Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5195 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

כחלק מפרויקט הגמר שלי אני אמור לבנות סוג של מערכת כלובים עבור חולדות. החולדות ידועות כחיות עם יכולת לכרסם כמעט כל דבר (בהינתן מספיק זמן ומספיק מוטיבציה), ולכן כיום משתמשים בנירוסטה (פלבמ?) 304 או 316 עבור חלקי המתכת של הכלובים.

אני צריך לבנות מסגרת מתכתית עבור הכלוב, אך עקב אילוצים שונים (יש צורך במתכת יחסית קלה שניתן יהיה לחבר בעזרת ברגים ולא על ידי ריתוך) אני אשתמש בפרופילים מאלומיניום. הפרופילים הם של חברת item (המשווקת היא אוטומציה ירוחם):

http://www.item24.com/en/products/product_groups/basic_elements.html

כאשר ככל הנראה אני אשתמש בפרופילים 30*30.

כעת לשאלה - האם מישהו מכיר סגסוגת של אלומיניום שתהיה יחסית קרובה בחוזקה (מבחינת הקושי שלה כחומר, לא מבחינת עמידות למאמצי כפיפה, מתיחה וכדומה), ורצוי כזאת שמשווקת על ידי אוטומציה ירוחם? המליצו לי על אלומיניום 2024, אך אני לא יודע אם הוא מתאים ואם הם עובדים איתו.

לחילופין, מישהו מכיר חברה אחרת שמשווקת פרופילים הניתנים לחיבור על ידי ברגים ולא ריתוך, אשר עשויים ממתכת או סגסוגת "קשה" יותר?

תודה וחג שמח.

פורסם

סגסוגת אלומיניום 2024-T3 או 2024-T4 נפוצה מאוד בחלקים תעופתיים והקושי שלה שווה ערך לפלדה קלה בעלת אחוז פחמן של 0.05-0.15.

אלומיניום 2024-T3 ניתן לרכישה בארץ אצל ספקים שונים.

שים לב לאותיות T3 או T4 אשר מסמלות את הקושי של הסגסגות קרי האם הסגסגות עברה תהליך של טיפול תרמי או זיקון.

אני דווקא הייתי מציע לך לרכוש פרופיל אלומיניום תיקני כגון: מרובע,"U" או "L" ולבצע ציפוי חיצוני הנקרא אנודייז קשה המקנה לאלומיניום הגנה בפני קורוזיה וקושי חיצוני גבוה.

איזה כייף לי :)

פורסם

המהנדס מכירות של ירוחם אוטומציה אכן ציין כי הפרופילים מגיעים עם ציפוי אנודייז. הוא אמר שזה מגן בפני קורוזיה, אך לא ציין לגבי הקושי החיצוני. זה אכן "מקשיח" את האלומיניום?

דרך אגב, הפרופילים המרובעים זה כמו אלה המופיעים בקישור שצירפתי (פרופיל עם 4 מסילות, אחת בכל צד)?

פורסם

ציפוי אנודייז קשה לא מקשיח את פרופיל האלומיניום אלא השכבה החיצונית של הציפוי קשה יותר מאלומיניום.

ציפוי אנודייז מעניק גם מראה יפה לפרופיל.

אתה בטוח שיש להם במלאי פרופילים כמו בקישור שצירפת ? שאלת מחיר ? מה אורך הפרופילים ?

מניסיון זה לא זול בכלל...

קח בחשבון במידה ואתה מתכוון לקדוח/לחתוך כלומר לבצע עיבוד שבבי לפרופילים בעלי ציפוי אנודייז אתה תפגע בציפוי והוא עלול גם להתקלף במקומות של הקידוח או חיתוך אם העיבוד השבבי לא נעשה בצורה מקצועית.

בעיקרון צורת העבודה הנכונה היא לרכוש בפרופיל אלומיניום חשוף ולבצע את כול פעולות העיבוד השבבי הנדרש ולאחר מכן למסור את הפרופילים לציפוי אנודייז.

פורסם

אלומ. 2024 הוא אלומיניום תעופתי, כמו שמרק ציין. נותן הרבה יתרונות במשקל קל.

אני שואל, למה דווקא אלומיניום? אם אתה צריך סגסוגת קלה וחזקה, והמחיר לא מפחיד אותך, אולי ניתן להשיג טיטניום- או שאני מדבר שטויות?...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ברווז, לעבד טיטניום צריך 'קצת' ידע וכלים מתאימים וכמובן המחיר של טיטניום מאוד גבוה.

תעלה חלק עשוי מטיטניום על כרסומת קונבנציונלית ובזמן העיבוד השבבי אתה תחשוב שפורים הגיע.

פורסם

פרופיל אלומיניום 2024-T3 יהיה הפתרון הטוב ביותר.

כמו שמרק אמר, אם תעשה לו אנודיזציה קשה (type 3) בעובי של 50 מיקרון לפחות, זה יהיה קשה מאוד בשכבה החיצונית.

זה גם הפתרון הזול ביותר שאני מכיר.

פרופילים כאלה יש ל"סקופ" בשפע. את הציפוי אתה יכול לעשות בכל בית מלאכה/מפעל ציפויים כי הוא נפוץ מאוד (רק להקפיד על עוביו).

משכנתא זה קל

פורסם

אתה מתכוון לבנות את המסגרת מהפרופילים? או את כל הסורגים?

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

שלחתי למהנדס המכירות שלהם אורכים שאני צריך והוא צריך לחזור אליי עם הצעת מחיר. בכל אופן, הפרופילים אמורים להגיע אליי כבר מצופים באנודייז ובגדלים המתאימים. אני לא מבצע עיבוד שבבי, אלא רק חיבור שלהם ליצירת המסגרת.

מה שכן, אני אשאל אותו לגבי סוג הסגסוגת וסוג האנודייז.

באשר לכלוב - רק המסגרת תיבנה מהפרופילים. השאר יהיה מורכב מדפנות העשויות מפוליסולפאן או פוליקרבונט (מצורפת תמונה של הכלוב כמו שהוא אמור להיראות פחות או יותר).

דרך אגב, יש למישהו מושג איפה אפשר לקנות רשת תיל כמו בתמונה השנייה שצירפתי? חשוב שהרשת תהיה "מוגבהת" בצדיים כמו שמופיע בתמונה.

111.jpg

222.jpg

פורסם

אני לא רואה שום ייתרון בשימוש בפרופיל יקר בפרוייקט שלך.

אני הייתי מוזיל את עלויות הייצור על-ידי רכישת כמה מטרים של פרופיל ריבועי חלול מאלומיניום פופולארי בשוק מסוג 6061 בעל עובי דופן של 3-4 מילימטר ובונה איתו את הכלוב.

קפיצה קטנה לספקים ברחוב סלמה ביפו... אתה רוכש פרופיל בעל אורך תיקני של 4 או 6 מטר והם חותכים לך במקום למידה הרצוייה.

רשתות תוכל לרכוש גם באיזור סלמה.

פורסם

הסיבה לשימוש בפרופילים יותר יקרים הוא כדי למנוע מהחולדות לכרסם את המתכת. לכן אני מחפש פרופיל אלומיניום שיהיה כמה שיותר קשה.

והתקציב הוא של המנחה שלי, אז אני לא יודע עד כמה הוא ירצה לעבוד עם הספקים שם, ולא עם הספקים שהאוניברסיטה עובדת איתם.

פורסם

רשת כזו אתה יכול לייצר בכל מסגריית נירוסטה או אלומניום, אתה תוזיל הרבה עליות אם קודם תברר מה יש למסגרייה במלאי.

בטח יש להם משהו במימידים דומים שאפשר לכופף למידות שלך ולהוסיף מסגרת.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

תשתמש בפח מנוקב בעובי 3 מילימטרים מנרוסטה. בגלל שזה פח כמעט שלם הן לא יוכלו לתפוס אותו עם השיניים ולכרסם.

כמות המתכת קטנה יחסית אז אתה יכול להשתמש גם בחומרים יותר יקרים. אתה יכול לקחת גם פלדה עתירת פחמן ולהעביר אותה טיפול תרמי

תרים טלפון לסקופ ובקש לדבר עם עוגן (המטלורג שלהם) אני בטוח שהוא יוכל להמליץ לך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

נראה לי שקצת נסחפתם עם יכולת הכרסום של החולדות. מה, הן עוברות דרך פרופילים 6061 סטנדרטיים ?

אם כן, הן יכרסמו גם את הפוליקרבונט.

אולי נעבור בעסק לעיבוד שבבי ידידותי לסביבה בחולדות :)

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...