעל הרכב זה לא שווה אלא אם כן המונית עובדת ב2 משמרות. כל שעה שהמונית עומדת זה עצוב לאור מחירי הביטוח הגבוהים ועלות המספר.

אני משער שמשכירי המספרים מרווחים באופן סביר: מבחינתם הם לא עושים דבר ואין להם שום סיכון והכסף,פשוט נכנס.

• תוכן חדש...