Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5221 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ייתכן ולא עשית שעורי בית, וזה מחזיר אותי שוב למה שכבר רשמתי - כמות הסוסים אולי זהה, אבל אם היית רואה את הבדלי המומנט, היית מבין שלא הכל נמדד בכ"ס.

הצדק עמך.

למרות זאת, אני עדיין מתקשה להאמין לנתון של אודי בנוגע לתאוצה ל100 קמ"ש.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תגידו מה שתגידו, היום 120 כ"ס ברכב שאמור להיות רכב יוקרה - זה ביזיון.

כל משפחתית בסיסית היום מגיעה עם יותר.

והמחיר שנדרש עבור הגרסה הזו הוא לא יותר מאשר הלצה לא מוצלחת של היבואן.

אגב אותו הדבר נכון לגבי האלפא ג'ולייטה בגרסת הבסיס.

פורסם

זה נכון לגבי כל הגרסאות שלה. אמנם אלפא אינם ה"חזירים" היחידים, אך כבר ראינו שאפשר אחרת.

רק לי זה נשמע הזוי שאין כניסת USB ברכב שעולה 180 אלף שקל? למען האמת גם בתלתן שעולה 235 אין...

בקרת לחץ אוויר, כניסת USB, ממשק bluetooth מקורי, כוון חשמלי למושבים הקדמיים, כבר מזמן לא מדובר בקללות בשוק הרכב הישראלי...במיוחד שמבקשים ממך לשלוף סביב ה200,000 ש"ח.

פורסם

אתה צודק - NOT! שים אודי A4 עם 120 כ"ס מול טויוטה קורולה עם 122 כ"ס ו-150 קילו פחות, והיא עדיין תשאר מאחור. איפה הבזיון?

פורסם
+1 :roflmao:

ושאר האחרים? הם יקבלו הוכחה נוספת לכך שאודי הוא יצרן רגיל שמתחפש ליצרן יוקרה.

אתה מוכן להסביר? לטעמי תא הנוסעים באודי יותר טוב מזה שבגרמניות האחרות. איפה בדיוק אודי נופל כיצרן יוקרה? אתה מודע לזה שהרבה אנשים אומרים אותו הדבר על לקסוס (שוב, מסביבות לא ברורות)?

emotion of motion

פורסם
ראשית' date=' אתה לא משלם על ה-120 כוחות סוס, אלא על האבזור המפואר והמערכות המתקדמות. חובבי המותג מעריכים את זה הרבה מעבר למה שמי שלא מכיר את אודי מרגיש. המותג ממוצב גבוה אז אין להם סיבה לתמחר אותו במחירים "עממים". המחיר לכזה אוטו עם אבזור שכזה הוא סביר בהחלט. שנית, כמו שכתבו כאן, לכוחות הסוס ישנה חשיבות פחותה מזה של נתון הקג"מ.[/quote']

אני שואל ברצינות, לא בציניות, נאמר פה שהמחיר לגרסת כניסה, מה כולל האבזור בגרסה זאת?

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
אתה צודק - NOT! שים אודי A4 עם 120 כ"ס מול טויוטה קורולה עם 122 כ"ס ו-150 קילו פחות, והיא עדיין תשאר מאחור. איפה הבזיון?

זו הצגה חד מימדית של העניין.

בתאוצה יתכן שהאודי תהיה מהירה מהטויוטה בזכות מומנט עדיף, בעליה הטויוטה תזלול את האודי הבזיונית הזו בלי מלח.

אתה מוכן להסביר? לטעמי תא הנוסעים באודי יותר טוב מזה שבגרמניות האחרות. איפה בדיוק אודי נופל כיצרן יוקרה? אתה מודע לזה שהרבה אנשים אומרים אותו הדבר על לקסוס (שוב, מסביבות לא ברורות)?

מספר פרמטרים:

1. השידוך של מנועים צנומי נפח בעלי 4 צילינדרים - אל שלדות כבדות יחסית, מילא אם מדובר היה בגרסת הכניסה בלבד - כמו במרצדס C - כאן גם הגרסאות הבכירות "נהנות" ממנועים כאלה.

2. הנעה קדמית - אין הנעה כזו - לא בב.מ.וו, לא במרצדס, לא בלקסוס (למעט בדגם ה- CT), לא באינפיניטי ולא בשום רכב שמכבד את עצמו, באודי יש.

3. ההתבססות על שילדות "עממיות" של פולקסווגן, אל מול שלדות הנעה אחורית יחודיות אצל היצרנים האחרים.

בקיצור - בהחלט מקובלת עלי האמירה שלך שתא הנוסעים של האודי מפואר בהשוואה לאחרים, אבל מה עם השלדה? מה עם המנוע? מה שמוביל אותי למסקנה שמדובר ברכב "עממי" מאופר בכבדות ומחופש לרכב יוקרה.

אגב - קרא כאן על איכות החומר שממנו בנוי תא הנוסעים של האודי תזכר בכל התלונות על ציפויים שמתקלפים ואז בוא ושתף אותנו בתובנות שלך, האם אודי הוא רכב יוקרה או לא.

פורסם

אם אודי מצליחים לעשות רכבי יוקרה באמצעות שימוש בחלקי הקונצרן, מה רע בזה? האם הביצועים פחות טובים יחסית למתחרים? צריכת הדלק גבוהה יותר? הרכבים פחות מהנים לנהיגה? יש להם מנועים מכל הסוגים והם מאפשרים לבחור ללקוח את מה שמתאים לו. לרוב הלקוחות זה כנראה לא מספיק משנה.

הרי בהשוואות מול המתחרים אודי לא מאחור בשום צורה אז מה אכפת לי שיש לה שלדה משותפת עם סקודה?

emotion of motion

פורסם

הרי בהשוואות מול המתחרים אודי לא מאחור בשום צורה אז מה אכפת לי שיש לה שלדה משותפת עם סקודה?

תראה, מי שרוכש רכב כזה רוצה לדעת שרכש גם אקסקלוסיביות מסויימת, אם את אותו הרכב (שילדה + מנוע) אפשר לרכוש גם בסקודה - אז מה כבר יוקרתי באודי?

אם כל היוקרה מסתכמת התא נוסעים מהודר יותר, אז זו בדיוק הטענה שלי - אודי הוא רכב עממי שמחופש לרכב יוקרה.

היכן אתה מוצא טעות במערכת הטיעונים שלי?

פורסם

בזה ששילדה + מנוע זה עדיין לא רכב. רכב זה עוד הרבה חלקים ואופן השימוש בהם.

זה לא שאני מת על אודי באופן מיוחד, אבל אני לא חושב שיש דבר בו ה A6 נחותה מסדרה 5 או E-Class.

emotion of motion

פורסם
בתאוצה יתכן שהאודי תהיה מהירה מהטויוטה בזכות מומנט עדיף, בעליה הטויוטה תזלול את האודי הבזיונית הזו בלי מלח.

דווקא בעליה לטויוטה תהיה עדיפות? על סמך מה אתה חושב כך?

פורסם
זה לא שאני מת על אודי באופן מיוחד, אבל אני לא חושב שיש דבר בו ה A6 נחותה מסדרה 5 או E-Class.

אני דווקא מסכים איתך באמירה הזו, אבל נושא הדיון הוא A4 עם 120 כ"ס.

דווקא בעליה לטויוטה תהיה עדיפות? על סמך מה אתה חושב כך?

כי לדעתי יש לך בלבול קל במושגים.

נתון המומנט מצביע על נשיכת המנוע בסל"ד נמוך יחסית.

ההספק מצביע על כושרו של המנוע לבצע עבודה בזמן נתון (אגב - למיטב זכרוני, הגדרת כ"ס אחד כפי שהגדיר אותה ג'ימס וואט היא - יכולת להרים משקל של 75 ק"ג לגובה מטר בשניה אחת).

אז נכון, המומנט החזק יחסית ידחוף את המנוע במהירות לנקודת שיא ההספק שלו וזה יתן לאודי (אולי) יתרון בהאצה, אבל כשמגיעים לנקודת שיא ההספק כאן כבר משקל הרכב והספק המנוע מדברים - משקל קל יותר עם הספק גבוה יותר יתנו לטויוטה יתרון ברור בעליות.

עוד דבר, על מומנט צנום ניתן להתגבר עם יחסי העברה קרובים וקצרים בגיר, הספק נמוך ישאר כזה ולא משנה מה תעשה עם הגיר.

כלומר, נתון מומנט נמוך ניתן לשיפור, הספק נמוך הוא הספק נמוך ולא משנה מה תעשה.

פורסם

יפה כתבת.

זה מודגם יפה מאוד במנועי דיזל אטמוספריים עתיקים שהם בעלי מומנט עוקר הרים והספק נמוך. הרכב מזנק מעולה מצד אחד ונחנק כשהטורים קצת עולים.

תזכרו במוניות המרצדס העתיקות, איך הן זינקו מדהים ברמזורים מצד אחד ועלו את העליות לירושלים על 30 עם ענן עשן שחור מאחוריהן מצד שני.

פורסם

למה אתה הולך רחוק? תיקח לדוגמא את האמריקאיות (סוואנה ושות') נפח אדיר, מומנט עצום ו"מעט" כ"ס.

TOYOTA RAV4 2.5 HYBRID LIMITED

פורסם

אפשר גם לקחת דוגמא עדכנית.

ג'ולייטה 2.0 ט"ד, 35.6 קג"מ ב1750 סל"ד, 170 כ"ס ב4,000 סל"ד.

ג'ולייטה תלתן ירוק (1.75 טורבו בנזין) 34.6 קג"מ ב1,900 סל"ד, 235 כ"ס ב5,500 סל"ד.

התלתן כמובן רומסת את הדיזל ב95 אחוז מהזמן.

• תוכן חדש...