Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאונת פגע וברח - דיון והצעה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה נכון שטבע האדם הוא לדאוג לעצמו ולברוח מסכנה, מסכים לחלוטין, אלא שאנחנו בני אדם ולא חיות. בן אדם שמשאיר בן אדם אחר שהוא במו ידיו (או כף רגל ימין שלו במקרה הזה) גרם לו לנזק הוא רוצח, לא פחות.

אגב, רשמת שרוב האנשים מתפקחים לבסוף ובאים ביום שאחרי להודות, חשבת אולי על הסיבה?

אני מאמין שהרוב הגדול של תאונות פגע וברח מתרחשות כאשר הנהג שתוי. זה מסביר את החשש שלו לעצור מכיוון שגם אם הוא לא אשם והולך הרגל לצורך העניין קפץ לו לגלגלים- עדיין הוא יימצא אשם בבית המשפט.

כשאדם שיכור, שיקול הדעת שלו גם מתערפל וביחד עם הידיעה הברורה שבמידה ויעצור ויזעיק עזרה, הדבר יפליל אותו- זה הגורם העיקרי לתאונות מסוג זה לדעתי.

פורסם

הבעיה היא שבמציאות של היום, כולם בטוחים שפשוט לא יתפסו אותם, אז גם פה העונש מקבל חשיבות משנית.

זה קצת מוזר, כי דווקא כיום קל הרבה יותר לתפוס אנשים כאלה. לא רק שהכבישים הרבה יותר מרושתים במצלמות, גם אצל כל אחד ואחד יש מכשיר סלולרי מתוחכם עם מצלמה ואפילו במכוניות לא מעטות יש היום מצלמות...

בנוסף, היכולת של המשטרה לתפוס אנשים כאלה היא גדולה מבעבר, גם בזכות איכונים סלולריים ושאר שיטות טכנולוגיות.

אשר להצעה על תוספות ענישה יחסיות לזמן גילוי העבריין ולשאלה אם הסגיר עצמו אם לאוו, היא להערכתי מיותרת, כל אלו ממילא נלקחים בחשבון על ידי השופט בעת גזירת העונש ועדיף, כל זמן שהדבר אפשרי, לתת לשיקול דעת שיפוטי להיות הגורם המכריע.

הרעיון הוא להבהיר טוב יותר לציבור את המשמעות של הבריחה מזירת התאונה. נדמה לי, ואולי אני טועה, שאנשים לא באמת חושבים שאם יתפסו אותם כמה ימים אחרי התאונה, הם ישלמו על זה יותר. אולי הם חושבים שיסלחו להם אם הם יטענו שהם פשוט פחדו או נבהלו. או אולי הם חושבים שאם ישימו כיפה ויבקשו סליחה ומחילה, הכל ייסלח :wink:

זה נכון שטבע האדם הוא לדאוג לעצמו ולברוח מסכנה, מסכים לחלוטין, אלא שאנחנו בני אדם ולא חיות. בן אדם שמשאיר בן אדם אחר שהוא במו ידיו (או כף רגל ימין שלו במקרה הזה) גרם לו לנזק הוא רוצח, לא פחות.

אגב, רשמת שרוב האנשים מתפקחים לבסוף ובאים ביום שאחרי להודות, חשבת אולי על הסיבה?

אני מאמין שהרוב הגדול של תאונות פגע וברח מתרחשות כאשר הנהג שתוי. זה מסביר את החשש שלו לעצור מכיוון שגם אם הוא לא אשם והולך הרגל לצורך העניין קפץ לו לגלגלים- עדיין הוא יימצא אשם בבית המשפט.

כשאדם שיכור, שיקול הדעת שלו גם מתערפל וביחד עם הידיעה הברורה שבמידה ויעצור ויזעיק עזרה, הדבר יפליל אותו- זה הגורם העיקרי לתאונות מסוג זה לדעתי.

אל תיפול לאמירות משפטיות בסגנון "רוצח" - עדיין יש הבדל בין "פגע וברח" ל"רצח". ואני מסכים לחלוטין שסיבה הגיונית לוידוי ביום שלמחרת היא התפכחות, ולא רק התפקחות... :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, למה זה לא רצח?

הפקרת פצוע לנפשו, ועוד על ידי הפוגע, היא לא פחותה. וגם אם יש הגזמה כלשהיא במילה רצח, זה לא רחוק.

גם בנוגע ל'התפקחות' ו/או 'התפכחות', הישיבה ליד ההגה במצב כזה הוא קרוב לנסיון להתאבדות/הריגה.

:idea:בכביש אל תהיה צודק, היה חכם.
פורסם

כי הכל יחסי. רצח הוא הריגה בכוונה להרוג. פה אין כוונה, כאשר רק לאחר המקרה בוצע אקט הבריחה הבזוי. אז אולי זה חוסר מוחלט של רגישות לחיי אדם, אבל זה לא שקול לרצח.

אותו הדבר עם עניין ההתפכחות מהשפעת האלכוהול - יש הבדל בין חצי ליטר בירה לבין חמישה שוטים של וודקה, וגם על זה כבר דיברנו רבות כאן בפורום.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
נסכים על ההגדרה 'גרימת רצח ברשלנות'? או שגרימת מוות ברשלנות היא גם גבוהה מידי?

גרימת מוות ברשלנות זה משהו אחר. לא בטוח שתאונה נגרמה בהכרח מרשלנות הנהג, ובכל מקרה יש הבדל אם אתה גורם למוות ברשלנות אבל נשאר במקום לסייע או להזמין עזרה, לבין גרימה של מוות ובריחה מזירת האירוע במטרה שלא להתפס...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

קודם כל אני חושב שההיבטים המשפטיים של סוגיות "פגע וברח" קצת מאפילים על ההיבט התעבורתי וחבל. בכל פעם שהתנגשות כזאת מתרחשת, כולם מתמקדים בבריחת הנהג מן הזירה, באשמה (הפלילית) שלו למקרה, ובאבדן האנושי שנגרם בעקבות כך ושוכחים את נסיבות ההתנגשות עצמה ואת האופן שבו ניתן היה למנוע אותה, בין אם מדובר בפתרונות ארוכי טווח (כמו תשתיות) או פתרונות מיידיים בנהיגה בזמן אמת.

בנוסף, המקרים הללו מוסיפים לניכור נושא תאונות הדרכים מן הציבור. הבעיה בכל הקשור לתאונות דרכים היא שציבור הנהגים חש ניתוק מהנושא הזה, ומייחס תאונות למזל הרע (ומכאן המונח "תאונה" שאני נמנע ממנו) או לנהגים שסגנון הנהיגה שלהם גובל בפשע, שכביכול גורמים לתאונה בזדון ואף מגדילים לעשות ובורחים מזירת ה"פשע", ומכאן הכינוי "רוצח" לאותם נהגים (ובעיקר לנהגי רכב כבד).

הריחוק הזה, שאינו מייצג נאמנה את המציאות, גורם לאותם נהגים נורמטיביים לכאורה שלא לחוש צורך לעשות בדק בית לגבי אופן הנהיגה שלהם, וכך עולם כמנהגו נוהג, ועוד תאונות קורות, על ידי אותם נהגים "נומרטיביים" שהם...אנחנו! בכל מקרה ברור שאף על פי שנהג הבורח מזירת התאונה אינו כאחד האדם, הכינוי וההאשמה שלהם כרוצחים הוא מוגזם לכל הדעות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
נסכים על ההגדרה 'גרימת רצח ברשלנות'? או שגרימת מוות ברשלנות היא גם גבוהה מידי?

אי אפשר לחבר רשלנות לרצח. קיום האחד מאיין את השני ולא משנה מאיזה כיוון מסתכלים.

פורסם
ברגע שבן אדם הצליח לברוח מזירת התאונה ואין לאף אחד שראה את זה את מספר הרכב וכו, הסיכוי שיתפסו את אותו אחד שברח מזירת התאונה הוא אפסי.

אף אחד לא רוצה לקבל את העונש בסופו של דבר..

לא מדוייק.

יש היום רישות של מצלמות אבטחה ומצלמות של מוקד התנועה של מע"צ שמרשתות כמעט את כל המדינה וניתן להיעזר בהן למיצוי החקירה.

במידה ונשבר חלק מהפנס בתאונה ויש עליו מספר סידורי אפילו חלקי, ניתן להגיע לבעל הרכב בחקירה קטנה.

ויש עוד הרבה פעולות שאפשר לעשות גם בלי שהחוקרים ידעו את מספר הרכב.

אחוז הפענוח של המשטרה בתאונות פגע וברח עם נפגעים עומד על יותר מ-95%.

• תוכן חדש...